Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 17:18:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета - 2016 г.
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета - 2016 г. (Прочетена 167467 пъти)
nansita
Баш Майстор
Re:Очаквани бебчета - 2016 г.
«
Отговор #300 -:
януари 06, 2016, 10:35:36 »
Както казах, не попаднах на убедителни доказателства, а конкретната статия е от 1993. Пък бая се зачетох след коментарите на майка ми по темата колко било вредно (беше бременна през 2001-2002 и проследяващият лекар го казал.)
Към момента при мен не се наблюдават посочените "ефекти", напротив. Всичко си отговаря точно на седмицата +/- 1-2 дни, което е в норма (до 14 дни, доколкото съм запозната). Едва ли щеше да се практикува често наблюдение, само за да вземат парите на бременните, ако има достатъчно научни доказателства за вредите. А дали има правени проучвания по темата, е отделен въпрос.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #301 -:
януари 06, 2016, 11:52:34 »
Та така...
Снощи за трети път усещам силна болка в горната част на корема, която се разпространява и отива назад към кръста, бъбреците. Започва бавно и постепенно се засилва. Болката е стягаща, постоянна за около 3-5 мин. и после ме отпуска. Случвало ми се е 3 пъти, примерно един път в седмицата. Не знам на какво може да се дължи. Дали на претоварване или...и аз не знам. Първият път си помислих, че може да е нормално, но вчера малко се изплаших. По принцип прага ми на търпимост е доста нисък.
Викам си, че по би било нормално, ако усещам някакво придърпване ниско долу, заради увеличаващата се матка, но това не знам от какво е. Утре съм на преглед и задължително ще попитам, но исках да споделя и да видя дали сте усещали подобно нещо.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #302 -:
януари 06, 2016, 12:04:56 »
На мен АГ ми обясни, че не трябва да усещам болки,наподобяващи менструалните.
А за леки пристягания (втвърдяване на корема) и леки болки изписват обичайно магнерот (магнезий) и но шпа.
Активен
Feribotka
«
Отговор #303 -:
януари 06, 2016, 12:13:19 »
Ми аз не съм питала АГ, но четох, че е нормално от време на време да те боли долу ниско като преди менструация, точно заради разширяването на матката
И аз имам такива болки от време на време + леки придръпвания ама не съм усещала да се разпространяват или засилват, по-скоро минават бързо и не са остри
Ама според мен ако не е постоянно, няма място за притеснения
Ти не беше ли на преглед на 9-ти?
Аз имам друга драма - 2 дена звъня на АГ и изобщо не ми вдига. Не че ми е толкова спешно, но заедно с портмонето ми замина и листчето, на което ми беше написала часа, а и исках да я питам за ФМ, че нищо не ми каза последния път
Както казах, сега не ми е нещо спешно, ама ако имам разни притеснения или необичайни ситуации, мисля че е нормално да мога да ѝ звънна да я питам
Та по този повод съм се разколебала и дали да не търся друга, макар че до колкото знам винаги мога да я сменя?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #304 -:
януари 06, 2016, 12:24:39 »
Болката никак не е като при цикъл, усещането е съвсем различно, аз и за това се изплаших. Също така и е доста по-нагоре от обичайното, не е придърпване. Необичайното е, че е точно като силно стягане, което ме обгръща.
Фери
, на 9-ти съм на ФМ, а утре отивам просто на преглед.
А за твоята лекарка - бъди по-настоятелна. Може пък и тя да си има основателна причина и да не е на работа, затова да не вдига.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #305 -:
януари 06, 2016, 12:31:17 »
Според мен към всяка болка по време на бременност трябва да се подхожда с нужното внимание.
Без да искам да ви стряскам разбира се, но и прекаленото спокойствие не от голяма полза.
Фери
, нормално е да можеш да се свържеш с АГ, което ти води бременността, по всяко време.
Макар че и те сигурно си имат своите оправдания, че ако е чак толкова спешно, си има спешни кабинети и все пак......
На твое място също бих се замислила за смяна, докато е време
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #306 -:
януари 06, 2016, 12:37:31 »
По ЗК може само веднъж да се прави смяната на АГ. Ти носила ли си направление?
Аз нямам номера на АГ, но при проблем винаги мога да се свържа с клиниката за консултация със спешен кабинет.
Една идея: записвай всички часове в календара на телефона с напомняния.
Мари, напълно съм съгласна!
Активен
Feribotka
«
Отговор #307 -:
януари 06, 2016, 12:43:23 »
А, аз си записвам часовете и в календара и в приложението за бременността, така че няма как да ги забравя ама исках просто да се свържа се нея...и за мен е нормално да мога по всяко време
Ще изчакам да ми дойде другата седмица часът и ще я питам...може пък да е била отпуска или нещо такова
Направление за записване за следене не съм носила, сега ще го нося като ходя
Ще видя как ще са нещата, ама като цяло не ми се иска да я сменям
Активен
always_and_forever
«
Отговор #308 -:
януари 06, 2016, 13:02:09 »
Мари
, така е. Права си.
Утре ще повдигна въпроса.
Моя приятелка точно вчера ми говореше нещо, че можело да се сменя 2-3 пъти АГ. Аз не съм запозната.
Утре, когато отида да си взема направление за ЖК ще попитам личната колко пъти може да се прави смяната. Дано не се налага, все пак.
Фери
, до колкото си спомням каза, че от доста време ходиш при твоята гинеколожка. Дано не се налага да я сменяш.
Момичета, които вече знаете пола на бебоците, сигурно сте споменавали, но не си спомням. В кой месец разбрахте какво бебче ще си имате?
Вчера докато си говорихме с една приятелка тя ми каза, че е разбрала чак в 7-я месец, защото следящият й не е искал да й казва. Дори не е разбрала от него, а когато е лежала за задържане в болницата.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #309 -:
януари 06, 2016, 13:18:55 »
Миме, Аз разбрах на първата ФМ, но ако е момиче, може чак на втората да ти потвърдят.
А ако те болят бъбреците, може е от тях. Ако по пронцип имаш проблеми с бъбреците, сега може да се обаждат и да трябва да се вземат мерки.
Аз нали знаете, че съм по хапчетата и мисля, че и лека болка да усетите, по-добре да пиете но шпа, а не да чакате да ви мине.
Аз също нямам номера на АГ, но тя след всеки преглед ми казва "И ако има нещо - веднага тук". Веднъж ходих извънредно и тя беше в отделението и дойде след 5 мин. Ако тя имаше раждане, щеше да ме прегледа лекарят, който е на кабинет. Аз като цяло исках да се следя в болница, а не на частен кабинет.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #310 -:
януари 06, 2016, 13:58:17 »
Панди
, и аз си мислех да не е нещо от бъбреците. Само веднъж или два пъти са ме болели, но беше още в училище. Ама пък защо ще започва от корема болката и после ще обхваща бъбреците?
Както и да е, дано не е сериозно, пък утре ще попитам.
Ох, нямам търпение да дойде 9-ти. Искам да разбера, дали всичко е наред, защото само се шашкам като съм в неизвестност. Първо утре да мине, пак ще съм доволна.
Пък, ако вземат да кажат и пол ще е добре.
Според мен си е задължително да имаме връзка със следящия лекар по всяко време. Нали е за това? Той най-добре ще знае състоянието ни.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #311 -:
януари 06, 2016, 14:07:03 »
Миме, мила, възможно ли е да си внушаваш, а да не те боли наистина? Сигурно звуча тъпо, но аз пък съм с висок праг и такива леки болежки хич и не съм ги усещала през бременностите си, сега като се замисля се сещам за такива моменти особено през 2-та бременност.
А пък за пол - с Кари не исках да знам, казаха ми в 7-ми м. заради майка ми, беше с мен и риташе да узнае, с Кик, ми казаха със сигурност на втората ФМ в 18-та седм.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #312 -:
януари 06, 2016, 15:13:35 »
Всичко което може да се е разбутало в организма ви по време на бременност веднага показва че не е наред.Ако сте имали проблеми с бъбреците може да ви засегнат пак, ако имате гастрит, може да се обостри, проблеми със зъбите, веднага се задълбочават.Натоварването на организма от една бременност е голямо и за това е хубаво да се следим.Ако имате непривични болки веднага на лекар.Аз лично поне така правих.
Аз също като Панда, се следях в болница.Бях избрала лекаря по ЖК, знаех че той ще ме изражда, но в който и момент да отидех в болницата дежурния лекар ме приемаше и ме преглеждаше и вниманието беше все едно съм лично негова пациентка.За съжаление това не е възможно навсякъде в БГ.
Пола на детето разбрах в 12-та седмица на първата ФМ.Но лекарката при която я правих е един от най-добрите специалисти в страната.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #313 -:
януари 06, 2016, 15:26:20 »
Фани
, не мисля, че си внушавам, болката си я има. Не съм мислила за това, за да го предизвикам по някакъв начин подсъзнателно. Бях в спокойно състояние, лежейки, гледахме филм и изведнъж започна да ме стяга така. Усещала съм и други болки ниско долу, като придърпване, но те си бяха в рамките на нормалното и по-търпими. Не знам това, ако не отминаваше за 5 мин. колко време можех да го понеса.
Ако бях на твое място нямаше да мога да се стърпя да не знам пола.
Маги
, нямам установени проблеми с бъбреци или нещо такова, но няма гаранция, че няма да се случи. По принцип наистина не пия много вода, а трябва. Ще го обсъдя с личната утре, а после и с гинеколога.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #314 -:
януари 06, 2016, 15:28:24 »
Водата е много важна едно за вас и за бебето, второ ще ви връхлети запек, който е опасен и доста неприятен по време на бременност.Аз лично пиех доста вода, ядях манджи всеки ден или супи и си бях забранила закуските макар да ми се ядяха нон стоп.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...