Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 31, 2025, 01:02:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
14
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 77995 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #60 -:
януари 23, 2014, 23:26:44 »
Цитат на: Scarlett в януари 23, 2014, 22:10:34
flyin, момченцата обикновено повече си стоят до термин според моята лекарка, защото по-бавно им се развивали дробчетата. Така че няма страшно - ще си оправите кашоните.
Ами брат ми се е родил 2 седмици по-рано (той е по-голям от мен), аз с 1 седмица. Не вярвам особено на такива мнения, всеки различно ми казва. Той малчо най-добре си знае, пък в крайна сметка когато-тогава.
Честито иначе за хубавите новини! Знаеш, че имаш много положителна енергия от нас и стиснати палчета! Между другото кога спря магнезия? Събирам мнения
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #61 -:
януари 24, 2014, 01:52:56 »
Аз не съм пила магнезий. Приемах аспирин протект от началото на бременността и го спрях някъде към 33-та седмица. Сега пия само желязо (Ферофолгама 2х1).
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #62 -:
януари 24, 2014, 07:02:19 »
Scarlett мила да по -спокойно ми е защото това е датата която исках. Четох тука разни статии за дати и така. Та дано си изчака датата де, да не тръгне да излиза.Иначе малка подсказка няма да е този месец плануваната дата, така че отстъпвам с най-добри чувства първото че и второто място на друга мама
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #63 -:
януари 24, 2014, 08:01:35 »
Skarlet, чакаме включване както се казва
Щом всичко е наред и бебето се е размърдало, дано всичко протече бързо и максимално безболезнено.
Събева, февруарски водолей ще е а?
flyin, и от теб чакаме новини.
Истината е че като миказаха отивай на тонове и осъзнах, че скоро скоро ще се срещнем с малката госпожица.Аз търпение вече нямам да си призная
Толкова години я чакам, и сега искам да я видя, много искам да я видя
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #64 -:
януари 24, 2014, 09:17:33 »
Магито
вярвам ти напълно. Преди първото ни детенце имах спонтатен аборт, слава богу не минаха много месеци докато забременея отново, но разочарованието от първата бременност остана като един страх, горчивина.Просто човек който не го е изпитал не може да ме разбере. И аз като теб нямах търпение да видя малкото си момченце. Може би за това раждането не ми се стори нещо неприятно, защото знаех че след всяка една манипулация се приближавах с още една крачка до така чаканото щастие. Няма такъв момент просто, няма. Никога няма да го забравя, личицето му, как се мъчеше да отвори очички и да види мама която толкова време го чакаше. Още си спомням момента в който легнах на операционната си казах "това е след минути ще го видя, да ми правят каквото искат". Страха се бори единствено с положителни мисли, добро настроение, а когато и бебето е желано и чакано вярвай ми няма да остане лош спомен от раждането.
Дай боже на всички които искат, които чакат дълго време като вас не едно а две-три малки съкровища, защото само това осмисля живота.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #65 -:
януари 24, 2014, 09:44:20 »
Цитат на: sabeva_07 в януари 24, 2014, 09:17:33
защото само това осмисля живота.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #66 -:
януари 24, 2014, 09:48:44 »
Снощи се събудих от болки и засичах нерегулярни контракции през 12, 8, 5, че и 3 минути. Слава богу, спряха в един момент, ама не беше приятно. От 3 до 4.30 се молех бебчо да изчака малко - не е само от това, че не сме съвсем готови, ами и е важно едни изследвания да ми излязат. Ако изкараме 2 в 1 до вторник, ще съм един много щастлив човек.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #67 -:
януари 24, 2014, 10:05:04 »
flyin, не се притеснявай толкова. Бебчето дава сигнали, но това не означава непременно, че днес-утре ще родиш. Разбира се си знаеш, че трябва да си в готовност всеки момент, след като сте вече на финалната права.
Аз например дежурих две нощи от 3 до 5 с такива нерегулярни, болезнени контракции, не просто стягане на корема, две седмици преди термина, а преносих 9 дни и накрая го "поканиха" моето момче да се появява вече.
Дано успееш да си приключиш планираните неща(страшно ми е познато това) и леко раждане ти желая!
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #68 -:
януари 24, 2014, 13:19:30 »
Привет и от мен.
Ангелче
, изненадали са те с новина и теб. Ако се налага да влезнете в болница за наблюдение ти пожелавам да е за възможно най-кратко време!
Скарлет
, това са хубави новини
Бебчо ще се справи най-добре и няма да се налага да го "поканвате". Стискам ви палци!
Flyin
, разбирам притеснението ти. За мен най-неприятно е като получа някакви леки контракции, че човек не знае дали се почва, дали ще е след ден-два, седмица или повече.
Вярвам, че бебо ще изчака да си вземеш изследванията и да си по-спокойна! Моето изчака и сега ми е наистина по-спокойно.
Ти си напред с четенето на книги. Аз да си призная още първата не съм свършила. За кърменето също много исках да прочета някоя книга, но сега сме на вълна търсене и обмисляне на варианти за ясли. Утре е срока за подаване на документи и сме в дилема какво да правим...
Вчера бяхме на запис на тонове. Всичко е ок. Лекарката потвърди, че бебо наистина се е смъкнал, леко е скъсил шийката. Контракции не засякоха. Вече ще сме всяка седмица на преглед. Най ме зарадва, че хомоглобинът се покачил, хапчетата имат дадоха ефект и май ще избегнем вливанията на желязо
Зная, че е нормално, но бебо вече много ми натиска мехура, чак някой път ми пари и не мога да седя права..
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #69 -:
януари 24, 2014, 15:39:30 »
Момичета връщам се току-що от среща с д-ра който ще ми прави секциото. Прегледа ме и каза 80% скъсена шийка, аз контракции си имам от много време но не са болезнени, пия магнерот 3х2 но явно и това не помага особенно. На тръгване се разбрахме да му звънна ако нещо се случи преди плануваната дата. Така че нашата мома може сама да избере кога да се запознае със семейството, а не да чака желанията на мама. Иначе каза че е около 3000 гр., надявам се все пак да си постои още малко, но божа работа. Това е от нас милички, пазете се, хубав уикенд
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
януари 24, 2014, 17:26:47 »
Благодаря ви много за милите думи, момичета! Сега се връщам от преглед при моя лекар - бебчо, води, шийка - 6 точки, само плацентата вече е много калцирана и изглежда няма да чакаме дълго. Тоновете по-рано днес бяха добре, но за пръв път малкият съвсем не спря да хълца и шава и на места апаратът не отчиташе изобщо дейност. Отделно имах и доста контракции и за първи път видях толкова нашарен запис. А бе започва се със забавния период
Thea, направо ме шашкат германците със системата им
Спряхте ли се на някоя конкретна ясла? Има ли разлики в метода на обучение на децата?
Браво за хемоглобина, особено в този последния период това е много хубава новина! За натиска върху мехура, много добре те разбирам, много е неприятно. Аз даже от време на време като го усетя как се върти малчо, изтръпвам.
sabeva_07, 80 % скъсена шийка си е наистина внушително
Може все пак да ви е януарско водолейчето, а не февруарско
Стискам палци да мине леко, когато и да е.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #71 -:
януари 25, 2014, 18:35:42 »
Здравейте и от мен. Ние сме още 2 в 1, но не знам докога. От ранния следобед съм с нерегулярни контракции и сега съм в чуденка ще минат или няма. Още не съм звъняла на док. Ще си полежа пък да видим.
Sabeva_07, предпоследният ти пост ме просълзи, защото аз съм минала през точно същото като теб преди появата на Иван и просто ме докосна в душата. А последният ти пост доста ме развълнува. Може бебка сама да си е намислила датичка. Каквото и да е - всичко да мине под мед и масло.
Flyin, поздравления за отличните ти резултати от тоновете. Явно и вашата датичка ще е скоро.
Thea, напълно те разбирам за яслите. Звучи оттук странно, но и в Белгия, където живеехме доскоро беше така - ясла се избираше още в четвъртия месец на бременността, защото после места нямаше. Дано да имате късмет!
Маги, Ангелче и Морското момиче, дано всичко е наред и при вас. Дано не забравям някого.
Аз ще ходя да си полегна малко. Дано преминат контракциите, че изобщо не искам да раждам през нощта.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #72 -:
януари 25, 2014, 18:41:55 »
Обичам да раждам през нощта! Обаждаш в 3 да събудиш роднините с хубава вест.
Сега с този сняг не съм сигурна, че искам да е през нощта, че няма кой да помага ако закъсаме.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #73 -:
януари 25, 2014, 20:17:27 »
Здравейте на всички
Благодаря за съветите относно коремчето
Много е вълнуващо да ви чета като сте вече на финала. Звучите спокойни и уверени, което на мен като за първа бременност ми действа много успокояващо.
Скарлет, стискам палци всичко да е наред и дали през нощта или през деня скоро ще се срещнете с малчо
sabeva_07, flyin, и при вас явно момента наближава, стискам палци
Маги, браво на момата за хубавите тонове.
Thea, успех в избора на градина
и браво за хемоглобина.
На всички да се пазите и да сте добре ви пожелавам.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
януари 25, 2014, 20:52:00 »
Фалшива тревога при мен. Малко лежане и топъл душ оправиха работата поне засега.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...