Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 00:32:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 140844 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #90 -:
декември 01, 2014, 00:29:32 »
Честити
!Нали е дама,ще чакате колкото трябва
Супер и за прегледа ,а ето още една като мен с Аспирин Протект.И аз пия вече 4 ден.
Леле това моето бебе не ме оставя да заспя.Цял ден кротува та чак сега се разтанцува.Ама е готино
Милички,я кажете как сте с нервите?Аз на моменти съм мн спокойна,щастлива ей така от нищото,но в дни като днес яко ме тресат хормоните!Чак аз не се понасям }:->Не знам как да се владея и да не се ядосвам за дреболии.Че така вредя на беб,на моите любими ,а и на себе си!
Активен
Рубин
«
Отговор #91 -:
декември 01, 2014, 00:30:25 »
Честити
!Нали е дама,ще чакате колкото трябва
Супер и за прегледа ,а ето още една като мен с Аспирин Протект.И аз пия вече 4 ден.
Леле това моето бебе не ме оставя да заспя.Цял ден кротува та чак сега се разтанцува.Ама е готино
Милички,я кажете как сте с нервите?Аз на моменти съм мн спокойна,щастлива ей така от нищото,но в дни като днес яко ме тресат хормоните!Чак аз не се понасям }:->Не знам как да се владея и да не се ядосвам за дреболии.Че така вредя на беб,на моите любими ,а и на себе си!
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #92 -:
декември 01, 2014, 10:17:11 »
Мерси Рубинче, аз с нервите за сега съм добре , карам я дори по спокойно от колкото предви да забременея , но знае ли човек като напредна и там може да ме избие.Страхотно че е толкова активно бебчето , няма търпение и аз да започна да го усещам.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #93 -:
декември 01, 2014, 14:52:12 »
Рубин, щом веднъж си родила нормално, значи не би трябвало да е пречка сега. Аз раждах 3 дни и завърших на секцио, а гръбначният стълб си ми е наред.
За епидоралната, никой не ме е свивал на макс, седнах на леглото, мъжът ми ме държеше здраво да не мърдам, макар че беше трудно. контракциите ми бяха постоянни и треперех цялата.
При нас няма дълго или малко чакано бебе, всички раждат нормално, вече повреме на раждане 30% стигат до секцио. Като ражданията с или без секцио се заплащат от здравната каса. Т.Е. включени са към здравната осигуровка. В България е много нечестно и повечето родилки нямат равни права.
пример: Едно момиче от семейството. Забременя с инвитро, без да разбере кога е започнало раждането, отиде в болницата с 8 см разкритие, за 30 мин роди.
Активен
Рубин
«
Отговор #94 -:
декември 01, 2014, 16:11:01 »
Дано да не е пречка.Ама и да е важното е нещата да се наредят,независимо как и защо ще се появи малкото.
Ох,аз днес се поиплаших малко.Понаболяваше ме странно в дясно и все едно повърхностно.И не точно болка,а дразнене някакво. :girl_impossible:Ама с детето трябваше да ходим до лекарката и не знам от въряенето ли,ама ми мина.Чувството беше като натъртено от удар,чак за миг се замислих да не би да съм спала нещо на таз страна.Не знам ама много странна болка.Не е от връзките според мен,не беше пронизваща и остра а все едно нещо ми пречи,дразни там.Понякога и около пъпа я усещах.Може пък и от някой орган знам ли. *crazy*Дано само не се повтаря,че ме стряска.
Момичета с какво се мажете?И колко често?
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #95 -:
декември 01, 2014, 16:39:34 »
И аз да се поразпише. Събота и неделя бяхме планували малко почивка в леглото, но от петък почна една болка ниско долу. Та си прекарах уикенда в болница. Наляха ме с малко системи и болката мина. Слава богу и шийката и всичко си е в норма. Надявам се да не се повтаря. Дето се вика - малкия дявол. Поне доки, която ми води консултацията е много готина и хич не се сърди, че я притеснявам и даже дойде в болницата да ме прегледа в неделя.
Иначе бебчо е добре, чупи смешни стойки на прегледите. Но аз съм скапана от недоспиване. Просто в болницата не можах да спя изобщо заради абоката. На всичкото отгоре, два дни ми духаше студено в гърба от климатизацията и сега съм болна. Но с чайче и витамини всичко се оправя. В тази връзка хиксоралетен спрея е просто уникален. Пръснах 3 пъти и гърлото не ме боли вече!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #96 -:
декември 01, 2014, 16:40:05 »
Рубин
сигурно си се натоварила малко, леки болежки са нормални стига да минават след почивка.
Аз се мажа от 2-я месец с Кокона Майка, много съм доволна, засега няма поражения, мажа се всеки ден ( е почти случва се понякога да ме домързи
)
ооо Пънки милата, казаха ли от какво може да е? И аз в твоите седмици имах от време на време болки, но с Но шпа минаваше, навсякъде четох че се разтягат връзки в този период.Малък дявол наистина
«
Последна редакция: декември 01, 2014, 16:41:50 от mariola85
»
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #97 -:
декември 01, 2014, 17:10:24 »
Рубин, така както поясняваш ми изглежда като моята "болежка" в 18-19 седмица, малко под пъпа, все едно ток те удря, аз чак подскачах. Малкото бебче те закача (поне при мен), не ме оставяше един ден на работа, постоянно ми "гъделичкаше някакъв нерв".
Между другото същото чувство го имах когато срязваха матката, така че е по вероятно да съм била чувствителна когато бебка си е опипвала къщурката
Активен
Рубин
«
Отговор #98 -:
декември 01, 2014, 17:35:36 »
Оле,милата в болница.Пт това ме е страх много,че нали сме си самички кое тук и първата мисъл ми р за детето.Кой ще я гледа като тате е на работа.
Ами не знам какво натоварване като аз от съб станах и по време на приготвянето на закуската ме почна.Болката от прекалено ходена аз я изпитвам като придърпване и от която наистина ми се приисква да полегна.Това е някакво различно и затова се узпопретесних.Смятах да звъня на доки,но сле вървенето ми поотмина.Аз нямам търпение сега да отида на преглед към средата на месеца,че и ще ми провервт шийката как е.За да дъм спокойна преди дългия път и по време на празниците.А живот и здраве съм планирала след тях като се върнем да изкарам всички дрешки на каката и да се потопя в едно умиление.Като си спомня,че за нея като купувах неща беше най-приятния шопинг в живота ми.Смятам лека по лека да се подготвям.С нея почнах в седми,така се пада и с това човече.
Ще го видя това мазило.аз от предната бременност си имам нацепвания отстрани по пакаските и малко от долната страна на гърдите и те ми се появиха по време на рязкото ми отслабване.Много се мажех при бременеенето,но след това покрай малката забравях инси личи.Сега лошото е,че покрай нея сега забравям да се мажа толкова често и го правя самослед душ.Един път на ден може да е добре на този етап,но в последния месец си трябва три пъти според мен.А накрая дори се мажех с бебешко олио,много добре хидратира.
Оф,сега значи като са ми натяквали,че не било хубаво да се постригвам.Леле,аз фриЬорка и да се оставя толкоз време?Едва ли ще иДържа.Помня с каката си ходих на два месеца.Ама тогава си поддържах къса прическа,а сега е обратното-пускам дълга коса.Та като ми кажат така ,че не било хубаво и хем си викам ей тва е начина да пусна по дълга коса,ама на какво ще заприлича накрая!Вие спазвате ли ги тия бабини суеверия?
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Ох дано да е било това.Много странно даже не толкова че боли,а дразни това усрщане и инстиктивно ме кара да натисна,все едно има нещо за наместване.Хаха
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #99 -:
декември 02, 2014, 13:01:35 »
Да се натрапна и аз в темата ви
Болежки и при мен имаше много , с макс дози но-шпа овлядяхме нещата.
Като чета за разцепването - мале... Аз съм нацепена по бедрата, гърдите, паласките. Все още коремчето се държи. Започнах да се мажа със зехтин от 14 та седмица, после по едно време свинска мас. Беше ми много неприятна заради миризмата и спрях - макар , че намали видимо вече появилите се стрии. И мои приятелки само това ми препоръчват, но просто не мога... Сега съм на крем против стрии на Gerard's Beauty Mamma. Козметичката ми го препоръча - всичките й клиентки били много доволни. Но при мен така и така се получиха стриите, няма кой знае колко да ми помогне за вече появилите се. Верно, аз качих много - 11 - 12 кг до сега, а има още 2 месеца до термина. Но истината си е ,че зависи от кожата. При мен първо гърдите се нацепиха - и то още в самото начало, когато бях с 1-2 кг само отгоре. Ще ги преживея стриите, няма как
За косата - ох и аз не се подстригвам. Не знам. Суеверия са на 100%, но... май май ще си трая до февруари живот и здраве
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #100 -:
декември 02, 2014, 13:27:09 »
Аз да ви кажа, че стриите и цепенето са си генетични. Ако човек е предразположен, само ще облекчат положението, но няма да го променят.
Аз не съм се мазала с нищо, съмо пръсках розова вода след душ, че ме сърбеше корема. И нямам нищо останало от бременността!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #101 -:
декември 02, 2014, 13:37:45 »
И аз също мисля че стриите са генетични, ще видим.
Решила съм че късмета и силата са ми в косата и няма да я режа
цъфнала съм като майска роза но ще се изтрае
тя пък косата ми е станала една дълга буйна
, казах на шефката ми и тя ми каза щом вярваш че там ти е късмета не я режи
Активен
Рубин
«
Отговор #102 -:
декември 02, 2014, 14:59:41 »
Момичета,аз качих над 35 кг. с каката!
Срам не срам ,казвам си.И то от яко лежане с ниска плажента интри прокървявания.И пак бях в тези месеци бременееща,ама да ви кажа корема не ми се нацепи,да видим сега.
Пффф,така като ви чета маи най-добре и аз да си трая с косата.Вярно не я горя с нищо,даже сешоар от време на време след баня леко пускам.И маи ще се възползвам сега уж това суеверие и ще я пускам.Определено косата носи сила и късмет!Може ние да го наричаме самочувствие от дълга коса,но вярвайте след един гаф на фризьорка преди година и малко трябваше да я отрежа от нивото на закопчалката на сутиена до раменете.Ееее,няма такова гадно чувство и точно усещане на слобост и зависимост.
И сега да се оплача.Снощи не съм спала.От 2 до 6 бях будна и не мога и не мога.Чудя се пак ли ме почва това безсъние? *crazy*Да ама преди можех да ди спя когато поискам през деня,а сега една малка госпожица разчита на мама
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #103 -:
декември 02, 2014, 16:19:46 »
Мами, аз си пия Аспирин Протект от поне месец и половина (сега наближавам 5-тия месец), както и Но-шпа по 2 или 3 пъти на ден. Отделно са ми вече и другите витамини, фолиевата киселина и магнерота. Сега като отида на 19.12. на преглед, ще ми поспрат това онова от лекарствата, та да видим
По повод мазилата, аз миналата седмица си взех едно на Mustela, което се маже по два пъти на ден и се продължава с него до първия месец след раждането. За сега нямам много стрии, но нищо не се знае до края. Казвали са ми, че вече появили се стрии, никое мазило не може да ги оправи. Не знам колко е вярно...
Във връзка с косата, чувала съм всякакви поверия, но аз съм твърдо решена, че ако мисля позитивно, бебката ще е добре, а ако се настройвам според всяко едно поверие, то трябва само да стоя в една поза и да не дишам
Чувала съм, че бременните не трябвало да шият, да плетат, да се подстригват и какво ли още не. Аз вече ходих веднъж на фризьор, та даже и се боядисах (с безамонячна боя, разбира се), за да си възстановя естествения цвят и до края на бременността да не се боядисвам пак. Иначе на фризьор ще ходя пак след 2 седмици и не смятам да си занемарявам косата. Аз мисля, че ако сега не си обърна специално внимание на кожата, косата, ноктите и т.н., то след раждането, може да има невъзвратими последици. Един прост пример...Майка ми на времето е имала страхотна дълга и гъста коса, която по време на бремоността й с мен е започнала да пада. Сега за съжаление, милата има по- малко коса от нормалното за една жена и определено се чувства некомфортно затова. Чак се чувствам виновна, че до някъде заради мен се е разделила с нещо толкова важно за самочувствието на една жена. От друга страна, във всяка една съвременна статия пишат, че всичко, което чувства една бременна жена, се прехвърля като емоция и към плода. Сега е моментът да се глезим, мами
Това е моето мнение разбира се и не го натрапвам на никого
Щом обаче аз се чувствам разхубавена и с по- високо самочувствие след малко време в салона, то значи и малката ни девойка би трябвало да е щастлива от емоциите, които й предавам
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #104 -:
декември 02, 2014, 16:45:44 »
sise1902
аз се боядисвам с обикновена боя на 3 седмици, косата ми е абослютно бяла и няма как. Изправям я почти всеки ден. Гримирам се всеки ден и вървя на токчета всеки ден, но пусто съм решила че няма да я режа, и между другото че няма да шия
просто съм леко суеверна не изпадам в ексцесии но лекинко
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9