Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 21, 2024, 19:12:32

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 10 част  (Прочетена 134458 пъти)
 
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #210 -: януари 04, 2016, 17:58:24 »

Аз съм за първия вариант smile Тези съблечените нещо хич не ме грабват  pardon С естествени цветя ли ще е като на снимката? Предполагам си помислила, но обмисли ли добре кога ще я правиш, сглобяваш, как ще я транспортираш и тн, защото си е доста разправия smile Успех  good
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #211 -: януари 05, 2016, 12:15:33 »

И на мен "съблечените" хич не са ми сватбени. Първият вариант ми харесва good И друг път съм казвала, че от ресторантите изискват сертификат. Ако имаш сладкарница, е ясно, но иначе как става това внасяне на тортата без документи?! huhhuh.gif
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #212 -: януари 05, 2016, 12:24:36 »

На мен не са ми искали сертификат (ресторантът ни беше 4 звезди), така че си говорете директно с управителя smile
Активен
diywedding
Регистриран

Публикации: 2


« Отговор #213 -: януари 05, 2016, 12:47:42 »

Говорих с агенция и ми казаха, че няма проблем да си я направя- не се изисква нищо и в двата ресторанта които сме набелязали.
С естествени цветя ще е, отностно самото правене -блатовете по-рано, кремът също, ще я сглобя и закарам предния ден.
То от капризи се стигна до тук, понеже до сега каквото съм разгледала по сладкарниците е все зле изгладен или лъснат фондан.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: януари 05, 2016, 13:15:13 »

И аз съм за първия вариант.  good
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: януари 05, 2016, 13:48:48 »

diywedding и аз съм за първия вариант на торта..
Явно теб още не те е хванала треската около сватбата, за да се нагърбваш ти да я правиш. В последните дни няма да имаш време. А притеснението си оказва влияние.. 
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: януари 05, 2016, 13:56:02 »

Първо да кажа, че за сватбена и мен първата ме грабва повече..

И сега да си изкажа мнението, без да ми е искано и да е длъжен, който и да било да се съобразява с него..ю

Дни преди сватбата, без да си професионален сладкар, ще правиш блатове, ще мажеш кремове.. Денят преди сватбата ще сглобяваш торта и ще я носиш до ресторанта.. Определено прочети малко повече относно организацията и как протичат дните на булките преди сватбата.. Имам се за голям педант (бях разпределила всичко кога, къде, от кого) ... И въпреки това в последните дни, всеки иска от теб да си някъде.. И не, колкото и да делегираш правомощия на родители, шаферки и приятели, понякога просто трябва да си ти.. Обмисли и прочети малко повече, определено ако има как възложи го на някой друг.. Сватбената торта е супер важна, а ядовете ще са ти достатъчно, че да се ядосваш и с нея!
Пиша го с най-добри чувства. Успех с цялостната организация  good
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: януари 05, 2016, 15:58:09 »

Аз някъде пропуснах да прочета, че става въпрос булката сама да си прави тортата.
Подкрепям последният пост.  good
Наистина особено последната седмица е много натоварена. Има неща, които не могат да се свършат по-рано и затова всичко се случва в последния момент.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #218 -: януари 05, 2016, 16:47:04 »

diywedding и аз исках да се разпиша, за натовареността и да си премислиш пак нещата, ама alexandrova_90 ме е изпреварила smile Вярвай ми последната седмица наистина беше най-натоварена, колкото и да планираш и разпределиш всичко, има неща, които само тогава могат да се свършат или пък точно тогава изскачат и всеки те дърпа нанякъде...не знам, помисли си добре  smile Относно живите цветя, не знам ако я закараш предния ден на какво ще приличат до късно вечерта на следващия, ние имахме естествени бутониери за шаферките, кумовете и младоженеца, които геройски издържааха почти през целия ден, но накрая вече изглеждаха ужасно  nea А те бяха с разни там техники гъби за напояване отдолу и тн...Не обсъждай нещата само с агенцията, те могат всичко да ти кажат, ама не правят торти  pardon Отново ти пожелавам успех и се надявам да си ни разбрала правилно  heart
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #219 -: януари 05, 2016, 21:14:20 »

Аз пък не виждам нищо лошо в това булката сама да си направи тортата.  smile  Младоженеца може да изпече кюфтетата.
Активен
hrisa__89
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 89



Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: януари 06, 2016, 11:00:27 »

На мен също ми харесва 1вия вариант smile
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: януари 06, 2016, 16:03:30 »

Много се учудвам, че не са ви искали сертификата за произход на тортата. Сладкарниците са длъжни да сложат такова листче за всяка торта (не само сватбените). Обикновено е прикрепен към кутията. Много ме съмнява ресторантите да се съгласяват на такова нещо, като се има предвид, че носят пряка отговорност за храната,която се сервира.
Нищо лично към идеята ти, diywedding, но обмисли много хубаво дали може да се справиш, защото няма място за грешки. smile Момичетата много точно са ти написали какво се случва седмица преди сватбата, а аз мога да ти кажа от личен опит, че ако нещо има да се обърква, то се обърква точно тези последни дни. Примерно, наложи се да пренаредя гостите заради отказали се и нови бройки в последния момент, от ресторанта ми зъннаха за проблем с кувертите, гостите пристигат и по-рано => звънят от хотела за потвърждения; закъсня ми доставката на роклята след корекциите, наложи се аз да си я допреправя малко,защото нямаше време да тичам и до бутика във Варна....няма да продължавам, но всичко се случва.
А относно самата торта, облечената не е задължително да е с фондан. По моята торта нямаше фондан, направиха ми я по мой вкус в една сладкарница. Може да попиташ дали имат такава практика.

AVIEN, a тъщата и свекървата да режат салати.... Wink lol
Активен
paranoir
Новак
*
Публикации: 12


« Отговор #222 -: януари 06, 2016, 20:52:03 »

Здравейте дами smile
Влюбих се в една торта която първият етаж си е торта а надолу вместо парчета са определен брой кексчета,много е ефектно и интересно, и така няма нужда да се притеснявам как персонала на ресторанта ще нареже тортата,но никъде не съм виждала да предлагат такъв тип торта. Някоя от вас да има наблюдения ?
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #223 -: януари 06, 2016, 22:46:34 »

Мисля че във фейсбука на Tita cakes има подобно нещо.Аз още не съм се захванала с тази част от организацията,та може и други да го правят,но не съм виждала и не знам smile
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: януари 06, 2016, 22:48:48 »

Аз бях с подобна торта, но вместо кексчета, имах нарязани парчета. Тортата за разрязване ми беше малка, на 2 етажа на поставка, а другите парчета ги наслагаха по чиниите директно и ги изнесоха.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines