Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 31, 2025, 00:57:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 77994 пъти)

tsve4e
Професор
Публикации: 332

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: януари 17, 2014, 13:25:06 »

Извинявам се, че се намесвам във вашата тема, но миналия септември моя колега и жена му до последно отиваха към болницата знаейки, че ще се върнат с момче и изведнъж се появи мома  pardon Това естествено са редки случаи и не вярвам да се случва много често. А за водолеите, аз съм такъв представител и от родителите си знам, че съм била много кротко дете и не съм създавала главоболия. За пубертетските години няма да споделям, дано там за всеки е индивидуално  blush Успех на всички мами!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: януари 17, 2014, 14:01:59 »

sabeva_07, и моя корем с първата бременност беше остър, непознати ме спираха да ми кажат че ще е момче. Тинтири-минтири.Къде  е връзката между формата на корема и пола?
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #32 -: януари 17, 2014, 15:33:06 »

Скарлет, flyin e няколко дни с термин преди мен. Бебоците да се появяват по ред на номерата smile Послушно е вашето момченце, ще изчака татко да се върне от командировка smile

Ангелче, стискам палци за едно леко раждане!

Коментари за формите на корема, киселите краставички, слагане на сол по глави хич не ги и регистрирам. На мен ми повтарят, че ще е момиче, защото само сладко ми се яде, а не кисело и все ме питат променил ли се е пола crazy

Днес ми е ден, в който по-добре да не бях ставала от леглото...
Пожелавам ви хубав и спокоен уикенд  smile
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: януари 18, 2014, 03:56:05 »

Angel4e, виж как съм се объркала. Чакаме да поведеш темичката с най-прекрасната новина! Леки финални метри и здравичко бебе ти желая. Ще се радвам да споделиш как успяваш да се грижиш за толкова малко детенце с големия корем. Моето хем е голямо вече, хем не ми е най-лесно накрая.

Flyin, надявам се да не съм те обидила, явно пак съм чела недочела нещо.

Sabeva_07, това с формата на корема ряпа да яде в сравнение с всякакви там 4Дта и гинеколози, няма по-точен ултразвук. Шегувам се разбира се.  Wink Май ти си трета по ред по термин. Взех да си правя класация. smile Оказва се, че всъщност трета е flyin. smile

Мен пак ме хвана безсънието нещо.  tease
« Последна редакция: януари 18, 2014, 03:58:46 от Scarlett » Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: януари 18, 2014, 09:06:36 »

Scarlett аз съм трета по ред ама съм секцио, така че не се знае.Все пак не сме на състезание когато тогава да са живи и здрави бебоците пък  Wink
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: януари 20, 2014, 10:24:44 »

Flyin, надявам се да не съм те обидила, явно пак съм чела недочела нещо.
Не съм се обидила, разбира се, просто се зачудих smile

Днес ми е ден, в който по-добре да не бях ставала от леглото...
Thea, какво се е случило, всичко наред ли е?

Относно предполагаемите термини - определено не сме на състезание, аз искам да финиширам по-нататък, ако може biggrin
Последните дни при нас тече трескава подготовка, аз вчера гладих бебешки дрешки и спално бельо в продължение на 5 часа и гърбът ми после ми разказа играта. А имам още толкова да гладя  girl_impossible
Днес мисля да си довърша багажа за родилното, подготвила съм дрешки на бебо за изписването и усещам как ще пиша детайлни инструкции на мъжа ми, за да не забрави нещо покрай емоциите biggrin
С квартирата за сега се надявам, че спря драмата (поне за сега), в събота сглобихме леглото и сега остават само дреболии. Както и пак чистене на апартамента biggrin

За коментарите на хората относно корема ми/бременността и непоисканите съвети - научих се да отговарям със заучени реплики и усмивка, както и си взех бележка какво да НЕ казвам на бременна жена за в бъдеще smile Не се изнервяйте, убедена съм, че хората не мислят лошо като правят тези коментари.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: януари 20, 2014, 11:41:18 »

Момичета как помните такива подробности, аз забравям коя кога е особено ако няма лентичка.Изключено е с тоя пилешки мозък дето ми остана.

Иначе ние с беба сме добре.Взеха да ми оттичат краката и ми се надуха пръстите на ръцете, но за средата на 8-ми месец мисля е нормално.Все пак както ме посъветваха моите дружки, а и аз така мисля ще мина през док, да пусна една урина.Идната неделя ще почна да пререждам дрешки по размер, ще взема от племенника каквото става и започвам да пера, гладя прибирам.Трябва и да видя какво остана за до купуване и да се ориентираме да го набавим.Абе дойде ли февруари вече се ориентираме към среща.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: януари 20, 2014, 14:09:31 »

Маги, на мен краката ми са подути от началото на 8-мия месец, а халката на ръката я махнах още по-отдавна, хич не съм се замисляла че не е редно.
scarlett, в средата на 6-тия месец нямах сили за целодневно обгрижване на малко дете и го пуснах на ясла. Нямам никаква помощ, мъжа ми работи всеки ден и понякога просто лягам и казвам на малката че не мога да стана blum. Понякога го оставям той да сготви като се прибере.
Но Симона не ми създава големи грижи, рядко е досадна smile и иска да обикаляме стаите. Благодарение на мързела ми тя бързо се научи да ми носи много неща, да се събува и да сяда на гърнето, да се трие сама и да си обува гащите smile
Възстановихме разходките, които са изпитание и за нея и за мен-аз сядам на почти всяка пейка, а тя просто е свикнала че мама не носи и като се умори помрънква малко но търпи да стигнем до вкъщи.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: януари 20, 2014, 16:04:30 »

И аз вече съм така, само гледам за пейка да седна на нея.Всяко излизане е предизвикателство, изморявам се бързо и започват да ме болят слабините.Е сега излизах, накрая само мечтаех да се опъна в леглото.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #39 -: януари 20, 2014, 17:01:06 »

Flyin, благодаря, всичко е наред. Просто кофти ден беше и за капак седях 40 мин. заседнала в метрото с хиляди кихащи около мен, едвам си овладях хремата след това  nea Дано при вас преживяванията с хазяите наистина са свършили и се концентрирате върху най-важното! Аз също багажа, който мъжа ми трябва да донесе при изписването или нещо което може да потрябва съм го приготвила в чанти и съм оставила бележки biggrin

Аз дати много помня, затова помня и термините. А на flyin термина го запечатах, защото и сватбите ни бяха, а сега и термините през 7 дни  biggrin

Ангелче, много ми хареса как се оправяш с бъдещата кака. smile
Възхищавам ви се на мамите, на които ви е второ детенце как се оправяте в това положение!
Маги, почивай си по-често, ако можеш. Дано се разминеш само с леко подуване на краката! Аз сега съм щастлива, че мога да си обувам пак обувките.
Скарлет, как сте вие? Предполагам вече нетърпеливи  smile
Събева, назначиха ли ти дата за секциото?

Мен ме почнаха от събота контракции като придърпване, усещах, че бебето слиза надолу. Мъжо се притесни, дори искаше с дрехите да спи, за да е в готовност biggrin Бебо сега ми натиска мехура до болка направо. Редовно съм в wc-то. Вечер получавам пак гадене, ту ми е студено, ту топло...усещам, че това може да е подготовка за предстоящото раждане. И аз вече почнах да се изморявам, гледам повече да лежа и почивам. Днес акушерката идва до вкъщи и ми изчисли, че малчо в момента е около 2520 гр., още е малко пухчето и дано си седи и наддаде малко  huhhuh.gif
Днес ходих при доктора, който ще присъства на раждането. Прати ме и до анестезиологията да ми обесняват за упойки. Попълвах всякакви, та ако се наложи да действат, а не тепърва да чета и попълвам. Регистрираха ме в болницата и за прием т.е. всякаква бюрокрация и документи са уредени и си отдъхнах smile
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: януари 20, 2014, 17:42:17 »

Thea датата ще е между 1-6 февруари, понеже съм суеверна няма да я конкретизирам точно. Казват че колкото по малко хора знаят точната дата, по леко минавало раждането. Дано да е така.

Относно по-голямото дете да ви кажа моят малък сладур ми е само в помощ.Е разбира се като всяка дете си иска вниманието, но определено знае че като ще излизаме мама трудно се обува.Без да го викам идва и ме пита дали искам помощ да ми обуе чорапи, боти.Когато изпусна нещо на земята идва и го взема, но все пак не забравяме че е почти на 6 години и много добре разбира че ми е трудно. Преди 2 дни искаше подробни обяснения за бебетата.От къде се хранят в коремчета, обяснявали ли сме му че тати носи зрънцето, а мама отглежда бебето в корема 9 месеца и след това го ражда в болницата. Но той се заинати и вика че не му казваме всичко, как точно тати го слага в корема, магьосник ли е. Иначе е запознат с пъпната връв, със това че главата на бебето имало две дупки и не се пипат като се роди, абе изобщо големи майтапи с него.
Казвам му че съвсем скоро ще гушне своята малка сестричка, но като че ли разбира и не е нетърпелив знае че трябва още малко да порасне в корема на мама. Заделил си е парички от Нова Година за да и купи подарък като се роди. Много мило, за сега нямам оплаквания, но очаквам да има ревност и знам че с повече обяснение и внимание няма да стигаме до истреии от негова страна.
Това е от мен, днес бях на тонове, добре са.
Хубава вечер милички  Wink
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: януари 20, 2014, 23:20:51 »

Казвам му че съвсем скоро ще гушне своята малка сестричка, но като че ли разбира и не е нетърпелив знае че трябва още малко да порасне в корема на мама. Заделил си е парички от Нова Година за да и купи подарък като се роди. Много мило, за сега нямам оплаквания, но очаквам да има ревност и знам че с повече обяснение и внимание няма да стигаме до истреии от негова страна.
Ах, колко мило, направо тръпки ме побиха (в положителния смисъл) smile Вашето детенце е златно!

Thea, миличка, изобщо не знаех, че сватбите ни са били през 7 дни, как пък помниш biggrin Или знаеш от тикера отдолу? Моят термин обаче го преместиха от 5ти на 9ти още първите месеци и не съм си сменила тикера за бременността от мързел biggrin
Абсолютно те разбирам за преживяванията в метрото, аз също пътувам с градския транспорт и от време на време се улавям как си поемам дъх, за да не вдишам въздуха пред кихащия/кашлящия човек до мен  crazy
Дали Скарлет няма да ни изненада с някоя хубава вест?  yea
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: януари 21, 2014, 01:04:00 »

Дали Скарлет няма да ни изненада с някоя хубава вест?  yea

Тц, няма засега. Вървим към преносване. Нямам пукната контракция, води достатъчно, плацента неузряла. Днес пак мерихме тонове. Добри са, но бебчо почти не се движи вече и аз малко се психирах. Док каза, че ако не излезе до термин, ще го "поканим" с окситоцин още на следващия ден. Все ме пита дали бебето рита, а той не е никак активен. Само си ръчкам корема малко да го раздвижа и пак го мързи диването. Е преди малко го почерпих с малко шоколад и се поразмърда. В четвъртък пак сме на тонове. Стискайте палци всичко да е нормално, че взеха да ме хващат лудите.

А ние с детето се оправяме самички, вече нямам грам сили. Съпружеското тяло работи нон-стоп, сутрин излиза преди да сме станали и вечер се връща след като сме заспали, поне вече е в България, мама и татко са се тръшнали от грипа, затова детенце е по цял ден с мен, даже и на прегледи вече ходи редовно с мене. Като цяло е добро дете и слуша, но понякога проявява характер. Очаквам голяма ревност от негова страна като се роди бебето. Много е свикнал с мен, особено в последно време. Даже днес обясняваше на лекарката, че татковците нямат бебета в коремчетата, но пък имат гърдички и мляко. Затова тати щял да спи с бебето и да му дава мляко, а аз ще продължа да спя с него. Даже не приема и, че няколко дни ще съм в болница -ту казва, че ще идва с мен, ту че пак ще върнем бебето в коремчето и аз бързо ще се прибера. Говоря, обяснявам непрекъснато, дано не ни е драматична адаптацията. Иначе още в началото пита как се е появило бебето, обясних му, че е от семенце и на следващия въпрос как е влязло в коремчето нещо го замотах. Пита и няколко пъти откъде ще излезе, обясних му откровено, но май не му стана много ясно.

Днес ми беше странен ден. След прекрасна разходка в Борисовата градина, се наложи да гоня Иван, който беше яхнал тротинетката и ми изчезна от погледа. Имах чувството, че ще изсипя бебето по пътя някъде. После се оказа, че са ми вдигнали колата с паяк и обикаляхме доста София с детето, докато я намерим къде са я откарали. Полицаят като ме видя в какво състояние съм, ми се извинява сто пъти. Е, това не ми спести глобата. После пазаруване, мъкнене на торби от супермаркета, приготвяне на вечеря, къпане и приспиване на детенце. Едва гледам. А как ще е всичко това по две направо не мога да си представя.  Ама да сме живи и здрави. Няма по-голямо щастие от децата.   blum
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: януари 21, 2014, 17:43:55 »

Здравейте момичета smile

Чета ви и ви се радвам, повечето сте вече почти на финала и скоро ще гушнете сладките си бебоци. Аз имам още 2 месеца, така че имам предимството да черпя от вашия опит  blum

Ние сме добре, корема ми най-после почна да расте с по-бързи темпове, че се притеснявах, че с такъв дребен корем, сигурно ще имам дребно бебче. Хемоглобина ми е нисък - 103, така че и аз влизам в клуба на пиещите Ферофолгама. Разбира се, наблягам и на храни богати на желязо, че само с хапчето не вярвам да се повлияе. Чувствам се добре, но и аз много бързо се изморявам и определено силите ми са доста по-ограничени. Вече почти не мога да вървя пеш...което ме и дразни донякъде. Преди така обичах да вървя, а сега дори смешното разстояние до магазина не мога да мина без да спра за почивка.
Точно както описва Маги, появява се една болка в слабините, която почва да се усилва..много неприятно. Канят ни на разходки сега в хубавото време...но просто знам, че не мога и реших да не се пришпорвам, че да не направя някоя беля.

Пожелавам ви да сте добре и спокойни (доколкото е възможно) аз тръпна в очакване на новини от вас  tease
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: януари 21, 2014, 17:56:31 »

Сега като ви чета и си следя усещанията се чудя в чужбина как работят почти до термин.Не е глезотия това моето, и съм сигурна, че щяха да ме уволнят до сега.Наистина ходенето е едно предизвикателство, а и аз като Морско момиче обичам да ходя пеша, така се придвижвам в града.Сега бавно с почивки.

Иначе аз тия дни съм се отдала на чистене и готвене.Май ме удари нещо, че съм лъскала вчера банята, а това занимание го мразя.Беборана вече рита по-малко, повечко се върти, май и стана тясно.

Тази събота и неделя няма да ми се получи, но другата ще започна да сортирам бебешките дрешки и да ги пера и гладя.Имам много да взимам от сестра ми та ще е едно преглеждане, ще откарам половин ден в това.

Скарлет, и ти си имала приключение, направо не ти завиждам.

Чакам и аз новини вече.Както се казва нека бебевалежа да започне smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: