Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 20:41:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ (Прочетена 226023 пъти)
nansita
Баш Майстор
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
«
Отговор #180 -:
октомври 13, 2015, 09:42:41 »
Ами покрай ритуалите и игирите има една тенденция хората да се скупчват около дансинга, така че никой друг да не може да види нищо. Един да стане и всички подвиват крак. За мен беше по-важно, че всички се забавляваха и са запомнили сватбата с организацията и забавлението. Ама все пак хора много, идеали- разни
Активен
Gehenna
Сватбар
«
Отговор #181 -:
октомври 13, 2015, 10:32:22 »
Цитат на: Tinkata в октомври 13, 2015, 08:29:27
Ние разрешихме пушенето след като мина основното, иначе половината гости щяха да си висят само отвън, на тях няма да ми е скучно, но на нас ни беше тъпо така. От Тера ни увериха, че имат добра вентилация и така и беше, не се е задимявало или нещо такова.
Gehenna
, и вие май бяхте в Тера, нали? Ако е така изобщо не го мисли, няма да има проблем
Да, точно там сме
Адиктед, на кой ресторант сте се спрели принципно? Сигурна съм ще има булки, които да споделят как е било за пушачите. Не видях да пише кой е
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #182 -:
октомври 13, 2015, 10:46:27 »
Спряхме се на Стара София във Вега, следобед отиваме да го капарираме
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #183 -:
октомври 13, 2015, 10:50:17 »
Предвид на постоянната заетост на ресторанта, добрите отзиви и тн, едва ли е проблем за гостите на всички сватби.. Капарирай смело
Активен
Feribotka
«
Отговор #184 -:
октомври 13, 2015, 11:19:48 »
Това беше първата ни любов
Но, после се спряхме на друг, заради градината
Въпреки това, впечатленията ни от Вега и от персонала са страхотни
Активен
dreamcometrue88
Професор
Публикации: 492
«
Отговор #185 -:
октомври 13, 2015, 11:29:03 »
Вега е страхотен избор, няма да съжаляваш! Аз влязох да пиша всъщност за него, че няма тераса за пушачи и хора слизаха долу да се охлаждат и да пушат. Включително и ние с младоженеца слязохме 2 пъти да подишаме чист въздух. Изобщо не е било драма, не се изнася цялата сватба навън
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #186 -:
октомври 13, 2015, 22:18:52 »
Според мен този спор за това да се пуши ли в ресторанта е абсолютно излишен и за това има няколко сериозни причини.
1. Отдавна пушенето в ресторантите е забранено.
Кой би рискувал да му провалят сватбата с внезапна проверка - акт на управителя и на пушачите? Глобата е сериозна и със сигурност ще се отрази на подаръците в пликчетата, но по важното, е че това няма да бъде забравено и негативния спомен от сватбата ще остане за дълго. Напоследък често правят внезапни, нощни проверки по заведенията, така че не пренебрегвайте този факт.
2. Това е сериозна обида към непушачите. Дори и да не се отрази на подаръка в пликчето обидата и спомена от нея остават. Повярвайте ми, повечето непушачи се обиждат, когато законите на държавата се нарушават в техен ущърб. Това че всеки има достъп до въздушното пространство не му дава право да го замърсява, без да се съобразява с другите наоколо. Това е като да стъпчат розите, които ти преди това старателно си посадил и нямаш власт над тях. Надяваш се че всички ще им се радват, но уви това не е така. Не всички се радват на розите, както и не всички се радват на чистия въздух.
3. Трудно се танцува на задимена обстановка, и най-активните танцьори трудно се задържат на дансинга повече от две парчета дори и да са пушачи. От няколко години насам по-често виждам изпотени хора на дансинга от колкото преди забраната.
Сигурен съм че има и други причини, но и тези са достатъчни, за да вземете правилното решение за вас и за всички гости.
«
Последна редакция: октомври 13, 2015, 22:33:20 от AIVEN
»
Активен
Miss
Ентусиаст
«
Отговор #187 -:
октомври 13, 2015, 23:19:39 »
И аз бих изказала мнение като една пушачка
може ли някой да ми каже Защо не си виждам целия пост? Опитах се няколко пъти да го редактирам , изтрия и Пак наново, но пак същото
«
Последна редакция: октомври 13, 2015, 23:22:43 от Miss
»
Активен
Faith_13
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #188 -:
октомври 14, 2015, 06:46:40 »
Във "Вега" стриктно не се пуши в ресторанта. Или поне на нас така ни казаха. Ние пък и не настояваме да се пуши вътре, тъй като и двамата сме непушачи.
Активен
Gehenna
Сватбар
«
Отговор #189 -:
октомври 14, 2015, 06:47:13 »
Цитат на: Miss в октомври 13, 2015, 23:19:39
И аз бих изказала мнение като една пушачка
може ли някой да ми каже Защо не си виждам целия пост? Опитах се няколко пъти да го редактирам , изтрия и Пак наново, но пак същото
Да не е бил много дълъг?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #190 -:
октомври 14, 2015, 14:27:24 »
AVIEN, абсолютно точно.
Въпреки всичко, за частни мероприятия може да се издаде разрешение за пушене на закрито, но процедурата е прекалено тегава и на никой не му се занимава.
Освен това, аз като нешушач ще се чувствам дискриминирана и с нарушени права, ако всички пушат на закрито. Пушенето е право на личен избор, както и непушенето. Нека пушачи и непушачи бъдат еднакво толерантни едни към други и поне в сватбения ден на своите приятели се съобразят с условията и обстоятелствата на събитието.
Мисля, че вече стана прекалено
целия разговор.
Активен
Alichka
«
Отговор #191 -:
октомври 14, 2015, 14:53:09 »
За да не е съвсем
само ще допълня:
Ресторантът е едно от най-сложните като избор неща покрай сватбата. Тук се говори за цени на куверт, качество на храна, качество на обслужване, условия (оувъртайм, внасяне на храни и напитки), комуникация с много хора (управител, сервитьори и други), украса, атмосфера, дизайн и визия... Това дали мястото за пушене е близо или далеч, не бива да е решаващо. Никой не се замисля тоалетните дали са близо или далеч от залата. В големи хотели се налага да минаваш през една камара коридори, ама пак стигаш до тоалетната, нали
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #192 -:
октомври 14, 2015, 15:11:59 »
Али
, друууг път, аз помислих за тоалетната..
която в последствие не използвах
Активен
Miss
Ентусиаст
«
Отговор #193 -:
октомври 14, 2015, 19:54:40 »
Ами не разбрах каква беше причината. Ставаше въпрос че съм била на сватба където се пушеше на далече и ОСвен 3-4 господа никой не е стоял твърде дълго. И гостите се вълнуват от сватбения ден и искат Да бъдат в ресторанта. При нас няма Да има дилема за щастие защото ние решихме да е на открито
Активен
Svatbena_agenciq_Melodica
Ентусиаст
«
Отговор #194 -:
октомври 14, 2015, 22:10:16 »
Здравейте, дами!
Първо, адиктед, страхотен избор на ресторант!
Храната е хубава, обстановката е тържествена и уютна, хората от персонала са професионалисти, условията им също са добри!
Това, че мястото за пушене е далеко не е кой знае какъв проблем. Един от основните доводи, които мога да изтъка е, че когато мястото е далеко, много хора биха предпочели да отидат едва 2-3 пъти да пушат, тъй като шансът да изтърват нещо е голям, а и само по себе си това, че е далеко си е фактор.
Относно разрешаването на пушенето в ресторанта, всяка двойка трябва да реши в зависимост от гостите си. Ако болшинството от гостите са пушачи, може би би било удачно да се разреши след определен час. Е, наистина забраната си е забрана и определено не е комфортно да ядеш, а някой отстрани да ти дими пред лицето. Да не говорим, че ако вентилацията не е добра, става димна завеса, което пък от своя страна би влошило качеството на снимките или видеото. И все пак, това е лично решение и всеки трябва да реши това, което би го накарало да се чувства възможно най-комфортно в този важен ден.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...