Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 13:04:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 30-та част
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 30-та част (Прочетена 200727 пъти)
djosi
Сватбен ГУРУ
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 30-та част
«
Отговор #420 -:
януари 29, 2016, 20:07:10 »
Цитат на: Bube в януари 29, 2016, 19:02:16
И тук вече идва проблемът - роклята не е чисто бяла - основата е сатен, в цвят капучино, отгоре е покрита с бяла дантела. Цялостната визия е винтидж - нещо, което на мен много ми допада - но си мисля, че ще е доста трудно да се съчетае с костюма на младоженеца
Какъв според вас трябва да е той? Смокинг ще седи много "модерно" до такъв тип рокля. Мисля, че ще имаме проблем и с избора на цвят за ризата.
Друго, което ме притеснява - дали няма да има много коментари от сорта, че не е достатъчно булчинска, защото не е бяла, дали въобще ще се възприеме.
Bube и моята роля не беше чисто бяла, а екрю.. Имаше и парче плат от цвят марсала и червени и розови рози ( може да видиш снимки в моята тема ) и всички много я харесаха.. Мъжът ми беше със синя риза ( нищо общо с роклята ).
Съвет към теб и другите булки, които търсят рокли..
1. Пробвайте различни цветове - бяло, екрю, шампанско - за да видите кои цвят ви отива..
2. Пробвайте различни модели от А линия, с корсет, до тип принцеса..
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #421 -:
януари 29, 2016, 21:51:23 »
Ако тръгнеш да питаш всеки гост поотделно как си представя сватбата и булката, ще чуеш N на брой мнения.
Моята рокля беше подобна на твоето описание- сатен в шампанско с бяла дантела. Голяма драма ми беше до последно дали не жълтее много,дали това, дали онова...Сега,като си гледам снимките, се чудя къде ми е бил акъла да ги мисля тия глупости?! Дантелата се откроява леко и е чудесен акцент. ММ беше с тъмносин костюм, почти черен, също стои добре на снимките.
А преди да решиш 100% за воала, облечи роклята пак и мери различни воали с нея- с или без дантела по края, различни дължини...за мен лично беше нещо излишно, още в магазина ми се пречкаше и веднага изтрих тая картинка от главата си.
Имай предвид, че искрящо бялото може и да не ти стои толкова добре,колкото някой друг нюанс.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #422 -:
януари 29, 2016, 23:07:41 »
На
Koliin
роклята мисля, че беше от Асеновград, ама изобщо не знам от къде точно
Моята беше доста подобна (затова съм я запомнила), взех я от Холидей уед, София
Не съм чувала за поверия за роклята, ако се чувстваш добре, си я облечи пак, аз бих
Бубе, хич да нямаш драми с цвета
Аз пробвах всички нюанси на бялото докато си уцеля моя цвят, включително и чисто бяло и хич не ми хареса
Но, всеки е различен, ти може и да се харесаш, пробвай различни модели, те ще ти я ушият в какъвто цвят искаш
Същото е и с воала, моята рокля също беше с доста украса в горната част, и ми седеше претрупано с воал с дантела отстрани, затова си взех такъв с дантела само в долната част, така че пробвай различни варианти и ще си уцелиш
Костюмът...моят мъж също беше със син с риза като цвета на роклята и се получи добре
Хубавото на бялото е, че повечето цветове му отиват, така че мисля, че и с това няма да имате проблеми
Успех на всички бъдещи булки
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #423 -:
януари 30, 2016, 11:42:42 »
Bube
, да споделя моят опит с роклите. Аз пробвах моята рокля в два варианта бял, много снежно бяло и екрю и впечатленията ми са и не само моите, че и на манекена и на мен, двата цвята рокли стояха така, все едно са напълно различни рокли.
Така че моята препоръка е да не "рискуваш" да си поръчваш тази рокля в друг цвят, както има препоръки тук, без да си пробвала тази рокля в този цвят. Може да останеш разочарована.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #424 -:
януари 30, 2016, 12:09:46 »
Аз засега съм пробвала само на едно място-във Версай в Асеновград,описах си идеята за силуета,но исках да пробвам и всички възможни силуети. Естествено като не харесвам принцеските модели не се и възприех в тях,въпреки че ми стояха добре,но аз съм универсален размер и всичко ми стои що-годе добре. Твърдо съм решена и че роклята няма да е искрящо бяло -не ми харесва като цяло този цвят,а и съм доста светла и ме прави безлична като добавим и че дантелите в бяло ми седят една идея по-груби (може просто моя мозък така да ги вижда и отхвърля). Другата седмица съм на обиколка из софийските ателиета/бутици да видя дали нещо ще ме грабне и хареса повече от това,което съм набелязала. Относно костюмът според мен не е драма и няма как да не си подхожда с булчинска рокля,при нас повечето хора смятат,че костюмът трябва да е светъл заради цветовете на сватбата,но ние си имаме друга идея,която много повече ни допада,а и все пак младоженецът не е част от украсата,а пълнокръвна фигура...
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #425 -:
януари 30, 2016, 14:41:37 »
blizna4kata87, мерих в Сватбен център София, и да, казаха, че могат да ми я ушият и бяла. Но както е казала и Marri, мисля, че няма въобще да е същата - най-малкото, ще си изгуби чара.
djosi, виждала съм твоята рокля, много ми беше харесала и ти седеше супер!
При моята, не точно цветът, а стилът навява друго време - 20те години на миналия век. Та затова и се чудех за костюма, трябва да е в крак с това време, няма как да се смокинг (както ми беше първоначалната идея).
nansita, аз по-скоро се притеснявам, дали младоженецът ще ме възприеме с такъв цвят (макар, че той ме уверява, че всякак ще съм хубава за него
). Ясно ми е, че всеки ще си има мнение, далеч съм от мисълта да угодя на всички. А за булото - ще пробвам варианти, но ако все пак остане тази рокля, най-вероятно е да съм без. Ще сложа цвете в косата
Благодаря за съветите, момичета, супер сте! Ще пробвам различни модели и цветове, сега ми е паднало
Във вторник даже ще съм до Асеновград. Но вече си имам едно на ум, че може би съм открила Роклята си
Активен
always_and_forever
«
Отговор #426 -:
януари 30, 2016, 18:11:40 »
Бубе
, и моята рокля не е чисто бяла, цвят шампанско е. Пробвах бяла, също и екрю, но не се харесах. Воалът също беше такъв цвят, взех го назаем от приятелка. Не знаех дали ще си отива с роклята ми, но когато ги пробвах заедно се харесах. Имах и цвете в косата, което по никакъв начин не ми пречеше на воала. Костюмът на младоженеца беше син. Единственото нещо, което беше като цвета на самата сватба, беше вратовръзката му. Според мен не е задължително той да е част от обстановката, важното е да се чувства добре в кожата си.
За мнението на останалите предполагам, че вече си разбрала, че е важно ти да се чувстваш добре, а не кой какво ще каже. Според мен продължавай да пробваш различни рокли, може да харесаш и нещо друго.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #427 -:
януари 31, 2016, 10:33:30 »
Да ти кажа честно,Bube, ако е като от 95% от мъжете, даже няма да направи разлика между шампанско, искрящо бяло, снежно бяло и не-знам-си-какво-си-бяло. Аз се учудих как има и жени,които не направиха разлика, ама всякакви случаи има. Покажи му подобен модел на снимка...важното е в този ден да се чувстваш красива, ако ще и роклята ти да е зелена.
Активен
Pronovias_SP
Любопитен
One love, one dream:)
«
Отговор #428 -:
февруари 01, 2016, 12:23:48 »
bube, моята сватбена рокля беше не беше снежно бяла, а цвят ivory (слонова кост). Костюмът на младоженеца беше в тъмно сни цвят, почти черен, съчетан с бяла риза и тъмно лилава вратовръзка, която беше същия цвят като сватбената украса.
Активен
Alichka
«
Отговор #429 -:
февруари 01, 2016, 17:33:56 »
Bube, както са ти казали момичетата бяло и бяло са най-разнообразни варианти. Това, което ти описваш звучи повече от прекрасно. Защо трябва да си в масовката? Това, че аз например не харесвам цветни акценти по роклята (червено, зелено, черно...), не означава, че хората не се женят в тези цветове. Всеки има стил, идея как да изглежда в този си ден.
На мен лично бялото бяло не ми харесва, не ми отива. Аз се бях метнала на вълна много леко златист цвят. Обаче това е невъзможно на практика да се намери на нормална цена и затова минах на вариант шаманско. Мъжът ми беше в тъмен костюм с риза, която не беше чисто бяла, а с нюанс. Вратовръзката му беше черна, с много малко бяло.
Наши приятели се жениха в следните цветове: Булката беше с рокля цвят екрю. Тя е мургава, но със светли очи. Младоженецът беше с многотъмносин спортно-елегантен костюм, с папийонка, с несъвсем чисто бяла риза. Цветовете като цяло им бяха кафяво и синьо, но те нямаха в същата тоналност цветове по себе си. Въпреки това всичко изглеждаше повече от прекрасно.
Разглеждай, обмисляй, но не се вкарвай в някакви коловози като мислене
Упех!
«
Последна редакция: февруари 01, 2016, 17:39:59 от Alichka
»
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #430 -:
февруари 01, 2016, 17:50:44 »
Благодаря ви, момичета, от голяма полза са ми съветите ви
Поуспокоихте ме за цвета на роклята. Аз също не харесвам чисто белите, но тази конкретно беше смел избор - казах ви, мерих я почти на шега, а тя взе, че ми хареса
(ще ви пусна снимка скоро
)
Утре съм на проби в Асеновград и ще споделя впечатленията си и от там.
Активен
Feribotka
«
Отговор #431 -:
февруари 01, 2016, 17:59:10 »
Аз пак да кажа на всички бъдещи булки да не се съобразявате толкова с никой друг, освен със себе си и мъжете ви, защото ще ви изгърми главата до сватбата
Активен
Pronovias_SP
Любопитен
One love, one dream:)
«
Отговор #432 -:
февруари 02, 2016, 12:22:54 »
Напълно съм съгласна с feribotka. Бъдещите булки трябва да се съобразяват единствено и само със себе си и с бъдещия си съпруг, а когато намерите правилната рокля вие просто ще го усетите. Звучи малко странно и не може да се опише, но когато намерите Нейно Величество Роклята просто няма да искате да я съблечете повече и ще искате да закрещите и заплачете от щастие едновременно. Успех на всички и се насладете на този уникален момент, защото той си е само ваш
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #433 -:
февруари 02, 2016, 19:17:25 »
Бързам да ви се похваля, днес мерих рокли в Асеновград и намерих няколко, които много ми харесаха
Тръгнах с нагласата, че няма да ми допадне нищо (бях преглеждала сайтовете и нищо не ми хвана окото), но все пак исках да меря навсякъде.
Вече не си спомням в колко ателиета ходих, та накратко - първите няколко, на които попаднах, дори не ми дадоха да пробвам, нямали рокли за моята фигура
(не съм от най-слабите, но нося 44 размер). Малко криво ми стана от такова отношение, но викам си - карай да върви!
Минах през Радичев, през Версай - роклите са хубави, но не открих своята. И тъкмо, когато си казах, че няма смисъл повече да обикаляме, влязох в ателие Ванеса
- обслужването е перфектно, платовете качествени, моделите разнообразни, цените ниски (в сравнение със София), мерих една от най-красивите рокли, които съм виждала. Много се харесах в нея, а майка ми много се разчувства.
Обиколихме още един два магазина - в Exclusive fashion studio - имат рокли уникати, прави се само по една бройка от всяка. Влюбих се в една, но не ми седеше като онази от Ванеса. Просто самата рокля е страхотна, но май е по-важно да ми отива?
Доволна съм от днешното приключение - сега остава да пообиколя и в София.
След днес имам два фаворита - роклята, за която ви обяснявах преди, тази с цвят капучино и днешната от Ванеса, с цвят шампанско (и двете са А линия).
(вече знам, че не ми отиват чисто бели рокли, а и не ми харесват
)
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #434 -:
февруари 03, 2016, 08:30:48 »
Браво,
Бубе
.. Ще я намериш.. Не съм сигурна дали си я намерила, защото след РОКЛЯТА на мен друго не ми се мереше и дори не ходих по другите магазини.. Но си близо
Чисто бели рокли още ли се произвеждат? Аз миналата година не видях чисто бели рокли в магазините в София.. Освен СЦ може би..
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...