Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 17:57:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как си избрахте подходяща дата за сватбата  (Прочетена 134506 пъти)

Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: декември 13, 2007, 12:20:42 »

тъй като предложението на милото да се омъжа за него беше на рождения ми ден, който е на 08.01. реших, че пак ще бъде на 8-мо число, но когато погледнах в календара имаше само 08.09. и 08.12., а и това ми е любимото число, на което много ни върви, а и миналата година пак на 8-ми бяхме кумове! Първоначално исках да е по-рано, да не е септември, но имах защита юли месец и просто преди и след това нямаше да мога да се отдам напълно на празника и накрая се решихме, отидохме и запазихме!  yahoo danceg
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: декември 13, 2007, 14:09:47 »

Ние пък първо искахме да е юнска сватба (а и двамата имаме рождени дни през юни, и въобще този месец ни е май-май най-приятния в цялата година). Но малко се притеснихме от климатичните условия през юни тази година и започнахме да обмисляме да я направим по-рано - напр. май месец (не искахме есенна сватба). Понеже ще е в Пловдив, трябваше да се съобразим не само с абитуриентските балове, но и с Пролетния панаир, а и с Великденските пости.
Мислихме, мислихме, проверихме православния календар и си избрахме 2-ри май (петък). Хубавото е, че през 2008 очакваме 2-ри и 5-ти май да ги дадат официални неработни (заради 1-ви май (четвъртък) и 6-ти май (Гергьовден)) и така се събират 6 почивни дни smile и гостите ни, които ще пътуват, ще могат да си направят плановете спокойно и да си отпочинат преди да се върнат на работа.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: декември 13, 2007, 18:48:48 »

Ние пък бяхме принудени поради поредица от независещи от нас фактори да си изберем абсолютно нищо не означаваща за нас дата. Заради изпитите, които са ни до средата на юли не можеще по рано от средата на август, а пък на първи септември бяхме вече поканени на една друга сватба на наши приятели и за да имам все пак достатъчно време да организираме всичко си избрахме 25. август (то трудно казано избрахме, по-скоро нямахме друга алтернатива и бяхме принудени да го изберем)  pardon Така се случва понякога!
« Последна редакция: декември 13, 2007, 18:51:32 от prin4ipessa » Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #288 -: декември 14, 2007, 09:43:31 »

Аз получих предложение навръх първата годишнина от връзката ни- 14 август. И като тръгнахме да си измислим дата за сватба- о,ужас, разминаване- той иска същата година, аз драпам за майска сватба догодина... Oh my ... Голямо обсъждане му дръпнахме, накрая нещо средно- март месец...иии,кой март,кой март-гледахме съботите и естествено ни се наби на очи Първа пролет- 22. А и аз напирах да е по към края, даже за април бях навита. И така- с едни мерки и теглилки избрахме дата pardon
« Последна редакция: декември 14, 2007, 15:44:33 от avva_stz » Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: декември 14, 2007, 15:05:09 »

Според астрологията а и според езотеричните науки е хубаво сватбата да се прави  когато луната се пълни, това един вид означава, че съвместния живот ще бъде изпълнен с щастливи моменти и емоции, житейски уроци и бракът ще бъде градивен.Най-добре е да се планира сватба при нарастваща Луна – това гарантира постоянен интерес един към друг в общуването между мъжа и жената. Най-благоприятно е, ако Луната попадне в знаци на зодиака, склонни към семеен живот и партньорство, такива като Телеца, Рака, Везните. Луна във Водолей заплашва младото семейство с възможността скоро да си омръзнат и да си “кръшкат”. Луна в Скорпион или в Дева предрича загуба на съпруг при трагични обстоятелства.Като подходящи дни за сватбата съм чела, че са петък /петък се управлява от планетата Венера -планетата на хармонията и мира/ и неделя - денят на слънцето, който носи отпечатъка на щастието.
Също така знам, че не трябва да се встъпва в брак когато Венера и Меркурий са ретроградни.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: декември 14, 2007, 16:23:43 »

когато Венера и Меркурий са ретроградни.

Може ли превод на това последното, че не разбрах!  blush
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: декември 14, 2007, 17:04:00 »

Аз винаги съм искала сватба през Май.....гледахме календара и видяхме,че 5-ти май....рождения ден на мъжа ми е събота ;)Доволно потривахме ръце,това ще е датата.........отидохме още януари месец в гражданското да запазим час.Имаше свободен.....от там да тръсим хотел.Още на същия ден си харесахме ресторанта,нооо на тази дата вече имали сватба :\И какво да правим.........понеже много ни допадна ресторанта,звънахме веднага в гражданското да изместим заса за предната събота.
Така се получи нашата дата 28.04.2007
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #292 -: декември 15, 2007, 13:29:56 »

Според астрологията а и според езотеричните науки е хубаво сватбата да се прави  когато луната се пълни, това един вид означава, че съвместния живот ще бъде изпълнен с щастливи моменти и емоции, житейски уроци и бракът ще бъде градивен.Най-добре е да се планира сватба при нарастваща Луна – това гарантира постоянен интерес един към друг в общуването между мъжа и жената. Най-благоприятно е, ако Луната попадне в знаци на зодиака, склонни към семеен живот и партньорство, такива като Телеца, Рака, Везните. Луна във Водолей заплашва младото семейство с възможността скоро да си омръзнат и да си “кръшкат”. Луна в Скорпион или в Дева предрича загуба на съпруг при трагични обстоятелства.Като подходящи дни за сватбата съм чела, че са петък /петък се управлява от планетата Венера -планетата на хармонията и мира/ и неделя - денят на слънцето, който носи отпечатъка на щастието.
Също така знам, че не трябва да се встъпва в брак когато Венера и Меркурий са ретроградни.

http://charmedastrology.hit.bg/files/prices.htm
Този линк говори достатъчно, поне на мен. Това си е цял бизнес.
Активен
iolly_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

« Отговор #293 -: декември 15, 2007, 16:01:24 »

Ще обесните ли как може да се разбере Луната в какво е? huhhuh.gif

Aз обаче знам, че не е хубаво човек да се жени в събота. Знам, че ще ви прозвучи смешно, но казват, че това е ден, в който трябва да се почитат умрелите. Затова ние бяхме решили, че ще е в неделя. А датата беше по вътрешно усещане.

Тази година, 4 години след сватбата,  ходихме в Рупите и си купих книгата на Ванга. Чак сега разбирам, че много хора са искали тя да им е кума и са я молели постоянно. Тя е отказвала винаги, когато са искали да е в събота, и е казвала, че това е ден на починалите и в този ден те трябва да се почитат, а не да се вдигат сватби и тържества. И е отказвала категорично, защотото е грях. Това потвърди суеверието, което съм чувала от години от бабите си и от родителите ми.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #294 -: декември 15, 2007, 16:29:53 »

Аз още не мога да разбера кое се брой за "сватба", подписването ли или самото тържество, в случайте когато са в различни дни
Активен
renka_87
Професор
Публикации: 486

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: декември 15, 2007, 16:42:42 »

Здравейте!Ние сме заедно от 08.07.2005г. (рождения ми ден) и преди 3 седмици решихме да си правим детенце.Обаче като обсъждахме темата стигнахме до извода че ще е по-добре първо да се оженим, преди да родя.Пак да си си правим бебчо, но и да подготвим една сватбичка.И гледахме календара и решихме, че 22.03.2008г. е много подходящ ден (не е много далеч и дори да забременея ще съм най-късно в 3месец).И така ще станем семейство Христови преди бебчо да е излязъл на бял свят! girl_wink
Активен
iolly_
Ентусиаст
**
Публикации: 144

« Отговор #296 -: декември 15, 2007, 17:45:27 »

Аз имам лично впечатление, че хора които се женят на дата 4 или дата, правеща четворка 22=2+2=4, имат много труден семеен живот. Може много да се разбират, но им върви ужасно, ужасно трудно. И родителите ми са така и братовчед ми. Не искам никой д аангажирам с мнението си, но исках да споделя за добро.

И друго renka, според мен си направи първо сватбата. Много е неприятно в трети месец, когато ти се повръща ужасно, както е пр 90 % от жените, да изкараш ужасно най-красивият и важен ден в живота на всяка жена./като изключа раждането разбира се/
« Последна редакция: декември 15, 2007, 17:48:08 от iolly_ » Активен
renka_87
Професор

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: декември 15, 2007, 18:35:50 »

Не,не...Не си ме разбрала правилно мила!Исках да кажа, че ние сега започваме да правим бебчо.И доколкото знам не става от първия път, ей така, хоп-и готово.Пък и да стане няма да го върнем я! good
Активен
renka_87
Професор

Най-чакания месец Април

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: декември 15, 2007, 18:38:39 »

А що се отнася до числата, колкото повече вярваш на такива глупости, толкова повече ти се случват.Затова мила не се обременявай с тях-няма смисъл!Успех! good
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #299 -: декември 15, 2007, 22:12:46 »

Ееее, айде стига вече с тези бабини деветини diablo- цифри,луни, не знам си какво...то по тези сметки ще е удачно да се ожениш само в 2-3 дни през годината. Моля ви, не ни обременявайте с подобни негативизми! diablo
Нашата сватба също ще е на 22 март, renka_87 Bravo good Искам само да те предупредя, че тогава са някакви пости и не може да имате църковен брак, ако това е важно за вас.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: