Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:17:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 151664 пъти)

yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 29, 2014, 14:17:21 »

milenuity, така ли? ами аз по принцип си имам усещане че ще е момче, но искам момиче, ама толкова го мисля и всички мислят че ще е момче, че като каза май ще е момиче не го усетих така. Ама мн искам едно сладичко момиченце ама и мъжко да е , абе да е живо и здраво каквото такова, само като кажат какво е да познаят а не накрая изненада.  Макар че ако купуваме нещо ще е унисекс
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 29, 2014, 14:31:34 »

petenceto0 аз в началото свалих 5кг. нищо не ми се ядеше или ако ми се ядеше ми ставаше лошо така че е нормално, хапвай повече плодове. За гаденето пих едни капки хомеопатични и питах и докито и каза че са супер.Наистина си почивай повече защото първите месеци са най-трудни, не се претоварвай, не дигай тежко в никакъв случай, не си болна но трябва да се пазиш (това е повод фразата бременността не е болест)
УСпех и лека бременност!
Активен
petenceto0
Сватбар
Публикации: 202

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: април 29, 2014, 15:05:38 »

yana_traeva Благодаря! give_rose
Аз смуча едни хапчета, които докторката ми ги предписа, казват се Emil  smile Обаче са ми ужасни на вкус и честно казано май нямат ефект при мен...
Но пък от друга страна предпочитам да ми се гади, но да знам,че всичко е наред с бебчо smile
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: април 29, 2014, 16:11:21 »

Петенце, честито сърчице  Bravo Аз съм точно една седмица след теб, така че май ще си имаме околко тези дати едни студентски бебета  girl_wink  (не за друго, ами никога не се знае кога ще се роди)
За хапчетата Емил съм чувала и чела че са много добри, нз защо не ти влияят. Четох от една докторка статия, че като ти се пригади, веднага си правиш солен айран, и минавало. Ако искаш пробвай, ако не помогне, поне няма да навреди pardon Пък и така или иначе препоръчват да се пие много мляко smile
И аз започнах да свалям, но не се притеснявам, знам че е нормално, пък и как да не свалям, като почти не ям..и с това сирене вече...писна ми малко, но май само на мен   blum
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: април 29, 2014, 16:33:05 »

Момичета, за гаденето съм чувала (от щастливките съм, които не знаят що е то гадене), че много помага чай от пресен джинджифил, облекчавало. Сутрин на гладно, като се зададе позива....
Някъде може да прочетете, че не е добре за бебето, че не се препоръчва, за да не се пометне и т.н., но тук говорим за много минимална доза джинджифил - като отрежете от корена едно парченце, голямо колкото нокътя на малкия ви пръст, и го запарите с 1 ч.ч. вода.
На мен може и да ми е било заложено да ми се гади, но в началото не знаех, че не трябва чай от джинджифил (а го пиех така, стабилно, почти всеки ден - обожавам го), та може и да съм повлияла на стомаха си.
За солен айран не знам да помага.

Адичко, какво за сиренето? Мляко препоръчват да се пие много заради съдържанието на калций. По същата причина да не се избягва и бяло сирене, краве. Разбира се, направено от пастьоризирано мляко ;-)
« Последна редакция: април 29, 2014, 16:41:42 от devisil » Активен
petenceto0
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: април 29, 2014, 16:37:43 »

adi4ko Благодаря! smile give_rose
Не се знае, току-виж сме родили по едно и също време  blum
Айрана наистина помага до известна степен smile

devisil колкото до чая... за съжаление аз хич не съм фенка  biggrin
Между другото моята докторка каза, че мога да пия и по мъничко кола, също помагала за гаденето...  pardon
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: април 29, 2014, 16:39:03 »

Пресен джинджифил, настърган, на чай е съвсем ок и помага. Обаче не се препоръчва такъв на прах, защото е с много голяма концентрация.

На мен най- ми помагат солетите и соленият айрян (който м/у другото е супер и ако имате проблем с ниско кръвно!).

Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: април 29, 2014, 18:55:29 »

Лимон и лимон с вода помага също. А междудругото по една чаша кола може да се пие но да не се прекалява макарче някой път супер мн ми се пие и не се усещам . Бира може да се пие дори по нататък помагала при киселини. Вино- една чаша . Ама от както съм бременна най мн бира да ми се пие , дори не ми харесва виното а преди бях винарка хахха
 Абе не се шашкайте мн , всичко може в малки количества.
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: април 29, 2014, 19:46:12 »

Бира може да се пие дори по нататък помагала при киселини. Вино- една чаша.
 Абе не се шашкайте мн , всичко може в малки количества.

Янче, тия алкохоли, нещо...?! Аз съм чувала за бирената мая, че била полезна. ОБАЧЕ! Никой не ти казва ( в т.ч. и моя доки не казва, вдига рамене и казва само - да не прекаляваш!) колко приблизително вино и бира можеш да си пийваш.
Бирата е слабоалкохолна, ок, 5% са си 5%, обаче преди да забременея се е случвало да преплета конците и от 2-3 големи бири! А просто не мога без бира и винце!
Сега веднъж-дваж в месеца се случва съпружието да ме ощастливи с една чаша вино, и то колко ми налива - дали има 30 грамчета, та се плацикам цяла вечер. Биричка - преди и двамата си бяхем стабилни бираджии, и без биричка много я закъсвам, та купуваме по една мъничка щайгичка от по 8 бутилки безалкохолна бира - в момента много ми се услажда тази на Krombacher.
Може и да има ефект тази бирена мая, да ви кажа, защото в началото на трети месец пъпчасах като тийнейджър, а по това време започнах да се залъгвам с безалкохолната биричка, и ми се изчисти лицето!
На бебчо май също му се услажда :-)

Вие колко от кое и коло често си пийвате?
« Последна редакция: април 29, 2014, 19:47:49 от devisil » Активен
petenceto0
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: април 29, 2014, 20:21:21 »

Аз в интерес на истината алкохол избягвам...та дори и тези слабоалкохолните smile
Газирано - също, въпреки, че докторката като ми каза за колата, си пийвам по малко от време на време, но това е от скоро biggrin
Опитвам се максимално да избягвам "вредните" неща. smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: април 29, 2014, 22:04:52 »

За гаденето на мен много ми помагаха капките Вомитусхийл.
Киселини имах от 2ри месец до операционната маса. Зверски. Нищо не помагаше. Каквото и да хапнех - умирах. Сигурно и затова качих само 9 кила.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: април 30, 2014, 09:45:54 »

Devisil, имах предвид, че ми писна вече да ям само сирене и кашкавал..От всичко друго ми става лошо. На бебе не му е писнало обаче smile Но пък е полезно мляко и сирене, доколкото знам.

Както Миленчето казва, айранчето и солетките са най-добре при мен - не ми се гади на мен, а усещам някакви болки в стомаха, но не като киселини, а по-скоро все едно ме реже нещо и ми става лошо. Сутрин, понеже нямам навика да закусвам, хапвам солетки и ми понасят много добре. И на обяд задължително айранче.

За алкохолите - от както разбрах, не съм пила абсолютно нищо. Но аз попринцип не обичам алкохол, най-малко бира и вино. Може би само тази лимоновата бира ми харесва, дето я пускат лятото.
Газирано не пия попринцип, не обичам, защото се подувам. Вчера следобяд ми стана лошо и ми се зави свят, и пийнах малко сода - стана ми по-добре и не се подух много.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: април 30, 2014, 10:32:54 »

Моята лекарка каза, че колата помага най-вече защото е газирана и че газирана вода/сода има същия ефект.

При мен последната, в малки количества, помагаше много като преди ми се гадеше след ядене. Малко се получава ефектът като при бебенцата, хихи, след като са хапнали. (имам предвид уригването lol.

Алкохол не съм близвала откакто разбрах, че съм бременна, с изключение на Коледа и Нова година, когато близах по една чаша вино цяла вечер, за да не ме разобличат smile (тогава не искахме още да се знае).

Преди това бяхме на меден месец обаче и там, без да знам, че съм бременна, падна голямо наливане с вино, и пиня колада. (като добавим и гмуркането и сафарито с езда, горкото мъниче сме го подложили на доста вреднотии...)

Чувала съм, че бирата е ок, но май само в БГ се води ок smile. Всичките ми дружки в САЩ, примерно, казаха, че категорично се препоръчва всякакво избягване на алкохол, защото имало не само риск от аномалии, но от развиване на foetal alcohol syndrome (FAS).

Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: април 30, 2014, 10:50:03 »

Абе да всеки различно прави по време на бремеността, бирата да въпреки че има алкохол е полезна както по време на бременността така и като кърмиш за кърма, но да не се прекалява. Газираното винаги е било вредно, но в малки количества примерно чаша кола, чаша фанта, чаша сода и пр. не прече. За виното по принцип макар и лек алкохол също е алкохол така че по добре пийнете една чаша бира дори безалкохолна от колкото вино. Без това лятно време това ще ви се пие с  гарнитурка да не казвам каква че вземе да ви се преяде хахах smile
Ако имате питане питайте докито но всеки различно ще ви каже, затова по добре пийте/яжде дори и глътка/хапка от колко да се  лишите от това. Вие можете да не искате ама бебчо....
Ся да не алкохолизараме много темата и някой да ме помисли за пиячка-майка просто давам мнение по въпроса и аз пия по една бира на 1-2 седмици но лятото сигурно ще премина на безалкохолната защотото това единственото което ми утолява жаждата.
Примерно за пушенето:На една моя позната която е пушачка лекара дори и казал по-добре запали една от колкото да се лишиш от това защотото това е организъм. Вредно е да но-по вредно е ако не го направиш така й обяснил
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #149 -: април 30, 2014, 11:59:46 »

milenity сигурно е права, че в чужбина разбиранията са по-различни, защото като чета как пиете бира/вино и настръхвам лекичко. Аз също съвсем в началото на Коледа пих малко вино, защото ще не бяхме казали и нямаше как да откажа алкохол, но мъжа ми тайно изпиваше всичко. Wink Сега само ако той си налее, аз опитвам до там с пиенето.

За киселините и прилошаването, няма обща рецепта според мен, с напредване на бременността ще се усещате кое ви помага и кое ви пречи. Аз например преди да забременея вечер пиех по един фреш, обаче това ми предизвиква ужасни киселини сега и изобщо не припарвам до фрешове и с лимоните внимавам, че и те не ми се отразяват много добре. Другото нещо, което ужасно ме дразни е доматения сок, веднъж пих в едно заведение и после не можах да си намеря място вкъщи, мислех че е понеже и вечеряхме и тогава мислех, че е от храната, но на другата седмица само пихме в един бар и бях сигурна, че е от сока, тогава ме оправи само кофичка кисело мляко, така че мисля, че то помага безотказно за киселини. Избягавам и мазни и пържени храни, те също не ми се отразяват много добре.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: