Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 01:52:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 152194 пъти)

jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #270 -: май 27, 2014, 13:47:29 »

имам две познати които излязоха в 45 дневен болничен и тръгнаха на море,тромавички в жегата и пиха постояно бира,сега си иамт живи и здрави дечица и все пак всичко е божа работа.аз бих отишла само на някой семеен басейн ,което не е пак гаранция ама едвали ще издържа на жегите.сега немога да си намеря рокли за лятото и в понеделник съм се записала при една шивачка да ми ошие нещо колкото да изкарам лятото
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: май 27, 2014, 14:12:02 »

По-напред бяхте писали за колички, един съвет вземете си маневрена такава. Вашите ръце ще са постоянно под напрежение, ще носите бебе, ще гладите, готвите и т.н. всичко това товари ставите и ако трябва на всяко завъртане да натъскате е много идва в един момент да не стане мъка излизането. А и нашата градска среда е ужасна.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: май 28, 2014, 09:35:37 »

Мами да ви кажа че в Айко има намаления на бебешките неща - 20 % който почва да пазарува сега е момента girl_wink
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: май 28, 2014, 10:20:12 »

Магито, съгласна съм с теб и затова все още се въздържам от така мечтаната количка... За момента обмисляме вариант за полската количка, която ни хвана окото. Имаме време, така че не бързаме.

jasminne, всяка майка преценява за себе си и бебето си дали това, което прави е добре или не. Ние смятаме, че тази година определено морето го пропускаме не само заради мръсотията, а и заради пътя в тия жеги. За басейни дори и не става дума. Единствено се оглеждам по специализираните центрове за басейни, където предлагат водна гимнастика за бременни. В момента ги разучавам и ми се иска да опитам, за да се пораздвижа, че след 2 месеца лежане 10 стъпала изкачвам и се задъхвам, а това не го търпя вече..
Ако имате някаква информация за плуване или гимнастика за бременни, моля да я споделите smile

jasminne, шивачката, при която ще ходиш добра ли е? Питам, защото ще кумуваме юли месец и ако не успея да си намеря нещо подходящо, а за момента удрям на камък, то да се ориентирам навреме за шиене, но не познавам добра шивачка, а за поръчка по интернет просто е абсурд с моите растящи габарите smile

Ади, май ще трябва и аз да пробвам легенчето с морска сол, защото и на мен ми се подуват краката, даже и ръцете, стават като балони и само ги държа нагоре, ама от утре се връщам на работа и няма да има крака нагоре през деня.. smile
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: май 28, 2014, 10:25:19 »

Ади, май ще трябва и аз да пробвам легенчето с морска сол, защото и на мен ми се подуват краката, даже и ръцете, стават като балони и само ги държа нагоре, ама от утре се връщам на работа и няма да има крака нагоре през деня.. smile

Пийте много вода!! Забелязах, че при мен ако не съм пила достатъчно вода през деня съм по-подута отколкото ако съм изпила поне 1-1,5л.
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: май 28, 2014, 10:31:06 »

milenuity, аз пия мнооого вода, непрекъснато се наливам. Дори си мислех, че е от това, ама редовно си ходя до тоалетна, така че не мисля, че задържам. Говорих с лекарката ми и тя каза, че е нормално вече да имам подувания, още повече, че наддадох доста за първите няколко месеца и сега това може да оказва влияние.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: май 28, 2014, 11:15:00 »

ако се яде много солени също се получава тоя ефект. Трябва максимално да се ограничи солта- ДО НУЛА smile
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: май 28, 2014, 12:02:01 »

Намалила съм солта заради кръвното. Също, аз попринцип си пия към 2 литра на ден. Доктора ми каза обратното - водата се намаля до 1,5 л. макс, защото от прекалено многото вода се получава отичане и задържане на вода при бременните. Особено опасно е в жегите, защото прекаленото вода натоварва сърцето. Затова се препоръчва по жегите бременните да не ходят, да не ядат сладко - което ги кара на вода (вкл. сладоледи), и много солено, което пак ги кара на вода. pardon

Ани, аз искам водна гимнастика при Мария Шпицер. Поне е сигурно, че е специализирана и че чистат водата. Има на няколко места в София. Ето сайт - http://www.vodna-aerobika.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B5/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8/

Гледам, че има дори в МБАЛ „Света София“..Мисля да позвъня, когато реша.
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: май 28, 2014, 12:04:56 »

Ади, и аз съм я разглеждала. Има и една друга в център "Съвременни родители". По-скоро аз на там се ориентирам, но ще изчакам първо да говоря с лекарката ми да си каже мнението, че в началото ми беше забранила каквото и да било движение, след като имах проблеми.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: май 28, 2014, 14:08:44 »

Аз също тази година съм решила никакъв плаж, само по заведенията около морето ще стоя хахахха

За отичането - при всеки май е различно, аз немога да ям сладко сега (просто не ми се яде), хапвам солени неща и пия вода...и засега (пу, пу) нямам проблем с подуване на краката и ръцете.

Това за водната гимнастика звучи мноооого добре. Ако някой има идея за нещо подобно във Варна - да споделя смело smile

Мами, направих една групичка в ФБ. Пишете ми на лично с профилите си, ако искате да ви добавя smile
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: май 28, 2014, 15:00:52 »

Ани, и аз го четох това за центъра "Съвременни родители". Чудех се много между двете. Но не видях къде се провежда, на кой басейн и дали имат курсове. АКо имаш инфо, кажи smile
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270

« Отговор #281 -: май 30, 2014, 18:24:55 »

Ох това подуване, виждам, че много момичета се оплаквате вече от него. Аз днес бях на женска консултация и лекаря ми каза, че е нормално. Да следя дали спада сутрин (а това си е случва) и редовно проследяване на кръвното и на албумина в урината. Но се получава от притискането на кръвоносните съдове от бебето и освен дискомфорта, не е опасно. Аз като се прибера от работа, направо гледам веднага да си вдигна краката! Поне си имам хубаво оправдание.

Как е момичета, започнахте ли да мислите имена? А как сте с покупките. Ние май сега тепърва ще се активираме и на двата фронта.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #282 -: юни 01, 2014, 22:27:30 »

ani_ogbg ходя при две шивачки и от двете съм много доволна,просто едната се занимава с булчински и абитуриентски рокли и е мн заета ,не я занимавам за прости неща.аз съм от велико търново незнам ти от къде си,ако си от тук ще ти кажа кой са и си прецени.
А относно подуването получавам най-вече ако седя много време седнала,после немога да си обуя обувките което е голяма мъка sad
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юни 02, 2014, 09:23:29 »

helena31, аз лично съм още в началото, другата седмица свършвам 3 месец и влизам в 4. Обаче, аз винаги съм си знаела любимите ми имена и за момиче и за момче. Мисля да изчакам до разбирането на пола все пак smile С пазара - също. Бих могла да купя само нещо неутрално - бяло, бежово, преди да разбера пола. girl_wink
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: юни 02, 2014, 10:00:26 »

jasminne, от София съм. Явно ще трябва тук да тръгна по пазарите и тогава да видя дали ще се нуждаят от шивачка. Дано да успея да намеря нещо по магазините.
Момичета, да ви се похваля! Вчера бебокът ме ритна за първи път.. хаха smile Беше тоооооолкова хубаво, че чак не мога да повярвам. В интерес на истината не бях сигурна дали е ритниче или е спазъм на мускула. Беше сутринта като се събудих и в горната част на корема усетих едно натискане на кожата и след това кожата внимателно се връщаше назад. Тооолкова хубаво ми стана smile Мама потвърди ,че е било бебче. Сигурно се е протягало за разсъмване  heart
Нямам търпение да почне да бъде по-активно, въпреки че четох, че ако майката води активен начин на живот, то бебето ще е по-спокойно, а ако е лежерна, то бебето ще е активното. Аз до скоро бях доста лежерна, заради пазенето на легло, ама откакто се върнах на работа не се спирам, та може да го приспивам с движенията.
Ние вчера купихме шапка по суеверието, което ми казахте. Мъжът ми я избра, но пък вкъщи ми казаха, че има вярване да не се купуват дрешки преди бебето да се роди, особено, ако майката е първескиня. Явно всякакви вярвания битуват smile
Леле, Ади, кога мина времето, че вече си към 4-тия месец.. Хехе, нека така бързо и безпроблемно да минат и останалите.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: