Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 31, 2025, 01:03:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 77996 пъти)

Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 21, 2014, 18:18:03 »

Маги, почнала си и ти гнезденето. Това и сортирането на дрешките - голям кеф е. smile

Seagirl, каква доза желязо ти предписаха, защото моята при сходен резултат (104) ми е по едно хапче сутрин и една вечер, и ми се струва малка. Още повече, че вечерните често ги забравям. Умората идва и от ниския хемоглобин, така че ходенето на почивки си е задължително. 

Пазете се, момичета. Още малко остава и други въпроси ще обсъждаме живот и здраве вече.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: януари 21, 2014, 19:09:43 »

Момичета на мен хемоглобина ми беше 109 когато ми изписаха ферофолгама 2х2, за 28 дни го качих на 116, после продължих на 2х1 и след 2 седмици беше 118. Вмомента съм на доизпиване и го спирам защото и секциото си наближава. Дано окаже положителен резултат високия хемоглобин,защото първия път като раждах беше 102.

И аз казвам старт на бебевалежа ама бебоците си избират датички сигурно  yahoo
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 21, 2014, 19:14:47 »

Гнездене ли е не знам, ама само гледам къде е мръсно и трябва да се почисти, моя мъж ще ме изхвърли.Хахаха.Иначе моя хемоглобин се беше вдигнал на 113 след ударна доза ферофолгама и вливане на нещо си.Сега продължавам с голямата доза хапове, ама така е.Гледам и през ден да си правя фреш от една глава червено цвекло и два грейфрута.Не е най-вкусното нещо на света, ама няма начин, ям и тахан и червено месо и какво ли не.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 21, 2014, 19:28:31 »

Seagirl, каква доза желязо ти предписаха, защото моята при сходен резултат (104) ми е по едно хапче сутрин и една вечер, и ми се струва малка. 

И на при мен това е дозата. Също да избягвам мляко и млечни продукти, защото пречели на усвояването на желязо. Това ми е проблем, защото прясното мляко беше единственото, което ме спасяваше от ужасния запек. А тези капсули имат запичащ "ефект". Затова и умишлено пия само 1 капсула на ден и наблягам на цвекло и мед с орехи. Че кошмара, който преживях не желая да се повтаря.
Мисля след седмица да отида до близката лаборатория и да си платя едно изследване. Ако няма промяна или е по-лошо, пия 2 пък каквото ще да става.

Маги, и аз съм се чудила за чужбина особено някои щати в Америка, където се работи до седмица преди термина и след това 4 месеца след раждането трябва да се върнеш на работа. girl_impossible Имам 2 познати там и на 2те майките заминаха при тях, за да се грижат за бебетата. Нашата с-ма си има недостатъци, но е огромно предимство да имаш възможността да си до детето първите му 2 години, както и като бременна да можеш да ползваш болничен ако прецениш, че е нужно.  good

Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #49 -: януари 21, 2014, 19:51:24 »

Маги, може да наминеш към нас, ако мъжа ти вече се ядосва на почистването ти  girl_haha Ти вече вкъщи в майчинство ли си?
Seagirl, радвам се, че се разписа  smile Нормално е да се изморяваш. Аз също почнах да се изморявам с падането на хемоглобина. Моят е и доста по-нисък... И аз четох за млечните продукти и че пречели на усвояването, но ми казаха, че няма проблем, стига да има достатъчно време между приема на желязо и млечен продукт.
Скарлет, вярно си имала голямо приключение  sad А баткото дано да свикне бързо с новия член на семейството. В началото май повечето деца ревнуват. Моята сестра на изписването ми, за добре дошла, ми е залепила един шамар и е изчезнала  smile Стискам палци всичко при вас да е нормално, а и малкото човече може да ви изненада точно около термина  Wink
Flyin, мила, разликата в сватбите и термините я забелязах още в началото от тикера ти. Е, не е точно 7 дни, но с около 10-12 дни се гоним все biggrin
Събева, много мило от страна на баткото. LOVING Дано да е все така грижовен към малката. Успех и за секциото, деня вече наближава!

Аз днес нямах абсолютно никакви сили, не съм мръднала от дивана nea Нямах сили да прибера на малкия останалото пране и да се разходя. Но то е и едно никакво време тук...Аз също получавам леки придърпвания и тежест ниско долу като ходя и затова гледам умишлено да почивам когато мога и да не се упреквам, че не чистя или готвя. Щом ме гони умора, може и хемоглобинът да не се е повлиял от хапчетата, в четвъртък ще видим.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 22, 2014, 18:43:19 »

Seagirl, аз заради това си вземам Линекс - така нямам проблеми с ходенето до тоалетна.  blush

Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: януари 22, 2014, 23:27:29 »

Нареждам се на опашката. Днес се оказа че терминът ми е 14,02. Известна вина имам и аз, че казах дата на последен цикъл без да имам идея кога е бил точно той. Това се получи защото последния ми цикъл беше едва втори след първото раждане и понеже още кърмех, по-скоро се чудих дали ако върна още едно кърмене няма да ми спре отново цикъла, отколкото да се сетя че шансът да забременея е по-голям. Когато не ми дойде дълго време дори си помислих че съм излъгала организма си и дълго време не си правих  тест за бременност.
Та, доктора мери, гледа и каза, че бебето се развива нормално, но като бебе с термин 14,02. Ако до 30,01 не съм родила ме приемат в болницата и ме чакат, но под ежедневно наблюдение.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: януари 22, 2014, 23:36:41 »

Тц, няма засега. Вървим към преносване. Нямам пукната контракция, води достатъчно, плацента неузряла. Днес пак мерихме тонове. Добри са, но бебчо почти не се движи вече и аз малко се психирах. Док каза, че ако не излезе до термин, ще го "поканим" с окситоцин още на следващия ден.

Scarlett, с първото дете преносва ли? Защо още на следващия ден след термина ще предприемат мерки за предизвикване на раждането?
Стискам палци да тръгне раждането навреме, че не са много приятни тези "покани" give_rose
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 23, 2014, 02:39:08 »

angel4e, станало е объркване, но да сте живи и здрави с бебчето. Тъкмо ще имате подарък за деня на влюбените. smile

Marri, баткото не е преносен, роди се два дни преди термина. Но поне имаше някакви подготвителни контракции целия девети месец и се движеше активно. Сега контракции йок и док я попритесниха малко вялите движения на плода. Но пък последните два дни бебчо рита доста и аз се успокоих. Утре съм пак на тонове и ще видим. Ще ми правят и преглед за разкритие, та малко не съм въодушевена, ама док си знае работата. Аз съм й казала каквото ще да прави, само да не ме реже. От болка не ме е страх. Но като имаш предвид, че съм от хората, които трябва съвсем да са сдали багажа, за да изпия дори един аспирин, идеята за предизвикването на раждане изобщо не я приех добре. Моето вътрешно усещане е, че бебо ще си тръгне сам преди термина, както стана и с баткото.

Ей, ама много е гадно всички познати да ти звънят непрекъснато и да питат какво става, имаме ли новина вече или още няма. За втори път го преживявам това и направо ми идва да си изключа телефона вече. Извинявайте, че ви се оплаквам!
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: януари 23, 2014, 07:43:40 »

Скарлет, не се притеснявай от липсата на контракции, че дори и от липсата на разкритие.
Аз на 14-ти февруари бях на ресторант с половинката, а на 15 февруари сутринта се почна. Първо започнаха да ми изтичат водите, като отидох в болницата се оказа че съм само с 1 см разкритие. В крайна сметка при мен ускориха получаването на разкритие, поради факта че водите изтичат, а не е добре това да става без увеличаване на разкритие.
Та, спокойно, може всичко да си се случи за броени часове в деня на самото раждане. Не всеки път жената има контракции преди това или пък голямо разкритие. Поздравявам те за решението ти да раждаш нормално Bravo Надявам се и аз един ден с второ, пак така да си родя!

Късмет на всички бъдещи майчета! И извинявайте, че нахълтах така blush
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 23, 2014, 10:14:18 »

Добро утро, момичета! Аз съм много щастлива, че все още сме 2 в 1 и съм в добро настроение, та дано ви пратя малко положителна енергия и на вас smile

Seagirl, дано пребориш проблемите със стомахчето. За изследването - само имай предвид, че може би има нужда повечко време да приемаш желязото, преди да се види реално ефект в резултатите на хемоглобина. Може би поне 2-3 седмици  ohah Между другото, аз също чакам 2 часа между прием на магнезий и желязо или млечни продукти и желязо.

Thea, дано се чувстваш по-добре вече! Аз също бях така вчера и прекарах няколко часа в леглото (м/у др. дочетох Азбука на кърменето, препоръчвам я  good ), защото имах чувството, че бебчо всеки момент само ще си излезе от мен, без напъни или помощ biggrin Детето вече е много много ниско и ме е страх, че нямам още много време, а още сме на кашони  girl_impossible
Най-добре си почивай повечко, домакинската работа може да почака малко.

angel4e, ти направо ме застреля biggrin Не ти ли го казаха още на феталната морфология, че бебето отговаря на определена седмица? Как е възможно в края на бременността да става ясно това? Нищо де, както казва Скарлет, ще си имате прекрасен подарък за 14ти февруари, пък и още малко време за подготовка и внимание за каката smile

Скарлет, май последните дни са били тежки за теб. Мога да те разбера колко досадни могат да бъдат телефонните обаждания - защо наистина не спреш да вдигаш на определени хора? Би ли могло да се получи? Моя приятелка така беше направила и я разбирам.
Стискам палци и на краката всичко скоро да се ориентира в най-добрата възможна посока и да мине съвсем леко smile

Аз днес трябва да съм на ЖК, заради грипната епидемия в София това става много забавно. Звъннах на лекаря, той също не знае какво ще се случва, тъпото е, че са ми останали изследвания, които не сме правили, а няма никакво време да ми излязат резултатите. Ще се пробвам все пак по-късно, дано ме вземе.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 23, 2014, 11:44:28 »

Аз утре съм на преглед при д-ра който ще ми прави секциото, тъй като моето АГ не изражда. Та по принцип последната ми консултация е насрочена за 30-ти, дано няма изненади че и тук се говори за грипна епидемия. Пазете се мами, не остана , на финалната права сме.

yahoo
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 23, 2014, 13:50:14 »

Скарлет, питах те понеже аз бях с преносване, но ме изчакаха 9 дни преди да започнат да го "канят". Предполагам всеки предпочита да си започнат естествено нещата, но какво да се прави.... В такива случаи е важно какъв лекар си избрал, за да можеш да му се довериш напълно за взетите решения.
Прегледът за разкритие може и да поускори нещата, а и щом инстинктите ти подсказват, че моментът наближава, значи е така.
Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин, който и да е той give_rose
За обажданията те разбирам напълно, но и до днес не разбирам хората, които го правят....

Seagirl, може би е по-добре да попиташ лекаря си какъв съвет ще ти даде за проблема, тъй като не е нещо маловажно.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 23, 2014, 21:31:34 »

Привет по никое време.Аз днес ходих на тонове за първи път ми беше, всичко е ОК, даже диването рита по време на записа.Иначе се видяхме и с доктора, разбрахме се за датата за секциото, поговорихме си за беба, за подуването на краката ми и т.н.Абе доволна съм от днешния ден.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: януари 23, 2014, 22:10:34 »

Ето ме и мен,  още сме 2 в 1.
Прегледът днес мина добре - тоновете са ни хубави, имам 1 см разкритие, контракции нямам. Док каза, че може да родя днес, утре или след 5 дни, но определено раждам вече, защото главата на бебчо е нисичко. Бях забравила колко е гаден прегледът за разкритие, ама здраве да е. Бебчо се е размърдал доста, така че дори при потенциално преносване, няма да бързаме с предизвикването на раждането. Така че да видим - аз ли ще бъда, sabeva_07, flyin или някой друг, ама бебевалежът скоро ще започва. smile

Маги, честити ти първи тонове. Така някак осъзнаваш, че съвсем наближава момента. smile

flyin, sunray, Marri - благодаря за милите постове и разбирането. Неродила бременна няма, така че няма страшно - ще се справим.

Seagirl, много е странно, но на мен желязото ми действа разхлабващо. Сподели с лекаря си, все има някакво решение. Но не се мъчи. Аз при предното раждане получих един хемороид и още ме тормози понякога. Не е шега работа.

sabeva_07, как се чувстваш като си знаеш вече датичката - по-спокойно ли ти е или напротив? smile

flyin, момченцата обикновено повече си стоят до термин според моята лекарка, защото по-бавно им се развивали дробчетата. Така че няма страшно - ще си оправите кашоните. smile

Лека на всички и се пазете!
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: