Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:54:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
14
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 76554 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #120 -:
февруари 06, 2014, 09:55:14 »
Здравейте, момичета!
Аз съм още 2 в 1, толкова се молих на бебчо да си поседи на топло и да ни изчака да приготвим всичко, че направо съм се престарала
Сега естествено взех да се притеснявам, че ще пренося и съответно да боря някакви наченки на депресия, ама няма да й се дам. Иначе си имам някакви нерегулярни леко болезнени контракции, явно вече не са БХ, ама чакам същинските.
Утре съм на преглед, стискайте палци.
Маги
, бебка дали няма да ви спретне подарък за 14ти февруари?
Thea
, ти също се губиш, мила, да не си вече щастливо дундуркаща мама?
Стискам палци при всички положения!
Sabeva
определено също я няма, а ще се радваме на добри новини!
Seagirl
, ти също се губиш, ааамаха!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #121 -:
февруари 06, 2014, 11:03:53 »
flyin, още сте 2 в 1 така ли?Дано скоро тръгне да се ражда скоро, че да се гушкате вече.
Другите момичета яко се губят по тъча, надявам се всичко е наред и скоро ще ни зарадват с бебчета.
Моята девойка кога ще реи да излиза един господ знае.Аз само и викам тая седмица да си седи на топло, а другата вече я пускам да излиза
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #122 -:
февруари 06, 2014, 11:27:57 »
Тук съм, тук съм
Ако изчезна за повече от 3-4 дни, тогава се съмнявайте
Приготвям се за преглед да видим докъде сме я докарали.
Flyin
и аз съм така като теб - престарах се в моленето бебо да изчака. Сега го "пазарим" да не се роди точно на баща му на рождения ден другата седмица, абе все сме в пазърлък
Но знаеш ли, днешната младеж са твърдоглави
И мен ме сполитат мислите, че може да пренося, още повече, че не чувствам никакви конкракции. Но ще се надявам да греша, а и бебо няма да остане вътре, все ще излезе.
Маги
, момата ще изчака още, харесва и на топличко, няма нищо, че на мама и тежи
Ти не си ли тези дни също на преглед? Безсънието как е - по-зле или все така?
Хайде и другите момичета на отчет!
А Събева ще чакаме да се разпише като се приберат вкъщи
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #123 -:
февруари 06, 2014, 11:32:27 »
flyin, няма да се даваш на депресии. Много добре знам какво ти е и аз съм минала по този път и аз се борих с лоши мисли и чувства. При мен помогнаха повечко разходки, срещи с приятели на по "кафенце" така да се каже и по-малко задържане вкъщи, че имах чувството, че прекрача ли прага на вратата и пак с нова сила ме обземаха лоши мисли. Имам приятелка, която много ми помогна в този период, постоянно ме разсейваше и зареждаше с положителна енергия, дори веднъж като много ми беше докривяло след първия преглед два три дни след термина, ми подари една овца-сувенир, дървена с руно и досега си я пазя на специално място и като си я погледна ме връхлитат много емоции.
Така че горе главата, бебчето скоро ще се появи, опитай се да се разсееш с нещо приятно
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #124 -:
февруари 06, 2014, 12:50:55 »
Здравейте на всички
Тук съм си аз, чета редовно, не пиша, защото общо взето няма нищо ново при нас. Вчера бях на преглед, дадоха ми 45 дневния болничен и направлението за хоспитализация. За пръв път лекарката не погледна бебето на ехограф. Само ми измери корема, опипа го, че е с главата надолу и му измери тоновете, но не както аз очаквах ами сложи ми една фунийка на корема и чу нещо за части от секундата
Каза, че всичко било наред и ще се видим пак на 19.02, когато ще ми пусне микробиология и последните изследвания.
Малко съм притеснена дали бебето върви добре като тегло. Може да ви прозвучи смешно, но когато се видя с познати или приятели, всеки реагира, че съм била кльощава, само корем съм имала. Така от такива думи, аз изпаднах в притеснение, че не съм наддала достатъчно и бебето ще е мъничко
А искам да си е с нормално тегло, не искам да го слагат в кувьоз и т.н. Сега се опитвам да ям повече, не че съм стояла гладна или съм се лишавала от нещо
Имам още месец да я угоя
flyin, не се давай накрая, много мъничко остана момъка да ти се усмихне лично. Каквото и да го молите, когато е решил, тогава ще дойде. И при нас има реален шанс да уцели рожден ден. Само че при нас е малко "по-опасно". Терминът ми е за 22.03, аз съм родена на 17.03, мъжа ми на 18.03., а майка ми на 19.03
Надявам се да си избере нейн ден, но майка ми и мъжа ми искат да уцели техния. Луда работа, брат ми вече приема залози. Стискам ви палци на теб и малчо за скорошна среща
Thea, всеки път като видя, че си писала и очаквам новината
Мъничко остана и до вашата среща и на вас пращам поздрави и стискам палци.
Маги, блазе ти, че имаш сили да домакинстваш и да поглезиш съпружеското тяло. И твоята бебка като моята е бандитка. Голямо мърдунене, но пък колкото повече шава, толкова по-добре, така ми каза АГ-то. Имате още 20тина дни и вие до голямата среща. Не се натоварвай, почивай си доколкото можеш.
И аз си мисля, че Sabeva скоро ще ни съобщи добри новини, чакам с нетърпение.
Поздрави на всички, пазете се
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #125 -:
февруари 06, 2014, 13:24:53 »
Seagirl, според мен няма какво толкова да се притесняваш. Това дали изглеждаш кльощава или не, не мисля, че има общо с кг на бебето. Имат значение килограмите ти и пак не е гаранция, че ако си качила 20кг, бебето ще е 3+ кг. Така че не изпадай в такива грижи кувиози и прочие. Не е важно количеството храна, а хранителната й стойност, дали е балансирана, как функционира организма ти като цяло.
Не мисли предварително за такива лоши сценарии, мисли позитивно, а пък ако дойдат проблеми, тогава ще ги разрешаваш.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #126 -:
февруари 06, 2014, 14:32:51 »
И аз редовно проверявм любимата темичка, но още няма новини.
Маги, тежко е, ама много приятно. Честно да си призная взе да ми липсва някой да ме подритва отвътре
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #127 -:
февруари 06, 2014, 14:53:57 »
Seagirl, същата ситуация беше и при мен - колеги и близки се спукаха да обясняват колко ми бил малък коремът и то точно преди първата фалшива тревога. Хем си знам да не слушам глупости, ама като ме почнаха контракциите, единственото, което ми се въртеше в главата, беше, че бебето е прекалено малко и край - не съм го охранила
Оказа се, че са наистина глупости, разбира се, той си беше съвсем доносен още тогава. Не позволявай на думите на хората да ти влизат в главата, нека си минават покрай ушите
Иначе аз тогава взех да приемам малко повече протеини, уж да качи малкият дундьо
Скарлет, и аз очаквам същите емоции
Имаш гуш от нас
Thea, наистина твърдоглави
ама само да са живи и здрави.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #128 -:
февруари 06, 2014, 15:46:39 »
Много е хубаво като има раздвижване в темичката
Seagirl
, аз също преди бях споменала, че се притеснявам, че бебо не е достатъчно голям. В 9ти месец вместо да наддавам стартирах с отслабване, а по принцип съм си с поднормено тегло. Всеки ми се каква съм клечка в краката, само в профил ми личало, че съм бременна
Аз естествено се притеснявах и се молех бебо да изчака и още да се "охрани". Тук също и на мен не ми казват тегло и размери. Аз нямах и апетит и не се хранех редовно. Последните 2 седмици видимо ми е пораснало коремчето и аз съм качила 1 кг
Сега тепърва и при теб ще расте коремчето
не се притеснявай толкова, щом се храниш нормално, бебчето си взима каквото му трябва. А при вас е много вероятно да оцелите някой рожден ден или да ги наредите един след друг
Скарлет
, много се надявах пак да драсваш по някой ред тук
Да нагушкаш твоите малки мъже
Flyin
, моята рецепта срещу депресията също е излизане. Вчера цял ден бях по фризьори и магазини. Е, след това се депресирах, че съм дала пари за глупости и че по магазините има хиляда неща, които ми харесват, а в никое от тях не пасвам, но това е друг вид депресия
Аз се връщам от лекар. Този път засякоха контракции, само че аз нищо не усещам
Лекарката ми каза, че явно не съм чувствителна толкова на болка и ако усетя нещо странно веднага да бягам в болницата, защото предполага, че мога късно да отида. Сега ме вкара във филм
И мама
menyanthe
не се е разписвала....
Активен
Seagirl
Сватбар
«
Отговор #129 -:
февруари 06, 2014, 16:38:22 »
Благодаря ви момичета
И аз като Thea още от дете съм все с поднормено тегло. Уж съм свикнала с всичките вайкания колко съм слаба, но една жена като е бременна малко по-трудно понася различни коментари, защото вече бебето е номер 1 и се чудиш да не би пък да има нещо вярно в цялата работа. Обаче съм си убедена, че ям пълноценно, стремя се да има от всичко в менюто, така че здраве да е.
Thea, моя приятелка така и засичаха контракции, които тя не усещаше и тя милата също като теб се притесни да не би да закъснее за болницата, имайки предвид че живеят и малко далечно от самата болница. Има си живо и здраво момиченце и като когато е започнало всичко много ясно вече е усещала контракциите и съвсем навреме са се придвижили и стигнали. Не се притеснявай, като дойде момента всичко ще е наред
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #130 -:
февруари 06, 2014, 19:34:21 »
Цитат на: Thea в февруари 06, 2014, 15:46:39
Аз се връщам от лекар. Този път засякоха контракции, само че аз нищо не усещам
Лекарката ми каза, че явно не съм чувствителна толкова на болка и ако усетя нещо странно веднага да бягам в болницата, защото предполага, че мога късно да отида. Сега ме вкара във филм
И аз мисля, че няма от какво да се притесняваш. Определено същинските контракции, когато има активна родова дейност няма как да не ги усетиш, а и като за първо раждане едва ли ще се случат толкова бързо нещата, че да не отидеш навреме.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #131 -:
февруари 06, 2014, 19:42:58 »
Завърнахме се от преглед.И аз и беба сме добре, тя е голяма според доктора около 3300, и рита почти през цялото време.Днес е много активна.И аз така като Thea, имам контракции ама не ги усещам.Засякоха на ехографа ипри тоновете, ама аз тцъ, нищо.
Не се притеснявайте за килограмите си, вие може да сте ужасно слаби, но бебето да си е супер, едното не определя другото.Аз имам познато качили по 20 кила и родили бебета под 3 кила, така че килограмите на жената не са показателни.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #132 -:
февруари 07, 2014, 18:54:30 »
А, аз не съм се разписвала, ама чета, чета...
Иначе и аз си взех 45-дневния болничен в сряда. Аз пък се притесних, че както преди месец-два вървеше с около 2 седмици по-голям, сега изведнъж си отговаря на седмицата и че е забавил качването на килограми... То знам, че тези мерки са относителни, но все пак...
Активен
Seagirl
Сватбар
«
Отговор #133 -:
февруари 09, 2014, 20:24:21 »
Момичета, надникнете в темичката на Събева, очаква ви изненада
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #134 -:
февруари 10, 2014, 08:12:05 »
Добрютро, как сте?След вчерашната прекрасна новина да видим дали няма някоя нова изненада?Хайде момичета пишете.
Ние тази седмица сме пак на доктор, ще видим колко сме пораснали и дали ще изчакаме до датата която си определихме.
Как сте вие?
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11