Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 14:23:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 141006 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: февруари 09, 2015, 17:29:07 »

Рубин, ако позволиш бих искала да ти дам съвет, тъй като доста често се налага да съм психолог във връзка с работата ми и съм изчела доста материали и ходила по семинари. Та накратко - всяка емоция, било то позитивна или негативна трябва да се изрази. Натрупването води до по-големи емоционални проблеми по-късно. Гледай да не задържаш много. Не казвам да ги обиждаш, но дай им да разберат на тия, които те дразнят, че си в по-деликатно положение, да се съобразяват и внимават.  diablo
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #76 -: февруари 09, 2015, 18:39:23 »

Фани,така е мила!Много си права и мога да го потвърдя от личен опит,че е точно тъй!Преди бях такава,мълчах си,здържах се само за да не нараня някой или да го засегна.И после тези хора ти се качват на главата и тр карат да се чувстваш като отрепка. }:->То и аз съм една Дева,дето ако има начин ще подредя и наредя целия свят,за да се живее в разбирателство!Но стига толкоз,вече всичко в очите!
Сега да сменя малко темата,че го обърнах на искрено и лично!
Тази седмица чакам гости.От една страна се радвам,че майка ми ще остане да ми помага една седмица.Но от друга малко ми е напрегнато,че хич не обичам много хора покрай детето,че се поотпуска.В крайна сметка на мен сега ми е по трудно и ще ми е нужна помощ повече сега отколкото катонсе роди бебче.Не знам как са другите мами в тази седмица,но на мен изведнъж ми натежа и всяко елеменатрно домакинско задължение е като да изкача планина.Много ми е тежко :'(Та викам на мъжо,че хем сега ще видим как ще е с детето и след това ще преценим дали да ги искаме за помощ.То честно казано ще ми трябва "помощ" първата седмица,за да има кой да готви,чисти и то най-вече за каката.Че като помня с нея беше точно така-първата седмица докато влезем в ритъм.
Вие с вторите бебоци чувствате ли се по уверени и как се виждате с бебечето?Понеже аз все си мисля ,а и се усещам много спокойна,че бяма да се тревожа за всяко нещо.
И нещо друго се чудя-как някой майки носят бебета по 4,5-5 кг funnytooth
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: февруари 09, 2015, 20:08:41 »

Определено бременните са много по чувствителни и приемат по навътре нещата.Рубин определено мисля и от личен опит го казвам, че човек като стои и няма работа много повече се втелясва и обръща повече внимание на глупости. Мисли позитивно и не се изнервя излишно.
Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #78 -: февруари 09, 2015, 22:10:33 »

Гери, то и в Русе пътищата ни не са в блестящо състояние, но нали ще ни е първо детенце, искаме да си му купим нова количка. Факт е обаче, че трябва да вземем толкова много неща, че няма как да не се съобразим с определен бюджет. Дай Боже да стигнем до второ детенце, тогава покупките определено ще са ни по- малко.  smile
Рубинче, като ти се плаче, плачи. Човек трябва да се освобождава от емоциите си, особенно от негативните. Нека да не забравяме и че в нашето състояние, предаваме всичко към бебоците, така че да не ги товарим със сълзи още преди да са се родили  cray  Аз за сега не мога да се оплача, че ме обвземат внезапни и различни настроения, но и честно казано мъжът ми по- скоро ме развеселява, от колкото да ме ядосва, а родителските тела, които ме дразнят понякога, просто ги отрязвам. Останалите и да ме дразнят, не си го слагам, защото няма смисъл- само товаря себе си. Общо взето се старая да съм позитивно настроена към всичко. Не си мислете, че винаги успявам, де...  yahoo
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: февруари 09, 2015, 22:17:40 »

Сиси а Abdor гледала ли си? Чиполино също са в тоя ценови клас, но за двете марки съм убедена че са по стабилни от Лорелито. Не ти го казвам, защото съм някоя кои знае колко разбираща, ама с каката си потроших ръцете с едно Бертони и просто бяха пари хвърлени на вятъра, а като ги няма човек му е свидно.

Аз съм ревла и аз през цялата бременност, на всичкото отгоре постоянно някаква ревност ме мъчи, която никога в живота ми до сега не ме е налягала. Пълно ку ку, гледам обаче да не го показвам, че с мъжа ми сме си говорили на тая тема и той и аз хич не обичаме да ни ревнуват. Тааа ще стискам зъби да мине още малко време, пък се надявам че като родя нещата ще си дойдат на мястото.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #80 -: февруари 09, 2015, 22:30:45 »

Абсолютно съм съгласна с Герганчето! Сисе това Лорели в ръцете ще ти остане. Вижте в olx за тия пари ще си вземете къде по качествена количка.

Аз пък рева за щяло и не щяло.Днес ревах защото се задъхнах и не можех въздух да поемам.

Активен
Рубин

« Отговор #81 -: февруари 09, 2015, 22:36:33 »

Прави сте,няма да задържам нищо!В началото на бременоста всичко ме дразнеше,правех забележки.Малко по късно избухвах като нещо ме ядосваше.Е сега от месец и нещо бях много добре.Радвах се на всичко,ама сегаааа... 8PСега просто като някои каже нещо което не трябва и веднага го приемам на вътре и се разстроивам!Присто се радвам ,че не остана много че не знам през какво още трябва да подложа себе и близките!Онзи ден например се раздразних,че не се интересува еди койнси как съм.И мъжо вика,ама теб като ти се обаждат постояннно те дразнят,като не ти се пак =]И е вярно,всичко просто си ме дразни.
За количките ,знам че е трудно и на нашия стандарт е просто почти непосилно.Но ако можете разгледайте и другите модели както съветва Гери.Помня нашите кучове се чудеха и маеха,как сме дали толкова пари за количка.Вярно много бяха,но тогава бяхме точно след сватбата и бяхме заделили парички.Дойде ни много добре.Та решихме да вземем хубава количка.Стана така че кумовете ни скоро и те бяха в очакване на тяхната рожба и взеха бертони,като не им се даваха просто повече пари.Аз тогава си казах,че пък може би са прави.Да,ама ела да видиш как за една година смениха две,на края взеха на заем трета и какво като удариха чертата им излезе колкото налата,плюс разправии и тревоги.Нашата да чукна на дърво е пушка,да видим само след две години престой дали трябва  да се смазва нещо.Та мисълта ми е,че правилото че евтиното понякога излиза скъпо.Дори след като изгледахме каката можеше да я продадем и да си върнем някаква част,което щеше да дойде на равно все едно сме купили евтина.
Каквото и са изберете,аз ви пожелавам да е здрава и да ви харесва!
« Последна редакция: февруари 09, 2015, 22:38:52 от Рубин » Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: февруари 09, 2015, 22:49:56 »

Така е Рубин. Сега това Jane което е в нас е отгледало две деца, сега ще му е трета употреба, ще го видим как ще се държи на пътя, но на вид е като ново! В къщи като я бутах - без заблежка. Има избеляло единствено на крачетата на коша 6+ , най долната част, мисля да я нося при баща ми да зашие едно черно парче кожа отгоре, хем няма да ме дразни избелялото, хем ще е много лесно за почистване  pardon

Аз най много си плача като не се справям с нещо с което съм се справяла (например педикюр, обуване на чорапи и т.н.), става дума за елементарни неща дето сега ги правя с голяма трудност. Не обичам да съм такава, не съм такъв човек и ме избива на рев.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: февруари 09, 2015, 22:54:34 »

Сисе , ти който и да питаш всеки нещо различно ще ти каже. Количката която сте харесали изглежда добре. и Чиполино се чупят и Лорели, поне така съм чувала от познати. Не всеки иска да си вземе количка втора употреба. А и донякъде мисля че си е до късмет , както и с всяка друга техника. А и реално аз моята я ползвах до година и половина на детето. А като купувах количката ми казаха че става до 4 години и аз си викам ехе, ще я ползвам 4 години. Сега поне ще я ползвам втори път и после мисля да я продам.Така че купувай каквото си харесала и не му мисли. Определено количаката е доста важна,защото ще прекарваш много време с нея. Но пък и финансовия аспект не е без значение.
Аз пък някак си не бързам да ми минава бременността. Имам чувството , че все едно вчера разбрах , че съм бременна.
Днес чух по новините за новия законопроект за детските помощи. По 3 телевизии различно казаха По въпроса за майките студентки. Но по БТВ споменаха че освен че искат на два пъти да се плаща и да си записан за студент преди да родиш и че не трябва да получаваш майчинство.  Опитах се да намеря законопроекта, но не успях. По другите телевизии не споменаха нищо за майчинство.  Вие чухте ли нещо?
Активен
Рубин

« Отговор #84 -: февруари 09, 2015, 23:56:20 »

laughГери,точно от скоро и аз не мога да се обувам,закопчавам ботушите,събличам,а да не казвам че бръсненето става мисия невъзможна!Вие как се справяте с това?Аз с едно огледало,ама си е трудно и така по 20 мин. tease
Преди малко мъжо ми гледа корема как се движи като желе и ми вика под пъпа точно изкочи я краче ,я нещо с ръб.Еми хубаво,ама аз вече не мига да виждам до там.Но пък мен тея неща не ме разплакват,по скоро ме разсмиват.Кофти ми е,че за някой неща все моля детенце да помага.На нея й е кеф,че е толкова полезна на мама,ама на мен ми е гузно.Аз затова все я хваля,че като си е в нас ми е по лесно,че хем мног ме слуша,хем ни минава времето в игри,хем ми помага във почти всичко! =]На мама принцесата златна е тя! :'(Ей такива неща ме разсъройват сега. cray pardon
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: февруари 10, 2015, 09:23:47 »

Аз се радвам, че нямам такива проблеми. През 1вата бременност макар че имах огромен корем си правех всичко сама до последно. Но аз съм висока и имам дълги крайници. И каката беше едра, но не ми тежеше особено, сегашното пак така засега. Всичко си е до структура си мисля  girl_wink
Аз пък мисля, че ще купувам доста неща и сега  crazy толкова дълго го отлагахме и чакахме това 2то, че ще ми е кеф отново да пазарувам за бебе и ако е момче почти няма да имам какво да ползвам от каката
« Последна редакция: февруари 10, 2015, 09:30:19 от fanimira » Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #86 -: февруари 10, 2015, 09:32:54 »

Рубин и при мен беше така, както ев при теб. Праг на търпението е равен не на нула ами на минус 1000... И всички и всичко ме дразнеха.. И точно тогава бях и покрай сватбата и се изпокарах със всички... Беше ми много гадно и гузно, но все пак наистина хората забравят за състоянието ни и изобщо не се съобразяват - ако сама не си го извоюваш никой няма да те отрази
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #87 -: февруари 10, 2015, 09:36:13 »

Рубин и при мен беше така, както ев при теб. Праг на търпението е равен не на нула ами на минус 1000... И всички и всичко ме дразнеха.. И точно тогава бях и покрай сватбата и се изпокарах със всички... Беше ми много гадно и гузно, но все пак наистина хората забравят за състоянието ни и изобщо не се съобразяват - ако сама не си го извоюваш никой няма да те отрази

Сети се ти снахо че си бременна и че трябва да си искаш вниманието  blum Честит ти 7 ми месец. smile

Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #88 -: февруари 10, 2015, 10:44:17 »

Aй ся... отне ми време, ама сега ги режа всичките и не ми пука smile Мерси heart Реших да те послушам най-накрая... Ми така де писна ми - всеки за всичко се цупи, всеки ми прави драми и никой не се сеща , че аз сега ги изживявам повече нещата... Оня ден показваме на свекърва ми албума , който Гого направи от сватбата , толкова щастливи бяхме... и познай - сега се сърди вече трети ден защото нея я имало само на малки снимки (общо 8 на брой) а майка ми и бабата на Фил ги имало на голям размер (1 снимка голям размер и общо 6 снимки на двете в целия албум)... Голяма драма голямо сърдене...

Филип побесня как може да се правят драми от нищото.... Ей така, за внимание... А не се сещат че при майка ми ходим за 1 час в неделя, при бабата на Фил - аз от сватбата не съм я виждала, а при тях сме всяка седмица на вечеря по 4 часа... Но не , важното е на снимките какво имало... ми какво да направя като Гого не можеше да се разкъса и е снимал моята подготовка, а не тази на Фил? За сметка на това видеото свекърва ми ще я има повече отколкото майка ми...
Как може да има толкова дребнави хора... Ми че то утре ще заведем детето при майка ми две недели подред и ще има "ама защо повече при другата баба ходите, вие не искате аз да си имам внуче, вие не искате аз да си контактувам с внучето, вие го настройвате това внуче да обича само едната баба" - примерно....

Какво толкова свекърва ми ревнува от майка ми не знам, но конфликта почна миналата година и тя не се отказва и това си е, рови, ръчка, само и само да сме колкото може по-малко при майка ми - еми не е честно!
И на Филип му писна и се скара с нея и и вика "Добре бе жена, Милена е бременна, толкова ли не ти го проумява главата  да сперш с твойте драми и да се съсредоточиш върху нея... Все ти си засегната, все ти си обидена... а нея питаш ли я..." Реакцията същата, инат бе....
И за разлика от преди сватбата тоя път въобще не си я слагам на сърце... Като иска да се цупи прав и път , крива и пътечка... Аз имам бебе да раждам и съпруг, за който да се грижа.

И с Фил си казахме, че просто теглим една на всички , които не ни кефят и да си гледат работата... Имаме по- важни еща от приятелки цупещи се за глупости или майки цупещи се за глупости и тн и тн.... Искам да си изкарам спокойна бременността докрая, достатъчно нерви треснах и сякаш никой ама никой това не го схваща....

Малко го обърнах на отдушник ама и на мене ми попреля smile
« Последна редакция: февруари 10, 2015, 10:48:11 от milenkata » Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: февруари 10, 2015, 11:30:49 »

Тази ревност между родителите е повече от ужасна и натоварваща, а наистина най лошото е че се задълбочава с появата на детето според мен. Нямаме такива проблеми де, но така предполагам по написаното от теб.

Аз се радвам, че нямам такива проблеми. През 1вата бременност макар че имах огромен корем си правех всичко сама до последно. Но аз съм висока и имам дълги крайници. И каката беше едра, но не ми тежеше особено, сегашното пак така засега. Всичко си е до структура си мисля  girl_wink
Аз пък мисля, че ще купувам доста неща и сега  crazy толкова дълго го отлагахме и чакахме това 2то, че ще ми е кеф отново да пазарувам за бебе и ако е момче почти няма да имам какво да ползвам от каката

Фани така е явно е до структура. То и аз всичко правя, ама с мъка smile Първо съм ниска (макар че и първия път бях ниска, ама си правех всичко без проблем) и второ някак много ми е запънало бебето в дясно под реброто. Все едно е камък, просто и да искам нямам възможността да се наведа. Не карам никого да ми обува чорапите примерно, но се чекна в невъобразими пози  girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: