Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:31:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни 2015  (Прочетена 156890 пъти)

roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: април 03, 2015, 13:13:35 »

Веднага се включвам за забелването. Има пак различни схващания. това което ние правихме следвайки указанията на педиатър е следното. От 2, 3месец по време на баня, докато е под вода пишката се дърпа леко кожата нагоре, без да се насилва и се връща обратно. Целта е за няколко месеца изцяло да може да се дърпа , без излишна болка. Педиатърът би трябвало на всяка консултация да следи .ние го правим и досега , всеки път по време на баня. Ако не се прави се получават сраствания. Татковците го правят обикновено. При нас е така. Ако педиатър ът прецени може някой път по силно да го направи. После се маже с лиДокаин.  Някои момчета имат по дебела кожа и проблеми, но ние за щастие нямаме.
Гери,ти сигурно знаеш по добре от мен за водите, но все пак да ти кажа. Аз бях така миналия път  в същите седмици като теб и накрая бебчето почти не се хранеше , имахме и умотанаа на пъпната  връв и повече се следя хме накрая. Бебчето спря да наддава и затова го извадиха секцио. Беше 2660 , но напълно развит. Просто нямаше много сили и естествено раждане може да е трудно за бебето.  Няма причини за притеснение. Почти накрая си.А и два големи джоба се е ок. Лошо е ако е само един. Не винаги може и добре да се види.  следете се и всичко ще е наред.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #196 -: април 03, 2015, 14:14:58 »

Мисля че разбирам... Както го обяснявате, аз имах такова срастване като малка, даже имам операция  на 9 годинки заради това. Явно навремето на са казали на майка ми да го прави докато съм била бебе. Имам спомени че трудно пишках и на 4 или 5 бях като ме заведоха на лекар. Лекаря даде някакъв мехлем и майка ми трябваше всяка вечер да ме маже и да ме сцепва, за да мога да пишкам. Така 3 години  и накрая попаднахме на една тъпа акушерка по време на един контролен преглед, която взе едни ножици и ме разпра отгоре до долу без упойка. Няма да споменавам каква болка беше, но потърсихме после спешна помощ в Пирогов, защото устните се затвориха още по силно и не бях ходила да пишкам 2 дни. Попаднахме и ни препоръчаха др. Митко Момчилов - един от най-добрите уролози, в следствие в годините много наши познати са ходили при него. Жив и здрав да е човека, добре че ме оперира навреме. Оказа се че тая като ме срязала, срязала и вътрешните срамни устни и замалко да ме осакати за цял живот....

Та мисълта ми е ... Ако причината за срастването е била че някой не ме е забелил, ще си го забелвам и 3 пъти на ден ако трябва smile
Руми а само веднъж на ден ли се прави? По време на баня? и доколкото разбирам първие 2 месеца не се прави така ли?
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: април 03, 2015, 14:28:28 »

Миленката прави се веднъж на ден по време на баня .за да е по лесно.иначе не е задължително, но във водата е по лесно. И да пропуснеш не е фатално. По често няма смисъл
Една приятелка в чужбина нищо не прави, но не знам дали всичко е ок.
най добре да слушате педиатър Знам че и по големи момчета и мъже имат проблеми от време на време. Най добре системно бавно и полека , а да не се налага хирург, че и такива случаи има.
. За момичета не   бях чувала че се прави нещо по специално.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #198 -: април 03, 2015, 17:39:11 »

Милена Руми е права, ще слушаш педиатъра за това, на нас ни показа вече и каза че ще го правим след 3 я месец. То това ми се вижда по лесно от пъпчето, мен пъпчето ми е борба на всеки памперс много рита Калоян. smile

Гери знаеш си всичко ще е наред, пий кокосово мляко или вода, помага.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: април 03, 2015, 19:55:28 »

snimka.bg/maternity/pregnancy.857061.35170267 Ето и обещаното... ако иска парола 2008
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #200 -: април 03, 2015, 20:11:09 »

Ооо, много принцеско верно. Няма да го показвам на Марта, че и тя веднага ще иска сьщите  girl_haha Точно в сьщия филм сме и ние. А бюрото е страхотно  heart

Пьк теб и преди те бях видяла, че си много хубава. Особено ми харесваш там дето си с блузата на цветята  heart
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: април 03, 2015, 21:19:02 »

Фани много е хубава детската. И ти си много хубава мама манекенка.
а бебчето къде ще спи?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #202 -: април 03, 2015, 22:38:38 »

Момичета, по темата за забелването и аз като всяка майка на момченце имах много дилеми. Затова поразрових и за статия от някой лекар, не само педиатърски навици и бях чела това, което доста ми изясни нещата. Поствам го като информация и за вас, струва ми се достатъчно меродавно. (При моя Ясен все пак педиатърът направи забелване, но заради събиране на секрет. Моя приятелка в Англия каза, че там нищо не пипат.)

http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #203 -: април 03, 2015, 22:52:23 »

Фани очарователна си, а стаята е направо невероятна...... heart

Дени мерси за статията smile

Мариолка какво те притеснява за пъпчето?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #204 -: април 04, 2015, 01:19:31 »

Не ме притеснява просто шушондера е много буен и мята крачета на всички страни докато аз се опитвам да му чистя пъпчето  Wink. А за това забелване и аз много четох но в крайна сметка реших че ще го оставя на мъжа вкъщи че аз от това нещо не разбирам.  Wink
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: април 04, 2015, 08:15:06 »

Не се притеснявай, нищо няма да му стане. И Кари беше така. Тя и сега няма спирка, но старите хора казват шугаво бебе - здраво бебе! Пък и на пъпчето не му трябва кой знае каква поддръжка. Благодаря ви, момичета. Бебо не съм решила още дали да го сложа при каката. Все пак не ми е бавачка! Ще видя как ще е в първите месеци, ако е кротък, може и да го преместя. Тя ще бъде и първокласничка и се притеснявам да не й дойде в повече да се буди от плача му нощем  pardon
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #206 -: април 04, 2015, 10:13:09 »

Аз пьк долкото помня ми бяха казали на пьпа нищо да не му пипам.  crazy Малиии, всичко се забравя. Тая статия за момченцата и аз ще си я дрьпна. Никога не се знае.
Активен
greta85
Сватбар
Публикации: 151

« Отговор #207 -: април 05, 2015, 11:19:00 »

Фани, страхотна стая си има твоята принцеска, искам и аз, все розово ми е в очите, ама нито навремето аз имах, нито сега чакам момиче, може за второто хехехе, сега ще сме на синя вълна.
Има ли нови бебета, аз да питам?
Аз снощи бях с болки в корема, подозирам едни гумени мечета, ама иначе си имам и доста често неболезнени контракции, както и да го гледам, остават 2 седмци до термин  heart
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 06, 2015, 07:01:31 »

Верно, къде е Рубин? И Гери? Ха дано да имаме някой цвете от вчера! Мацки, имам следната дилема- ще наспамя 2-3 теми докато намеря къде да пиша явно. Дъщеря ми има коремни болки от време на време. Започват ненадейно и също така изчезват. Понякога се налага да и дам Нурофен или Но шпа. Колкото пъти сме ходили на лекар, казват, че има чувствително стомахче! Лечение никакво! Искам сега докато съм вкъщи да я заведа някъде приемам прпоръки за Варна, Шумен, Русе...
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: април 06, 2015, 08:35:59 »

Тук съм си, ама много празници, рождени дни, кръщенета  blum Най- после днес сме вкъщи с Дияна, гледаме се smile

Фани тази болка с никаква храна ли не я свързваш? Може просто наистина коремчето й да е по чувствително? Или да е на нервна почва?
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: