Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:53:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 151678 пъти)

adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: май 02, 2014, 09:45:29 »

Виви, и на мен така - мазно, пържено и сладко ми докарват гадене и киселини от началото почти..Месото между другото също pardon Като гледам и чета, при всеки е явно строго индивидуално, защото на едни им се яде повече месо, на други повече тестено, на трети повече зеленчуци и т.н. Аз мисля, че най-добре е да се вслушваме в собствения си организъм, той показва най-добре. Аз лично правя така, като ми се ядат само сирена, кашкавали и зеленчуци - ами само това ям и не си позволявам нищо, от което ми е зле или ми се повдига. Вчера ми се дояде нещо тестено и си хапнах една-две мекички - да, имах малко киселини, но ми беше по-добре, отколкото като мислех цял ден за нещо тестено.
Аз мисля, че алкохолът няма как да е полезен, особено в чужбина това е разпространеното мнение..Лично мисля да не пия изобщо, лятото може единствено безалкохолна бира наистина и само ако ми се припие.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #151 -: май 08, 2014, 16:26:54 »

Бъдещи Мами аз вече усетих бебчо,началото на 5 месец.Явно бая съм го раздрусала след сватбата ,нямам търпение да ида на консултации да видим колко е пораснало smile
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270

« Отговор #152 -: май 08, 2014, 20:09:11 »

Ей, Жазмин, страхотно! Нямам и аз търпение, но май при мен е още раничко. От време на време усещам някакво къркорене, но не мисля, че може да е бебето. При нас се очертава да е момиченце, макар че не е повтърдено на 100% още.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #153 -: май 08, 2014, 20:59:33 »

ами казват че при първа бременност по късно се усеща бебчо,и има значение от плаценти от всичко.аз много се плашех,че не го усещам и днес отново го очаквам но явно зависи на каква страна е .уникално е чувството като те побутне леко гаделичкащо smile

Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: май 09, 2014, 07:52:48 »

Момичета, не се плашете, че не сте го усетили още или че не го усещате редовно. Аз за първи път го усетих в 20та седмица и до към 23та имаше дни, в които нищо не усещах, а съм със задна плацента. В What to Expect When You're Expecting пише, че е съвсем нормално и някои жени усещат чак към 23-24та г.с. След 28ма седмица е хубаво да следите редовността на активността.

Helena, честита девойка, макар и още непотвърдена smile
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: май 09, 2014, 09:20:53 »

Момичетааа, днес бях на преглед и видяхме сърчицееее  heart yahoo  Много съм щастлива! 13 мм е, отговаря на 8 г.с. Док обаче каза, че ми е много високо кръвното - 130/90...Аз мислех, че това е нормално кръвно, но каза, че 140/90 е максималното и 5 дена трябва да си го меря и после да отида при него да види дали да ме праща на кардиолог girl_impossible доста съм се притеснила....дано да е само от притеснението преди прегледа...
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #156 -: май 09, 2014, 11:47:50 »

И мен ме "почуква" бебето от известно време, къде редовно, къде не. Бях се запритеснила,че не го усещам всеки ден, но Милениту сега ме поуспокои  give_rose
Мъжа ми обаче се ядосва, че като си сложи ръката на мястото, където усещам бебето и то спира.
Успокоявам го, че явно от сега знае кой ще е възпитателя вкъщи  blum
Адичко, честито сърчице - много е вълнуващо, когато го видиш за първи път.
Аз съм с кръвно 90/60 цял живот, не знам какво е да имаш по-високо кръвно, но се чувствам добре.
Гледай да не се шашкаш много, защото допълнително ще повлияеш, но наистина го следи - това не е за пренебрегване.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #157 -: май 09, 2014, 11:59:34 »

Noir, напълно нормално е да не го усещаш редовно, до към 26 седмица дори ще има дни където ще е по-активно и дни, където ще е по-тихо, много зависи и от ежедневието ти и как се чувстваш ти самата. И при нас беше така с таткото в 22 седмица започна да раздава по-здрави ритници и докато си сложи ръката и тя спре. Wink Но сега нямаме проблеми, даже като "почукаш" отговаря. Wink С времето стават много интерактивни. smile
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #158 -: май 09, 2014, 12:05:55 »

[quote даже като "почукаш" отговаря. Wink[/quote]
Ооо, това е много мило! Честно нямам търпение да дойде този момент  smile
Права си, че много зависи от ежедневието - аз се чувствам прекрасно (пу-пу) и ако не шаваше бебето, все едно не съм бременна. А и по принцип съм активна, рядко се залежавам, сигурно и това има значение.
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: май 09, 2014, 12:37:21 »

И при нас беше така-когато мъжа ми си сложеше ръката,бебка спираше да мърда.Явно им действа успокояващо.И сега,когато баща и я гушне на леглото,до 10 мин. е заспала,а на мен ми бърка в очите,щипе ме.По принцип най-активни стават 7,8,9 месец.Тогава всеки може да види как ти мърда корема.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: май 09, 2014, 12:58:18 »

хи хи, явно има нещо, защото и при нас, когато таткото сложи ръка, шаването спира.

Вчера той му чете приказка smile и му говори и тогава бебо пак стана активен, но не толкова колкото като сме си насаме двамата smile.
Активен
jasminne
Професор

« Отговор #161 -: май 12, 2014, 14:17:59 »

Здравейте момичета:) аз отново съм болна със силна кашлица,направо чак се притесних дали бебто е добре след толкова много кашляне,днес ходих при личната и ми изписа тусавит сироп,в сряда съм на преглед да видим бебо със синя или розова панделка ще бъде smile дано всичко да е наред.а относно кръвното да кажа моето случайно го примерих беше 90/60 принципно винаги съм била с ниско кръвно,но се чувствам добре,не се замайвам,а реших за хемоглобина да пробвам да го вдигна с храни богати на желязо а не с хапове smile
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: май 12, 2014, 15:20:42 »

jasmine, дано се оправиш бързо и всичко е наред.
И аз никога досега не съм имала високо кръвно, сега ми се случва за първи път, затова се притесних...
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #163 -: май 13, 2014, 07:53:25 »

adi4ko, за притеснение си е, но дори и да е трайна тенденция, има лекарства и нещата се стабилизират. Случва се, моя приятелка пи лекарства през цялата бременност, даже се наложи да влезне в болница. Детето вече е женен мъж, здрав и прав, ама нали трябва все нещо да има, дето не е както трябва....
Активен
Magi_Angelova
Любопитен
*
Публикации: 31

Щастливо омъжена 21.06.2014

« Отговор #164 -: май 13, 2014, 18:14:46 »

pleasantry Привет и от мен smile на 21 юни ми предстои сватба  weddingday а наскоро разбрах че съм бременна  PREGQ вече съм в 8 ма г.седмица миналата седмица чухме сърчицето   heart и пулса на бебчо.Нямам проблеми с кръвното,не повръщам само гадене но отвреме на време както си стоя спокоино и пулса ми от 70-80 става на 100 и много се шашкам чувството е ужасно докато премине  cray  някои има ли подобни проблеми?  P.S Термина ми е 23.12  Santa коледно бебче  Christmas tree
« Последна редакция: май 13, 2014, 18:17:35 от Magi_Angelova » Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: