Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 01:35:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249951 пъти)

toni8301
Професор
Публикации: 346

...живота е чудо....

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: март 01, 2016, 19:06:15 »

Додо, чета ви вечер след работа и докато реша да напиша нещо съм заспала  pardon
Обмислям да си остана скоро вкъщи, защото никак не се чувствам добре....но изчаквам да свърша един проект и тогава....
Относно раждането у дома, тук е много разпространено. Моята акушерка, която ме следи също изражда вкъщи и ми разказва, че за месец февруари е имала 10 бебета родени у дома....регламентирано е и мисля, че е чудесна възможност за бъдещи майки, които са направили този избор.
Както казва майка, за всеки влак има пътници, та защо не  smile
Странно защо в БГ няма закон по този казус....
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: март 01, 2016, 19:53:36 »

Едно видео за кърменето, което ми допадна много:

https://www.youtube.com/watch?v=hyuS-RoOISc&feature=youtu.be
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: март 01, 2016, 22:00:59 »

Честно казано не бих поела такъв риск- раждане в домашни условия. Дори и да има добра акушерка, ако недай си Боже се появи усложнение, какво правим? Докато стигне линейката от т.А до т.Б с тоя малоумен трафик всичко може да се случи...не знам аз ли съм черногледа или просто реалист, но ми се струва абсурдна идеята.

Мари, абсолютно съм съгласна с теб за ФМ.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: март 01, 2016, 22:17:41 »

И мен би ме притеснявало пристигането на линейка до вкъщи, ако раждам в домашни условия. Разбити пътища, стари линейки. Абе, има много фактори, които влияят. Доколкото знам в други страни в чужбина това е уредено, като има екип и линейка в готовност. Тоест, те са запознати с това, което ги очаква.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: март 01, 2016, 22:41:58 »

Абсолютно сте прави, на един от курсовете за бременни лекарят ни обясняваше , че е абсолютна лудост да се прокламира раждане у дома в България.  В другите държави , където това е позволено и се прави има напълно оборудвани линейки с всичко необходимо, които за минути могат да стигнат до всяка точка и да окажат адекватна помощ на майката и бебето. Те са оборудвани като болница, а тук няма нито една такава линейка. Да , всичко може да протече гладко, но ако нещо се обърка, тогава рискът е огромен и не си струва да се поема.
Сега поне има достатъчно места за раждане , в които човек може да се чувства конфортно и сигурно.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: март 01, 2016, 22:51:19 »

Честно казано не бих поела такъв риск- раждане в домашни условия. Дори и да има добра акушерка, ако недай си Боже се появи усложнение, какво правим? Докато стигне линейката от т.А до т.Б с тоя малоумен трафик всичко може да се случи...
От дома ми до най- близкото АГ отделение е около 8 мин с кола при нормални условия (скорост и трафик).Предполагам на повечето живеещи в София и големите градове, им трябва доста повече време за да се придвижат.
Там нощем няма акушер- гинеколог, само акушерки.Ако има спешен случай викат линейка от Бургас.Ако има нужда от шевове, местния лекар идва в 7 сутринта. Не че ми се струва нормално, но щом това отделение функционира и там се раждат не малко деца, значи не толкова лудо.
Бургаската болница ми е на 15 мин път.Това само факти.Пък лоши неща се случват навсякъде.

Преди да родя гледах и четох за много домашни раждания и бях много впечатлена.Със сигурност не е за всяка жена. Но се надявам, поне когато дъщеря ми ражда да има такава опция.

Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #186 -: март 02, 2016, 08:04:26 »

За съжаление в БГ много неща не са уредени.Аз лично бих искала бебето да е при мен след раждането, а не да го взимат веднага.Както и пъпната връв да се иьчака да спре да пулсира и тогава да се среже.Ако имам тоеа и ме оставят нормално да раждам,без да искат да лежа по гръб,когато имам контракции,аз да си избирам позата,нямам проблем да родя в болница.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #187 -: март 02, 2016, 08:29:04 »

без да искат да лежа по гръб,когато имам контракции,аз да си избирам позата,нямам проблем да родя в болница.
Едно време само при последните напъни лягахме на масата. Иначе даже нямаше достатъчно легла в предродилна за всички и се разхождахме. Сигурно е нова мода това.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: март 02, 2016, 09:21:07 »

Да, това са двата кошмара на съвременното раждане в България, лежането по гръб/аз бях така 9 часа/ и вземането на бебето след раждането, дори не ми го дадоха да го гушна. nea
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: март 02, 2016, 09:26:29 »

За съжаление в почти всяко държавно АГ го правят това със вземането на бебето.В частните стои по друг начин въпроса.Аз родих секцио, но независимо от това малката я оставиха до мен докато ме шиха.После като ме качиха в стаята я донесоха и веднага ми я сложиха на гърдата.Въобще тя беше при мен почти постоянно.
Наистина дано в държавните АГ-та настъпи промяна в тази им част, защото тази практика е ужасна.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #190 -: март 02, 2016, 09:35:25 »

Аз пък мисля, че вече и в някои държавни АГ (в София) може бебето да ти го оставят, ако предварително го заявиш като желание, дори мисля, че го гледах уточнено на някой от сайтовете, но не помня...след празниците мисля да пообиколя държавни и частни болници и да се информирам по тези въпроси smile

Що се отнася за лежането по гръб...скоро в един филм гледах как една жена раждаше в кучешка поза...толкова много ме впечатли и озадачи това, че се зачудих дали тази поза е по-естествена от лежащата и какво са ѝ предимствата  huhhuh.gif Някой да знае нещо по въпроса smile
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346

...живота е чудо....

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: март 02, 2016, 09:43:28 »

Фери, тази поза наистина е много удобна за доста от момичетата, мои приятелки (3 броя)
родиха в тази поза  smile предимството (поне това което съм чела) е, че таза е надолу и гравитацията помага по естествен начин и бебето по лесно се приплъзва надолу.
Аз родих права  pardon...за нищо на света неможех да легна...пробвах и кучешката поза, но не беше моята...та, за мен конкретно най-удобно и най/малко болеше права...

Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: март 02, 2016, 10:10:28 »

Аз имах честта да се срещна с една АГ от Шейново. По нейни думи прерязват пъпната връв по-късно (но не повече от 1мин след разждането),ако майката е посочила такова желание в плана за раждане, няма усложнения и бебето видимо е добре (по преценка на неонатолог). Сега, ако се роди във видимо влошено здравословно състояние, едва ли ще искате да си го прегръщате, целувате, а ще се молите на екипа да го спасят...
Извинявам се за черногледството си, но просто не е редно да се обяснява как задължително трябва да ти дадат бебето. Аз съм ЗА, но ако всичко е наред.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: март 02, 2016, 10:12:32 »

Извинявам се за черногледството си, но просто не е редно да се обяснява как задължително трябва да ти дадат бебето. Аз съм ЗА, но ако всичко е наред.

Естествено, че е така!

Само, че тук говорим за практика на болницата, не за изключения, където се налагат интервенции.
Там две мнения няма. good
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #194 -: март 02, 2016, 10:14:01 »

Нат, май точно за Шейново четох такова нещо smile Може ли да ми дадеш малко инфо на лични за тази АГ smile Не си черногледа, реалист си  good

Тони, благодаря за разяснението  good
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: