Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 19:41:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 151985 пъти)

tweety_pks
Ентусиаст
**
Публикации: 106

« Отговор #105 -: април 26, 2014, 15:04:31 »

Не не ме разбра... smile Имах в предвид, че не разбирам майките, които пушат през цялата бременност.... за мен това не е нормално... Иначе исках да те успокоя, че наистина мои приятелки пушеха до към 3-тия месец точно за да не ги спират от раз и въпреки всичко си имат съвсем здрави бебчета. И това че бебето все още не е свързано с майката все още, също е удобен момент да си позволиш по някоя друга цигара. Нали не искам и да те окуржавам да пушиш, но има толкова хора дето пушат без да знаят,че са бременни smile И все пак хубаво е да се консултираш с лекар. То и аз ако не ги бях намалила което стана съвсем случайно.... по-скоро като въведоха закона да не се пуши в затворени помещения и почна да ме ме мързи да слизам от 6-тия етаж за по 1-2 цигари и така...... Та и аз сигурно те първа щях да г спирам лека полека..
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: април 26, 2014, 17:01:28 »

За мен това, че рязкото спиране на цигарите е по-вредно от пушене по времена временност е пъна глупост! Помислете малко реално дали има някаква логика.
С това си изказване не упреквам никого, всеки сам решава. Просто няма никаква медицинска логика.
За мен е оправдание за мамите, които искат да си пушат.
Няма случай на пометнала жена, защото е спряла цигарите.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: април 26, 2014, 17:19:07 »

Дано да е така, хора, защото искам да ги спра. Не знам каква е медицинската логика точно, но е факт че доктори са казали на моя колежка от университета да не ги спира рязко първите месеци, за да не пометне. pardon А иначе моя роднина пометна от тупане на чаршаф (от рязкото движение), беше съвсем в началото на бременността..Всичко е строго индивидуално и щом от такова движение може, възможно е и от такъв шок за организма, какъвто е спирането на зависимост към цигарите. Това си е доста рязка промяна за организма. Не знам, надявам се док да ми позволи да ги спра. Хубавото е че и аз от известно време съм ги намалила - и аз съм на 6-тия етаж в работата girl_wink
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: април 26, 2014, 22:17:22 »

Ади, доколкото ми е известно бебето се оформя  първите три месеца и те са много важни. Мое мнение е, че цигарите вредят и не мисля, че би било шок за организма да ги спреш от раз. Ама все пак специалист нека ти даде мнение. Моят съвет е да не чакаш следващата ви среща, а да му се обадиш и питаш smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: април 26, 2014, 23:09:28 »

Дано да е така, хора, защото искам да ги спра. Не знам каква е медицинската логика точно, но е факт че доктори са казали на моя колежка от университета да не ги спира рязко първите месеци, за да не пометне. pardon

За такова "лекари" думи нямам! Пак казвам, не искам да обидя никого, просто е факт, че цигарите са изключително вредни за плода. Всичко друго са оправдания и успокояване на съвестта.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: април 27, 2014, 08:52:50 »

Разбира се, че са страшно вредни. Затова е и моето притеснение - да ги спирам ли от раз, или не от раз..Наистина най-добре доктора ще каже.
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: април 27, 2014, 09:34:13 »

Adi4ko,

пиша ти от позицията на бивша пушачка. Прави са момичетата относно цигарите. Колкото по-рано ги спреш, толкова по-добре за теб и за бебето ти. Аз не бих вярвала и няма да повярвам на съветтите на доктор, който ми казва, че било "рисково" за бебето да ги спреш от раз. Надявам се майките да си прояснят главата и да разберат новата си роля и отговорностите с нея.
Няма период, в който да пушиш, и това да е добре за бебето. Не оправдавам и майки, които по време на бременността си палят цигари.
Сигурно не си осъзнала, но жената е страшно адаптивна откъм навици по време на бременността. Аз пушех от 8 г. без прекъсване. Питаш ли ме как бих ги спряла при други обстоятелства? Преди да забременея се опитах, но нямах мотивация. Не се получи, просто защото нямах стимул.
В първият ден от закъснението на МЦ си казах, че слагам край. Нещо вътре в мен ми подсказваше, че вече сме двама. Спрях цигарите, както се казва, шоково. Обаче тялото ми знаеш ли, че никак не реагира? Нямаше абстиненции, нямаше нервозни състояния...Ти сама не осъзнаваш, че хормоните ти в  момента са на съвсем друго ниво и си нямаш и представа, че да се премине към състояние на отказване, е страшно лесно. Опитай.
Изчистването на организма ти е важно за теб и за детето, и поне продължава поне три месеца, в които ще си покашляш и ще се нагаждаш към новите вкусове. Промяната е много интересна. Вкусовете ти стават много интензивни, и цялото това нещо на отказване можеш да го направиш много приятно за себе си.... Пожелавам ти успех! И нека спирането на пушенето започне от днес!
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: април 27, 2014, 11:48:36 »

give_rose Благодаря ти, devisil! Много ценно ми беше да чуя опит на друг, затова и първоначално попитах. Ще ви последвам съветите
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: април 27, 2014, 19:08:29 »

Да, Devisil, е напълно права smile
А по отношение на вкусовете при мен има доста голяма промяна.. По принцип аз УМИРАМ за сладко под всякаква форма и не обичам соленото или поне, ако ям солено, то е в комбинация сладко-солено. Обаче сега не мога да ям много сладко, да не кажа въобще, обаче умирам за солени неща, направо ги сънувам.
А пък по принцип не ям люто в никаква форма, а сега дори ми става лошо и гадно от миризмата на чесъна, не дай Боже да има чесън в яденето.. После умирам от болки и ми е много зле..
Що се отнася до хормоните... По принцип съм много дипломатичен и сдържан човек, уважаващ чуждото мнение, но напоследък и най-малките нередности направо ми се набиват в очите. Като трън са ми blush и не знам как ще се контролирам за напред. Мислех, че няма да съм подвластна на хормоните, ама май доста съм се бъркала.. funnytooth
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: април 28, 2014, 09:51:19 »

Ихааа, страхотно! Тук се е напълнило с нови мамчета! Честито Ади и Devisil!! Много се радвам да ви видя тук! smile

Noir, честити розови гащи  girl_wink

Пожелавам на всички ви и на останалите коремчета леко бременеене. Сформираме се една страхотна банда от бъдещи бутащи колички smile smile
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: април 28, 2014, 09:57:55 »

Знам, че е много рано, но аз пък нямам гадене, вместо да имам по-голям апетит, всъщност изобщо нямам, гади ми се след като ям нещо, а не преди, почти нищо не мога да ям и то ако хапна, става ми тежко от две-три хапки. Притеснява ме малко, но доктора каза, че при всеки е различен този период. Единствено малко сиренце и кашкавал мога, салатка, картофки, тогава ми понася. Нищо друго sad

Аз в началото (до към 12 г.с.) бях точно така. Не ми се гадеше принципно, а само като ям. Аз все мрънках на ММ защо не ми се гади, ама как така и че поне ако ми се гади ще се чувствам по бременна. Сега, супер странно за мен, нещата се обърнаха и ми се връща тъпкано за цялото мрънкане - в шести месец влезнах, а сутрин ми се гади и ако не хапна нещо става лошо smile.

Още нещо, това, че не ти се гади, както и другите бабини деветини, не е гаранция, че ще е момче, моята кума не знае какво е гадене, а си роди момиченце. И на нея всички казваха, че ще е мъж.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: април 28, 2014, 11:24:39 »

Ани, и при мен така. ОБОЖАВАМ сладко попринцип, но явно бебо не е на това мнение girl_haha Нищо сладичко не мога да си хапна, гади ми се ако хапна сладичко, каквото и да е pardon И за хормоните - аз съм си нервна и избухлива попринцип, бързо се паля и си мислех, че няма да има кой знае каква разлика...да, ам не. Просто горкият ми мъж тука от една -две седмици  pardon

Миленче, аз силно се надявам да пропусна етапа с гаденето girl_wink Обаче е странно, че си наобратно - нали уж само до 3-4 месец се гадело..а на теб обратното - след тях huhhuh.gif
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #117 -: април 28, 2014, 12:10:48 »

Добре дошли на новите попълнения  Bravo
Аз нямам промяна в храненето от преди, вече съм в пети месец. Единствено забелязах, че ме боли корема от ябълки и избягвам да ги ям, също и лук в салатата не ми понася. Иначе нямам строго предпочитани храни.
А тези бабини дветини изобщо не ме впечатляват, даже се дразня на непоискани съвети - къде да си направя ФМ, да не правя БХС, дрешки от къде да купя... Отдала съм се на своите виждания за бременността, гледам да се наслаждавам -  имам късмета (засега) да карам чудесна бременност и нямам намерение да се товаря излишно с хорските приказки. Ама и те не се усещат  beating
Хехе, Адичко, хормоните са голяма работа и моя мъж го отнася понякога без да го искам.
Сестра му в началото му обясняваше как сега вкъщи ще се настани едно чудовище, аз няма да имам вина за това и да не ми обръща внимание  pardon
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: април 28, 2014, 12:20:59 »

...даже се дразня на непоискани съвети...

Oх, Noir, наистина е много дразнещо с това хората да те заливат с всякакви съвети! Не знам как е около теб, но моите роднини направо ще ме побъркат! Майка ми такива съвети ми дава, каквито по принцип се дават на 5-годишно дете! Последно беше, понеже ще ходим на почивка на море след 3 седмици, как съм щяла да ходя на плажа, ама да не съм се показвала много на слъце, ама парео да съм си била вземела, та да се покривам, и да се мажа със слънцезащитен лосион!!!!!!!!!! Леле, полудявам! И каква е тази мания като се говори за храна, още преди да разбереш за какъв тип точно става дума, винаги да ти казват: Ох, бързо, ухапи се (нали, да не ти се прияде, разбираш ли - че като ми се прияде, какво от това? А и няма гаранция, че като чуя нещо, видиш ли, какъв апетит точно за това нещо ми се отваря!!!)! Вчера пак ми направи тоя номер докато си говорехме по телефона, а то какво - готвила си лапад с ориз. А колко ми е противна тая манджа, не е истина!!
Сякаш като си бременна, си някакво мутирало иностранно същество, което да не знаеш как да третираш, да му се невиди!!! Момичета, при вас роднините ви третират ли ви по необичаен начин?
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #119 -: април 28, 2014, 12:39:13 »

Девисил, при мен този номер със съветите го правят приятелките минали по този път. И като вземат да се тюхкат колко трябва да се пазя - мноого ме дразнят, но засега тактично премълчавам и пропускам покрай ушите. Иначе и майка в началото ме гонеше с манджите, ама й обясних, че няма смисъл да ме преследва и спря  tease.
"мутирало иностранно същество" хахаха това много ми хареса, наистина като си бременна и се суетят повече от колкото трябва. Мен постоянно ме питат как съм и все въртят теми около бременността.
Пък аз съм си същата като преди и предпочитам да си говорим за други неща  blum
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: