Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 02, 2025, 03:50:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр (Прочетена 155109 пъти)
jasminne
Професор
Публикации: 425
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декем
«
Отговор #225 -:
май 22, 2014, 08:59:35 »
Благодаря на всички,за пълната информация.Мисля ,че всичко стана ясно.сега остава да видя магистър ако мога да запиша редовно,че поне ще се опитам да го завърша
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #226 -:
май 22, 2014, 10:37:52 »
Хора, ами някакви други помощи нямаше ли? Мисля, че от общината даваха еднократна, или се бъркам?
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #227 -:
май 22, 2014, 10:47:38 »
да има. Около 4ри помощи на брой са: за бременност 45 дни преди датата, при раждане, за майка-студентка, социални- това че се осигуряваш под минималния доход или че не се осигуряваш; и май още една а да детските, има и една за дете до 1г.
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #228 -:
май 22, 2014, 10:53:41 »
Да, има еднократна. Документите се подават след ражданетос удостоверението за раждане и някакви образци. Не съм разучавала с подробности. Знам, че сумата е малка, в рамките на 200-300 лв. Снахата беше получила 250 лв. преди 1,5г. Сега може да са вдигнали сумата..
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #229 -:
май 22, 2014, 10:55:01 »
Яна, вече си отговорила
Не знаех, че има толкова помощи.. Каква е тази за 45 дни преди термина? Ако родиш в такъв срок ли? Заинтригува ме
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #230 -:
май 22, 2014, 11:00:15 »
Цитат на: ani_ogbg в май 22, 2014, 10:55:01
Яна, вече си отговорила
Не знаех, че има толкова помощи.. Каква е тази за 45 дни преди термина? Ако родиш в такъв срок ли? Заинтригува ме
Предполагам има предвид 45 дневния платен болничен период, който се полага преди термина.
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #231 -:
май 22, 2014, 13:32:30 »
Да 45 дневния болничен преди термина,а еднократната е 250лв за първо дете,650лв за второ и 250лв за трето отново,тя се изплаща задължително стига само да подадеш документи,другото което получаваш е великите детски,но вече направиха според зависи дохода на родителите,така че не е гаранция дали ще получиш 35лв на месец.Нашата държава е срам и поозор от към родилки и т.н
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #232 -:
май 22, 2014, 13:45:52 »
Мами забравих да ви питам ,вие с какво се мажете за да не ви се нацепи,кожата,аз си бях купила на мама донна един серум,но реших днес да направя стария метод със свинска мас и ароматерапия,мои познати казаха,че по хубаво от това няма .Вие какво ще кажете?
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #233 -:
май 22, 2014, 13:49:20 »
Цитат на: jasminne в май 22, 2014, 13:32:30
...а еднократната е 250лв за първо дете,650лв за второ и 250лв за трето отново,тя се изплаща задължително стига само да подадеш документи,другото което получаваш е великите детски,но вече направиха според зависи дохода на родителите,така че не е гаранция дали ще получиш 35лв на месец.Нашата държава е срам и поозор от към родилки и т.н
Jasmine, имаш ли представа тази еднократна помощ дали всеки осигурен има право на нея? Документи, предполагам, се подават след раждането, но има ли някакъв определен краен срок, който трбва да се спази?
Така е, в нашата държава има много неуредени и възмутителни неща, но все пак точно по отношение на майчинството сме много добре, в сравнение с повечето други страни, където майчинството е НЕплатено, само 3 месеца, макс. 6, и без работодатялят да е длъжен да ти пази мястото. А ние сме и законово защитени за три години - не могат да те уволнят работата.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #234 -:
май 22, 2014, 13:52:19 »
Цитат на: jasminne в май 22, 2014, 13:45:52
Мами забравих да ви питам ,вие с какво се мажете за да не ви се нацепи,кожата,аз си бях купила на мама донна един серум,но реших днес да направя стария метод със свинска мас и ароматерапия,мои познати казаха,че по хубаво от това няма .Вие какво ще кажете?
аз с три неща, в зависимост от това колко бързам
- едното е олиото на Weleda; второто е на Palmer's, а третото - мама ми направи сместа, с която тя се е мазала и не се е нацепила въобще - мас, розова вода и пресно мляко (държи се в хладилника!). Но последното много бавно попива и за това само през уикенда, ако не забравя, се мажа с него.
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #235 -:
май 22, 2014, 14:03:42 »
да еднократната помощ всяка една родилка я получава,независимо от нейното положение
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/
прочети тук.гадното е само,че като родиш трябва да почнеш да се занимаваш ,да те мотаят,понеже тук при нас всички казват незнам върви на другото гишше и така,а ако оставиш докато порасне детето вече ще си забравила
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #236 -:
май 22, 2014, 14:06:10 »
Цитат на: jasminne в май 22, 2014, 14:03:42
да еднократната помощ всяка една родилка я получава,независимо от нейното положение
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/
прочети тук.гадното е само,че като родиш трябва да почнеш да се занимаваш ,да те мотаят,понеже тук при нас всички казват незнам върви на другото гишше и така,а ако оставиш докато порасне детето вече ще си забравила
благодаря!
Активен
tweety_pks
Ентусиаст
«
Отговор #237 -:
май 22, 2014, 14:19:32 »
Аз се мажа сутрин и вечер с Mustela (крема против стрии), след баня се мажа с Kokona & Mother (масажен крем против стрии) и 3 пъти в седмицата ползвам олиото за гърди пак на Kokona & Mother. Незнам дали ще има ефект, но е по-добре от без нищо предполагам
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #238 -:
май 22, 2014, 16:13:32 »
Май всичко е относително,аз от както се помня имам стрии ама майка ми ми казва мажи се пък каквото стане накрая.утре ще си преваря свинска мас и си купих кедър да я ароматизирам
а живот и здраве септември,октомври ще ви кажа дали има ефект
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #239 -:
май 22, 2014, 16:45:59 »
Подаването на документи за еднократна помощ и тази за студенти ми отне 20мин. В тях вкл 5 мин вземаня на акт и удостоверение от ГРАО и 5 мин издаване на уверение от университета(не вкл пътя, но за един преди обяд бях готова). И двете помощи не са обвързани със здравните осигуровки.
Тази за студенти не се връща ако прекъснеш, но някои университети вкараха клаузи в договорите (главно за магистратура), че студента е задължен да плати всички семестриални такси.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...