Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 13:11:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 76525 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #165 -:
февруари 22, 2014, 17:05:27 »
flyin, с моето дете не сме имали такива проблеми и нямам личен опит, но според мен трябва да се стараете да го оригвате. Тук можеш да видиш някои техники
http://bremennost.bg/origvane-na-bebe.html
На курса за бременни, на който ходих ни показаха и още една техника, обръщаш бебето с лице към теб, в така да се каже изправено положение, обхващаш му гръбчето с две ръце и го навеждаш назад бавно, после го изправяш отново(един от начините, по който карахме куклите да казват "мама"). Това съм го изпробвала доста пъти и работи, понеже и ние не бяхме много по оригването.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #166 -:
февруари 22, 2014, 21:25:33 »
flyin
, На мен и двете ми бебета повръщат много. Дори да се оригне, пак може да върне. Валерия на 2 пъти повръща на фонтан в различни дни и го отдавам изцяло на погълнатия въздух, просто е толкова много че млякото излиза "под налягане". Опитвай да оригваш и дръж известно време изправено бебето след ядене. Ако можеш и по време на ядене го дръж по-изправен
Наблюдавай тонуса (какъв тонус може да има новородено!), щом така е казала лекарката, но не се шашкай. Казвам ти, Симона повръщаше страшно много, но истински проблем не е имала.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #167 -:
февруари 23, 2014, 05:23:28 »
Flyin, аз съм имала такъв проблем с Иван, беше с рефлукс. Няма нищо страшно. Първото, което нашата лекарка ни посъветва да направим, е да навием едно одеяло под матрака на кошарата, за да стои повдигнат в единия край. Това се прави, за да не повърне в съня си. Даже повивалника бях повдигнала с една книга от едната страна, ако се наложи да сменяме памперса след хранене. Георги не ми повръща, но пак така съм повдигнала матрака. После след всяко хранене го изправях подпрян на рамото ми и така го разнасях по 15-тина минути преди да го сложа да спи. Галех по гръбчето, потупвах по дупето, така ми се оригваше лесно. Сега пак така я караме с бебчо и няма проблеми. Имай предвид, че на теб вероятно количеството на повърнатата храна ти се вижда голямо, но едва ли е така и бебчо си наддава добре. Случва се при по-лакоми бебчета, спокойно, няма нищо страшно. На Иван това му премина обаче чак към 6 месечна възраст, когато го захраних.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #168 -:
февруари 23, 2014, 13:38:33 »
Благодаря, момичета, значи да продължаваме да правим това, което правим и да се надяваме да качва нормално и да е просто обикновен рефлукс, а не нещо по-страшно.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
февруари 23, 2014, 19:21:35 »
Flyin, следи си нааканите и напишканите памперси. Би трябвало всичко да е наред.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #170 -:
февруари 23, 2014, 19:29:55 »
Здравейте, мили дами.
Както вече
Mrs
e писала /нямам нищо против разбира се, в болницата успях да напиша само 1 изречение и за съжаление не можех да ви споделя/.
Бебе Валери се роди на 20.02, голям мъж. На 19ти вечерта влязох за предизвикване на раждане, същия ден доктора ме препрати веднага. В 22 часа почнаха контракции, бебе беше решил да им провали плановете и да излезе сам. Така след доста часа с контракции и болки, система с окситоцин, епудурална /на която се насладих само 50/ минути се появи Валери. Направиха ми епизиотомия, защото детенце си беше и свило ръчичката до главата, та трябваше и главичка и ръчика заедно да минат през родовия канал.
От днес сме си вкъщи. Много сме ошашавени. Малкия е доста неспокоен, не съм спала от миналата седмица. Надявам се тези дни да имам време да ви изчета!
Целувки
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #171 -:
февруари 23, 2014, 19:58:40 »
Thea, важното е че сте добре и сте си в къщи, това нещо сън вече е мираж.Макар нашаа госпожица да е спокойно бебе, рядко реве, това не означава, че не промрънква по няколко часа и то през ноща
Това да е проблема.Тя да е здравичка, пък аз ще спя някой ден.
Не е било лесно при теб раждането, а малкия е с характер май май
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #172 -:
февруари 23, 2014, 21:43:35 »
Thea, честит син.Да сте живи и здрави.Съвсем скоро ще се успокоиш и болката от епизиотомията ще те отпусне и ще можеш да поспиш. За пъпчето-нашето падна на 16-тия ден.Нас педиатърката ни караше не само след къпане да третираме пъпчето,но и след смяна на всяка пелена,но без йод, а когато беше сухо искаше да го завъртвам леко по часовниковата стрелка. За повръщането- При нас беше от лакомия и до скоро хълцаше и повръщаше много,а сега по-рядко след регулиране на сукането-не повече от 15-20минути.Тино дори не може да стои в столче за кола, защото и там повръща.Това вече не знам кога ще отмине.
«
Последна редакция: февруари 23, 2014, 21:53:25 от valia_diva
»
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
февруари 23, 2014, 21:50:23 »
Thea
, честито! Обещавам ти, че ще спре да те боли, ще забравиш за безсънните нощи и ще ти се прииска още едно дете
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
февруари 24, 2014, 00:27:41 »
Мила Thea, добре дошли у дома с бебче Валери.
Знаеш ли, че и Георги се роди по този начин - с изпъната ръка до главичката и фронтално разположени рамене? Не стига, че големи, пък и се наговорили напълно да измъчат мамите. Моята док каза, че това се е получило заради неправилното ми напъване. Здраве да е. Обещавам ти, че до десетина дни болката от епизиотомията ще отшуми. Аз си правих промивки със смрадлика, доста облекчава. Иначе бебчо ще се успокои, не се притеснявай, всичко е много ново и за него. Доверявай се на майчинските си инстинкти и всичко ще е наред. А за недоспиването, няма скоро да се наспиш за съжаление.
. Обаче като почнат усмивките, пък и като чуеш "мамо", няма по-голямо щастие.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Фе
«
Отговор #175 -:
февруари 24, 2014, 07:56:41 »
Честито на всички нови мами. Да са ви живи и здрави бебоците!
А за съня...Алекс си спеше съвсем спокойно, и въпреки това аз пак си ставах да я проверявам дали диша!
Така че и момента за сън ще дойде. Сега и двете си спим по цяла нощ и не се оплакваме!
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #176 -:
февруари 24, 2014, 13:31:58 »
Благодаря, момичета
Това със съня ми е най-големия проблем. Тази нощ пак "купон" от 2 до 6 часа, а легнахме в 1. Не знам какво му става, не мога да го държа буден да яде, все заспива и се буди след малко гладен. Като имам време ще попитам в темата за кърмене, сигурно има някой с този проблем. Иначе детенце яде и доста пълни памперсите, а и не е паднал на телгло /само -100гр/.
Скарлет
, на мен ми каза акушерката, че явно съм има място в родовия канал и затова се настанил така. Той на всеки ехограф беше в тази поза. Гледам го и не мога да повярвам как е излязъл такъв голям.
Благородно завиждам на тези, които поне 4-5 часа сън виждат на нощ
Много целувки на всички мами и бебоци
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #177 -:
февруари 24, 2014, 14:36:37 »
Тея
, честито, мамче! Да сте живи и здрави цялото семейство! Голям юнак си отгледала, браво!
За неспането - не е утеха, но истината е че е толкова рано да очакваш спане от 4-5 часа непрекъснато няма смисъл
Той душичката не знае още ден ли е, нощ ли е. Щом има и колики, както разбрах от друг форум, е съвсем в реда на нещата...
Ние и сега нямаме 4-5 часа непрекъснат сън, това е положението. Ама, да са здрави, все някак устискваме всички...
Не че е лесно.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #178 -:
февруари 24, 2014, 15:31:54 »
Thea, ние в началото се хранехме по час и половина точно защото ми заспиваше на гърдата и беше едно будене, едно чудо.Като поотмине жълтеницата и позаякне започва да намалява времето за хранене.Е ние сме го намалили до час, но все пак сме на 10 дни.А ако имате колики сънят съвсем е мираж.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #179 -:
март 04, 2014, 09:17:25 »
В тази тема напоследък цари затишие.
Аз в петък най-накрая успях да купя основните неща за бебето и през уикенда успях да изпера и подредя по-голямата част от нещата. Част от облеклото за изписването ме чака вече в пощата (поръчах го от Китай, надявам се да е хубаво), та вече май съм готова да раждам.
На последния преглед в сряда миналата седмица бебето го измериха около 3 килограма, та и той като гледам е готов всеки момент да излезе.
Честно казано, се надявам да е по-скоро и да се приключва.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
Нагоре