Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 06:41:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ (Прочетена 226186 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
«
Отговор #300 -:
януари 20, 2016, 20:54:05 »
С каква цел искате да махнете предястието? Ще намалят цената или? Меню от салата+основно и мезета ми е по-скоро за банкет, а не за официално събитие, каквото предполага да бъде сватбата. Пък и за мъжете е по-добре да се предвиди повече храна, за да си пийват
Разбира се вие си преценявате, но предястието си е важен елемент според мен. Все пак в най-лошия случай сватбата ще продължи 5 часа
Ще има много хора, които няма да изядат нищо, но ще има и опразнени чинии
Активен
speeder88
Любопитен
Публикации: 30
«
Отговор #301 -:
януари 20, 2016, 21:38:41 »
Чудим се за предястието, защото по-голямата част от сватбата ще са млади и по-скоро няма да им е до ядене, а до пиене! Предястията, които са ни оферирали в моемнта си изглежда направо като ястия, защото са от типа: филе от сьомга, пилешко филе с ементал, свинско и пилешко филе с гъбен сос и още нещо подобно. От тази гледна точка разсъждавам да го изключим или да го заменим с нещо друго. Ако го редуцираме би трябвало да смъкнат и куверта, защото каквото и да си говорим и на мен ми се вижда малко висок тозюи куверт, ама кво да се прави... Мерак с пари се троши, двамата с булката сме харесали залата заради високия таван и т'ва е...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #302 -:
януари 21, 2016, 03:38:23 »
Махането на предястието е доста неуместно действие. Видели сте съдържанието, но не сте обърнали внимание на грамажите (а и като отчетем факта, че може и още малко да ги окастрят). Уверявам те, че всичко ще се изяде и точно младите дето ще пият казваш, ще го изпапкат. По старите ядат по-малко и може и нещичко да оставят
.Не знам защо си мислите, че ще ви позволят да махнете ракията и виното, това е нещо от което ресторанта печели. Общо взето куверта им е разчетен и вероятно тези 68лв са минималните условия при които работи този ресторант, а съдържанието вероятно е минимума пресметнат от тях. Управителите обикновено не са фенове на такъв пазарлък (освен ако сватбата ви не е в понеделник например) и ако не ти откажат директно може да приложат и някоя по вежлива форма. Например да се окаже, че някой е капарирал ресторанта точно преди да донесете вие капарото (и това случайно не е било отразено). Казвате, че цената ви идвала височка малко? Ами вие търсите хубави ресторанти, няма как да не е висока
Казвам всичко това с най-добри чувства, не само на теб, а и на всички потребители. Прави ми впечатление (от четенето по темите), че доста хора се опитват да се спазарят и да изтънят нещо, но не винаги по правилния начин. Имайте предвид, че обикновено срещу вас стоят хора с огромен опит с клиенти (и то в конкретния бранш). Напоследък се наложи тенденцията да не се отказва директно на клиента, за да няма впоследствие негативи, а това се прави по интелигентни способи. Случайно ресторанта (или ДЖя ви или т.н.) става зает или............. каквото се сетите там
Пак с най-добри чувства към всички потребители го споделям. Запомнете - живота стана много динамичен, скъп и комерсиален. Всеки си гледа интереса, безплатен обяд няма
Активен
speeder88
Любопитен
«
Отговор #303 -:
януари 21, 2016, 06:57:33 »
Благодаря за критиката и съветите. И аз ги приемам с най-добри чувства. За пръв път се сблъсквам с организация на сватба и затова питам и събирам мнения. Факт е, че наистина търсим хубави ресторанти и ще трябва да се примирим с техните условия. Благодаря още веднъж за съветите. В петък или събот ще оргаанизираме среща с управителя и ще видим как ще се случат нещата.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #304 -:
януари 21, 2016, 08:20:36 »
Цитат на: Deliysky в януари 21, 2016, 03:38:23
Запомнете - живота стана много динамичен, скъп и комерсиален. Всеки си гледа интереса, безплатен обяд няма
За огромно съжаление платената висока цена не е гаранция за качество и с нея не си купуваме сигурност и спокойствие за сватбеният ден.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #305 -:
януари 21, 2016, 10:32:43 »
Някой беше посъветвал за Монтесито, вижте го и него, горе-долу в такъв стил е като Макси, пък и можете да си направите фотосесията във Врана
И според мен не махайте предястието, аз мислех че са 2 (студено и топло)...няма да ви смъкне кой знае колко от куверта, а има реална опасност гостите да останат гладни
Много добре казано от
Делийски
Активен
speeder88
Любопитен
«
Отговор #306 -:
януари 21, 2016, 11:48:25 »
И на двамата не ни харесва Montecito. Ще се вслушам в съветите ви, защото все пак вие сте патили, а аз не.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #307 -:
януари 21, 2016, 12:38:37 »
Цитат на: Marri в януари 21, 2016, 08:20:36
За огромно съжаление платената висока цена не е гаранция за качество и с нея не си купуваме сигурност и спокойствие за сватбеният ден.
Да, не си купувате спокойствие и не е гаранция, но затова си има форуми и препоръки. Повярвайте ми, в интернет може да намерите всичко! А ниската цена винаги е гаранция за компромиси и проблеми
.Има една поговорка (май беше английска) - Не съм толкова богат за да купувам евтини неща
.
Активен
Alia89
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #308 -:
януари 22, 2016, 12:30:36 »
Аз искам да помоля за съвет бъдещите и бивши булки от Варна относно ресторантите. Моят фаворит е хотел Романс на Дружба, но ми се струва, че там няма да успеем да запазим дата (искаме да е началото на септември, а те правят записвания след 15, а вече 17 е заето). Та, можете ли да ми дадете идеи за ресторанти, подобни, до 100 души, че си признавам, съм боса в сфератаи ми е трудно да си избера алтернативи. Друг ресторант, който много харесвам е в хотел Елена на Златните, но наши приятели правиха сватбата си там и не искам да повтаряме.
Активен
speeder88
Любопитен
«
Отговор #309 -:
януари 22, 2016, 17:49:31 »
Цитат на: Alia89 в януари 22, 2016, 12:30:36
Аз искам да помоля за съвет бъдещите и бивши булки от Варна относно ресторантите.
http://www.svatbata.com/restaurants
http://restorantite.com/svatba/varna
Активен
Diana_ivg
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #310 -:
януари 23, 2016, 02:07:46 »
Здравейте!
Да ви споделя и аз за нашия опит с ресторанта за сватбата ни, която беше през септември 2015 г.
От гледна точка на изисквания искахме ресторантът да бъде светъл, с големи прозорци, по възможност с панорамна гледка, подът да не е хлъзгав и като цветове да бъдат по-неутрални (напр. кафяво, бежово..), така че да позволява съчетание с по-ярки цветове украса, и също така да не е от вече поостарялите, леко соц ресторанти. На пръв поглед мислех, че не са кой знае колко неизпълними тези неща, но всъщност се оказа нелека задача
След много разглеждане на всякакви ресторанти и коментари из форумите в интернет се бяхме спряли на панорамния ресторант Zest в Suite Hotel Sofia, заради гледката най-вече, но за съжаление наживо се разочаровахме заради многото петна по килима - дано вече да не е така и да се взели мерки.
За щастие вторият ни опит се оказа идеалният за нас ресторант. Ресторантът се казва Atspas и се намира в Драгалевци, точно на Околовръстното шосе преди кръговото, в новата бизнес сграда Pearl Park.
Бяхме виждали само отвън, че там има ресторант, но никога не бяхме ходили и решихме да пробваме.
Ресторантът е нов (мисля, че на по-малко от година) и все още не толкова популярен, което беше предимство от една страна, но криеше и известни рискове. За наша радост още с първата крачка в ресторанта и щом се запознахме и поговорихме със собственичката, веднага усетихме, че това е нашето място и никак не сбъркахме
Ресторантът се намира на третия етаж, просторен, с големи прозорци, от едната страна гледката е към София, а от другата страна - към Витоша, има множество саксии с живи цветя, изключително уютно и красиво направено, с много желание, старание и любов. Според мен побира спокойно около 100 човека, ние бяхме около 80, но имаше още капацитет.
Цветово също ни пасна идеално за украсата, която бяхме намислили, подът е от ламинат, който е по-матиран и не се хлъзга.
Има голям паркинг за много коли.
Малко преди сватбата откриха и лятната си градина, която беше идеална за изнесения ритуал - с красиви бели балдахини и отново множество саксии с естествени цветя и храстчета
И още по-важното беше прекрасното отношение и внимание, което получихме от собствениците, шеф готвача и целия персонал - изключително отзивчиви, мили и прекрасни хора! Храната също е много много вкусна! Имахме възможност да обсъдим и измислим заедно менютата, и да изберем куверти спрямо бюджета ни. Избрахме вариант с включен десерт (най-вкусната бисквитена торта с нутела, която бяхме опитвали!), а за самия ритуал с тортата - просто поръчахме от друго място една по-малка торта
Съдействаха ни също за поръчването на алкохол от избраните от нас марки на доставни цени, като след празненството имаше възможност да върнем неотворените бутилки и да получим обратно сумата за тях. Имаше също така бонус шампанско за Welcome drink. Друго голямо предимство беше, че можехме да останем до колкото часа пожелаем, без необходимост от доплащане.
И не на последно място - съдействаха ни за намирането на ди джей - запознахме се с DJ Тони Джи, който наистина е майстор и умее отлично да забавлява хората, така че всичко се получи чудесно
Единствен недостатък беше, че ресторантът не е в хотел, така че да имаме и нощувка, но за нас това не беше с приоритет при избора. Иначе наблизо е Царско село, както и други хубави хотели, където би могло да се запази отделно нощувка по желание.
Ако случайно някой има някакви въпроси, с радост ще споделя още информация
Успех на всички в търсенето на идеалното място за вашите мечтани сватби!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #311 -:
януари 23, 2016, 11:46:41 »
Определено "истинска булка".... и постът не е реклама нееееее
Активен
Diana_ivg
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #312 -:
януари 23, 2016, 12:57:52 »
Съвсем истинска булка съм си
Има малко снимки на фб страницата им и от нашето празненство, така че си е съвсем реално
Просто не съм от активно участващите и коментиращите във форума, а от четящите - бях изчела голяма част от темите тук преди нашата сватба
И тъй като за мен имаше голяма полза от информацията, реших да споделя и аз малко по-подробно от нашата лична история, защото може някой да се припознае и да му бъде полезно, пък и е нещо по-ново и различно от дискутираните ресторанти.
И все пак, ако преценят за неуместен поста, нека го изтрият.
Активен
speeder88
Любопитен
«
Отговор #313 -:
януари 23, 2016, 18:35:10 »
Капарирхме Maxi... Разговаряхме пак с управителя! Мисля че ще се сработим!
Активен
Gehenna
Сватбар
«
Отговор #314 -:
януари 24, 2016, 11:07:09 »
Хайде честито тогава!!! Важното е вие да сте доволни!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...