Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 23:42:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета - 2016 2 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета - 2016 2 част (Прочетена 173312 пъти)
pandapanda
Баш Майстор
Re:Очаквани бебета - 2016 2 част
«
Отговор #225 -:
февруари 04, 2016, 13:23:03 »
Ех, кога казате, че сте бременни, а вече и коремчета имате! Всички са много сладки
На мен периода 15-20 седмица ми е най-любимия и са ми най-сладурските снимки
Сега вече се чувствам повече барбарон.
Аз се мажа с олиото на Веледа. По-скъпо е, но ми е любимо и го използвам от началото и още не съм го свършила. Е, вече мажа по-голяма повърхност и скоро ще си купя ново.
Ползвам и Павловича мас, с нея си мажа паласките, че там се бода с фраксипарина и много сърби. И за гърдите я ползвам и според мен даже ми се заличиха стриите по бюста от пубертета, обаче много цапа и пижамите ми са на лекета.
Ей, сега ще пусна една лекция. Беше много интересна и полезна
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #226 -:
февруари 04, 2016, 13:29:22 »
Грижа за очите
Доц. В. Чернодренска, Очна клиника – Александровска
Когато се роди бебето си стои със затворени очи
На 3 м започва да следи предмети
На 6 м има устойчива фиксация
На 3 м започва да се заглежда, най-напред в червен, зелен, син и виолетов цвят
Играчките трябва да се поставят на половин метър и да не се въртят!
Цветът на очите – до 2 години завършва пигментацията; могат да потъмнеят, но няма тотално да се смени цветът
Малките деца са далекогледи (до 2 диоптъра) и до 3 г – разширени зеници.
Сълзене или секрет
(различни на цвят и консистенция) – може да е инфекция и да има нужда от капки. Но! Може да е от запушен слъзен канал и да има нужда от антибиотички капки (на тях пише, че са за над 2 г., но не е проблем да се ползват и при по-малки деца), но не трябва да завършват на –декс (това значи, че съдържат кортикостероиди)
До 6м трябва да се прави масаж. Капките имат временен ефект, а масажите могат да ти отпушат по-трайно. Масажът е по дължината на нослето.
След 6тия месец се прави сондиране под местна упойка.
Криви ли са очите?
Новородените имат широка основа на носа и гънки, което създава илюзия, че си кривят очите, когато гледат настрани. Но ако бебето си ги криви и като гледа напред – това не се израства и трябва да се прегледа селд 6тия месец. Вроденото кръстосано зрение до 2 год се оперира. Може да е на едното или двете очи, навътре или навън.
Кривогледството може да доведе до: мързеливо око, липса на двуочно зрение, липса на стереозрение
Нужда от очила
: при малките – при далекогледство; след 7г. – при късогледство; астегматизъм – трябва да се коригира
Как да разберем, че детето невижда?
Това може да е много трудно, защото детето може да компенсира по няколко начина.
Амблиопия – мързеливо око – вижда много размазано. Ако е само на едното око, детето си гледа със здравото и не го усеща до 7-8год. Изписват се очила, лепенки върху здравото око, а вече има и игри за таблет.
Профилактични прегледи
1- между 6м и 1 г
2- на 4 год
3- в предучилищна възраст
В къщи може да проверяваме като закрием едното око – ако има проблем, когато здравото око е затворено, бебето ще плаче.
Кога спешно да се посети очен лекар?
– много сълзене, секрет или зачевяване; много големи зеници; подути червени клепачи; ако на снимки излиза със седефени зеници; дразни се от светлина; не се заглежда след 3тия месец.
Фамилна обремененост – не само от родителите, но и баби, дядовци и други роднини.
В София има 7-8 детски очни лекари, повечето са в Александровска.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #227 -:
февруари 04, 2016, 13:37:06 »
Панди
, много е интересна и полезна тази последната! Ама каква послушна ученичка си, всичко записваш и споделяш
Активен
Alichka
«
Отговор #228 -:
февруари 04, 2016, 14:15:25 »
Миме, на твоя въпрос - по принцип след 28 седмица някъде, но много зависи от апарата. Моите ги записваха две седмици по-рано. Лежах за задържане и в болницата имаха такъв апарат. На него се следят и контрактиите. Затова записите са поне 10-15 минути.
Панде, едно допълниние само. Капките за очи са най-пречистените. Могат да се ползват дори за нос при хрема на малките деца. Когато се капят капки в нослето, то трябва да се стисне леко. Това е заради късите каналчета и да не се стекат капките прекалено бързо преди да са подействали антисептично.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #229 -:
февруари 04, 2016, 14:37:49 »
Благодаря ви, момичета!
Решила съм да се снимам по-често, всяка седмица. Влади ми вика, не, аз ще те снимам всеки ден.
Днес и утре ще проучвам за тия кремове и мазила и уикенда съм запланувала да купувам и да почна да се мажа вече. Сега, докато бях в банята, ми се видя някаква стрия на корема
Май не си внушавам, ама не знам какво чакам още. Как ще ги търпя тия мазнотии по тялото ми, обаче не знам? Единственото по-мазно нещо, което използвам е крема, с който си мажа краката и ръцете лятото (зимата не мога да сложа дреха върху мазното) и за лице. Даже от вътрешната страна на дланите не мога да понасям да ми е мазно.
Ама ще мажа, та ще ми пукат ушите.
Панди
, благодаря ти за лекцията.
Активен
Feribotka
«
Отговор #230 -:
февруари 04, 2016, 14:41:44 »
Миме
, може и да си внушаваш като мен, ама наистина започвай да се клепаш вече
Моите попиват доста бързо и не усещам да са ми мазни, ама ще свикнеш
Загледах се в подписа ти, че скоро може да започнеш да усещащ бебето
Мислех си, че е по-късно
Някъде четох, че с моя термин в началото на март трябва да започна да го усещам, ама ако е по-рано, по-добре
Активен
always_and_forever
«
Отговор #231 -:
февруари 04, 2016, 15:08:50 »
Ами за усещането - аз вече усетих нещичко, но реших да го запазя за себе си, защото знам, че ще ми кажете, че не е възможно, пък аз най-добре знам какво точно усетих. Не е ритане, а нещо като потупване, докато си бях сложила ръката на корема в легнало положение. И така две сутрини подред...
Предполагам, че истинското усещане ще е скоро и нямаме търпение.
Активен
Feribotka
«
Отговор #232 -:
февруари 04, 2016, 15:12:40 »
Ооооо ентусиазирах се и аз! И ние нямаме търпение вече
Тази сутрин Боби пак традиционно се беше залепил за корема ми и аз му викам ама то нищо не се усеща, не те чува, и той ааааа да бе да, отвътре се чува Сааааамо Левски, Саааааамо Левски
И всяка сутрин си води диалог и вика ахде бе, кога ще започнеш да си показваш маймунджълъците
По-бременните да кажат
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #233 -:
февруари 04, 2016, 15:17:55 »
Цитат на: always_and_forever в февруари 04, 2016, 14:37:49
Как ще ги търпя тия мазнотии по тялото ми, обаче не знам?
Много зависи от продукта.
Аз с първата бременност ползвах олио на Eucerin и много беше мазно, изобщо не попиваше, с времето дрехите, с които спях започнаха да миришат на граниво, ужас
Обаче на с олиото на Веледа, за което
Панда
спомена, което обаче си е скъпо, нямах такива проблеми, всичко попиваше много, много бързо.
Аз също мазнотии не мога да търпя. По тази причина започнах да се мажа много късно.
Обаче на мен стрии ми се появиха след раждането, при влизането във форма така да се каже
Активен
always_and_forever
«
Отговор #234 -:
февруари 04, 2016, 15:24:46 »
хахахах
Познато ми е това, само че при нас е с ЦСКА и Ман.юнайтед
Хайде при нас уж е момче и надеждите са големи, ама и при вас иска да я прави футболна фенка госпожицата.
Мъжка му работа.
Мари
, и аз това си мислех, зависи си от крема, пък и от самата кожа предполагам. Нямам избор, ще се мажа, само да взема нещо. Иначе тоя Веледа наистина е скъпичък като го гледам. Чела съм, че ако си предразположен към цепене, каквото и да се прави, нищо не помага.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #235 -:
февруари 04, 2016, 15:37:45 »
Цитат на: always_and_forever в февруари 04, 2016, 15:24:46
Чела съм, че ако си предразположен към цепене, каквото и да се прави, нищо не помага.
Има го и това, да.
Обаче мазането не е само заради стриите. По-нататък и сами ще усетите необходимостта. На мен много ми се беше изпънала кожата след 7-мия месец и дори през деня я мажех, просто по-добре се чувствах.
Това беше първата бременност, втората вече нямаше смисъл/значение
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #236 -:
февруари 04, 2016, 15:47:04 »
Аз се мацотам с масло и с крем на Мустела, попиват бързо и не ми е мазна кожата след това, седи си мека. С лосионите за тяло,които съм си купувала, седи по-мазна даже.
Не си мажех много редовно гърдите и там имам 2 стрии-на всяка по една. Но го и очаквах, понеже от почти В съм пълна С в момента. Ходя си с тунинг
В общи линии, с каквото и да се мажете,ако е предразположена кожата,стриите си се появяват. И с най-скъпия продукт, и с най-евтиния..това са ми наблюденията от разкази на други бременни и майки.
Миме, може и да не си внушаваш. Аз съм си записала, че в края на ноември съм усетила първите побутвания, а тогава съм била долу горе в тези седмици. АГ не ми повярва много, но по време на прегледа усещах къде шава и точно там си подскачаше малкото чудо. Таткото може да го усети доста по-натам, когато бебето наедре още малко и позаякне. Може би към 20гс ще е сигурен какво усеща с ръка. А видими маймунджелъци ще наблюдавате след някой и друг месец. Зависи и от плацентата. При предна плацента (по предната стена на матката) не се усеща толкова ясно с ръка в началото и съответно не се вижда много как мести коремчето в по-малките седмици. При задна плацента (по задната стена на матката) има по-голяма вероятност да се усети с ръка по-рано и да се видят побутванията.
Роси, ти не беше ли на преглед днес?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #237 -:
февруари 04, 2016, 15:57:57 »
Да, моята кожа и без това е суха, та това допълнително ще усложни нещата.
За разлика от на лицето. Там е някаква смесена и ту ми се появяват пъпки, ту някакви сухи петънца. Странна работа.
Нат
, на мен ми казаха, че съм с предна плацента, ама не можах да разбера дали това има някакво значение при самото раждане?
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #238 -:
февруари 04, 2016, 16:03:34 »
Не, няма значение, но като си с предна плацента по-късно усещаш бебето, аз бях с предна и я усетих чак към 20-а седмица.
За мазаното, каквото и да е по-добре с него, отколкото без него, най-малко ви се подхранва и хидратира кожата, то и за нея си е бая стрес, та не й вреди малко мазане. И аз съм за Веледа! Най-доволна бях от тяхното олио.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #239 -:
февруари 04, 2016, 16:05:35 »
Никакво значение няма и е напълно нормално. Има значение само плацента превия.
И при мен е по предната стена на матката.
Една снимка:
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18