Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 14:17:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 140997 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #90 -: февруари 10, 2015, 11:52:32 »

Миленка,точно така!Теглете на всички по една.А отдавна го правя и да ти кажа взеха да се стягат.В началото бяха като вцепенени как така отварям уста,еми ей така как.Сега като че ли внимават какво ще кажат и какво ще направят ,за да не предизвикват забележка от мен.Но пък да ти кажа ,строявай ги от сега защото като се роди бебето ще става по зле!Не знам защо някои баби и дядовци са много досадни.Ние нали сме в София,те Към Бургас и затъжени и си мислят че като отидем трябва да грабнат небе на 3 месеца да го гледат за да си почина.Ехооооу аз от бебето няма какво да си почивам,гответе ми,чистете ми...Сега с второто съм решила да ги предупредя още в началото,че искам спокойствие и ако не могат да минго осигурят пи добре да не идват!
А има и друго,като четях за твоята свекърва,аз забрлязвам че като ги хване критическата инстава зле положението.Ставам като малки деца и се сърдят за глупости.И майка съм я усещала.Добре,че поне моята свекърва е минала тпзи период(не че не ме дразни сега де).Нооо при мъжете(баща ми и свекъра) критическата е по лоша.При тях физически не ги засяга,ама психиката им tease
Момичета аз сега се връщам от консултация.И гледайте кво става.Предния път я питах кога трябва да дойда за болничния,продължение от предния до този 45 дневния.Те ме питат до кога ти е този,аз им викам до 10.02.Отговаря минсе,че трябва да дойда точно на деня,на 10!Преместиха миндатата на консултацията за днес,за да го комбинираме.Отивам днес и давам картона-Оооо той ти е до днес включително,трябва утре Oh my ...
ОК,ама сега мъжа ми се освобождава от работа до обяд за да ме кара,а и детето вдигам рано и в студа я мъкнем.Както и да е разбрахме се той утре да мине сутринта и да го вземе.
Проверих си и секрета от миналия петък-все още има стрептокок.Аз и това очаквах де,сега ще се свържа с моята АГ да ми каже как ще продължаваме.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 10, 2015, 14:22:56 »

Ох тва със свекитата и майките е супер дразнещо angry Моята свеки е на над 6000км от нас и пак има сърдене, цупене и чудесии. Майка ми дойде тук при нас, скъса си зад--ка да учи език и да свиква с нова работа, абсолютно непонятна до тогава за нея и остана, нае си самостоятелна квартира, докара баща ми и сега си живеят и те тук, ама ММ се води заврян зет, нищо, че си живеем отделно  angry и приказки от сорта, че защо му било да им се обаждаме, като си имал баба и дядо тук, че за нищо ги нямаме и разни такива... beating е не издържам да ги слушам. Всяка седмица им звъним и ако прескочим случайно, щото се сещате, че всеки си е с ежедневието и работата и по някога нямаме време да се спрем вкъщи...леле, като се зуем на следващия път...то сръдни и цупни...месец не сме се били обаждали  diablo
Сега постоянно гледам да ги държим в течение с бременността, с покупките за малката, подготовката...и пак кусури намират. Капака беше, като им прати мм снимка на бебето от 4д-то и обясняваме как прилича на него...захванаха се за носа на беба  Oh my ... , че ММ такъв нос нямал (щото знаете как на тия ехографии нослетата зависи как ще го хванат и са едни такива разпльоскани и подпухнали) ,та той нямал такъв нос и се смеят  Oh my ... викам бе хора добре ли сте...ми прекипя ми...моя нос да не е такъв случайно...а кой пък ви и каза , че каквото е на ехографията това ще е и на живо. Мм така се ядоса...вика за това ли намериха да се хванат , за носа на малката...ма как да не те хване яд. Ти им споделяш нещо , толкова развълнуван...толкова си го чакал това бебе, а те ще се захванат за носа му...ейййй...няма оправия...

Миналия ден пък една как ме ядоса...и мен много бързо взеха да ми избиват нервите и да ме дразнят разни личности...за цяла бременност си позволих един единствен път да изям един сладолед на кафето ,където по принцип сядаме. Миналия ден сервитьорката идва и ме пита колко ми остава и ме гледа в корема. Казвам и че 3 седмици до термин и тя ми вика..."Ооо тя и шефката и стават 3 седмици, ама няма корем...ама тя сладолед не яде"  Oh my ... леле като пощурях...свалила съм 5 кила от мен и с бебе 3 кила не съм си възстановила килограмите, които бях като забременях и да дойде няква си да ми каже ,че корема ми е от сладолед  diablo Шефката и верно не можеш да и кажеш че е в деветия месец, ама тя с един огромно широк ханш...а и корема пък е най малък критерий. Цял ден ми държа влага. Мм му идваше да я хване тая и да я заметне на някъде.

Ама и ходи контролирай хормони. Хем си викам ,че са глупости и няма смисъл да се ядосвам , ама и в следващия момент пак паля.

Сега пък почва да ме дразни друго. Мойта майка иска да си взема отпуска като се роди бебето и като гледам се канят да прекарват цял ден вкъщи, а как да им обясня, че в началото и на нас ни е мерак с таткото да си я гледаме малката и искаме да сме си на спокойствие. Опитвам се да и обясня, че в началото ако ММ успее да си вземе отпуск и си е вкъщи, то по добре да си вземе мамчето отпуската след като той почне работа, за да може да идва вечер да ми помага, ама няма начин да и влея акъл...тя убедително се прави ,че нищо не съм казала и си тъпчи че беба като се роди да излиза в отпуска...и много почвам да се притеснявам за това какво ще стане в крайна сметка. С баща ми на едно място не можем да седим много време без да се скараме. Голяма лиготия е и само ги ръси някви, дето мен такива ми вървяха като бях на 5, ама сега ме изнервят и само ще ми трябва да ми е на главата по цял ден и да се дразним. Не знам...да видим какво ще стане.

Мале олях се...извинявам се за дългия пост, ама май и аз имах да изпускам пара...

Иначе за обуване на чорапи, режене на нокти и прочия, все още се справям сама и нямам никаква нужда от помощ./..нека ми е голям сладоледения корем  tease ама виж...като дойде време за обезкосмяване на триъгълника, ММ миналия ден ми се смя как съм се била "офъкала" къде повече, къде по малко, та сега той ми държи огледалото и следи къде вземам, че иначе луда работа става  lol
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 10, 2015, 16:27:25 »

Моите бяха така за каката, но сега хич не им се връзвам  Yes Пък и май взеха да си знаят мястото, трябва ли помощ помагат, ако не, не се бъркат. Когато каката беше бебе, свекито твърде нямаше време да я гледа, защото другите й 2 внучета с малка разлика все имаха нужда от нея... А мойта кучета я яли, щото майка й не знае да реве и да се тръшка, че няма кой да й гледа децата. Иначе се хвалехме и още продължаваме, че до 30 г. родихме 2 деца  crazy а аз смятам, че никой не е длъжен да ти гледа децата било то майка или свекърва, камоли да ги обвиняваш, че не ги гледат  angry
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #93 -: февруари 10, 2015, 16:31:02 »

Е поне се успокоих , че не само моите са полудели.... Но наистина ни влудяват..

Намерих нещо което ми повдигна духа и реших да го споделя с вас:

Какво Правят добрите майки blush

Добрите майки обичат децата си.

Добрите майки кърмят – шест дни, шест седмици, шест месеца или шест години, – защото знаят, че това е най-доброто, защото е естествено, защото имат подкрепа, защото могат, защото са положили усилия да могат, защото е по-лесно, защото всъщност си е само тяхна работа защо.

Добрите майки хранят с изкуствено мляко  – рядко, от време на време или винаги, – защото се налага, защото го искат, защото нямат подкрепа, защото имат подкрепа, но въпреки това не успяват да кърмят, защото е по-лесно, защото всъщност си е само тяхна работа защо.

Добрите майки хранят техните деца с органична храна, защото могат да си го позволят, с пържени картофи, защото са сигурни, че децата ще ги ядат, и с каквото намерят в хладилника, защото нямат друг избор.

Добрите майки работят извън дома, защото трябва, защото искат, защото искат децата им да знаят, че жените могат да участват пълноценно в работещото общество, защото това е най-добрият избор за техните семейства.

Добрите майки си остават вкъщи с децата, защото трябва, защото искат, защото искат децата им да знаят, че жената има правото да нарича майчинството работа на пълен работен ден, без да се срамува и извинява за това, защото това е най-добрият избор за техните семейства.

Добрите майки пекат курабийки. Добрите майки не пекат курабийки. Добрите майки се опитват да опекат курабийки, но им се получава нещо неописуемо.

Добрите майки имат изрядни градини и безупречно чисти къщи. Добрите майки отглеждат купчини дрехи за пране и пластове прах.

Добрите майки никога не крещят на децата си. Добрите майки крещят на децата си и след това им се извиняват. Добрите майки крещят на децата си и след това не им се извиняват, защото от време на време хлапетата трябва да разбират, че са прекрачили границата, да му се не види!

Добрите майки знаят кога се нуждаят от почивка и си я осигуряват. Добрите майки знаят кога се нуждаят от почивка, но невинаги могат да я получат. Добрите майки понякога не разбират, че са уморени, и след това се укоряват, че са направили или казали неща, които не е трябвало, и то защото не са си починали, когато е било необходимо.

Добрите майки винаги са до децата си. Добрите майки понякога не успяват да са до децата си. Добрите майки се опитват да компенсират това, че са отсъствали.

Добрите майки се грижат за децата си. Добрите майки понякога не могат да се грижат за децата си. Добрите майки търсят помощ. Добрите майки невинаги получават помощ. Някои добри майки изоставят децата си, защото това е единственият възможен начин да се погрижат за тях.

Добрите майки допускат грешки. Добрите майки подкрепят другите майки, когато са направили грешка.Понякога добрите майки забравят да подкрепят другите майки, които са сгрешили.

Добрите майки си прощават една на друга.

Добрите майки се грижат една за друга.

Добрите майки се тревожат дали са добри майки.

И най - вече:

Добрите майки обичат своите деца
.

източник: cleverbook.net
« Последна редакция: февруари 10, 2015, 16:36:22 от milenkata » Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #94 -: февруари 10, 2015, 16:59:05 »

За количката е вярно, че всеки си има мнение и така трябва да бъде, защото всеки сам си я тика по улиците smile Реших, че имам още около два месеца, за да преценя каква точно да избера, така че няма да я мисля сега. Днес ни дойде креватчето, заедно с матрачето. Отделно от Алито ми пристигна една сладка рокличка, която поръчах за малката и съм толкова щастлива  heart
Относно майките и свекървите, моите за сега нямат конфликти, но знае ли човек. Аз по принцип съм близка с майка ми и се чуваме почти всеки ден, но тя ме познава много добре и обикновенно знае кога да спре като види, че съм раздразнена. Свекито не ми се бърка особенно и не си позволява да се налага. По- проблемни са бащите. Те все искат да дадат акъл, мислят си, че могат да преценят по- добре от нас. Сега правим ремонт и двамата татковци се надпреварват да помогнат с нещо на мъжа ми- нещо, което той хич не може да търпи smile
Това е добре, че двамата с него сме една и съща зодия и сме много сходни характери, та си знаем инатите и настроенията, затова рядко се дразним взаимно- някак си знаем кога е дошъл пределът на другия. Отделно, не разрешаваме много много родители и т.н. да ни се бъркат и на тях им се наложи да свикнат, че като сме казали НЕ, значи НЕ. Въпреки всичко, като всички мами и татковци, успяват да досадят и ние затова се виждаме с тях веднъж на седмица, две, въпреки че живеем на по 15 мин. от всичките smile Все си казвам и се надявам да не сме и ние с мъжа ми някой ден такива, но знае ли човек- Мисията невъзможна. На българите ни е някак заложено генетично, а не като американците например, да си ходят на гости само с покана или по празниците, да се чуват по телефона с родителите си на три месеца веднъж. То и тяхното не е семейство smile
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: февруари 10, 2015, 17:43:35 »

Абе и моята майка ме познава много добре...дори по добре от мен самата, и знае как да не досажда и винаги се е съобразявала с това, ама като става въпрос за внуче и явно и нейната емоция прелива...явно не...сигурна съм...малката е толкова чакана. Не знам ако не ме блъскаха хормоните дали щях да се дразня на това и може би като родя сама ще я търся да идва, ама ха де....сега ми идва в повече...аз пак много се сдържам и не се поддавам на хормоните, освен ако вече хептен не ми избие от някъде, ама общо взето се държа. ММ се беше настроил за някакъв ад, понеже всичките ни приятели се оплакваха от бременните си жени, как ги подлудявали, как вече те самите нерви нямат да търпят, ама за мое щастие сега само разправя, че не е усетил че бременна жена има вкъщи.

Сисе каква рокличка купи на малката? Ще покажеш ли снимка  Girl_hide
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: февруари 10, 2015, 18:04:50 »

blum искаме искаме да видим рокличката!!!! Тъкмо актуално по темата - понеже свекъра е на гости да гледа Кари когато съм на работа т.е. до обяд и сега имам пресен пример. Бях й обещала да дойде с мен на работа в сряда, тя обаче искаше да дойде още днес. Позволи си да даде акъл да не я взимам, че видиш ли да не я разглезвам  girl_impossible Направих точно обратното, че му се стяга душичката само вкъщи от сутрин до обяд, а днес се разнообрази - поседя при мен 2 часа  Yes поигра си. Утре пак ще я взема. Няма да я правя спартанец все пак  Wink не споря, не се карам обаче си и правя каквото си зная...  good
Активен
Рубин

« Отговор #97 -: февруари 10, 2015, 19:01:35 »

Момичета,ето сега и аз ще ви дам пресен пример .Свекърва ми онзи ден питала мъжо кога да дойде да почага за бебето?!? *crazy*Как мога да знам кога ще се роди бебето?Викам на мъжо ,кажи че нямам идея кога ще раждам.Може ли така значи.Днес майка ми и тя.Еди си кога смятала да си взима отпуск да ми помага на края.Аз й казвам ,че до тогава може би ще съм родила .Ама правят си някакви сметки без кръчмаря значи.Поне чакат ние да ги поканим и след като го поканим питат дали ще пречат и тн.Аз днес й казах направо,че сега ще имам нужда,бе толкова с бебето.Че смятаме че първата седмица ще ни е трудното.Казах ,че сега ще видя как ще е малкта сред тях два дни и ако ми я разлигавят и глезят само,по добре да сме си сами.А има и друго майка мине една паника,че ще я видя,ако е така както беше с каката по добре да не идва.Просто им казах да не правят много планове от сега.Аконще минтрябва помощ ще е някойбда минсготви и изчисти.Ако си мислят,че ще ми друсат бебето по цял ден,а аз ще върша домакинска та работа не мерси.По добре да сме си ние.Лудница не искам.Аз инсега не знам как ще ги изтърпя и наште и свекърва ми на куп деа дни.Така по един по бива.Стискайте палци!Ако ме изнервят ще се скараме жестоко,както ми се е натрупало. diablo
Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #98 -: февруари 10, 2015, 19:48:19 »

Опитах да кача снимка на рокличката, но не успявам по някаква причина. Опитайте така дали се отваря.
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10968595_10204972638928913_3371628459420103613_n.jpg?oh=0e4ee17878d6b23623e451d9ae535bd6&oe=5563D03B
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10920951_10204972641568979_1652552179465386241_n.jpg?oh=d05edaafa91b041c40434fb82dc4bd7e&oe=55928E25&__gda__=1431976337_8c93e5614fb2dad7c4c7711310e86232

Те всички искат да помагат, ама няма как да накърмят те бебето или да го гушнат по същия начин, по който родителите му. Подкрепям мнението, че може да помогнат за домакинството, но и аз искам сама да си гледам бебето. Толкова време сме си я чакали, после сигурно няма да искам да се откъсна от нея smile
Активен
Рубин

« Отговор #99 -: февруари 10, 2015, 19:50:09 »

Мамииии,преди малко ми се случи да си ударя корема с едн ауграчка на детето,По точно играчката падна върху него.Уж не усетих тежест и болка,но се претесних дали миже да сме навредили и ако има нещо ще остане ли без симптом?Сега легнах и бебче си мърда,но ме е страх дали може видимо нищо да ми няма,да не усещам болки интн,а нещо да не е както трябва. cray
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 10, 2015, 19:57:12 »

Моята майка пък ме пита да си взема ли отпуск като се роди бебето, казах "не" и край, приключи се въпроса  blum Явно съм доста строга, свекърва ми пък даже не ме е питала и по добре. Но все пак всички сме в един град, работят на смени, така че когато искат могат да дойдат да ми направят едно кафе  blum

Рубин едва ли си изпуснала камион lol Не , сериозно, сори че ми стана смешно. Понеже Диди неволно понякога ме удря в корема и по един или друг начин се случва да се блъсна от някъде, още не си преценявам габаритите, та мисълта ми е че нищо му няма на бебо. Той си е в един голям балон, шом нямаш контракции, щом си рита няма какво да те притеснява  good

Сисе рокличката е много сладка.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #101 -: февруари 10, 2015, 19:57:55 »

Рубин за всяко спокойно дето ти казвам от тук нататък 5 лева ми дължиш.

Нищо ти няма, спокойно бебето е защитено вътре, природата го е измислила  good
Активен
Рубин

« Отговор #102 -: февруари 10, 2015, 20:21:27 »

Благодаря момичета,но не съм толоова разтревожена колкото явно се усеща по поста ми. =]Аз се "претесних" и замислих най-вече дали може да стане нещо което да не усетя.А иначе сега като се замисля това мине първия инцидент,а с каката се удрях аз самата в плота най-вече докато готвя *crazy*А сега как ми е щръкнал коремаааа,много по напред е.
Мариолка ,давай банкова сметка да превеждам!
Гери,моите за да дойдат трябва предварително да си организират отпуски и тн.Не знам как ще сме първата седмица с каката в нас инс храненето,понеже искам да се храни с домашна храна предимно.Затова мисля да я държа моята майка само една седмица ,но ако видя че се шашка ще си я отпратя.А до мамите с първо бебче мога да дам съвет да си се гледкат самички.Няма никакъв смисъл от "помощ".То ти се пречкат,напрягат те,а бе...Ще видим.Аз сега ги викам да мига да си почивам инда изкарам до 36 седмица,после ще се дразня от присъствие.А ако живеехме в един град от една страна щеше да мине супер,но от друга като  се замисля ако така се налага да им обяснявам ...Ние като идем на гости при тях така ни обсебват!Нали и моите и родитрлитр на мъжо са на едно място и ела да видиш какво разкъсване е между тях.Много гадно.Но пък наистина като идем там каката затъжена иде при баба си,а ние имаме цял ден да се наспим,да релаксираме.
Офффф,няма угодия и тва е!Знам само че сега ще си кажа условията ,който иска да се сърди.Искам този път да съм спокойна и най-вече да ми се получи с кърменето.Че предния път минсе струва,че не беше само това че се оплаших за болките в китките и че не мога да я вдигам ,а маи и напрежението от тях. beating
Да попитам момичета за матрачетата,понеже смятаме да вземем или на Лорели или от Икеа.Първо да попитам имате ли мнения за двете и другото което се чудим с мъжо
 е,какъв размер да вземем-леглото е за матрак 140/70,а избор имаме между 120/60 и 140/70.
Просто сега не минсе давст много пари за матрак които не знаем колко ще ползваме.А матрак които ще пасва идеално е на Магнифлекс и са към 200 лв.
Мъжо ми казва че 120/60 ще е добре и ако трябва ще оплътним с нещо а и като сложим и обиколниците щяло да е добре crazy
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #103 -: февруари 10, 2015, 20:25:01 »

аз те съветвам на Икеа, те са 120/60 ако не ви хареса имате 30 дни да го върнете  good
Активен
Рубин

« Отговор #104 -: февруари 10, 2015, 20:37:39 »

Да и мен това ме привлича,че ще може да го наложим на легълцето да видим как ще е.А и доста неща сме си взели от там и все доволни сме оставали!
Мариолка ти нали пиеше Биозин мама,предполагам че и магнезии пиеш?Искам да те питам(извинявай ако съм питала и преди ,не помня),ти на какво време пиеш Биозин и магнезии?Че е хубаво на 2-3 часа,но на мен понякога не ми се отдава тази възможност.Все гледам да го пия на обяд преди храната,но ми се насъбират с другите и сега обмислям да го преместя за сутринта преди закуска. *crazy*И магнезия какъв ти е?Аз съм с Магнерот ,но ми предложиха ако искам да пия и Диаспорал.
Хайде утре е твоя преглед,да се отчетеш!
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: