Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 00:08:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр (Прочетена 151683 пъти)
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декем
«
Отговор #360 -:
юни 11, 2014, 09:09:59 »
Аз нямам проблеми със съня - спя си и на двете страни и то спокойно, иначе най-ми е удобно по гръб, но четох, че така се притискат кръвоносни съдове и най-добрата поза е наляво със свити колене, като може да се подпират с възглавница. Аз спя с възглавница, но не за да се подпирам, а да си вдигам краката малко от малко да ми се отпуснат от подуванията.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #361 -:
юни 11, 2014, 09:21:07 »
И аз със спането съм зле. Най-обичах преди по корем да се опъна и да мушна ръка под възглавницата. Ама като почнах процедурата и започнах да се мъча настрани да спя - първите дни беше голям тормоз. Ама сега горе долу свикнах настрани, но много се въртя. И аз най-обичам сега по гръб изпъната, така сякаш цялото ми тяло се отпуска и спи. Иначе за възглавница се замислям от онези дългите да си купя по-нататък и да си я мушкам под главата и краката
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #362 -:
юни 11, 2014, 11:56:12 »
Мацки аз до 4-тия месец даже 5-тия спях по корем, после той корема не ти дава възможност да спиш така, пречи си и това е.Не се мъчете сами, то просто ще се случи и няма опасност да смачкате бебето спокойно!
Аз не си купих специална, но ми ушиха една дъла и тънка, с нея ми беше много удобно, слагах я само между краката, голям кеф и удобство, иначе моя мъж служеше за възглавница
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #363 -:
юни 11, 2014, 12:20:37 »
Има нощи, в които спя като труп. Но през повечето ми е много трудно да намеря удобна поза между лява и дясна страна, често ми се схваща и дясното бедро.
Мъжа ми каза, че съм дишала тежко, явно хъркането няма да ми се размине
И на мен любимата ми поза е по корем, но ще й се наслаждавам след като родя.
И да питам запознатите - Магнерота с какво мляко не трябва да се консумира - кисело или прясно?
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #364 -:
юни 11, 2014, 12:21:24 »
И аз си спя навсякъде - по корем, настрани, по гръб, много се връткам
Ани, благодаря ти, но нито един не ми е удобен. Мислех си ако има някъде наблизо до работата..
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #365 -:
юни 11, 2014, 12:42:35 »
Цитат на: Noir в юни 11, 2014, 12:20:37
Магнерота с какво мляко не трябва да се консумира - кисело или прясно?
Noir, според мен мляко въобще не трябва да консумираш по едно и също време докато пиеш Магнерот; магнезият не е съвместим с калция от млякото, т.е., не може да се усвои от организма, и трябва да почакаш няколко часа, преди да приемеш препарата.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #366 -:
юни 11, 2014, 12:51:52 »
Цитат на: devisil в юни 11, 2014, 12:42:35
Noir, според мен мляко въобще не трябва да консумираш по едно и също време докато пиеш Магнерот; магнезият не е съвместим с калция от млякото, т.е., не може да се усвои от организма, и трябва да почакаш няколко часа, преди да приемеш препарата.
точно така знам и аз...
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #367 -:
юни 11, 2014, 12:58:13 »
Момичета, за първи път чувам, че магнеротът не трябва да се приема с мляко, т.е. че трябва да има разстояние от няколко часа. Ако едното пречи на другото да се абсорбира от организма, то защо правят хранителни добавки "калций, магнезий и цинк"? Или калцият в млякото е по-специфичен, въпреки че калцият си е калций? Обяснете малко по-подробно
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #368 -:
юни 11, 2014, 15:12:02 »
ani_ogbg
, това, което ми обясниха бе, че когато магнезият и калцият се приемат във високи конценрации при абсорбцията в червата двата химични елемента могат взаимно да си повлияят (напр. 300 мг магнезий и 1000 мг калций). Препоръчва се приемът на високи дози магнезий и калций да се разграничи с 2 до 3 часа интервал от време.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #369 -:
юни 11, 2014, 18:42:18 »
Мами върнах се днес от преглед,където се притеснявах ,че не усещам бебето,тя милата просто си е седнала и едното и краче седи на главата и така спи и затова не я усещам както преди.Всичко е наред докито ни показа сърчицето даже отново го чухме как тупти,720гр сме и за сега всичко е в нормата,пъпната връв не е увита,единствено ще се надяваме да се обърне ,че досега колкото пъти ходя все си е седнала,а ще трябва да се обърне ,че не искам операции.Другата семдица ще ходя на басейнче и дано като плувам и тя се обърне.А другото което е поисках на доктора хапче за разширени вени ,понеже аз си имам една от преди се притеснявам да не станат повече,а вече ми ттежи.Много съм щастлива,че всичко е наред с нашата принцеска,дано при всички всичко е наред и да се радваме на живи и здрави бебчета
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #370 -:
юни 11, 2014, 19:02:07 »
Ох, моите болежки все повече стават. Освен контракциите предните дни и хоризонталната болка ниско долу, днес имах силна като менструална болка. Сега продължава това неразположение, пак като болките преди цикъл - ниско долу и вляво около бъбреците. Реших да прочета в нета и се ужасих - можело да бъде и симптом на начало на раждане! И сега съм се психирала, утре така или иначе ще ходя за болничен и ще коментирам с доктора.
Дали има вероятност да имам разкритие или шийката ми да се е скъсила? Има ли някакъв начин да разбера това? Изобщо такива тип менструални болки нормални ли са, дори и леки или не трябва да имам никакви болки все още?
Много въпроси, ама изведнъж откъде ми дойде това на главата...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #371 -:
юни 11, 2014, 19:45:20 »
Noir почивай, лежи, не се натоварвай, пий магнезия, можеда поиеш и но шпа но първо говори с лекаря който те следи.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #372 -:
юни 11, 2014, 21:41:01 »
Определено при всякакъв вид неразположение звъни веднага на доктора,че от болка до болка разлиакта е огромна,не го мисли толкова,легни си и си почини и ще мине
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #373 -:
юни 12, 2014, 08:01:18 »
devisil
, благодаря за разяснението. Аз така или иначе пия по-малки дози, а ако хапвам мляко, то е няколко лъжици, така че мисля, че няма проблем.
jasminnе
, много се радвам, че всичко е наред с теб. Стискам палци бебенце да се обърне много бързо и да може да имаш нормално раждане.
Noir
, почивай си и не се движи много, докато не се чуеш с твоя лекар. Не мисля, че такива болки са нормални, но все пак вярвам, че всичко ще е наред
Днес ще разбереш и ти пожелавам притеснението ти да е напразно.
Аз пък да си се оплача от подутите крака, но като казвам подути, наистина имам предвид огромни, пълни, дебели глезени, от които изпитвам и болка вече.. Държа ги непрекъснато нагоре, дори и в офиса, движа се, спя с крака нагоре, но резултатът е много леко спадане и сутринта за половин час пак се подуха.. та така.. оплаках ви се и сега ми е малко по-спокойно
Хубав ден ви желая
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #374 -:
юни 12, 2014, 10:07:30 »
ani_ogbg
, не знам в кой месец си, но искам да ти споделя това, което аз си намерих като информация (за мен, ако ми се наложи) и можеш да си облекчиш състоянието по няколко начина (ако доки не те е посъветвал вече, де и се е убедил, че не става дума за прееклампсия).
При едема: пийте много вода срещу отоците. Колкото и да е изненадващо тя помага и тялото ви задържа по-малко от нея. Приемането на 8 до 10 чаши вода дневно ще помогне на организма да изхвърли излишното количество натрий и други отпадъчни вещества, което ще намали подуването. Минимумът вода е около 1 ½ л на ден, като при топло време той задължително трябва да е увеличен. Следва да се ограничи консумацията на солени храни.
Вкъщи използвайте всяка свободна минута да лежите на лявата си страна, защото позволявате на кръвта по главната вена да тече свободно.
Препоръчително е бременната да се движи (прави разходки) достатъчно и на по-кратки интервали, да не позволява по-продължителни периоди на застой – в изправено или седнало положение, задължително поне вечер да поставя краката си нависоко. От полза са масажите и душовете с по-хладка вода на краката, които подобряват кръвообращението. Упражнявайте се, ходете пеш, карайте велоергометър. Ако имате възможност, упражнявайте се във вода. Водната гимнастика е много полезна срещу отоци, тъй като отнема напрежението от тежестта благодарение на водата. Особено ефикасно е, ако нивото на водата идва около или над раменете ви.
Протягайте краката си често, от петата към пръстите, с въртеливи движения в глезените и мърдане на пръстите. Огъвайте внимателно краката си, за да разтегнете мускулите на прасците.
Специално за проблема с едемата при бъдещите майки са разработени и специални серии козметични продукти. По препоръка на лекаря може да бъде избран и фармацевтичен, чието приложение е съвместимо с бременността. (Такива са повече разработени на базата на билкови екстракти, див кестен, и други с безопасни активни съставки.) Поинтересувайте се също и за позволените етерични масла по време на бременност, с които можете да правте масаж на подутите зони
Носете удобни обувки, които се разтягат, избягвайте токовете, ходете боса, колкото можете повече. Не носете чорапи или обувки, които пристягат краката ви.
Консултирайте се с лекаря си дали можете да започнете прием на провитамин В6, който ефективно предпазва и премахва подуването на крайните през бременността. Обичайната доза е 25 – 50 мг..
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...