Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 17:32:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на бебеправещите - 24 тема
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на бебеправещите - 24 тема (Прочетена 238074 пъти)
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Re:Клуб на бебеправещите - 24 тема
«
Отговор #75 -:
април 08, 2015, 12:31:32 »
Не виждам смисъл да чакаш още 1 седмица,след като ти закъснява вече 4-5 дни.Друг е въпроса,ако се надяваш да ти дойде цикъла и евентуално,ако те е страх от резултата на теста,но това пак не е оправдание да не си направиш още сега теста.Въпреки,че е най-добре направо да посетиш гинеколог.
А аз ви благодаря относно отговорите по моя въпрос
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #76 -:
април 22, 2015, 07:08:29 »
Вече ми закъснява два дни. Обаче си направих снощи тест (Surecheck)и беше отрицателен.
Като забременях с Ели си направих теста дори малко на шега, още в деня, в който трябваше да ми дойде и си имаше втора чертичка, макар и доста бледа.
Не знам какво да мисля. На мен не ми закъснява, като швейцарски часовник съм. През годините сигурно съм имала 2-3 пъти, когато ми се забавя с ден.
Ходих миналия месец при моето си АГ, което ме и изражда, да ме прегледа, да пуснем изследвания. Даде ни зелена светлина, всичко е ок.
Възможно ли е просто да е рано за тест? Макар че, както писах, предния път отчете още на деня, в който очаквах да ми дойде.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #77 -:
април 22, 2015, 07:24:37 »
Ако го пазиш, погледни го сега.
На тестовете пише, че е невалиден след 30 минути, ама на мен след 2 дни и след 5 дни закъснение винаги ми показваше втората черта след изтичането на това време.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #78 -:
април 22, 2015, 07:29:44 »
Sunray ако си с късна овулация може и да е рано още. Аз винаги съм казвала, че за да няма проблеми един кръвен тест решава всички съмнения.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #79 -:
април 22, 2015, 07:48:55 »
Благодаря, момичета!
Кажете ми повече за кръвния тест, моля - къде правят такива, какво да кажа - че е за бременност ли?, кога излизат резултатите и скъп ли е?
Ако и днес не ми дойде, утре или ще гледам да си направя кръвен, или ще купя още един.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #80 -:
април 22, 2015, 08:00:34 »
Би трябвало във всака лаборатория да го правят. Не е много евтин, 15-20 лв. Става за няколко часа. Като идеш и ми кажеш за бременност те би трябвало да знаят какво да направят, иначе теста е на ЧХГ хормон или хормон на бременността.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #81 -:
април 22, 2015, 09:10:28 »
На моя близка теста за бременност не й показваше нищо до началото на 2м. По-странното е, че преди да разбере за бременноста,беше на преглед при АГ и нищо не й казали. Видяли киста и туй то.
И аз съм за кръвен тест, там трудно да има грешки.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #82 -:
април 22, 2015, 09:16:56 »
Дани, изчакай още два дни и си направи нов уринен (ако не дьржиш да знаеш веднагически).
След 30 мин е невалиден, защото и да не си бременна може да се появи втора черта (не че ако е имало ще изчезне).
До няколко часа имаш резултати от крьвен? Много са ви ефикасни лабораториите
(тук се чака 2-3 дни).
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #83 -:
април 22, 2015, 09:21:50 »
Ами, аз се опитвам да запазя спокойствие. Би трябвало проблем да нямам, моето АГ е специализирал и женски болести, казано по народному. Пускахме цитонамазка, огледа яйчници, матка - каза да дишам спокойно и че всичко ми е наред.
Понякога съм склонна да се вкарвам във филми от четене на материали и какво ли не, ама си налагам да съм куул
До ден-два се надявам да имам поне яснота, ако не положителен тест.
Инче
, ще гледам да издържа максимално дълго преди следващ тест
Активен
Alichka
«
Отговор #84 -:
април 22, 2015, 09:23:07 »
Нансита, то е нормално съвсем в началото лекарят да не види нищо. Дори и да е супер специалист, дори и да има супер апарат - пак. Лекарите, докато не видят сърце (сърдечна дейност), са малко със съмнения.
Не забравяйте, че първият месец от бременността реално жената не е бременна през цялото време. Брои се от последен цикъл, обаче кога е настъпила овулацията - не е показателно. sunray, изчакай още малко и пак направи тест. Двете черти знам, че са гаранция за бременност, обаче едната - не отхвърля бременност на 100%.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #85 -:
април 22, 2015, 10:04:52 »
Али, така е, абсолютно съм съгласна. Тя тогава си прави пълни изследвания, ендокринолога е имал някакви съмнения за повишен хормон, ама пък са изключили вероятност за бременност. Много объркана ситуация беше тогава.
Само в България ли смятат от последния цикъл? Малко на вероятности залагат, понеже не всички имат овулация на 14 ден.
Активен
Alichka
«
Отговор #86 -:
април 22, 2015, 10:13:24 »
Това мисля е международна практика. За 40 седмици плюс-минус няколко дена не са чак толкова решаващи. По-скоро е важно да се наблюдава в кои седмици се появява сърдечната дейност - между 6-та и 8-ма.
То не всички имат и цикъл на 28 дена.
Допълвам: (малко
май се получава)
В болницата имаше жена, която беше по сметки 8-ма седмица, а по ехограф - 6-та. Сърдечна дейност нямаше и я чакаха около 5-6 дена. Така и не се появи такава. Оказа се, че просто бебе не е имало. Като всяка наука и медицината се нуждае от усредняване и пресмятане. Така се вкарват норми и се открояват патологиите. Една лекарка каза: Виждала съм какво ли не. Уж ембрион изостава, а после си наваксва и се ражда живо и здраво бебе. Всичко може да очакваме.
«
Последна редакция: април 22, 2015, 10:22:25 от Alichka
»
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #87 -:
април 22, 2015, 11:33:18 »
Сънрай Шура хваща малко по повишен хормон, пробвай с Престо те са поне два теста вътре със сутрешна урина. Иначе да кръвния си е най верен. Стискам палци.
Нансита винаги се изчислява по ПРМ. ( последна редовна менструация) ако лекар го следи според УЗ веднага го сменям. Бебетата узряват според гестационни седмици и както Али е казала 1-2 +/- се допускат.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #88 -:
април 22, 2015, 11:36:33 »
Мен на последния преглед ме постреснаха малко и сега реших да попрочета тук какво се пише. Има съмнения за късна овулация и явно ще трябва да се следя,като му дойде времето.
Уф, едно изречение как ми промени мирогледа....
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #89 -:
април 22, 2015, 11:48:11 »
Аз пък преди време като ходих (предпоследния ми преглед някъде август беше), бях три или четири дни след менструация и доктора ми вика, овулираш.. До 1-2 ще си в овулация
Викам, докторе аз съм няколко дни след М , няма как.. Продължителността на цикъла ми е 33 дни.. Той ме гледа и ми казва "Това с 14 дена +/- и някакви си такива калкулации, ако мислиш че е при всяка жена в това напрегнато ежедневие, много се лъжеш. Има жени, които овулират 4-5 дни преди М, но това не им пречи да забременяват въпреки късата ЛФ, както и обратното други с в пъти по-дълга от нормална" Аз бях в тотален шок, винаги съм си мислела, че си има някакви доказани норми и че ако съм извън тях е грешно.. Ще видим като му дойде времето за обстойно бебеправене, че ние и сега не се пазим, аз се бях решила да следя О, като меря БТ и правя тестове, но се отказах.. Искам да си живуркам до сватбата нормално и да се радвам, и ядосвам с нея.. После ще видим
«
Последна редакция: април 22, 2015, 11:50:35 от alexandrova_90
»
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]