Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 00:39:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 229359 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: октомври 08, 2014, 12:53:23 »

Аз работих докрая.На 8.05 приключих да работя на 5.06 родих.Накрая си ми тежеше а и жегите ме мъчеха доста.Върнах се след годинката на момчетата на работа.На 1 г и 2 чесеца гу пуснах на ясла.
Наистина като се появят децата нещата се променят и си доста уморен ,че да мислиш и за работа.
А и като се върнете после след майчинството е трудно да се настроиш психически и физически за това което те очаква.
За гаденето не мога да помогна тъй като аз съм от щастливите бременни-не ми се гадеше,не повръщах,не ми се спеше,не ми ставаше лошо,качих само 13 кг ,не разбрах какво са контракции и родих близнаци в 9-я месец.Накрая ми понатежаваше,но пак не се спирах на едно място.Накрая имах малко кисилини,но ги борех предимно със содичка.
Пожелавам ви скоро да минат неразположенията и да имате една прекрасна бременност момичета.
Активен
run_girl
Ентусиаст
**
Публикации: 91

« Отговор #166 -: октомври 08, 2014, 12:53:42 »

Здравейте момичета  smile Извинявам се предварително, но поста ми сигурно ще е дълъг smile
 Първо да ви се похваля, днес семейството ми става на 3 годинки  danceg Винаги на този ден се връщам до мига в който милото ми предложи и как си мечтаехме на сватбата да сме бременни. Отложихме сватбеното пътешествие, заради покупка на жилище, а после защото все трябваха пари по доктори и живот и здраве на следващият 8.10. ще отидем някъде тримата smile

hulcy радвам се, че на прегледа всичко е минало добре smile за кг-то може и да не си най-напред smile ще кажа точно на 15.10 и аз къде съм, но имам усещане, че 7-8 съм отгоре. Аз винаги съм имала проблеми с кг-то, добре че се занимавах интензивно със спорт - лека атлетика, плуване, народни танци и когато имах енергия за изразходване фитнес. След положителният тест за бременност спрях всичко от страх. Цял живот съм била на хранителни режими особено преди големи състезания и някак си продължих това и през бременността. Изчетох максимално много литература за полезните храни и сега гледам да ям от тях без да се замислям за кг-тата. Хляба не го спрях дори започнах да го ям, но сама си го приготвям. Изцяло пълнозърнест и добавям различни полезни семена. Мразя прясно мляко и едва помирисвам кисело, но всеки ден изяждам по една кофичка защото трябва. Ям много сурови ядки, зеленчуци и плодове, риба и меса. Планирам поней 2-3 дена напред менюто за да знам, че давам всичко необходимо на малката бебка. Докито до сега не ми се е карал дали тежа много, но след като забременях ми каза, да не качвам много защото имах едни 6 кг качени покрай Золадекса, които не бях успяла да сваля.

BeRa много се радвам и за твоите положителни емоции покрай последният преглед.  give_rose

beb4eto_na_me4o много се бях замъчнила за теб, радвам се безкрайно много, че бебчо рита  give_rose

mariag честити ритници и на теб smile

Аз в началото когато ми беше лошо задържах единствено прясна краставица нарязана с много оцет. Всичко друго дори и да не ми ставаше лошо от него все пак не се задържаше.

А за работата мисля и аз да работя до последно. Всичко при мен е обвързано със срокове и понякога с дни нямам кой знае какво за вършене. Така, че докато състоянието ми позволява ще съм на работа. След като родя и аз мисля след 1-вата година да се върна на работа. Но само времето ще покаже какво ще стане, все пак шефа, който ще диктува правилата още не се е появил на бял свят smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: октомври 08, 2014, 15:11:05 »

И аз много исках да се върна на работа след първата годинка, но сърце не ми дава това малко ангелче, да го хвърля в онази ужасна среда. Просто яслите са под всякаква критика. Няма да ни се размине ходенето, но поне искам да може да говори и да си каже, ако я тормозят или и посягат лелките.
В крайна сметка все си повтарям, че има семейства които цял месец живеят с 350лв. значи и ние ще се оправяме! Все пак това дете не съм го родила да го захвърля. Никой няма да ме потупа по рамото на работа, но съм сигурна, че един ден детето ще ми се сърди, че не съм била до него.Но да не обидя някой, това си мое мнение и така го чувствам. Всеки си знае положението и сам си преценя.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #168 -: октомври 08, 2014, 15:31:25 »

Пънки някоя от бабите не може ли да ти вземе втората година? Ма то ти сега за какво ще ти е за няколко месеца да се връщаш, и аз съм на мнение че много са малки на 1 година за градини и затова или бабата или ще си наема жена вкъщи. Всички колежки така направиха, една пусна на градина, е сополи и болнични всяка седмица и накрая бабата се нави да го гледаАма всеки си решава де, а има толкова многоооо време до тогава  Wink.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: октомври 08, 2014, 16:29:37 »

Здравейте мамчеа сладки  give_rose

run_girl Честита годишнина  give_rose  С най-хубави пожелания  heart
нашето сватбено пътешествие също не беше след сватбата а две години по късно, но се получи много хубаво. Разпокъсахме го на 5 почивки ,на различни места и ни беше все тая,че не е веднага след сватбата  good

Аз по отношение на работата, както споменах и преди, нямам тези чуденки, понеже нали съм си вкъщи, но да ви кажа, ако все още бях на работа, нямаше да се правя на герой nea Моите бивши шефове в това отношение бяха много точни (все пак и те минаха през ада на бебеправенето с години и с триста мъки) та понеже бяха започнати с историята ни бяхме планували, че в момента в който забременея, ще ме пуснат в болнични тъй като съм рискова бременност , а като дойде бебето , да ме пуснат на борсата, понеже за всичките години, които съм работила имах около 2 години борса и ми идваше идеално. Вярно е че на края заплащането намалява, но пък имайки в предвид колко сме го чакали това бебе искам да му се насладя максимално. Детето ми веднъж ще е бебе и няма по хубаво от това да си до него докато става човече и се запознава с живота, който го заобикаля.
Сега ,живот и здраве, не знам до кога ще мога да си седя вкъщи да го гледам, понеже бях карала курс, който има 3 месеца практики и мислех декември или януари да ги започвам, ама в предвид ситуацията, ще изчакам с тях, понеже веднага след като ги изкарам е хубаво да започна да си търся работа, докато ми е всичко прясно в главата. Лошото е че имам ограничение 3 години и едната вече мина. Но ще видим, ще я мислим някак...време има.

Мариолка, качвам снимки на някои неща, ама с уговорката да ме последвате всички и да покажете и вие как вървите с покупките на малчоганите  blum

първо искам да пи кокажа дрехите, които ми донесе една приятелка за бебето от 0-6 месеца. Освен тях имам още 3 огромни кутии с дрехи при наще, кито ми донесе бившата ми шефка от нейната щерка пак от бебе до не знам каква възраст и отделно другата ми приятелка ме вика да си избера дрехи от нейните, ама май като гледам няма да има смисъл...къде да и ги обличам толкова дрехи на беба  girl_impossible
За това не бързайте много да купувате много дрехи, ако имате кой да ви даде, че гледайте какво става  Girl_hide

Това, което ние миналия ден купихме са няколко комплектчета че то на подарени дрехи само не може да кара милата  pardon

Това ни са музикалните играчки ,които си купихме след БХС-то.

Бялата шапка, която всички казват ,че трябва да е първата покупка за бебето, но аз си я оплетох сама.
Мишока си го купихме като се прибирахме за БГ тази година от Мадрид. Много ни хареса и понеже и двамата сме позитивни и бяхме сигурни, че рано или късно бебето ще дойде, да си имаме спомен от прибирането, а то се оказа наистина съдбовно, понеже бебка стана там. И няколко бодита, които си взехме 56 и 62 размер.

Иначе е готова и за първата си фотосесия, която мама и тати ще и направят и това е само минимална част от нещата, които я чакат за снимките. Ако знае какво и мислим милата няма да иска да излезе  blum

и така спитрам , че паааак станах извънредно дълга...Хайде ваш ред е за показване на покупки  Girl_hide
Активен
run_girl
Ентусиаст
**

« Отговор #170 -: октомври 08, 2014, 16:51:10 »

Благодаря ти много BeRa smile
Със страхотни дрешки сте се снабдили  heart аз още си чакам майчето и когато си е пак тук ще вилнеем по магазините и веднага ще кача снимчици да се похваля smile

За втората година на никой не се сърдя за мнението smile и аз си мисля, че сърце няма да ми даде да се отделим, но ще видим. При мен има опция дядото да гледа детето, а и на работа ми е много гъвкаво работното време, но когато му дойде момента ще го мисля. Все си имам едно на ум, че ще си стоим с нея двете във вкъщи  blum  все пак са веднъж бебета smile
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #171 -: октомври 08, 2014, 16:55:43 »

малеее направо ти завиждам  Bravo то дрехи дрехи  shok, А нещата за фотосесията са един път   girl_wink, ще е голяма кокона. аз също се надявам на подарени и то от колежки, надявам се някоя тук таме да ме пожали, и няма да купувам нищо до нова година, тогава живот и здраве ще съм в 7-я и вече трябва да се приготвяме.

Следващия път като се прибирам до Македония ще си взема моите и на брат ми бебешки дрешки, пелената и такива неща. Те са толкова красиви, от Германия са пращани,  майка ми си ги пази до ден днешен и за мен ще е голям кеф да ги сложа на моето детенце. Тя е изпрала матрака на креватчето ни, и чака с нетърпение да го сглобят като ходим на гости бебка да спи в нашето креватче ( моето и на брат ми)  blush
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: октомври 09, 2014, 13:04:43 »

Добро утро от нас  give_rose

Тъкмо щях да се хваля днес, че май вече прескочихме сутрешното повръщане, понеже три дни си мия зъбките доста по стабилно и без последици, ама явно е било затишие пред буря  angry
Утре влизам в 20та седмица и още  bad Ама майка ми до последно е била така, тъй че, съм се примирила с идеята  pardon

Мариолка, нямате ли роднини, минали по тоя път, дето да си пазят дрешките от децата. Моята леля си пази всички дрехи на братовчедка ми, а вече е в 9ти клас. като нови са все още, пакетирани, сортирани...
Другите ми братовчеди и двамата са с малки деца и също до скоро си пазеха дрехите, ако не са ги дали вече на някой. трябва да си разпитате да видите дали няма да изскочи зайче. в огромна помощ са и се спестяват страшно много излишни пари...
Аз вземам всичко ,каквото ми дават, даже моя приятелка ме изгледа супер странно и неудобрително, като и казах, че няма да си купуваме кошара, а ще ползваме на една позната. иска само една боя и нови колелца. ми за какво да давам над 200€ за една кошара, като това ми са половината билет до бг, а и за там сумати пари отиват, като речем да си ходим. тя не е една и две. ми като сложа матрака - 50€ , спални комплекти, обиколници, защитник ли как се казва за матрака и те стават още едно 150-200€ от горе.  тук само обиколника с олекотена завивка, дето е повече за украса от колкото за завиване са 50€. смятай...
Тя е на мнение ,че толкова било чакано това бебе...ми чакано е ама дай да харчим безразборно па като е толкова чакано.
Та така...питайте смело, защото пък има и хора, които им е неудобно да питат дали искате втора ръка неща за детето си. после ще им си ги върнете нещата, които сте взели. Аз кошарата не искат да я връщам, ама мини кошарата, ваничките (че те са две дето ще ни дадат, за по малко и после за по голямо) , и други такива неща, после ще си ги върна, за да ги дадат на други бебенца.

Мари ми се губи нещо на последък  huhhuh.gif
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #173 -: октомври 09, 2014, 13:49:23 »

BeRa те моите племеници са тинейджъри вече  angry едва ли пазят нещо. Те иначе каките ми така си изгледаха децата но те раждаха 96/97/98 всичките на куп, са сме останали аз и още един братовчед.

Хич да не ти пука, това са неща дето се ползват толкова малко време и не си струва да инвестираш наистина! Аз затова всичко ще сведа до минимум. Аз съм напълно убедена че е момче и всички около мен са с момичета  blush

Напълно е възможно до края да си така и майка ми е била така, при мен спря това, от 13-та седмица не съм повръщала.
Активен
run_girl
Ентусиаст
**

« Отговор #174 -: октомври 09, 2014, 14:03:50 »

Моето майче с брат ми е била до последно така и два пъти е лежала в патология, защото все е слабеела, а и от повръщането кръвта й не била добре.

Аз за дрешки и разни бебешки неща усилено разпитвам, но около мен никой не дава. Всички имат малки дечица между 1 и 4 годинки, но не знам защо не дават. И аз не мисля, че трябва да се харчат много пари особено за неща които могат и да се намерят от някой приятел в нужда. Още като видях двете чертички първо за това се замислих от кого мога да си взема някой от нещата. Най-тъпият отговор, който чух от една приятелка "Моето е момче, а ти чаакаш момиче защо са ти сини работи". На дали малката ми принцеса ще възрази да се къпи в синя ваничка smile Но да са живи и здрави smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: октомври 09, 2014, 15:26:07 »

Ние поне нищо няма да купуваме. Аз много държах на неутрални цветове, като се роди Алекс и сега ще си ползваме всичко независимо от пола. Пък аз тайничко се надявам да е момче този път!
А за гаденето, ти си е въпрос на организъм, независимо дали майка стрика, леля или който и да е в родата е повръщал. Но си е възможно да продължи и до края. При мен с първата бременност спря към края на 4ти месец. Надявам се и сега да е така, въпреки че да не казвам голяма дума, но тез дни ми е по-добре.
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 569

H & S

« Отговор #176 -: октомври 09, 2014, 16:24:15 »

Дами, включвам се набързо да ви попитам едно нещо - от вчера усещам ритничета много ама наистина много ниско в корема  huhhuh.gif Това нормално ли е? Чудя се дали да звънна на моя лекар да го питам, защото следващия преглед е на 17-ти чак. Освен това днес в обедната като излезнах да хапна взе да ме боли при всяка стъпка лявата страна - дори не знам дали беше яйчник , защото и това беше мнооого ниско долу в корема. Седнах, хапнах и като станах ми нямаше нищо. Но не знам какво става - едното дали има връзка с другото? И да усещам ритничета така ниско долу? Объркана съм  huhhuh.gif
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: октомври 09, 2014, 17:48:08 »

Хю спокойно мила...бях споделила също че моята бебка е много ниско долу и по някога така ниско рита, че имам чувството че ще и се покаже я крак я ръчичка от долу ми  blush рита чак към триъгълника. Сега от няколко дни имаме нов номер. На моменти се качва да рита около пъпа, на моменти рита пак ниско долу и аз си мислех ,че от ритане вече ме боли ,точно и аз не знаех дали яйчници или нещо там друго, ама като бях на консултация, лекаря каза, че болките са защото расте, всичко се разпъва и се прави място за бебето. Така че не е нищо притеснително. Аз съм същата като теб. Споко. Като ме гледат на ехограф , чак слага слушалката на триъгълника и като го питах лекаря ми дали не е прекалено ниско там дето седи, каза че не и че е напълно нормално. Просто има жени, които носят много ниско и други, които носят по високо бебетата.

Рънче, много тъпо ,че не искат да помогнат. Тука аз не очаквах изобщо някой нещо да ми даде. мислех само ,че бившата ми шефка и приятелката ми ще ми дадат неща, а на края момичета, които познавам само задочно ни дадоха неща. Кошарата примерно е от една позната, с която се запознах лично чак като отидохме да я вземаме. Иначе само бяхме слушали една за друга. Една италианка, на която бяхме снимали детето и сме виждали два пъти, като разбра обеща да ни даде всичко ,което има. Мини кошарата ни ще е от нея, стирилизатор за шишета, количка ни предлагаше, ама ние искаме да си я купим и какви ли не още неща, дето си пазела. Много тъпо близки хора, които могат да помогнат да се услушват и да те питат как ще му сложиш на бебето сини дрехи. Ми такива дето се готвят за единия пол ,а се ражда другия, как им слагат дрехите после  angry Като искат да не свършат работа явно и си намират оправдания.

Пънкче, дручко си е като е второ дете определено и си пазиш всичко.  Аз няма да имам място после да пазя неща и със сигурност каквото не ползвам и аз ще подарявам, за да са в помощ на други мамчета, ама пък второ я имаме я нямаме, то пак ще се завъртят при нас някои неща  pardon
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: октомври 10, 2014, 08:00:26 »

Добро утро от мен!
Рънче,  give_rose heart
Аз тази сутрин съм страшно уморена. От дни не мога да спя, то не са кошмари, сънища, едни диви, цветни, динамични...Ставам като парцал, все едно съм сяла и копала  tease
Гледам, че активно говорите за дрешките и познатите. Аз вече споделих, че имам доста неща от Митко, но имам и неща за купуване, защото Митко беше лятно бебе и сега за второто нямам по-топли дрешки, имам само летни. Аз не разчитам на познати, имам една приятелка, която вероятно ще ми даде някое друго нещо, но тя от първото си - момченце, даде доста неща, а сега второто й е момиче и каза, че нещата са основно розови, т.е., ако имам пак момченце, едва ли ще са ми полезни. Аз съм купила разни неща - гащеризончета, едно много сладко ескимосче за хладните дни, купувам и в неутрални цветове, харесах и две-три сини неща. Честно казано, не мисля, че на бебето ще му стане нещо, ако е момиче, а го сложа да спи в синя пижама, или момче, пък облече лилаво боди под гащеризона...Голяма работа, важното е да му е топло на дупето.  tease
Освен това, преди време в една от темите една съфорумка, Деничка, беше писала, че в магазини Мания много често има бебешки дрешки на Картърс. Аз нямам скрупули за пазаруването от Мания, взимала съм чудесни неща от там, голяма част абсолютно нови, с етикети и тн. Разходих се вече няколко пъти до там и наистина купих разкошни бебешки неща, маркови, от страхотни материи,новички или в идеално състояние. Дали ще взема от познати или от там, не виждам голяма разлика. Пера с хубав прах, омекотител и Вениш, като дойде ред да ги подготвям за бебето, ще ги изпера с бебешки прах и като ги изгладя, стават като нови. Знам, че не всеки е съгласен с покупки от такъв тип магазини  give_rose Но който няма притеснения, съветвам ви да погледнете и там. Например, купих гащеризончета от чист памук, може да се каже новички, на Картърс, мисля, че 3бр, заедно с едно ескимосче, което е 100% памук вътре, и пак памук, но кадифе отвън, с ръкавички, закопчани на него, пак марково, блузка с дълго ръкавче и едно като малка пеленка, които пък направо си бяха нови - всичко това ми струваше около 15лв. В последствие проверих цената на ескимоса на тази марка - само той струва над 70лв! И не ми е чак толкова за парите, но това са неща, които ще се носят макс два месеца - в нашия случай, термина ми е началото на март, ескимосчето ще ми трябва най-много до началото на май.... Освен това знам, че като идват на бебе, ще ни подаряват доста дрешки и съвсем не бързам да се затрупвам, въпреки изкушението да овършея магазините  blush
За ритането - и аз усещам ритничетата ниско долу, това е, защото матката все още не е вдигната над пъпа, реално бебето в тези седмици все още е около пъпа разположено. На мен ми казаха, че леко приболяване си е нормално, ако е съпроводено с усещане за тежест, прерязваща болка или комбинирано със силна болка в кръста, тогава да отида да ме видят. Като бях бременна с Митко именно кръста ужасно ме болеше, като отидох в 22г.с на преглед, се оказаха контракции и имах почти 2см разкритие, та си излежах бременността...Но това изобщо не значи, че всяка болка в кръста е контракция, просто трябва да се обръща внимание...
Бера, да ти кажа, аз също страшно много неща раздадох и подарих. Бях си запазила само една част от дрешките за новородено, защото не се знаеше кога ще ни е случат нещата, покрай мен имаше нуждаещи се майки, и сърце не ми даваше да държа неща, които реално не се знае кога ще ползвам, а да има бебче, което ще им се радва и са му полезни...Така че, каквото можах, раздадох. Доста неща няма и да се върнат при мен, такива са обстоятелствата...в някои случаи и хората, всъщност  blush Живи и здрави. А за оправданията - ми, има кой да гледа....аз поне се опитвам да не съдя, не знаеш на кой какво му е в сърцето и в главата, понякога човек отстрани ги вижда по един начин нещата, те се оказват по друг. Да не говорим, че като сме бременни, хормоните ни правят в пъти по-чувствителни и понякога изкривяваме неволно ситуациите. Представете си, че не ви дават дрешките от децата си, защото си мечтаят за още едно или биха искали да ги завещаят на внуците си един ден Wink Аз имам дрешки от мен, когато съм била бебе, примерно. Има и хора суеверни, такива, които взимат решение да дарят дрешки в дом, изобщо - ако се замислите, никой не ни е длъжен, ако може да ни помогне - добре, но ако не може - не мисля, че е длъжен да ми дава обяснения защо smile
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 569

H & S

« Отговор #179 -: октомври 10, 2014, 08:14:18 »

BeRa, радвам се, че е не било само при мен - явно е нещо нормално. Аз вчера не се сдържах и се обадих на моя лекар и той това ми обясни - нямало нищо притеснително, сега като бебка като е малка можела свободно да се върти и да си сменя позата, така,че нищо чудно да я усещам много ниско долу или много високо горе  pardon Ох аз нещо не мога да смогна с четенето, тези дни не ми остава много време, но като видях снимките с дрешките направо се влюбих  heart BeRa, страхотни са, особено тези за фотосесията yahoo на мен много ми харесват тези плетените "костюмчета" за новородени - пепрудки, пчелички, мики и мини маусчета  girl_wink Мисля от ибей да си поръчаме като му дойде времето. Попрочетох за дрешките от приятели - наистина като се замисля е много логично. До сега аз дори за миг не съм се замисляла да взимам от на някой на познат бебето дрешките. Все си мечтаех как ще си ги избирам и купувам с кеф, че бебешките магазини ми действат като терапия. И най-много обичам да подарявам на бебета подаръци smile Та и не знам, при нас какво ще стане, че всеки купува, сега и майка плете някакви супер сладурски нещица (майката на ММ). А за колички, кошари , легенчета и т.н. мислим всичко да купим ново. И после да имаме и за второто  Girl_hide То още първото не е дошло , ние за второ говорим lol) И за работата - и аз не мисля да се правя на герой smile ще си чакам 45-дневния и дано до тогава да мога да работя, а пък после каквото сабя покаже  pardon Имам намерение да се върна на работа след година или година и нещо, не искам 2 години да се отдалечавам, че и после адаптацията ще е още по - трудна. Но това само при условие, че една от двете майки си дойде в България да гледа внучето - за ясла не се и замислям, аз съм била на ясла като малка и имам ужасни спомени...а детегледачка - може и много банално да звуча, но такова мънинко детенце не бих го оставила на чужд човек. Пък , ако няма кой да ни гледа, 2 години даже и до 3 годинки ще се гледаме, докато дойде време за градинка  pardon Ох като се замисля...дали ще дойде това време, толкова далечно ми се струва  heart heart heart
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: