Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 21, 2024, 19:12:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 10 част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
19
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 10 част (Прочетена 134458 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Сватбената торта - 10 част
«
Отговор #210 -:
януари 04, 2016, 17:58:24 »
Аз съм за първия вариант
Тези съблечените нещо хич не ме грабват
С естествени цветя ли ще е като на снимката? Предполагам си помислила, но обмисли ли добре кога ще я правиш, сглобяваш, как ще я транспортираш и тн, защото си е доста разправия
Успех
Активен
Alichka
«
Отговор #211 -:
януари 05, 2016, 12:15:33 »
И на мен "съблечените" хич не са ми сватбени. Първият вариант ми харесва
И друг път съм казвала, че от ресторантите изискват сертификат. Ако имаш сладкарница, е ясно, но иначе как става това внасяне на тортата без документи?!
Активен
Feribotka
«
Отговор #212 -:
януари 05, 2016, 12:24:36 »
На мен не са ми искали сертификат (ресторантът ни беше 4 звезди), така че си говорете директно с управителя
Активен
diywedding
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #213 -:
януари 05, 2016, 12:47:42 »
Говорих с агенция и ми казаха, че няма проблем да си я направя- не се изисква нищо и в двата ресторанта които сме набелязали.
С естествени цветя ще е, отностно самото правене -блатовете по-рано, кремът също, ще я сглобя и закарам предния ден.
То от капризи се стигна до тук, понеже до сега каквото съм разгледала по сладкарниците е все зле изгладен или лъснат фондан.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #214 -:
януари 05, 2016, 13:15:13 »
И аз съм за първия вариант.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
януари 05, 2016, 13:48:48 »
diywedding
и аз съм за първия вариант на торта..
Явно теб още не те е хванала треската около сватбата, за да се нагърбваш ти да я правиш. В последните дни няма да имаш време. А притеснението си оказва влияние..
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #216 -:
януари 05, 2016, 13:56:02 »
Първо да кажа, че за сватбена и мен първата ме грабва повече..
И сега да си изкажа мнението, без да ми е искано и да е длъжен, който и да било да се съобразява с него..ю
Дни преди сватбата, без да си професионален сладкар, ще правиш блатове, ще мажеш кремове.. Денят преди сватбата ще сглобяваш торта и ще я носиш до ресторанта.. Определено прочети малко повече относно организацията и как протичат дните на булките преди сватбата.. Имам се за голям педант (бях разпределила всичко кога, къде, от кого) ... И въпреки това в последните дни, всеки иска от теб да си някъде.. И не, колкото и да делегираш правомощия на родители, шаферки и приятели, понякога просто трябва да си ти.. Обмисли и прочети малко повече, определено ако има как възложи го на някой друг.. Сватбената торта е супер важна, а ядовете ще са ти достатъчно, че да се ядосваш и с нея!
Пиша го с най-добри чувства. Успех с цялостната организация
Активен
always_and_forever
«
Отговор #217 -:
януари 05, 2016, 15:58:09 »
Аз някъде пропуснах да прочета, че става въпрос булката сама да си прави тортата.
Подкрепям последният пост.
Наистина особено последната седмица е много натоварена. Има неща, които не могат да се свършат по-рано и затова всичко се случва в последния момент.
Активен
Feribotka
«
Отговор #218 -:
януари 05, 2016, 16:47:04 »
diywedding и аз исках да се разпиша, за натовареността и да си премислиш пак нещата, ама alexandrova_90 ме е изпреварила
Вярвай ми последната седмица наистина беше най-натоварена, колкото и да планираш и разпределиш всичко, има неща, които само тогава могат да се свършат или пък точно тогава изскачат и всеки те дърпа нанякъде...не знам, помисли си добре
Относно живите цветя, не знам ако я закараш предния ден на какво ще приличат до късно вечерта на следващия, ние имахме естествени бутониери за шаферките, кумовете и младоженеца, които геройски издържааха почти през целия ден, но накрая вече изглеждаха ужасно
А те бяха с разни там техники гъби за напояване отдолу и тн...Не обсъждай нещата само с агенцията, те могат всичко да ти кажат, ама не правят торти
Отново ти пожелавам успех и се надявам да си ни разбрала правилно
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #219 -:
януари 05, 2016, 21:14:20 »
Аз пък не виждам нищо лошо в това булката сама да си направи тортата.
Младоженеца може да изпече кюфтетата.
Активен
hrisa__89
Ентусиаст
«
Отговор #220 -:
януари 06, 2016, 11:00:27 »
На мен също ми харесва 1вия вариант
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #221 -:
януари 06, 2016, 16:03:30 »
Много се учудвам, че не са ви искали сертификата за произход на тортата. Сладкарниците са длъжни да сложат такова листче за всяка торта (не само сватбените). Обикновено е прикрепен към кутията. Много ме съмнява ресторантите да се съгласяват на такова нещо, като се има предвид, че носят пряка отговорност за храната,която се сервира.
Нищо лично към идеята ти, diywedding, но обмисли много хубаво дали може да се справиш, защото няма място за грешки.
Момичетата много точно са ти написали какво се случва седмица преди сватбата, а аз мога да ти кажа от личен опит, че ако нещо има да се обърква, то се обърква точно тези последни дни. Примерно, наложи се да пренаредя гостите заради отказали се и нови бройки в последния момент, от ресторанта ми зъннаха за проблем с кувертите, гостите пристигат и по-рано => звънят от хотела за потвърждения; закъсня ми доставката на роклята след корекциите, наложи се аз да си я допреправя малко,защото нямаше време да тичам и до бутика във Варна....няма да продължавам, но всичко се случва.
А относно самата торта, облечената не е задължително да е с фондан. По моята торта нямаше фондан, направиха ми я по мой вкус в една сладкарница. Може да попиташ дали имат такава практика.
AVIEN, a тъщата и свекървата да режат салати....
Активен
paranoir
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #222 -:
януари 06, 2016, 20:52:03 »
Здравейте дами
Влюбих се в една торта която първият етаж си е торта а надолу вместо парчета са определен брой кексчета,много е ефектно и интересно, и така няма нужда да се притеснявам как персонала на ресторанта ще нареже тортата,но никъде не съм виждала да предлагат такъв тип торта. Някоя от вас да има наблюдения ?
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #223 -:
януари 06, 2016, 22:46:34 »
Мисля че във фейсбука на Tita cakes има подобно нещо.Аз още не съм се захванала с тази част от организацията,та може и други да го правят,но не съм виждала и не знам
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #224 -:
януари 06, 2016, 22:48:48 »
Аз бях с подобна торта, но вместо кексчета, имах нарязани парчета. Тортата за разрязване ми беше малка, на 2 етажа на поставка, а другите парчета ги наслагаха по чиниите директно и ги изнесоха.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...