Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 17:11:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 29-та ЧАСТ
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 29-та ЧАСТ (Прочетена 136684 пъти)
InaMineva
Сватбар
Албум: http://album.svatbata.bg/ina_deyan_denevi
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 29-та ЧАСТ
«
Отговор #390 -:
април 21, 2015, 07:59:24 »
Те сега покрай баловете са пощурели... В Ателиер Споса (там ми шият роклята) консултантките бяха невероятно мили, в началото и шивачките. Но след като на втората проба ми казаха, че роклята е готова да си я взема, а аз усещах корсета леко широк и казах, че искам да ми я свият още малко, чух от едната шивачка (нищо, че не беше пред очите ми) "Оф, Боже...". За парите, които им давам, нямат право да обелят и дума. Мен не ме интересува, че имат много работа, да бяха казали, че не могат да се заемат и да не ме занимават, щях да намеря другаде да я ушият. Взеха ми мерки януари, още не съм си прибрала роклята :Р След баловете работата им свършва и имат повече време на не толкова многото булки :Р
Активен
karanesheva
Професор
Публикации: 334
«
Отговор #391 -:
април 21, 2015, 08:16:08 »
Ина много си права, и при мен беше същото. Декември месец мили нежни усмихнати, докато не започнаха да шият. Исках да ми променят малко по дълбоко да ми е деколтето, беше на втората проба / не можело, така, как ще вляза в църква разголена
/. Финала беше с поканите, когато тотално си направиха това, което си искаха те. Тези хора не знаят ли, че ние сме част от рекламата им.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #392 -:
април 21, 2015, 08:36:12 »
Така, изказвам мнение като човек, който е маниак на тема контрол и в никой случай не искам да претендирам, че разбирам или че трябва някой да се съобразя с мнението ми.
Първо за Радичев, написах и по-рано, как като чу че имам време до сватбата ми каза ще се видим през юни, после вика то и за 1 месец ще стане роклята. Няма как да оставя едно от най-важните неща в организацията на сватбата за последния момент, не само като разход е важно, защото си е голямо перо в бюджета, а и защото все пак е облеклото на единия от двамата най-важни хора на сватбата. Моя позната шиеше роклята си, при доста препоръчвана, вземаща доста скъпо шивачка в София, която я мотаеше с оправданието за абитуриентки и остави шиенето на нейната рокля за 4 седмици преди сватбата. Започна шиенето, с хубави платове и т.н, проби а-у и накрая роклята беше истински провал за нея, на нас си ни харесваше, но тя просто беше мега разочарована. Накрая отиде в Романтика, от където беше модела всъщност и го имаха, купи си роклята от там 6 дни преди сватбата и вместо първоначалните 2300лв, които струваше тази рокля и на нея й се струваха много, даде близоо 3500 за две рокли
с платовете, шиенето, последваща рокля, а да не говорим за нервите и това седмица преди сватбата ти да си без рокля..
По въпроси защо не са вече толкова любезни, след като ви вземат парите.. Нормално е за ателиета, които предлагат по-ниски цени на рокли за абитуриентки и булчински рокли, защото в България много трудно хората отделят повече от 1000 лв за рокля, т.е при тях колкото и недеволни клиенти да има, винаги ще се намират такива, които да отидат заради възможността да получат рокля, макар и не толкова качествена, то поне доближаваща се до някой модел на световен бранд.. Неприяно, но факт.. В България с всичко е така, докато ти вземат парите си Цар, после може да се държат с тебе и като с куче.. Нали парите си ги дал, впечатлението, с което оставаш не е от значение..
«
Последна редакция: април 21, 2015, 08:38:32 от alexandrova_90
»
Активен
Alichka
«
Отговор #393 -:
април 21, 2015, 08:44:53 »
Тони, едно мнение от пенсионирана булка
Ако си шиете роклята по-рано, добре е да направите уговорка за последни корекции седмица преди сватбата. Дори и да сте си взели роклята, уговорете се!
Аз си ших роклята в Булвеси. Не бързах. Даже предпочитах да е готова съвсем преди сватбата, за да не се чудя къде да държа рокля, фуста с 10 ката плат и шлейф
Роклята ми беше готова сигурно месец преди сватбата. От пуста организираност накрая се оказа, че съм се стопила. Роклята ми беше широка
Нямах и време за корекции. Добре, че Веси ми беше измислила вариант В. Имаше как в домашни условия да си "стесня" роклята и да не ми пада фустата надолу.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #394 -:
април 21, 2015, 08:52:03 »
Али
, при всички положение дори и 2-3-5 месеца, по-рано да е готова роклята, трябва да се направи уговорка роклята да се съхранява при тях, което се предлага от повечето ателиета и бутици. За корекцията, тя е ок да се направи 2-3 седмици по-рано, ама тепърва да ми я шият тогава.. МЕРСИ.. Ще пропусна
«
Последна редакция: април 21, 2015, 08:59:02 от alexandrova_90
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #395 -:
април 21, 2015, 08:57:03 »
Подкрепям Али напълно
но и Тони е права. Друго си е да е готова роклята и да изисква минимални корекции, а не тепърва да се шие. Моя позната например беше си купила рокля 3 м. преди сватбата обаче беше бременна и добре че и тя е шивачка, че колегите й буквално всяка седмица и преправяха роклята.
Активен
InaMineva
Сватбар
«
Отговор #396 -:
април 21, 2015, 09:09:24 »
Ами Ласпоса са едни от най-скъпите във Варна, но са затурпани с работа по баловете. И аз се чудя какви са тези абитуриентки с рокли по 2 бона, ама на... И като поисках да ми съхраняват роклята там, както Тони каза, че било нормално, те ми отказаха, понеже от абитуриентските рокли нямали място
Активен
hrishristova
Сватбар
Публикации: 234
«
Отговор #397 -:
април 21, 2015, 09:12:38 »
InaMineva
би ли ме ориентирала за цените там, тъй като мислим с майка ми да ходим до Варна тъй като в Русе всичко е под всякаква критика... Другата седмица мисля да се разходя в Русе само за да пробвам модели да видя кое как стой и от там се насочваме към Варна за да търсим рокля
Активен
InaMineva
Сватбар
«
Отговор #398 -:
април 21, 2015, 09:19:24 »
hrishristova моята рокля я шият там, но не е по техен модел. Техните рокли не са особено евтини, особено сега. Между 2-3-4 хил. лв. Имат промоции от време на време с по-евтини рокли, даже аз като ходих да ми взимат мерки януари месец имаше една за 500 лв. Дано намериш нещо като за теб
Иначе имат хубави рокли
П.С. ММ е от Русе, по Великден бяхме там, останах очарована как са ви направили центъра. Браво на кмета ви
Активен
hrishristova
Сватбар
«
Отговор #399 -:
април 21, 2015, 09:29:01 »
Благодаря, по една случайност ми е и шеф даже
Наистина стана хубав центъра и се надявам ако сватбата е и тук в Русе (понеже още е под въпрос града) да стане хубава фотосесия
А ти обикаля ли булчинските магазини или не?
Активен
InaMineva
Сватбар
«
Отговор #400 -:
април 21, 2015, 10:01:16 »
Обикалях магазините, даже ходих и в Асеновград (за мен това беше пълна загуба на време - там нищо не ми хареса) :Р Във Варна има наистина много хубави рокли и, може би, ако не бях си харесала модел в нета, щях да си харесам друга рокля. Но аз имам този проблем, като си харесам нещо, после търся и всичко сравнявам и не искам нищо друго :Р Затова я ших. Иначе има хубави рокли дори и в не толкова скъпите магазини във Варна :Р Така и така ще идваш, мини през всичките, поне повечето са на едно място - около Ритуална зала. Ако ти е по-висок бюджета може да минеш и през Aegean Fashion Group - намира се на центъра, до шадравана
Аз от тях също съм доволна, ходих на проба, бяха мили
А за Пламен Стоилов... 2013 август месец началниците ми имаха среща с него и ме взеха, бяхме пратили предварително списък на лицата за срещата и той се беше подготвил - подари ми букет
Мил човек и останах много очарована като говореше за това, което иска да направи с града. Очевидно върши работа
Сега цяла Варна е разкопана, да видим нашият кмет какви ще ги свърши :Р
«
Последна редакция: април 21, 2015, 10:03:30 от InaMineva
»
Активен
hrishristova
Сватбар
«
Отговор #401 -:
април 21, 2015, 10:07:15 »
а ще може ли един списък да му пратиш с магазините и за кои от тях се иска да си запазиш час за пробра, понеже както споменах ще идвам за 1 ден и дали ще ми обърнат внимание или ще е разходка напразно
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #402 -:
април 21, 2015, 10:10:05 »
Хрис, аз влизах в 1-2 магазина, обаче нищо не ме грабна. Имаше 1-2 модела, които при други обстоятелства бих пробвала, но масово са като огромни торти. Единя магазин е преди кръговото на полицията, май бул. Цар Освободиетел беше...Другия е на центъра близо до Операта,ама не им запомних имената...
А ти какъв бюджет си отделила?
Активен
hrishristova
Сватбар
«
Отговор #403 -:
април 21, 2015, 10:20:26 »
аз имах в предвид списък за Варна... аз в Русе магазините ги знам, аз живея все още в Русе
Бюджет за роклята нямам за сега, първо ще видя кое на към е но под 1000 лв е със сигурност. Очертава се голяма сватба и да дам повече от 1000 лв за рокля не ми се струва уместно
Активен
InaMineva
Сватбар
«
Отговор #404 -:
април 21, 2015, 10:21:58 »
Ами за по-скъпите магазини ти трябва час. Тези, в които аз съм ходила са Atelier Sposa (там ми шият роклята) и Aegean Fashion Group. Там ако отидеш без час и нямат или не очакват клиентка, ще ти обърнат внимание, иначе най-вероятно ще ти предложат час. Аз в Ласпоса (старото име на Atelier Sposa) отидох без час и имаха малко време и пробвах. Но за всеки случай за тези два магазина по-добре си запази час. А иначе нормалните магазинчета около ритуална зала (там са в две-три улички едно до друго) не ти изискват час. Отиваш и пробваш. Има хубави рокли. Но не бяха моята рокля
В нета имат сайтове споменатите по-горе два магазина, от там можеш да намериш телефона за връзка
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30