Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 01, 2025, 05:55:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014  (Прочетена 165586 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: март 09, 2015, 14:54:03 »

а когато не спеше мисля че или я носехме на рьце и тя разглеждаше наоколо, или лежеше на пода и някой до нея, който й говори и занимава. Масажи й правех и тя обожаваше, не знам дали нямаше и упражнения, които да се правят с детето.

Горе долу и нашите забавления бяха такива. Но тя и доста си поспиваше, де.
В интерес на истината на 8 месеца вече пълзеше сериозно и нищо не я спираше, пълзеше си напред. До тогава, по разходки, говорех й, с играчките се занимавахме, гушкане, активна гимнастика по малко.

За ходенето до тоалетна - особено след прохождането нямах минути уединение и там pleasantry Даже и като се къпех идваше, имаше си столче и така.

За проходилките съм си казвала личното мнение - твърдо против. Пропълзя на 8 месеца, пълзя около 5 месеца и после сама си се изправи и проходи. Това е. Свекър ми, светла му памет, е бил от най-добрите ортопеди в града, и е бил на същото мнение - естествено развитие и никакви намеси, ако може.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: март 09, 2015, 15:05:59 »

Благодаря за инфото - много полезно!
Ина, значи от последният ти пост да разбирам, че все пак 7 месеца не е рано за пълзене? Ние ги навършваме след 5 дни. Относно тоалетната - при мен проблемът е, че оставя ли го сам и се почва яко рев. Иначе уединението след прохождането съм наясно, че е мираж. Като е хубаво времето сме цял ден навън. Но сега например след като се събуди от 1-часова дрямка при опит от моя страна да го сложа в кошарата, където му е активната гимнастика от едната страна и играчките от другата, още в самото начало се разрева. Ако успея да го сложа все пак, стои няколко минути и почва да се изпъва назад и да повдига таза и да крещи. Едно реване, едно джасане, огъване... biggrin Не се оплаквам, свикнала съм, но понякога наистина се чудя с какво да го занимавам сама по цял ден.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: март 09, 2015, 15:09:32 »

Не го оставяй само в неговата кошарка.Мести го на вашата спалня, на пода в хола и т.н.Аз Моника я слагах много по земята.Разбира се ако условията позволяват де.Хубаво е да има повече неограничено пространство покрай него, без решетки, за да може да се върти и оглежда.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #243 -: март 09, 2015, 15:11:59 »

Ина, значи от последният ти пост да разбирам, че все пак 7 месеца не е рано за пълзене? Ние ги навършваме след 5 дни.

Да точно  good
На мен много рано ми изглеждаше, но явно сьм сбьркала.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: март 09, 2015, 15:15:55 »

И аз щях да пиша, че е добре да се занимава някъде около теб и в различни стаи, ако може. Детето има нужда да те вижда, да разглежда, да се чувства част от обстановката. Иначе все едно е изолирано-
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: март 09, 2015, 16:03:34 »

О, да, аз непрекъснато го разнасям с мен от стая в стая. Например докато сгъвам дрехите стои на спалнята и ме гледа. А той си има отделна кошарка само за игра, която е между кухнята и хола (те са свързани).
Все още нямаме килим в хола, настилката е ламинат. Ако го сложа върху одеало ми се струва, че ще се пързаля.  crazy
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: март 09, 2015, 16:24:51 »

Детето само си показва, има по активни деца, както и по спокойни. Аз го оставя Ники на активна гимнастика от 3 месец. На 4 месеца се въртеше по корем и обратно., на 6 пълзене вече много добре, на 7 се изправя ше по мебелите сам, проходи на 10 месеца абсолютно сам, никога не е искал да го държа. Има и деца които са по спокойни или по тежички и дупето им тежи. Аз не съм ползвала проходилки , но една приятелка синът и беше едричък, искаше да ходи,а не можеше и си беше с проходилка. Има много лекари против проходилкиТе. Аз не бях решила . По скоро не бих ползвала,но не ми се е и налагало. Щом искаш с проходилка действай. Ти решаваш как да гледаш детето си.
Иве, може да купиш от килимите пъзели. Много съм доволна, не се плъзга и да падне , няма да се удари.Аз имам 3 свързани и съм много доволна. Добре изолира през зимата.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: март 09, 2015, 16:32:19 »

М да и ние имаме от тия пъзели, голяма са работа, докато Моника не откри че могат да се ядат  tease

Руми, Моника е доста тежка, по-точно беше.С голямо дупе, много кила, но пак не съм я слагала в проходилка.Да искаше да седи права, но го правеше сама хваната за нещо, изправяше се сама по решетката на леглото.
« Последна редакция: март 09, 2015, 16:42:14 от магито » Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: март 09, 2015, 16:35:47 »

Моят син пълзи от 5 мес и 20'тина дни. От както стана на 6 мес е на пода и пълзи навсякъде. Не мога да го оставя в кошара, защото пищи. На диван/легло, за секунди стига ръба и иска да слиза. Докато на пода пълзи, изправя се (катери се от както стана на 8 мес), заиграва се сам и лично на мен така ми е доста удобно.
Искаше ми се да си лежи, но синът ми има други планове. Ходим заедно до тоалетна, ням избор. В началото го слагах в отдалечен край и докато допълзи, аз вече съм готова, но той пълзи все по-бърз.  Сам ако го оставя, ще се качи на шкафа на тв и може да падне.
Играе от около месец / два, преди това всяко нещо след  3 мин му става ставаше скучно.

Ние имахме такъв пъзел, но много се пързаляше (ние с баща му), дребното бързо разбра, че може да го яде и даже имам снимки, как на 6 мес възраст го разнася пълзейки. funnytooth Бързо го изхвърлих, след като прочетох, че в редица страни са забранени.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #249 -: март 09, 2015, 17:13:25 »

Аз не съм решила за проходилка още,но пък не мсиля че е крайно вредно по малко време..Баща ми не е бил в проходилка а има страшни проблеми кръста късмет какво да правиш.Други казват че прохождали на пръсти с паяка имам позната която никога не е слагала бебето на проходилка и пак проходи на пръсти не знам кое е право и кое не още не съм се интересувала за паяците племенника ми ползваше паяк после бутащата проходилка че и забравих името проходи си без проблем на 1г и 1мес .Някак си не мога да разбера до сега сме гледани по един начин и изведнъж идва европейската организация и казва че не е добре и почваме по друг някак си не съм мн сигурно във повечето данни и че всеки доктор различно казва . Решила съм от края на 6 да я сложа в бънджи поне докато готвя забелязвала съм че е голям кеф не децата може би и то е вредно но то вече и въздуха май ни е вреден в тоя свят.Карам на усет пък да видим
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: март 09, 2015, 17:22:26 »

Моят син има проходилка бънджи, седи в нея като наказан. Не е проблем да се ползва, но трябва да седи самостоятелно и мисля да стои право детето т.е към 7-8 мес я препоръчват.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: март 09, 2015, 17:49:06 »

Mrs.™, на каква настилка пропълзя твоето момче? У дома всичко е ламинат. Някак си не мога да се представя да пълзи само по него, но няма как да сложа килими навсякъде...
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #252 -: март 09, 2015, 18:14:15 »

Темата за ортопедите е много голяма и мога много да ви говоря.
Вижте възрастните жени - живеят повече от мъжете, но по-рано се разклечват и хващат я патерици, я бастун. След менопаузата нещата са с драстични промени в тялото на жената. Предразположени сме към такива проблеми. Затова толкова често напоследък слагат ортопедични гащи на момиченцата - застраховка един вид.
Да не говорим, че преди години са раждали жените по 4-5 кг бебета и никой не ги е жалел дали ще са с 30 шева и повече. Прабаба ми, баба ми и майка ми (в по-слаба степен) са с коксарстоза. Остеопорозата е другата често срещана диагноза сред жените. Подобни проблеми са във времето, не са моментни състояния...
Няма да се отплесвам излишно. Спирам до тук!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #253 -: март 09, 2015, 18:40:21 »

Някак си не мога да разбера до сега сме гледани по един начин и изведнъж идва европейската организация и казва че не е добре и почваме по друг някак си не съм мн сигурно във повечето данни и че всеки доктор различно казва .

Според мен на това му се вика научен напредьк. Правят се нови изследвания, откриват се нови неща, за които не се е знаело преди. За това работят учените. И технологията се развива, и медицината напредва колкото може, нормално е вьв всичко да има промяна. Никой не живее както преди 50 години.

Нормално е всяка майка да решава как да процедира с детето си. На това му се вика свободен избор и е изключително важно всеки да го има.

А за да обясня какви са подтиците ми, когато пиша, ще кажа, че:
Аз сьм бьдещ специалист в детската област и се чувствам дльжна да работя за тяхно добро. Затова, когато разпологам с информация я подавам на останалите. Оттам-нататьк е на личната отговорност на всеки ако желае да я провери дали е вярна или не (понеже лично аз не приемам нищо като чиста монета, ако аз лично не си проверя), да реши дали ще й се довери или не и да прецени кое е най-подходящо за неговия случай и кое сьвпада с неговите виждания.

Така усещам, че аз си изпьлнявам моя дьлг, в който сьм ангажирана. На никой няма да се разсьрдя ако ме прати на м..та си. Има правото да го направи. Но искам да си знам, че това, което е зависело от мен сьм го направила.

Допьлвам си поста:
Горното го пиша като бьдещ професионалист. А от позицията си на обикновена майка бих казала, че нещо, за което знам, че е забранено в Канада, силно отричано от Американската Педиатрична организация и около което текат образователни кампании по отношение на вредата му в Европа, за мен лично поставя вьпроси. Минимум си казвам, че щом се вдига цялата тая патардия около него, явно има нещо гнило в употребата му и според зависи какво е нещото дори и за всеки случай не го използвам. Ама аз сьм си диване по принцип.
« Последна редакция: март 09, 2015, 18:50:09 от inaxastra » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: март 09, 2015, 18:41:03 »

Аз като обиколило доста невролози ,а и съм с образование кинезитерапевт та да си кажа:Пълзенето тип червей е съвсем нормално за възрастта на Павел.Другото пълзене ,от четириопорен стоеж се очаква да стане около 8-9 месеца.Преди това стабилен седеж ,това е.Проходилките принципно съм против ,но ако няма друг вариант майката може да го слага в нея ,но е удачно да с еползват поне след 7 -ми месец.Въобще всякакво вертикализиране преди седми месец не е подходящо не само за крачетата ,а най-вече за гръбначният стълб.

За занимания на тази възраст аз много го разнасях ,пеех ,търкаляхме се в леглото ,на пода .Много е полезно да се слагат дечицата на пода след като започнат да сядат .Правиш му един кът ,не е нужно д аимаш килими навсякъде ,аз нямам ,даваш му играчки и готово.Разхождахме се много навън.Аз не виждам да е някакво супер гадно времето .Явор е на 2 г и 4 м досега е имал само няколко дни ,в които не е излизал навън и те са при минус 15 градуса примерно.

Прочети темите на няколко момичета тук ,има много хубави занимания

Ето и едно място също с много хубава информация

http://www.babycenter.com/
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: