Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 22:28:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на mina 07.09.2014
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на mina 07.09.2014 (Прочетена 54492 пъти)
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
Re:Сватбата на mina 07.09.2014
«
Отговор #30 -:
август 09, 2014, 21:28:09 »
Много съм впечатлена от вашата история.
Роклята ти е доста уникална. Халките,годежния пръстен са просто върха - мечта за всяка жена!
Традициите с кумовете са много интересни и сте големи късметлии.
Искаше ми се и в България да е така.
Тук младоженците си поемат всичко,е поне в нашия случай беше така. Дори нямаме подарък от кумовете и те нищо не са ни купили за сватбата.
Активен
ivanjelina
Професор
Публикации: 380
«
Отговор #31 -:
август 09, 2014, 23:40:25 »
Ех, Минче, тези португалци, страхотни традиции!! Уаууу, да имаше и на мен кой да ми купи една рокля Проновиас примерно....
Все повече се убеждавам, че сватбата ви ще е уникална. Като влезнеш в църквата с баща ти...толкова романтичен и специален момент ще бъде....При нас липсват тези традиции, не че нашето влизане в църквата е лошо, двамата заедно. Но аз може би ще направя и западното, на втората сватба. Хехе
А така с камерата вие да се снимате ще е много по-яко!! Хем по-естествени и весели ще са снимките.
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
август 10, 2014, 15:24:52 »
Благодаря ви много, момичета! Само да отбележа, че моята рокля не ми е подарък от кумата. Тя беше с мен когато обикалях да разглеждам, както и когато отидох да я капарирам и да ми вземат мерки, но не съм я ангажирала да я плаща. Те още в началото заявиха, че искат да ни подарят халките и дори изчакаха да се изясним какво искаме и чак тогава ни дадоха таван на бюджета си за тях. Бяхме се разбрали, че ако халките ни излязат по-скъпи, от това, което те са определили като бюджет ние ще си поемем разликата (тук по-модерните модели халки се правят само от злато 19 карата и съответно цената на едната халка започва от около 1200 евро!!!). В крайна сметка си поръчахме халките в България и излязоха по-малко от половината от предвидения бюджет.
Та, решихме, че с този разход ни помагат достатъчно и не искаме да ги ангажираме с никакви други харчове. В крайна сметка не сме ги поканили за кумове, за да помагат финансово, а за да бъдат до нас. Дори вече взаимно си се смятаме за едно семейство с тях и е много готино!
И да се върнем към подготовката и разните дреболийки за самия ден. Вече почти всички тейбъл картички са готови, остават само няколко, които ще завърша днес. Не са нещо особено, но са в тон с поканите и с поставките за менюто на масите. Аз по принцип изобщо не харесвам сърца (каква такава булка съм дето не харесва сърца и аз не знам...
) но решихме да ги включим, тъй като все пак, както сме писали в поканите "празнуваме любовта през граници". И тъй като много ни хареса идеята, която някой тук беше споделил със създаването на хаштаг, който гостите да използват евентуално за снимки от събитието, решихме, че този е най-подходящ
Table_cards_.jpg
(37.8 KB, 480x480 - видяно 436 пъти.)
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
август 10, 2014, 15:35:09 »
Ето и варианта на тейбълка за чужденците. Младоженецът предложи идеята да напишем имената им и на кирилица, но в последствие реши, че ще е по-забавно ако вместо имената напишем прякорите им.
На задната част на картичките им ще сложим "Речник на българската сватба", където ще включим "Горчиво" с транскрипция, как да си поръчат още бира и още няколко забавни, но и полезни съвета
Marrec.JPG
(57.47 KB, 448x325 - видяно 434 пъти.)
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #34 -:
август 10, 2014, 15:36:37 »
Мина, това с хаштага е супер готино! Много се чудих дали да не измислим и ние нещо, но като че ли тук, в България, не е толкова разпространено. Или поне сред приятелите ни.
Това, че си чувствате кумовете за семейство е много, много хубаво! Чакам с нетърпение сватбата ви и разказа, и снимките, и всичко
Активен
ivanjelina
Професор
«
Отговор #35 -:
август 10, 2014, 16:26:39 »
Много оригинални и интересни са тейбълките. Много обичам точно такъв нюанс на лилаво. А за сърчицата - ех, ако не сега, то кога!
Да, за роклята, много добре, че не си натоварвала кумата...И аз не бих. Мойте също не искам с нищо да ги натоварвам, не съм ги канила, за да съм им в тежест. Но кумата настоя да принтира поканите и все настоява и за други неща. Ако закъсам, сигурно ще се възползвам.
А, сетих се, коя ще ви бъде сватбената песен? Ако не е тайна?....
Активен
strafi
Ентусиаст
«
Отговор #36 -:
август 10, 2014, 18:28:45 »
mina_ Роклята е фантазия просто!!! Следя с огромен интерес не само темичката ти, а и всички твои постове. Изобщо смятам, че ще имаш приказна сватба и ти желая да имате приказен и спокоен съвместен живот
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
август 10, 2014, 18:54:36 »
Много ви благодаря! Всички сте много мили!
ivanjelina
, доста време се чудехме коя да ни е песента за първия танц и дали да направим някаква по-забавна хореография, защото и двамата сме скарани с танците... В крайна сметка мисля, че ще се получи нещо оригинално, но предпочитам да го споделя след сватбата, тъй като е изненада най-вече за гостите
Ето я и преправената книга за пожеланията. От няколко дни ме глождеше, че има възможност да се стане по-красива, отколкото беше и мисля, че се получи
book_1.JPG
(73.08 KB, 480x554 - видяно 456 пъти.)
Активен
ivanjelina
Професор
«
Отговор #38 -:
август 11, 2014, 03:38:46 »
Много е хубава книгата, стилна и в тон с всичко останало.
Активен
Radiant
Сватбар
Публикации: 233
«
Отговор #39 -:
август 11, 2014, 09:23:09 »
Нямам търпение да ни споделиш танца след сватбата, много харесвам такива quirky решения
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
август 13, 2014, 15:33:36 »
Момичета, не очаквайте чудеса... Все пак ние сме двойка "дървени дъски" що се отнася до танцуване...
Активен
ivanjelina
Професор
«
Отговор #41 -:
август 14, 2014, 04:06:29 »
Не вярвам аз
. Сигурна съм, че танцът ви ще е чудесен. Какви ти дървени дъски...щом се обичате, значи ще имате най-романтичния и прекрасен танц!
Активен
ivanjelina
Професор
«
Отговор #42 -:
август 16, 2014, 19:05:24 »
Минче, как върви подготовката, как са вълненията? Дните се изнизват...още малко!
. Останаха ли ти много неща за вършене? И кога летиш към БГ?
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
август 18, 2014, 02:12:54 »
Ванче, да ти кажа тези дни съм супер спокойна... Чак ми е странно. Миналата седмица не можех да спя от вълнение и притеснение, а тази седмица съм адски спокойна... Чак ми е леко нервно заради това
Иначе преди малко окончателно завърших тейбълките и мисля че вече всичко е подготвено. Прибрала съм всичко в един шкаф и мисля да не го отварям докато не започна да стягам багажа... Иначе все измислям какво да променя...
След няколко дни заминаваме на малка "почивка" на родния остров на милото и след това към България. Тези дни трябва да си взема и роклята. Смених и копчетата на резервната риза на младоженеца... Направила съм си списък със задачките, които трябва да свършим като се приберем, надявам се да не пропускам нищо
Активен
ivanjelina
Професор
«
Отговор #44 -:
август 18, 2014, 02:43:51 »
Минче, за пореден път синхрон...хаха, уникални сме. И мен такова спокойствие ме обзело последните дни, чак да не повярва човек. Но истински му се наслаждавам, дано да продължи. Явно е от датата, вървим в един ритъм
.
И аз направих списък на задачките за София, бая неща има за вършене. Добре сте го измислили, сега да си починете малко, че после предстои истински маратон.
Сигурна съм, че островът е прекрасен. Имах колега португалец, който твърдеше, че най-добрите места за сърф и почивка са в Португалия. И му вярвам
. Насладете се на отдиха.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
10