Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 17:38:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 76529 пъти)

Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: февруари 20, 2014, 17:30:55 »

Thea изчезна, сигурно имаме новина.

Радвайте се на бебоците момичета, ние още сме 2 в 1. Мисля си, че към средата на март ще мога и аз да се похваля, живот и здраве ще видим.
Как сте вкъщи, свикнахте ли си вече с малките човечета? Знам, че нямате сега много време за писане, цунки на бебчовците и може по някоя снимчица да покажете Wink
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 20, 2014, 19:42:27 »

Seagirl, време за тази прекрасна темичка винаги имаме. Заедно бяхме тези девет месеца, заедно сме и ще се подкрепяме до края - докато всяка една от нас не си прегърне рожбичката, че и след това.  give_rose
Хайде малко остана до финала. Ти как се чувстваш, покупките готови ли са, багажът за болницата, мерки и теглилки, притеснения и вълнения, кога си на преглед пак? Пиши, не ни жали.  good

Теа действително зачезна, надяваме се да е по най-хубавата причина.

Menyanthe, ти също пиши как си.  good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 20, 2014, 20:34:33 »

Thea e родила  Bravo Прочетох го в другия сватбен форум  yahoo Надявям се да не се разсърди, че го споделям  blush

Цитат
бебе Валери-4020гр и 52 см

Пожелавам й малкият мъж да е здрав, послушен и много щастлив!  give_rose
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 20, 2014, 20:59:01 »

Bravo  Честито, мила Thea smile Да ти е жив и здрав малкия мъж, да расте здраво, усмихнато, обичано и щастливо дете  heart Да носи много радост на мама и татко, ще чакаме да пишеш как сте smile

Scarlett, нещата от списъка за болницата са купени, само не съм ги подредила в торбите, но утре мисля да се заемам вече. Иначе количката отдавна я взехме, чакаме кошарата (изработва се още), купих дрешки, които мисля за първите седмици ще са достатъчни, пък и братовчедка ми помогна много като ми даде от нейното детенце много бодита и гащеризончета точно за началото. Имаме корито, вчера взехме шезлонг за коритото, термометър и нокторезачка. В неделя мисля да отидем да купя чаршафчета и завивка и така.
Малко направихме една беля в стаята, където ще е бебо и сега ще се наложи да боядисваме в събота  blush Хубавото е, че не е много площта и че боята е на водна основа, безвредна е и без мирис, не че ще оставя непроветрено. Затова поне още 2 седмици трябва да си стои на топло госпожицата.
Добре съм като цяло, само много се изморявам вече и таза ми е адски разхлабен и болящ  crazy Днес ми излязоха последните изследвания, всичко е наред, само хемоглобина ми не мърда, още е нисък...Чакам  микробиологията само, мисля си, че няма да има проблеми и там.

Поздрави на всички мами и бебета  heart
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 20, 2014, 22:50:26 »

Ахх, какви хубави новини днес!  heart  heart  heart
Thea, мила, ЧЕСТИТО!!!! Да ви е жив и здрав малкият Валери, да има късмет в живота и да расте усмихнато и спокойно детенце, което да ви радва много! Дано си имала леко раждане, сега ти пожелавам бързо възстановяване и чакаме повече информация, когато можеш.
Имаш големи прегръдки от нас!
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 21, 2014, 08:25:27 »

Thea, честит голям мъж smile Да е много здрав и щастлив.

Морско момиче, аз съм така с китките и още си ме болят.Заради отпускането на ставите така ме болят, че нощно време ги бинтовам с ластични бинтове, да ме отпуснат малко.
Аз да кажа какво ще ви трябва първите дни и кое ви е най-належащо: Бодита, гащирезончета/ританки/блузки, зависи с какво ще го обличате бебока.Пелени, много бързо попиват, бързо съхнат и т.н. хавлийка, ръкавички, шапчица.
Шишета ако сте на адапте.
Одеало, чаршафчета, корито.
Нас ни почнаха коликите и тая нощ бяхме жални, жални.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 21, 2014, 09:51:01 »

Ох и ние сме с колики, почнах да давам бифидус, дано има ефект препоръчаха ми го доста майчета и една позната акушерка.Пъпчето ни оше не е паднало и взех да се притеснявам.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 21, 2014, 12:04:05 »

Пожелавам ви възможно най-бързо да преминат коликите и в по-лека форма.

Момичета, да ви питам какво ви е мнението и вие как процедирахте относно прането на дрешките. Имам предвид първия месец да се пере на ръка? Аз само дрешките за болницата изпрах на ръка и изгладих. Всичко останало мисля в пералнята, с бебешки прах естествено и после гладене.

Маги, нещата, които си написала като първоначално необходими ги набавихме.  good Повече не съм взимала, защото не знам какво ще ми трябва, искам да я видя колко ще е голяма, пък и не искам да трупам ненужни вещи..и без това нямаме много място. В движение ще се справяме.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 21, 2014, 12:55:55 »

Мила Thea, честит ти голям юнак! Да е много здравичък, спокоен и усмихнат, да бъде гордостта на мама и тати, да има най-щурото детство.  Bravo   heart  give_rose

Seagirl, браво за добрите резултати от изследванията и за подготовката. А бебка да си изчака още малко стаята и кошарката. smile А защо дрешките ги переш на ръка? Аз всичко слагам в пералнята, като дрехите на бебчо пера отделно. Ползвам Персил сенситив или Baby Planet и пускам на специалната програма за бебешки дрехи. Ако нямаш такава, едно допълнително изплакване върши работа. После сушилня и гладене при нас, омекотители не ползвам. Бебокът произвежда по една пералня на ден, не бих се справила да ги пера на ръка, пък и не мисля, че ще се справя по-добре от пералнята.

Събева, и нашето пъпче още не е паднало. Като ходихме на контролен преглед на 20-тия ден, педиатърката каза, че няма и да падне - доста дълго са го оставили и щипката е високо, а основата му една дебела. Тя го превърза в основата с конец, който сега пристягам и продължавам да обработвам. С Иван такъв проблем не съм имала, много е досадно.

Маги, Събева, дано бързо да ви минат коликите. Ние ги пропуснахме и с този юнак слава богу.

Маги, ти как кърмиш бебка - на режим или на поискване? Има ли жълтеница, поне по един наакан памперс на ден?

Има ли вариант да си продължим темичката в този състав (или разширен разбира се) и по грижи за бебчетата, много ми допада, пък и ще се сблъскваме с общи проблеми... smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 21, 2014, 13:40:09 »

Seagirl, аз също мисля, че изпирането на бебешките дрешки в пералня, отделно от вашите и с друг перилен препарат е достатъчно, не е необходимо да ги переш на ръка. Освен разбира се, ако пералнята, която ползвате не е само ваша.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: февруари 21, 2014, 14:07:30 »

Scarlett, Marri, успокоихте ме. И аз мисля, че прането на ръка никак не е удачно, особено пък за пролетно време, когато още е студеничко. Не знам, такова разбиране се шири тук, че се пере на ръка, което приех за странно, но нали съм неопитна, викам си я да попитам, момичетата ще знаят. Иначе и аз си имам на пералнята специална програма за бебе и си мислех, че като се перат отделно само нейните дрешки с нейния прах, всичко ще е наред.
Scarlett, аз омекотител дори за нашите дрехи не ползвам, защото таткото ни е с мнооого чувствителна кожа. Открила съм 2 течни праха, които му понасят и просто ги редувам, че ми омръзват миризмите  blush Надявам се бебешочката да има като моята кожа, че двама такива чувствителни има да се чудя какво да ги правя  blum
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 21, 2014, 14:16:29 »

Хаха, и нашият татко е такъв чувствителен smile Обаче и баткото ни е така. Аз и бебчо май сме по-толерантни откъм кожа, но не и откъм характер. Wink
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 21, 2014, 16:03:15 »

Скарлет тя си изгради режим на 3 часа в смисъл н толкова време се буди сама +-15мин.Имахме жълтеница която отшумява, но като беше в пика си съм я будила аз, че спеше и съм я хранила по час и половина, че голямо заспиване падаше.До сега имахме наакан памперс на всяко ядене, сега взе да пропуска и да прави по 3-4 на ден, предполагам ще се оригулира още стомахчето и.

Аз прах всичко на пералня, както са писали момичетата, на друга програма с бебешки прах за пране.Нашето пъпче уж се е закъсало, но ще го видим кога ще падне.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 21, 2014, 16:43:32 »

Браво, Маги! Значи папкате много добре. Все така да е smile
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 22, 2014, 15:20:50 »

Здравейте, момичета!
Ние се виждаме в приключение, защото Кристиян две поредни нощи имаше повръщане на фонтан. За първи път го направи миналата седмица, педиатърката каза да следя дали общото състояние на детето е добро - т.е. тонус, наакани и напишкани памперси и тн. Чакам с притеснение прегледа в сряда, ще го теглим да видим дали наддава добре. Само за сведение - беше изписан с тегло над рожденото си тегло, последните два дни в болницата наддаваше с по 90 грама на ден и всички го обявиха за голям лакомник.
Сега чета всякакви материали за повръщане на новородено, за сега изглежда като физиологичен рефлукс и трябва да внимаваме при местенето, вдигането и обръщането му, както и да го оригваме всеки път, което е доста трудна задачка.
Ако някоя от вас знае нещо повече за повръщането, ще съм благодарна!

Извинявайте, че нямам време да поздравя всяка индивидуално, пращам ви обаче положителна енергия!
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: