Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 09:12:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр (Прочетена 151793 пъти)
jasminne
Професор
Публикации: 425
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декем
«
Отговор #285 -:
юни 02, 2014, 10:08:51 »
Не робувай много на суеверия,че ако родиш и нямаш нищо купено горкото мъжле за 3-4 дена да оправи всичко.аз смятам да си набавя най - необходимото от 7-я месец
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #286 -:
юни 02, 2014, 11:38:48 »
И аз така мисля - живот и здраве да дойде септември, октомври, да минат големите жеги и почвам да обикалям и пазаря.
То поверия много, ама като се роди и нямаш абсолютно нищо, горкия татко. Така че според мен в 7-8 месец може да се започне с покупките
Ади, вървим си заедно с теб
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #287 -:
юни 02, 2014, 11:58:12 »
Ооо, такива суеверия изобщо не зачитам. То не са да не постригваш косата, че шапката, че пазарене...
Правете това, което усещате и смятате за правилно - това е най-важно.
А и ако се притесняваме за всичко, как ще се насладим на най-хубавите месеци и на това, което ни очаква
Ние в края на месеца отиваме за количката и кошарата - смятаме да вземем само най-необходимото, да набележим други неща и като се роди бебчо - ако има нужда от тях, таткото да ги купи.
Ани
, това със сигурност е било първото ритниче на бебето ,няма да забравя, когато го усетих за първи път - толкова се ослушвах дали наистина ме рита. Ще става все по-активно.
Аз например вчера си бях подпряла едната ръка на корема, за да си оправя маникюра - ей, докато не я махнах не спря да ме бута под нея. Отсега е своенравно
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #288 -:
юни 02, 2014, 14:19:43 »
Ани, да колко бързо мина времето, кога разбрах, кога стана края на 3 месец
И честито първо ритниче
Стаси, ние сме си заедно и в бг мама и май май до края ще вървим така
Ноар, жасмин, съгласна съм за суеверията, не може в крайна сметка всичко да се стовари на таткото в един момент. И аз мисля да се закупи всичко от първа необходимост, а всичко допълнително и глезотийки - след раждането. В моя списък преварително влизат:
1. легло/кошара с комплект чаршафи и възглавничка с одеало,
2. 6-7 шишенца (не знам как ще съм с кърмата);
3. 7-8 бодита и плътни дрешки (вкл. чорапки, шапки и ръкавички за новородени);
4. кошче за новородено за кола;
5.поне 5 пакета памперси;
6. 1-2 чувалчета за новородени, да му е топло.
За друго не се сещам. Допълвайте
П.С. Чудя се за количка в началото дали да взимам - все пак с термин около 19-20.12. къде да го водя по студовете това бебе..
Може би за по-късно..то нали така или иначе 1 месец май беше , че трябва да седи само с родителите..или до 40 дена май
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #289 -:
юни 02, 2014, 14:40:16 »
И аз за количката съм в голямо чудене. И дали ако взема 3 в 1 (със зимен кош за новородено), ще ми трябва коша въобще. То докато стане бебето за извеждане с количка (ще е станало април-май месец) и бебчо ще е на 4-5 месеца. Според мамите с повече опит има ли нужда от коша за новородено за бебе, родено декември?
Иначе Ади, аз бих допълнила някои неща, които мисля да взимам преди раждането:
1. легло/кошара с комплект чаршафи и възглавничка с одеало
2. 6-7 шишенца (не знам как ще съм с кърмата)
3. 7-8 бодита и плътни дрешки (вкл. чорапки, шапки и ръкавички за новородени)
4. кошче за новородено за кола
5. поне 5 пакета памперси
6. 1-2 чувалчета за новородени, да му е топло
7. хавлийки
8. одеалце
9. непромокаема подложка за преповиване
10. протектор за матрак
11. лигавници 1-2 броя
12. обиколник на легълцето
13. Залъгалка + Кутийка за съхранение
14. стерилизатор
15. термометър
16. ваничка за къпане + стойка
17. козметика
Неща, за които ще прочета мнения и ще набележа, но няма да взимам веднага:
0. количка
(може да се качи и в горния списък)
1. пижама
2. термобокс или термочанта за пренасяне на мляко (ако нямам кърма)
3. термос
4. аспиратор за нос
5. ножичка/нокторезчка
6. четка и гребен
7. лъжичка/чашка
8. помпа за кърма
9. подплънки за кърма
10. крем, пластири или компреси за разранени зърна
Май за това се сещам като допълнение. Тук има много хубави списъци, но ако някоя мама вече си е направила готов, може да го сподели
«
Последна редакция: юни 02, 2014, 15:24:50 от StAsSi
»
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #290 -:
юни 02, 2014, 14:48:57 »
И също така щях да ви питам - някоя мама има ли такава възглавница -
ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
и заслужава ли си паричките? Удобна ли е?
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #291 -:
юни 02, 2014, 15:10:46 »
Стаси, позволявам си да се включа, само за да дам съвет за зимния кош. Ти цяла зима ли смяташ бебока да го държиш в къщи, миличка
Според мен има смисъл от кош за новородено при есенно-зимните бебета, защото този кош е много по-топъл и уютен. В България зимите не са три месеца сняг над метър, температурите също не падат чак толкова под нулата за много дълго време. На морето снегът не се задържа за дълго. Така че според мен ще ти бъде удобен, за да можеш да извеждаш бебчето. Зимата също се извеждат бебетата на разходка, просто новороденото през тези месеци излиза за първи път на месец, а не на две седмици, както е при летните бебета. И пак - според мен си е въпрос на решение на майката. Имам близка приятелка, с която децата ни отраснаха заедно, сега има второ - първото й дете е родено септември, не са се спирали зимата в къщи. Правилото на нашата педиатърка за извеждане на бебе до 1г, е да няма вятър, дъжд или мъгла. При ясно време нищо не пречи на бебето да е навън, било то дори само за половин-един час, облечено подходящо за температурата и сезона. Когато Митко беше бебе, живеехме в подножието на Лозенска планина, там зимата си беше зима - среднодневни температури от -17 до -26, и сняг до кръста за поне два месеца. Митко всеки ден беше за минимум половин час навън, както и другите деца от селото, в количките, в зимните кошчета, със съответното облекло, да им е топло, но да дишат.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #292 -:
юни 02, 2014, 15:15:20 »
Шишета не взимайте предварително. Те могат да се купят и докато сте в болницата, но ако имате кърма тези шишрта няма да ви трябват и само ще затворите пари в тях. Памперсите са много, не знарте кой ще са фобре за бебето, дали няма да се обрине от тях, дали няма да пропускат. Вземете 1 пакет, а и те бързо растат и минават от размер в размер. Ние сме на 3-ка и скоро ще минаваме на 4-ка като я гледам госпожицата. Одеала, поне 2 , от пижама смисъл няма. То е малко и не се цапа. Първите месеци ще е с една дрешка по цял ден, ще обличате друга като излизате. Лигавници в началото няма да ви трябват, но после ще са много нужни. Ние в момента сменяме по 3-4 лигавника на ден и то защото много повръща и се лигави. Количката е нужна със бебешки кош при това. На края на първата седмица ще искате да излизате ако е мека зимата какво ще правите, ми пролета, пак ли в къщи ще седите?
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #293 -:
юни 02, 2014, 15:36:39 »
Ако е мека зимата - хубаво. Ако не е..на минус 20 градуса полезно ли е едномесечно бебе да излиза? Аз имах предвид, че ще взема количката края на януари, февруари началото, да е навършило поне месец, за какво ми е количка преди това? Аз живея в планината буквално, където зимата е по-студена, тази зима специално не беше никак мека. Имам огромна тераса, така че може и в кошчето навън, ако е мека. Това ми бяха съображенията.
Мерси за съвета за памперсите, сигурно наистина е вярно, докато се нагодим кои ще са удобни.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
юни 02, 2014, 15:59:53 »
Здрвейте мамиии много сте активни докато ви изчета ....
Относно пазаренето и аз съм на мнение не трябва да сте толкова суеверни всичко е на психическа основа, каквото е писано такова ще стане, трябва просто да сме отпимисти и да вярваме че накрая ще сме с още един член в семейство
))) Хубаво е наистина от7мия месец да се почне да се пазари защото 1=во наведнъж трябва да имаш доста пари в излишък че да ги дадеш кеш за всичко 2-ро ако решаваш след като родиш да вземаш нещата нагърбваш себе си и най близките с тревоги дали като те изпишат всичко ще е чисто, изпрано изгладено и готово за бебчо. Така че според мен полека лека всеки когато има време и му хареса нещо да го грабваш, за шишетата наистина може да се почака ако имаш кърма 2-3-4 шишета както са в комплект са ти в повече и само ще стоят. Те от всякъде може да се вземат и ще искат само стелиризиране
За кошарата наистина е практично да се вземат всичките кошове, защото най-малкото имаш прегледи след като се роди бебчо и ако нямаш възможнсот да го гушкаш от колата в болницата количката е най-удачното нещо. Ние смятаме 3 в 1 които да вземаме зимен, летен и за колата
Кошара сме се спрели пак на тия трансформарси 3 в 1 мн са хубави и практични а и имаме голямо място в стаята която сме определили за бебчо. но нея неистина след като се роди на пролет ще е пренареждаме, защото има само да се махнат едни мебели от там, и ако е мъжко да се сменят цветовете хахах, защото там има тапети на цветчета на едната стена(бяхме е направили за гостна а като дойде момента детска)
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #295 -:
юни 02, 2014, 16:24:12 »
yana_traeva
, още ли незнаете пола на бебчо? Срамежливко ли е още?
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Но
«
Отговор #296 -:
юни 02, 2014, 16:42:07 »
Здравейте от мен.Аз преди 2г. писах в тази тема и ми е любима
Моят син е роден на 19.12.12г.Купихме си комбинирана количка с кош за новородено когато бебчо беше на 5-6д.Първата ни разходка беше на 16.01.Има хубави дни и през Февруари и Март.Според мен няма начин да сте вкъщи без количка до Април-Май.Сами ще го разберете и ще видите какво желание ще имате на моменти да излезете от вкъщи,да подишате чист въздух и да видите хора.Хубаво е и за самото бебе.Трябва да се каляват
Толкова добре спят в количката на чист въздух.Зимата можете да го облечете и завиете добре,според мен в жегата е по-зле,тъй като за бебето е много по-опасно претоплянето.Коша е дълбок и детето е добре защитено някои мами слагат и дъждобран,за да спрат нахлуването на студен въздух.Не е нужно задължително колички по 1500-3000лв има добри колички на достъпни цени.Лично аз познавам майки които имат трансформирашт се кош и други на които децата им са родени зимата и си купиха колички без кош за новородено,но с пълно легнало полужение.Моята кума стана майка през Септември 2013(има си голяма комбинирана количка) не се спря!Постоянно беше навън!Всеки ден!На мен с едно прохождащо дете на 1г. Ми беше много по-трудно
Сега и е по-трудно от както бебчо порасна.
На нас ни се наложи да заминем извън БГ и нямаше как да си вземем нашата количка.Миналото лято си купихме компактна и лека лятна количка и съм много доволна.Но ако имам второ дете не бих го лишила от удобството на коша за новородено.Всеки сам си решава
За дрешките за първо време аз имах:7-8 пижами(0-3м),най-удобни му бяха целите гащеризончета пак 7-8,бодита,чорапи,одеала 2бр,тънки пелени за да не го слагате директно върху вашите дрехи,2бр. комплекта чаршафи,възглавница имаме но още не я ползва,2бр хавлии,1 космонавт.Имах 2бр. залагалки и 1 шише но почти не сме ги ползвали не ги искаше.Кошара,не съм слагала обиколки,стерилизатор,кошче за кола,козметикаи т.н.
Памперсите определено в началото много бързо се сменя номера.После изведнъж спира,моето момче е с номер 4 от доста време
Имайте предвид,че зимата в къщи е топло и се подържа постоянна температура,така че не се навлича много бебето.7-8бр защото всеки ден се сменя бебето понякога и по 2-3 пъти на ден,а дрехите съхнат бавно.
Това е от мен.Ако някой има въпроси относно Декемврийско бебе аз съм насреща
Щастлива и безпроблемна бременност на всички
П.П.:Стаси,когато се роди моето момче ми подариха такава възглавница.На мен ми беше много удобна като се има в предвид,че съм кърмила на поискване 6м
Дори бебчо е спал в нея понякога
«
Последна редакция: юни 02, 2014, 16:44:01 от miauka
»
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
юни 02, 2014, 17:14:00 »
Цитат на: StAsSi в юни 02, 2014, 16:24:12
yana_traeva
, още ли незнаете пола на бебчо? Срамежливко ли е още?
Пак на нормания преглед каза момиче
))) а утре съм на ФМ с 4д ама да видим ще каже или не
)))) ще пиша след прегледа
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #298 -:
юни 02, 2014, 17:23:38 »
Здравейте отново, мами!
Поизгубих се от хоризонта, но бяхме на медем месец и все още ми е толкова медено-хубаво, че чак ми нагарча!!! :-) хихи
По въпроса с жегите и морето, и т.н. - ние бяхме на плажен меден месец за две седмици в тропическа среда, и беше просто разкошотия. Хванахме хубав тен, а на бебчо много му хареса почивката, взе да буйства доста повече от обикновено. Всеки ден плуване и движение, определено помагат да влезе човек във форма и тонус; с жегите проблеми нямах, повече течности и всичко беше наред;
Не знам дали е вярно това за активността на мама и пасивността на бебчо, или обратното, но при нас това не важи. Не се спирам на едно място и да чукна на дърво - много ми е леко, не задържам течности, не отичам. Бебчо си е доста активен и си прави дискотека по няколко пъти на ден в корема на мама, дори става некомфортно когато стане време за сън - установих, че винаги се размърдва по едно и също време вечер - около 10 вечерта. Това явно, докато установи, че всичко около него е тъмно, и пак се унася. Радвам се, че коремът ми все още не е толкова голям за 21седм.+4дни и не ми пречи. Дано да е така до края. На телефона си имам едно приложение за следене на развитието на бебето, и от два дни насам ми показва, че малкото е 26.7см и 360гр. Нямам търпение до следващата консултация да си взема снимка!
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #299 -:
юни 02, 2014, 17:33:16 »
yana_traeva
, пиши задължително
devisil
, мале като те чета и се замечтах за море и водичка и да се кииисна вътре хахахах. Би ли споделила какво приложение използваш на тела си
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...