Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 22:18:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани есенно зимни бебчета Октомври,Ноември,Декемв
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
39
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомври,Ноември,Декемв (Прочетена 170429 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомври,Ноември,Деке
«
Отговор #270 -:
август 12, 2014, 12:38:18 »
В община Лозенец заедно с акта безплатно издават и Удостоверението което ви е нужно за еднократната помощ. В др общини се заплаща. Акта се взема от общината където майката се води, но ако раждате в др град мисля, че е по адрес на болницата. Т.е ако сте от Варна и раждате в Токуда, акта ще ви го издадат от община Лозенец. За социалните в Сф си вземете и бележка с IBAN от банката, изискват я.
С ЛЛ не знам как седи яъпроса, понеже моят ЛЛ е и на детето, занесох и само копие на акта и картон+епикризата от болницата, но др документи не съм попълвала.
За помощта няма срок. Поне аз бързо подадох документи, отне ми 10 мин. Две седмици по-късно връщат оригиналния акт, а ако са ви удобрили септември през октомври ви изплащат сумата. Само помощта за студенти има срок, подава се до навършване на 6мес на детето.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #271 -:
август 12, 2014, 12:51:06 »
За еднократнаа помощ има срок и той е 3 години.Така че спокойно
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #272 -:
август 12, 2014, 12:59:49 »
За Варна удостоверението се вади от съответния район по адрес на майката -в моя случай район Одесос.
Подават се документите за всичко в социалното
-детски
-еднократна помощ
-помощ за студенти,близнаци и други видове помощи
Акта за раждане се взима от Общината.
Активен
Alichka
«
Отговор #273 -:
август 12, 2014, 13:36:12 »
Еднократната помощ при раждане е с голям срок, но ако имате право на детски - трябва да побързате. Те се плащат месец назад.
Още нещо - не малко майки са правели глупостта да си ламинират Акта за раждане. В този случай той става невалиден документ и няма как да ви бият отзад печата, че сте си получили документите.
Моят съпруг беше в бащинство и той взе от общината готовия Акт за раждане и подаде в социалните всички документи без проблем - еднократна помощ, детски... Предварително само си бях извадила бележка от банката за IBAN-а.
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #274 -:
август 12, 2014, 15:10:38 »
Гучи
, за Варна става въпрос, да.
Момичета много благодаря за споделеното, изключително полезни ми бяхте и си изясних всичко
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #275 -:
август 13, 2014, 22:36:22 »
Здравейте, аз не съм писала от месеци, заради клавиатурата на таблета - много се изнервям.
Моя бебко много рита, голяма игра пада.
Как сте в жегите, аз се позиционирам до климатика и кран не може да ме вдигне.
Купихме количка и кошарка
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #276 -:
август 14, 2014, 12:04:40 »
И аз съм така, anellly, никой неможе да ме отмести от любимия ми климатик.
Днес във Варна е страшна жега, чак въздуха пари. Добре, че съм на работа и има климатик в офиса
Моя бебко обаче наистина май си прави режим - спи малко следобяд, после почва да ритка. Вечер заспива (или поне се кротва) към 22.30-23.00, а сутрин от 8 е активен хихиихи.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #277 -:
август 14, 2014, 18:38:39 »
Момичета здравейте! Във ВТ също жегата е огромна,а аз както не съм приятел със слънцето по цял ден съм с климатик ,до магазина ходя с колата пак с климатик.Моята бебка пак се е завъртяла седалищно и където се чудех какво ме боли яйчник ли е какво е?Ходих на доктор бебка седнала на апендикса и болката е ужасяваща направо по цели нощи се въртя място не мога да си намеря.Другата седмица съм на ЖК официално и ще се разбираме с доктора ако пак е седалищно ще се режем и ще се възползвам май от първата дата която може и доктора прецени,защото ми е адски тежко вече и е опасно апендикса да не се възпали. Оф искам да заспя и да се събудя в деня на раждането,толкова ми е мъчително,но както мама казва лесно майка не се става.Успех на всички мами.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #278 -:
август 15, 2014, 11:05:17 »
Привет и от мен!
Като си говорим за жега - хич не мога да спя от нея нощем, будя се с мокра глава... изобщо ако успея да заспя де... а ме е страх да заспивам на климатик, че да не настина, само през деня стоя на климатик докато съм будна
После през деня се опитвам да подремна за час поне да наваксам за липсата на сън през нощта, но невинаги се получава.
Днес бяхме на ЖК и запис на тонове. Всичко за момента е прекрасно - бебка все още си е главично разположена, вече втори месец и дано не мърда оттам, че много искам да родя нормално. Околоплодни води, плацента, пъпна връв, артерии всичко е в норма и прекрасно. Записа на тоновете не се получи съвсем, защото тя не спря да шава и да си играе през цялото време, но според докторката били хубави тоновете, така че и за това ме успокои
Следващият ни преглед е на 29-ти август, когато ще съм в средата на 35 г.с., но каза, че вероятно ще е рано да потвъди нормалното раждане, та ще трябва на по-следващия преглед към 37 г.с. Аз продължавам да си правя йогата за бременни вкъщи, много добре ми се отразява и на мен и на нея, а вероятно и спомага да си запази добрата поза
Хайде стига толкова от мен, че да не ви дотегне
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #279 -:
август 17, 2014, 16:48:32 »
Браво дано е все така послушна бебка и да седи главично,да не мъчи мама.Моята бебка я усетих оня ден да се завърта на някъде незнам накъде но поне сега не ми притиска апендикса .Ние на 22.08 сме на ЖК дано всичко е наред и се надяваи мем да се е обърнала ако не ще правим планове за секцио,което някак си ме плаши ,но както е писано така ще стане.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #280 -:
август 18, 2014, 08:50:38 »
Здравейте, мами
Аз миналата седмица бях в отпуска, че и на почивка малко, голям релакс му ударих. Плувах, чувствах се особено добре във водата, а бебо също, защото всеки път като излезех и започваше със шутовете
Аз жегите не ги много усетих и слава богу, защото или седях вътре на климатик, или бях във водата в по-прохладните часове.
Иначе бебко е много мърделив и ритлив - ритането не спира денем и нощем за повече от час-два - голямо ми е шавливче
Таткото вече успява да усети ритниците и е много много щастлив, че му се беше разсърдил
Утре съм и на ФМ, и на ЖК, така че стискайте палци, че бебко не съм го виждала от 17.07. и ми е мъчно вече, искам да си го видя и да се уверя, че всичко е наред
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #281 -:
август 19, 2014, 09:09:52 »
Мамии, бях на ФМ днес!!! Всичко е страхотнооо!
Детето си върви добре, даже леко напред с няколко дена. Тежи 552 грама вече, в 23 г.с. Всички показатели са страхотни, сърчице, бъбреци, коремче, всичко всичко гледа и каза, че няма смисъл от ФЕК, защото потоците са добри от пъпната връв, сърцето си има 4 камери и си е супер. Малкият е главично разположен, много ме зарадва на мама доброто дете!
Док каза, че сега ако е главично, може би няма да се обърне, въпреки, че е рано още. Стискам палци да си остане така. През цялото време обаче седя с ръцете пред лицето в бокс поза и ми раздаваше юмруци. Оказва се, че това, което съм усещала ниско долу като ритници, са били юмруци
Само една единствена снимка успя да направи на лицето, размазана е, но за няколкото секунди, в които го видях, се влюбих в красивото дете на мама - беше се усмихнал (Кой знае какво е правил де, но аз си реших, че се е усмихнал)
А, и още не му е изчезнала пишката, седи си момче
Активен
petenceto0
Сватбар
«
Отговор #282 -:
август 19, 2014, 09:30:28 »
Много хубави новини,
adi4ko
Желая ти и за напред всичко да е наред с теб и бебчо
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #283 -:
август 19, 2014, 09:34:58 »
Мерси, Петенце
Да ти се връща, всичко и при вас да е добре ти пожелавам
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #284 -:
август 19, 2014, 11:40:33 »
Ади страхотни новини,приех разказа при сърце
Моето бебче в 7 месец беше главично сега е седалищно,така че гаранция няма,но ти имаш много време.Хубаво,че всичко е наред .Аз нямам вече търпение да я гушна колкото по малко остава толкова повече ми се увижда
Вече нагласихме гардероба,другата седмица ще ни сглобят леглото и ще изперем и подредим дрешките остана козметиката за бебо и моя багаж за болницата
Дано всичко да е наред
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21