Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 31, 2025, 00:57:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
14
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 77993 пъти)
tsve4e
Професор
Публикации: 332
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #30 -:
януари 17, 2014, 13:25:06 »
Извинявам се, че се намесвам във вашата тема, но миналия септември моя колега и жена му до последно отиваха към болницата знаейки, че ще се върнат с момче и изведнъж се появи мома
Това естествено са редки случаи и не вярвам да се случва много често. А за водолеите, аз съм такъв представител и от родителите си знам, че съм била много кротко дете и не съм създавала главоболия. За пубертетските години няма да споделям, дано там за всеки е индивидуално
Успех на всички мами!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #31 -:
януари 17, 2014, 14:01:59 »
sabeva_07, и моя корем с първата бременност беше остър, непознати ме спираха да ми кажат че ще е момче. Тинтири-минтири.Къде е връзката между формата на корема и пола?
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #32 -:
януари 17, 2014, 15:33:06 »
Скарлет
, flyin e няколко дни с термин преди мен. Бебоците да се появяват по ред на номерата
Послушно е вашето момченце, ще изчака татко да се върне от командировка
Ангелче
, стискам палци за едно леко раждане!
Коментари за формите на корема, киселите краставички, слагане на сол по глави хич не ги и регистрирам. На мен ми повтарят, че ще е момиче, защото само сладко ми се яде, а не кисело и все ме питат променил ли се е пола
Днес ми е ден, в който по-добре да не бях ставала от леглото...
Пожелавам ви хубав и спокоен уикенд
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #33 -:
януари 18, 2014, 03:56:05 »
Angel4e, виж как съм се объркала. Чакаме да поведеш темичката с най-прекрасната новина! Леки финални метри и здравичко бебе ти желая. Ще се радвам да споделиш как успяваш да се грижиш за толкова малко детенце с големия корем. Моето хем е голямо вече, хем не ми е най-лесно накрая.
Flyin, надявам се да не съм те обидила, явно пак съм чела недочела нещо.
Sabeva_07, това с формата на корема ряпа да яде в сравнение с всякакви там 4Дта и гинеколози, няма по-точен ултразвук. Шегувам се разбира се.
Май ти си трета по ред по термин. Взех да си правя класация.
Оказва се, че всъщност трета е flyin.
Мен пак ме хвана безсънието нещо.
«
Последна редакция: януари 18, 2014, 03:58:46 от Scarlett
»
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #34 -:
януари 18, 2014, 09:06:36 »
Scarlett аз съм трета по ред ама съм секцио, така че не се знае.Все пак не сме на състезание когато тогава да са живи и здрави бебоците пък
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
януари 20, 2014, 10:24:44 »
Цитат на: Scarlett в януари 18, 2014, 03:56:05
Flyin, надявам се да не съм те обидила, явно пак съм чела недочела нещо.
Не съм се обидила, разбира се, просто се зачудих
Цитат на: Thea в януари 17, 2014, 15:33:06
Днес ми е ден, в който по-добре да не бях ставала от леглото...
Thea, какво се е случило, всичко наред ли е?
Относно предполагаемите термини - определено не сме на състезание, аз искам да финиширам по-нататък, ако може
Последните дни при нас тече трескава подготовка, аз вчера гладих бебешки дрешки и спално бельо в продължение на 5 часа и гърбът ми после ми разказа играта. А имам още толкова да гладя
Днес мисля да си довърша багажа за родилното, подготвила съм дрешки на бебо за изписването и усещам как ще пиша детайлни инструкции на мъжа ми, за да не забрави нещо покрай емоциите
С квартирата за сега се надявам, че спря драмата (поне за сега), в събота сглобихме леглото и сега остават само дреболии. Както и пак чистене на апартамента
За коментарите на хората относно корема ми/бременността и непоисканите съвети - научих се да отговарям със заучени реплики и усмивка, както и си взех бележка какво да НЕ казвам на бременна жена за в бъдеще
Не се изнервяйте, убедена съм, че хората не мислят лошо като правят тези коментари.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #36 -:
януари 20, 2014, 11:41:18 »
Момичета как помните такива подробности, аз забравям коя кога е особено ако няма лентичка.Изключено е с тоя пилешки мозък дето ми остана.
Иначе ние с беба сме добре.Взеха да ми оттичат краката и ми се надуха пръстите на ръцете, но за средата на 8-ми месец мисля е нормално.Все пак както ме посъветваха моите дружки, а и аз така мисля ще мина през док, да пусна една урина.Идната неделя ще почна да пререждам дрешки по размер, ще взема от племенника каквото става и започвам да пера, гладя прибирам.Трябва и да видя какво остана за до купуване и да се ориентираме да го набавим.Абе дойде ли февруари вече се ориентираме към среща.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
януари 20, 2014, 14:09:31 »
Маги, на мен краката ми са подути от началото на 8-мия месец, а халката на ръката я махнах още по-отдавна, хич не съм се замисляла че не е редно.
scarlett
, в средата на 6-тия месец нямах сили за целодневно обгрижване на малко дете и го пуснах на ясла. Нямам никаква помощ, мъжа ми работи всеки ден и понякога просто лягам и казвам на малката че не мога да стана
. Понякога го оставям той да сготви като се прибере.
Но Симона не ми създава големи грижи, рядко е досадна
и иска да обикаляме стаите. Благодарение на мързела ми тя бързо се научи да ми носи много неща, да се събува и да сяда на гърнето, да се трие сама и да си обува гащите
Възстановихме разходките, които са изпитание и за нея и за мен-аз сядам на почти всяка пейка, а тя просто е свикнала че мама не носи и като се умори помрънква малко но търпи да стигнем до вкъщи.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #38 -:
януари 20, 2014, 16:04:30 »
И аз вече съм така, само гледам за пейка да седна на нея.Всяко излизане е предизвикателство, изморявам се бързо и започват да ме болят слабините.Е сега излизах, накрая само мечтаех да се опъна в леглото.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #39 -:
януари 20, 2014, 17:01:06 »
Flyin
, благодаря, всичко е наред. Просто кофти ден беше и за капак седях 40 мин. заседнала в метрото с хиляди кихащи около мен, едвам си овладях хремата след това
Дано при вас преживяванията с хазяите наистина са свършили и се концентрирате върху най-важното! Аз също багажа, който мъжа ми трябва да донесе при изписването или нещо което може да потрябва съм го приготвила в чанти и съм оставила бележки
Аз дати много помня, затова помня и термините. А на flyin термина го запечатах, защото и сватбите ни бяха, а сега и термините през 7 дни
Ангелче
, много ми хареса как се оправяш с бъдещата кака.
Възхищавам ви се на мамите, на които ви е второ детенце как се оправяте в това положение!
Маги
, почивай си по-често, ако можеш. Дано се разминеш само с леко подуване на краката! Аз сега съм щастлива, че мога да си обувам пак обувките.
Скарлет
, как сте вие? Предполагам вече нетърпеливи
Събева
, назначиха ли ти дата за секциото?
Мен ме почнаха от събота контракции като придърпване, усещах, че бебето слиза надолу. Мъжо се притесни, дори искаше с дрехите да спи, за да е в готовност
Бебо сега ми натиска мехура до болка направо. Редовно съм в wc-то. Вечер получавам пак гадене, ту ми е студено, ту топло...усещам, че това може да е подготовка за предстоящото раждане. И аз вече почнах да се изморявам, гледам повече да лежа и почивам. Днес акушерката идва до вкъщи и ми изчисли, че малчо в момента е около 2520 гр., още е малко пухчето и дано си седи и наддаде малко
Днес ходих при доктора, който ще присъства на раждането. Прати ме и до анестезиологията да ми обесняват за упойки. Попълвах всякакви, та ако се наложи да действат, а не тепърва да чета и попълвам. Регистрираха ме в болницата и за прием т.е. всякаква бюрокрация и документи са уредени и си отдъхнах
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #40 -:
януари 20, 2014, 17:42:17 »
Thea
датата ще е между 1-6 февруари, понеже съм суеверна няма да я конкретизирам точно. Казват че колкото по малко хора знаят точната дата, по леко минавало раждането. Дано да е така.
Относно по-голямото дете да ви кажа моят малък сладур ми е само в помощ.Е разбира се като всяка дете си иска вниманието, но определено знае че като ще излизаме мама трудно се обува.Без да го викам идва и ме пита дали искам помощ да ми обуе чорапи, боти.Когато изпусна нещо на земята идва и го взема, но все пак не забравяме че е почти на 6 години и много добре разбира че ми е трудно. Преди 2 дни искаше подробни обяснения за бебетата.От къде се хранят в коремчета, обяснявали ли сме му че тати носи зрънцето, а мама отглежда бебето в корема 9 месеца и след това го ражда в болницата. Но той се заинати и вика че не му казваме всичко, как точно тати го слага в корема, магьосник ли е. Иначе е запознат с пъпната връв, със това че главата на бебето имало две дупки и не се пипат като се роди, абе изобщо големи майтапи с него.
Казвам му че съвсем скоро ще гушне своята малка сестричка, но като че ли разбира и не е нетърпелив знае че трябва още малко да порасне в корема на мама. Заделил си е парички от Нова Година за да и купи подарък като се роди. Много мило, за сега нямам оплаквания, но очаквам да има ревност и знам че с повече обяснение и внимание няма да стигаме до истреии от негова страна.
Това е от мен, днес бях на тонове, добре са.
Хубава вечер милички
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
януари 20, 2014, 23:20:51 »
Цитат на: sabeva_07 в януари 20, 2014, 17:42:17
Казвам му че съвсем скоро ще гушне своята малка сестричка, но като че ли разбира и не е нетърпелив знае че трябва още малко да порасне в корема на мама. Заделил си е парички от Нова Година за да и купи подарък като се роди. Много мило, за сега нямам оплаквания, но очаквам да има ревност и знам че с повече обяснение и внимание няма да стигаме до истреии от негова страна.
Ах, колко мило, направо тръпки ме побиха (в положителния смисъл)
Вашето детенце е златно!
Thea, миличка, изобщо не знаех, че сватбите ни са били през 7 дни, как пък помниш
Или знаеш от тикера отдолу? Моят термин обаче го преместиха от 5ти на 9ти още първите месеци и не съм си сменила тикера за бременността от мързел
Абсолютно те разбирам за преживяванията в метрото, аз също пътувам с градския транспорт и от време на време се улавям как си поемам дъх, за да не вдишам въздуха пред кихащия/кашлящия човек до мен
Дали Скарлет няма да ни изненада с някоя хубава вест?
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #42 -:
януари 21, 2014, 01:04:00 »
Цитат на: flyin в януари 20, 2014, 23:20:51
Дали Скарлет няма да ни изненада с някоя хубава вест?
Тц, няма засега. Вървим към преносване. Нямам пукната контракция, води достатъчно, плацента неузряла. Днес пак мерихме тонове. Добри са, но бебчо почти не се движи вече и аз малко се психирах. Док каза, че ако не излезе до термин, ще го "поканим" с окситоцин още на следващия ден. Все ме пита дали бебето рита, а той не е никак активен. Само си ръчкам корема малко да го раздвижа и пак го мързи диването. Е преди малко го почерпих с малко шоколад и се поразмърда. В четвъртък пак сме на тонове. Стискайте палци всичко да е нормално, че взеха да ме хващат лудите.
А ние с детето се оправяме самички, вече нямам грам сили. Съпружеското тяло работи нон-стоп, сутрин излиза преди да сме станали и вечер се връща след като сме заспали, поне вече е в България, мама и татко са се тръшнали от грипа, затова детенце е по цял ден с мен, даже и на прегледи вече ходи редовно с мене. Като цяло е добро дете и слуша, но понякога проявява характер. Очаквам голяма ревност от негова страна като се роди бебето. Много е свикнал с мен, особено в последно време. Даже днес обясняваше на лекарката, че татковците нямат бебета в коремчетата, но пък имат гърдички и мляко. Затова тати щял да спи с бебето и да му дава мляко, а аз ще продължа да спя с него. Даже не приема и, че няколко дни ще съм в болница -ту казва, че ще идва с мен, ту че пак ще върнем бебето в коремчето и аз бързо ще се прибера. Говоря, обяснявам непрекъснато, дано не ни е драматична адаптацията. Иначе още в началото пита как се е появило бебето, обясних му, че е от семенце и на следващия въпрос как е влязло в коремчето нещо го замотах. Пита и няколко пъти откъде ще излезе, обясних му откровено, но май не му стана много ясно.
Днес ми беше странен ден. След прекрасна разходка в Борисовата градина, се наложи да гоня Иван, който беше яхнал тротинетката и ми изчезна от погледа. Имах чувството, че ще изсипя бебето по пътя някъде. После се оказа, че са ми вдигнали колата с паяк и обикаляхме доста София с детето, докато я намерим къде са я откарали. Полицаят като ме видя в какво състояние съм, ми се извинява сто пъти. Е, това не ми спести глобата. После пазаруване, мъкнене на торби от супермаркета, приготвяне на вечеря, къпане и приспиване на детенце. Едва гледам. А как ще е всичко това по две направо не мога да си представя. Ама да сме живи и здрави. Няма по-голямо щастие от децата.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #43 -:
януари 21, 2014, 17:43:55 »
Здравейте момичета
Чета ви и ви се радвам, повечето сте вече почти на финала и скоро ще гушнете сладките си бебоци. Аз имам още 2 месеца, така че имам предимството да черпя от вашия опит
Ние сме добре, корема ми най-после почна да расте с по-бързи темпове, че се притеснявах, че с такъв дребен корем, сигурно ще имам дребно бебче. Хемоглобина ми е нисък - 103, така че и аз влизам в клуба на пиещите Ферофолгама. Разбира се, наблягам и на храни богати на желязо, че само с хапчето не вярвам да се повлияе. Чувствам се добре, но и аз много бързо се изморявам и определено силите ми са доста по-ограничени. Вече почти не мога да вървя пеш...което ме и дразни донякъде. Преди така обичах да вървя, а сега дори смешното разстояние до магазина не мога да мина без да спра за почивка.
Точно както описва Маги, появява се една болка в слабините, която почва да се усилва..много неприятно. Канят ни на разходки сега в хубавото време...но просто знам, че не мога и реших да не се пришпорвам, че да не направя някоя беля.
Пожелавам ви да сте добре и спокойни (доколкото е възможно) аз тръпна в очакване на новини от вас
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #44 -:
януари 21, 2014, 17:56:31 »
Сега като ви чета и си следя усещанията се чудя в чужбина как работят почти до термин.Не е глезотия това моето, и съм сигурна, че щяха да ме уволнят до сега.Наистина ходенето е едно предизвикателство, а и аз като Морско момиче обичам да ходя пеша, така се придвижвам в града.Сега бавно с почивки.
Иначе аз тия дни съм се отдала на чистене и готвене.Май ме удари нещо, че съм лъскала вчера банята, а това занимание го мразя.Беборана вече рита по-малко, повечко се върти, май и стана тясно.
Тази събота и неделя няма да ми се получи, но другата ще започна да сортирам бебешките дрешки и да ги пера и гладя.Имам много да взимам от сестра ми та ще е едно преглеждане, ще откарам половин ден в това.
Скарлет, и ти си имала приключение, направо не ти завиждам.
Чакам и аз новини вече.Както се казва нека бебевалежа да започне
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
14