Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:39:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 140816 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #360 -:
януари 26, 2015, 09:26:59 »
Цитат на: Rodi в януари 26, 2015, 09:04:03
Момичета моля помагайте - проблема с киселините ми вече не се търпи, не ми действа и газираната вода. Снощи съм била будна до 3.30 ч. не ме оставиха намира, бяха с пълна сила. Давайте съвети моля
Първо наистина задължително промяна в хранителния режим, леки храни, без пържено, без газирано, без люто и т.н. Спи на по висока възглавница.
И нещо приятно за киселините, за което само съм чела и чувала, не е лично изпробвано - оникновен ванилов сладолед
Казват че няколко лъжички вършат чудеса/
Рубинче
от страна на болестите е така, ама тя като цяло не ми е много болнава
А и няма как да я спра цял месец, не знам точно кога ще се роди бебето. Април е хубав месец, минали са зимните вируси, за летните още е рано
Абе ще видим... Ето например както не се е разболявала поне от година и аз не помня от кога, днес точно за рождения си ден е болна
Късмет просто, ще се борим вкъщи в огромната торта
«
Последна редакция: януари 26, 2015, 09:32:14 от Gergancheto
»
Активен
Рубин
«
Отговор #361 -:
януари 26, 2015, 09:53:32 »
Еее,Гери,Честита ви рожденичка!Нека е здраво и щастливо детенце!
Бързо да си влиза във форма,че кака ще става
Аз за киселините да ви кажа при мен нямаше значение какво ям.Имах период от 4 месец някъде до преди две седмици ,всеки следобед към 17 ч,аз бях приготвена с една ябълка в очакване на киселини и гадене.Просто бях като по часовник.От както съм бременна не ям пържено и други вредни,че щом ги вкусват и връщах!От самосебе си се храня много здравословно и много ми се хапват месо,плодове и зеленчуци.
Сега какво стана има подобрение,а все си мисля,че накрая са най- коварни киселините.
Момичета,може да съм споделила,нямам спомен,ама от две седмици някъде забелязвам по капчица по пижамата- коластра.С предната бременност не ми се случи това и не знам трябва ли да предприема нещо или преди деветия месец да не пипам.Ох ,а днес мъника ме раздрусва яко! 8Pкорема ми е на желе,какво прави не знам,ама не е спрял от 5 мин.вече.Дано да предприема обръщане и да му е наред всичко
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #362 -:
януари 26, 2015, 10:12:32 »
Рубин, аз имам коластра от месеци, като някои дни е много. Гърди не се пипат преди това че се предизвикват контракцик, аз си слагам от тези подплънките за кърмачки през деня .
Активен
Рубин
«
Отговор #363 -:
януари 26, 2015, 10:51:52 »
Ясно мине за тия пусти контракции.Даже като ми се скараха в болницата даже да не си мажа и корема,което е много гадно.Сега след душ слагам на няколко места от лосиона и чакам да се разтопи.Да не масажирам много. :\Че пък сърби отстрани корема и ме е страх.От каката нямам и една сърия на корема,ама сега не знам,уж е по малък корема,да видим.
Ама това с коластрата за пръв път ми се случва.Знам,че не е критерии за кърменето след това.Аз капка нямах до третия ден след раждането,ама пък после имах за поне три бебета да изхраня
Активен
Alichka
«
Отговор #364 -:
януари 26, 2015, 13:16:26 »
Рубин, не е показателно колко кърма ще имаш. Просто тялото ти се подготвя. С първата бременност нямах коластра, а все пак не бях и супер напреднали седмици. После - река... Та хапчета ли не пих, та инжекции ли не бяха - нямаше спиране с месеци.
С втората бременност се събуждах сутрин вир вода. Мислех, че съм се изпотявала, пък то било коластра
И по мои приятелки съдя - пак не е критерии има ли - няма ли коластра преди раждането. Не пипай гърдите, само подплънки слагай да не ти е мокро и ги сменяй често, че да не си докараш неприятности.
Аз много леко потупвах с върха на пръстите крема против стрии. Другият вариант е да си купиш душ-гел, който да омекотява повече кожата (тези на Dove например).
Активен
Рубин
«
Отговор #365 -:
януари 26, 2015, 13:50:57 »
Аз точно Dove използвам!И точно така потупвам и той си се разтапя.Ама може да понамаля мазането или да поизчакам,ама пук ако спра ме е страх.
А за подплънки не знам дали ще се налага да ги сменям толкова често,че аз имам по една капка сутрин.Усещам че се мокри участъка и като погледна имам точка.Или пък забелязвам засъхнало малко.Не е като да тека
Ох,как се размечтах сега да имам възможност да кърмя!Ама да кърмя лично,а не чрез посредника-помпа и шише!
Дано по рано ми тръгне и малчо да засуче още в болницата!
Нещо взеха да ми се перат и дрешки,а ми се вижда рано.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #366 -:
януари 26, 2015, 14:12:37 »
Роди, с предишната бременност имах много оо киселини по цяла нощ, нищо не помага .всякакви съвети изпитах и лекарства даже. Единственото беше да се събудя през нощта. Да седна и 1 час да пия вода или вода със сода бикарбонат и да чакам да излезат.после при дължах да спя.иначе в легнало положение е нетърпимо.
«
Последна редакция: януари 26, 2015, 14:50:27 от roumyana
»
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #367 -:
януари 26, 2015, 14:30:44 »
И аз имам проблеми с киселините и ме спасява Фомотидин - само при нужда обаче иначе не се препоръчва за продължително лечение, или газирана вода с лимон ...
Това мога да препоръчам от опит , иначе не се сещам за друго
Активен
Gergancheto
«
Отговор #368 -:
януари 26, 2015, 16:47:33 »
Аз пък не мисля че за 20 секунди ако си размажеш крема по корема ще стане нещо страшно
Не става дума за масаж, просто поне при мен не отнема повече от някакви секунди да го размажа.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #369 -:
януари 26, 2015, 16:49:28 »
Аз сега тъкмо ще ви чета, че доста сте изписали. Само да ви се похваля - педито на каката ни издаде направление за офталмолог днес и от клиниката взеха че ни върнаха парите за частния преглед в събота. Много съм доволна
Активен
Рубин
«
Отговор #370 -:
януари 26, 2015, 16:58:18 »
И аз така си мисля,ще си се мажа,ама по набързо и без излишни действия!
Гери,като опитен в групата може ли да те попитам дали връзките продължават да се разпъват през последните месеци?От вчера ме срязва ту в ляво най-вече точно както в началото,срязва и изчезва,аз на връзките го отдавам.В дясно малко и по рядко.Че все се надявам бебче да расте вече повечко и от там да е!
Оф пък и зъб почна да ме боли и юни знам как ще отидо до доки! :girl_impossible:Защо баш на края,а не беше в началото ?Стратирах с "нова " уста,пък да видим накрая.
Мислех да ви казвам нещо,ама изкочи от главата =]Пусти хормони,яко затъпявам!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #371 -:
януари 26, 2015, 17:03:27 »
Нормално е да те придърпва тук - таме. И връзки , и матката нараства и бебо прави всевъзможни упражнения
А защо чак през юни на зъболекар? Ако те боли отивай сега, че усложнен зъб може да направи много по сериозна беля, от едно посещение при зъболекаря
Активен
rosit@
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май
«
Отговор #372 -:
януари 26, 2015, 19:43:29 »
Извинете за нахълтването ми в темичката ви,но
Рубинче
,мисля че Гери е права.Отивай сега,докато все още проблема не е станал по-сериозен.Аз лично ходих на зъболекар някъде в 6-7 месец и няма проблем.
«
Последна редакция: януари 26, 2015, 19:49:07 от rosit@
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #373 -:
януари 26, 2015, 19:48:11 »
Да, Руби, иди сега и аз мисля да ходя, че имам един зъб за правене, но не ме боли.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #374 -:
януари 26, 2015, 19:57:11 »
То много е понятно това зъб ме боли. И аз имам на психическа основа наболявания, може да е нерв, може да е попаднал в джоб храна. Ако мине не се пригеснявай.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...