Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 01:31:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 249943 пъти)
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #195 -:
март 02, 2016, 10:31:56 »
Svekarva
, с първото раждане, защото бях плащала на акушерка ли не знам, но ме вързаха на с коланите за да следят тоновете без да има индикация за лоши тонове и със система и трябваше от около 11 до 15 часа да стоя легнала и честно казана беше гадно, не можеш да си намериш място и повече боли.Имах силни контракции и въпреки това ми сложиха с-ма и така. С второто явно като не бях плащала на никой, а и беше през ноща не ме погледнаха след като ме приеха около 2 часа и можех да се разхождам.Разликата беше голяма,независимо, че контракциите бяха по силни си намерих позата, която ме облекчаваше.Към 5 часа дойдоха и добре че се появиха, защото бебето тръгна да излиза.
Фери, има проучвания и статии, в които пишат че легнала по гръб е възможно най- неблагоприятната поза за раждане.Когато си легнал родовия канал някак се затваря не е тоната дума, а да кажа стеснява.
Нат, естествено че ако бебето не е добре трябва да получи помощ, но говорим да правят като в другите държави, ако е ок да седи при майката 1-2 часа.Много е важно и за бебето, за майката, кърменето и тн.
Пъпната връв е хубаво сама да спре да пулсира и тогава да се пререже, заради стволовите клетки ,които преминават в бебето.
http://purvite7.bg/ppnata-vrv-ne-tryabva-da-se-rezhe-vednaga-sled-razhdaneto/
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
март 02, 2016, 10:35:03 »
Аз умишлено го пиша това, понеже по училищата за бременни се наслушах и нагледах на всякакви теории от бременни - как било аб-со-лют-ноооо! задължително да не му режат пъпната връв веднага, как иначе ще е идиотче и болно цял живот едва ли не....то като ги слуша човек да се смее ли, да плаче ли?! Агитации за планирано секцио по частните болници. До сега абсолютно никой не ме е агитирал за начин на раждане. И по-смешното е, че заставят и спорят пред гост-лекторите от различни родилни отделения. Ясно е, че всяко АГ ще гледа кое му е най-удобно на него в момента, но вече се съобразяват малко или много с т.нар. план за раждане (поне така твърдят)
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #197 -:
март 02, 2016, 10:41:11 »
Цитат на: nansita в март 02, 2016, 10:35:03
но вече се съобразяват малко или много с т.нар. план за раждане (поне така твърдят)
Може и така да е.
Аз говоря за общия случай, когато си в държавна болница и по общия ред, когато на моменти се чувставаш нечовек.
Сигурно, ако човек е достатъчно внимателен в избора си и същото така платежоспособен, може да избегне тези "екстри".
На мен ми липсваше втората част, което силно ограничи внимателният избор
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #198 -:
март 02, 2016, 10:54:58 »
Цитат на: Marri в март 02, 2016, 10:41:11
Може и така да е.
Аз говоря за общия случай, когато си в държавна болница и по общия ред, когато на моменти се чувставаш нечовек.
Сигурно, ако човек е достатъчно внимателен в избора си и същото така платежоспособен, може да избегне тези "екстри".
На мен ми липсваше втората част, което силно ограничи внимателният избор
Мари,
Нат
, разбрах какво имаш предвид.Смятам, че както и за всяко друго нещокрайностите никога не са добре.И да, аз също съм чувала, че явно някой са съгласни за изчакване при прерязване на пъпната връв, но да винаги е свързано с плащане.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #199 -:
март 02, 2016, 10:56:49 »
Аз също съм на мнение, че е пълна лудост в България да раждаш вкъщи. Не, че сме супер зле, не и заради линейки, лекари и тн. На всяко родено дете в болница, на епикризата пише, че е родено в стационар. С други думи родените извън стационар подлежат на допълнителна имунизация. Тук календарът за имунизации е обширен, или както Ина каза "Имунизират ни като крави"
Чисто юридически погледнато раждането е действие с много висок риск - не съм супер прецизна във формулировката. Затова, ако не дай си Боже, детето почине, законодателството предвижда 45 дни болничен, за да се възстанови майката. Всяка жена получава такъв болничен, едва след това тръгва майчинството. Тук вече опираме до традиции в правната система. Това тук го нямаме. Не случайно тук се дава и болничен за тежка бременност и се следи бременната преди 12 г.с. В Англия, където роди моя близка, мъжът й се подписа да спасят нея, а не бебето, ако нещо се обърка. Тук такава декларация няма - по правило се спасява майката. С влизането ни в ЕС се получава страхотно объркване на законите. В някои страни има по закон колко години трябва да са минали, за да роди жената нормално след секцио. Отделно - нали се сещате, че при едно раждане има кръв, има плацента... Рискът от инфекции е огромен! Всеки биологичен отпадък се изхвърля по много точен ред. Не е да си хвърлиш плацентата в близкия контейнер. Далеч съм от мисълта, че в Германия не е така. В болниците се ползват специални препарати за дезинфекция на кожа и инструментариум, които не можеш да си ги купиш от близкия хипермаркет. подготовката за раждането хич не е елементарна.
И стигаме до това, което Маги каза - не знам някоя майка, която не е медицинско лице как ще направи информирания избор. Същото го говорихме и за имунизациите.
Нещата са много, ама много по-сложни отколкото изглеждат на пръв поглед.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #200 -:
март 02, 2016, 11:10:06 »
Добре де, а тоя план за раждане не е ли задължителен за всички? Доколкото разбрах, всяка болница предлага такова нещо, дори и държавните и не е свързано с избор на екип. Изискването е да се попълни предварително, а не при постъпване за раждане, тъй като тогава едва ли може да се направи адекватен информиран избор. Аз с такова впечатление останах.
Али, точно така е .
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #201 -:
март 02, 2016, 11:24:28 »
Аз да уточня, че раждах преди 5 години, но за тази болница съм сигурна, че и днес, ако им заговоря за план за раждане, ще ми се изсмеят, както се случи след раждането, когато попитах какво е състоянието на детето според Апгар теста.
Отговорът беше:"Откога всички започнаха да разбират от Апгар, при нас всичко, винаги е 10"
Активен
Alichka
«
Отговор #202 -:
март 02, 2016, 11:26:17 »
Аз като допълниние бих казала, че предпочитам в болниците да има повече акушерки, консултанти по кърмене, дули и тн. Това индивидуално внимание би било много по-полезно от разрешаването на раждането вкъщи.
Фери, кучешката поза помага на бебето да застане в най-добра позиция. Гръбнакът на бебето трябва да е към корема на майката. Гравитацията помага в случая, защото гръбнакът е по-тежката част в сравнение с корема на бебето.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #203 -:
март 02, 2016, 11:39:06 »
Мари, направо падам!
Хич не е смешно, напротив. А като си помисля, че за ония времена беше едно от първите реновирани отделения в областта и масово го предпочитаха пред В.Търново, примерно...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #204 -:
март 02, 2016, 11:43:45 »
Относно позите да допьлня, че в периода на контракции, когато бебето се изтласква надолу, всяка поза, при която коленете са свити навьтре е добра, защото механично така се разтваря горната част на таза и спомага за ангажирането на бебето.
Когато то вече е долу и трябва да излиза е хубаво да се заеме поза с отворени колене, което механично разтваря долната част на таза и улеснява излизането на бебето (на това ни учеха в задьлжителните тук курсове на подготовка за раждането).
Не знам дали го обясних много добре.
Иначе аз започнах да раждам на 4 крака и София излезе вьв ваната, като бях права и приведена напред, облегната с рьцете на рьба.
В тукашна болница ти взимат бебето само, ако има критична ситуация, което е все пак рядкост. Супер много се дьржи на кожа до кожа или с майката, а ако тя е зле (цезарово примерно) - с бащата.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #205 -:
март 03, 2016, 00:54:26 »
Инче
, благодаря, че припомни за позите! Тук не изнасят такива лекции, ще гледам да ги имам предвид
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #206 -:
март 03, 2016, 10:02:31 »
http://m.dama.bg/gallery/12-zabavni-iljustratsii-kakvo-kriiat-ot-vas-vsichki-majki/10128/#ad-image-0
Нещо забавно и специално за бъдещи майчета
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #207 -:
март 06, 2016, 22:28:05 »
Здравейте от мен! Без лаптоп съм и затова не пиша,но да се впиша че още съм тук.Аз еече се приготвих,изпрах и изгладих дрешките,обиколниците и чаршафите за креватчето. остана само девер ми да изпере количката на автомивката.но тя може и по късно. Баткото е на седмото небе от щастие и само пита кога най-после ще излезе братчето,и постоянно се хвали на мойте клиентки че скоро ще си има братче.И да се оплача малко днес цял следобяд и дори в момента съм със болки като преди цикъл и не ме отпуска изобщо дори и като лежа.ако и утре ми е така ще звънна на акушерката да я питам.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #208 -:
март 07, 2016, 01:07:04 »
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10205869689721910&id=1248271179
Активен
always_and_forever
«
Отговор #209 -:
март 07, 2016, 10:45:21 »
Цитат на: Marri в март 07, 2016, 01:07:04
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10205869689721910&id=1248271179
Мари
, не ми се отваря този линк.
Сладурче
, леле, то не остана.
Срещата с бебчо наближава. Пожелавам ти много спокойствие, леко раждане и здраво бебче на финала.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...