Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 15:35:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето 18
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето 18 (Прочетена 159544 пъти)
Stefani1
Любопитен
Re:Покупки за бебето и детето 18
«
Отговор #345 -:
юли 12, 2014, 23:05:15 »
Ами не знам,ще я изпробваме скоро време и ще дам мнение
Активен
dixie
Сватбар
«
Отговор #346 -:
юли 14, 2014, 09:49:37 »
Момичета искам и аз да ви запитам нещо.
Тези дни гледам столчетата за кола, които са за новородено. Гледам, че много марки и системи имат възможност да се закрепват директно на количката. Искам да се посъветвам с вас, дали да се ръководя от такава съвместимост при избора на столче? Не мога да преценя дали това ще ми е необходимо. Моля, който има опит да сподели
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #347 -:
юли 14, 2014, 09:55:18 »
Ние сме ползвали столчето за кола върху шасито око 5 пъти до сега.Но всичко си е според зависи.За мене хубаво да са съвместими, че веднъж да се наложи е лесно слагате столчето и готово.
Активен
Alichka
«
Отговор #348 -:
юли 14, 2014, 10:00:29 »
Дикси, това е много индивидуално и зависи от бебето. Нашата количка също има кошница за кола, която се закрепя на рамата на количката. Ние обаче не я купихме. Просто ни дадоха друга кошница и си спестихме този разход. Да, налагало се е да вдигам Мария от кошницата и да я местя в количката, но Мария няма проблем със съня. Въобще не се будеше, а само се наместваше според новото място за спане.
Ако обаче бебето е ревливо, има проблем със заспиването и съня, кошницата си е необходимост. Същото е и с коликите - кошниците помагат против колики, защото там бебето е свито и самата поза му помага. Може да ти се наложи повече да ползваш кошницата за кола на рамата, а не коша 0-6 месеца. Мария обаче прескочи този период и не разбрах какво са колики.
Третото - до сега говоря само за кошници. Препоръчвам този вариант за новородено, а не вариант 0, 1 и 2 група например. Много по-леко е и по-маневрено само с кошница. В последствие се купува седалка за кола, която да си се закрепи и да не се вади от колата.
Активен
dixie
Сватбар
«
Отговор #349 -:
юли 14, 2014, 12:05:17 »
Благодаря за отговорите, момичета
Ще гледам да е съвместимо с количката, пък после вече както дойде
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #350 -:
юли 15, 2014, 20:13:30 »
Добър вечер мами!Днес реших да събера в куфара всичко,което ще ни трябва в болницата,но ми се сториха много малко нещата или просто така ми се струва.Ако някоя от вас има време,ще се радвам ако би ми казала нещата от първа потребност,които са нужни.Имам някаква представа но все пак ми е първо бебе и не съм наястно със всичко.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #351 -:
юли 15, 2014, 20:31:40 »
В зависимост от болницата - виж какво трябва да си носиш - в някои осигуряват част от нещата, в други трябва да си носиш всичко (включително лигнин, памперси, мокри кърпички, превръзки за родилки, нощници, термометър, чехли, еднократни гащи и т.н.).
Хубаво е, ако имаш, да си носиш помпа за кърма - може и да не се наложи да я ползваш, но все пак.
Другото са, примерно, тоалетни принадлежности: сапун, шампоан, кърпи, нокторезачка, сешоар, гребен, клечки за уши, носни кърпички, каквото друго ползваш. Хубаво е да си вземеш и собствени прибори: чаша, лъжица, вилица, нож.
Мога да ти препоръчам да си вземеш и парацетамол (обезболяващо - по всяка вероятност ще ти трябва след раждането), евентуално спрей Цикатридина (помага за по-бързо зарастване на шевовете), ако приемаш някакви други лекарства/медикаменти - също си ги вземи.
По принцип, ако забравиш нещо, винаги има вариант някой да ти го донесе, така че не се притеснявай.
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #352 -:
юли 15, 2014, 20:46:58 »
Стеф, и
menyanthe
много хубаво те е посъветвала, по принцип всяка болница в Б-я може би има списък с необходимите вещи, които ще са необходими на всяка родилка и на новороденото след раждането , както и за изписване. Ако ли не искат да ти дадат такъв списък, или просто нямат, си направи свой собствен, като комбинираш информацията от това, което ние си споделяме тук.
Понеже болницата, където аз ще раждам нямат такъв списък, освен, че искат пеленки за смяна за тоалета на бебето, аз си направих свой собствен, който ще подготвя в куфара като стане време:
Обменна карта, направление от гинеколог, лична карта
Джобни пари (не си взимай портфейла с теб, за да не се ядосваш ако изчезне нещо!)
Телефон и зарядно, списък със спешни телефонни номера, на които да се обадиш
Домашни пантофи, чехли за баня
Къси чорапи, дълбоки памучни бикини, нощница за кърмачки (поне две), жилетка
Еднократни гащи, превръзки за родилки (за лохиите), лигнин
Хавлия за тяло и хавлия за ръце
Сешоар
Козметичен несесер (с шампоан, душ гел, сапун, четка и паста за зъби, деодорант, гребен, гримове)
Пакет сухи и пакет мокри кърпички (без алкохол, аромати, парабени и тн)
Лосион за тяло, ластици за коса
По избор: помпа за кърма, силиконови зърна, колектори за кърма, крем за зърна (да се купят след като родиш, виж дали ще можеш да закърмиш)
Сутиен за кърмачки (поне един трябва да имаш), превръзки за гърди (слагат се в сутиена и така не се мокриш при протичане на коластрата и млякото)
Ако ще раждаш със секцио, си купи дълги водоустойчиви хирургически лепенки (в болницата може да ти сложат такива, но може би не)
Тоалетна хартия, комплект прибори за хранене, чаша за вода/чай
Комплект за изписване на дребосъка, пелени за тоалета му
Термос (с вместимост около половин литър), термометър
Книга за четене, тефтер с химикалка
Музикален плейър със зарядно (да си убиваш времето)
Хомеопатични лекарства (ако ще приемаш по време на първата и втората фаза на раждането), както и след тях
Комплект дрехи за теб за изписването
«
Последна редакция: юли 15, 2014, 20:49:03 от devisil
»
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #353 -:
юли 15, 2014, 20:50:42 »
За себе си съм взела неща,които изреди,но за бебо се чудя дали съм взела всичко.Приготвила съм памперси,най-малкия размер и около 30тина бройки,мокри кърпички,ножичка и нокторезачка,клечки за уши,бебешки,судокрем,тънко одеалце,5 бр. бодита,4 бр. паналончета и 4 блузки с къс ръкав.
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #354 -:
юли 15, 2014, 20:59:31 »
Stefani1
, ако практиката в болницата, където ще раждаш, е ти да носиш дрешки за детенцето, тогава смятам, че при едно нормално раждане тези бройки са достатъчни; Бодитата с къс или дълъг ръкав са? Одеалцето предполагам е за бебчо при изписване да го увиете в него, нали? Предполагам, ще е достатъчно топло по това време, за да има нужда от по-сериозно облекло. Панталончетата покриват ли и пръстите на крачетата? Ако не, ми се струва, че можеш да вземеш чифт чорапки, както и ръкавички (те имат по-скоро предпазваща функция, отколкото да топлят, бебето може да се одраска с пръстите си).
За всичко друго в болницата ще се погрижат - като дневна грижа за телцето при къпане (лосион), почистване на носле, очички, грижа за дупето и тн, т.е. ти няма нужда да носиш. За рязането на ноктите веднага след раждане не знам какво да те посъветвам, аз ще чакам да се захванем с тези неща след като се приберем вкъщи.
«
Последна редакция: юли 15, 2014, 21:03:35 от devisil
»
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #355 -:
юли 15, 2014, 21:05:30 »
devisil
ето доста неща съм пропуснала/забравила,но пък болницата ми е на 3-4 минути пеша от вкъщи,а посещенията в болницата са от 10 до 22 часа така че по всяко време мъжа ми може да ми донесе нещо.Утре пак ще оправям багажа,че в неделя трябва да сме в болницата
Имам 2 бодита с дълъг и 3 с къс ръкав,чорапки също съм забравила трябва да сложа,но ръкавички сложих.Одеалцето е много тъничко,а за изписването си има в коплекта друго което е малко по дебеличко от другото което съм взела.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #356 -:
юли 15, 2014, 21:16:22 »
Нокторезачката о бебешките клечки зз уши няма да ти трябват в болницата. В нзчалото ноктите са като люспи и не се режат.
Аз помпата си я взех и без да знам дали ще имам кърма, много ми помогна защото кърма нямах в началото а с нея стимулирах и накрая тръгна.
Активен
Stefani1
Любопитен
«
Отговор #357 -:
юли 15, 2014, 21:34:54 »
Да и аз мисля че не са нужни,но майка ми искаше да взема всичко,че не се знаело какво ще стане,доста неща ще добавям и махам
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #358 -:
юли 15, 2014, 21:58:57 »
Момичета вие отивате в болница, не на екскурзия.Вземете най-необходимото, за да можете без много ровене да си стигате до вещите.Ако ви трябва нещо винаги могат да ви го донесат,както и вие ще дадете багаж за към в къщи по-рано.
Аз не съм имала няколко броя чехли, само едни, джапанки и толкова.Жилетката за какво е?Така ви бият хормоните, че надали ще ви трябва нещо подобно.Лосион за тяло?Що си мислите че ще имате време за него?Аз се мажех на бегом с лосиона против стрии след къпане и как малката разбираше, че с къпя и ревеше точно тогава не знам.Прибори за хранене?Чаша за вода?Термос?Термометър има в болницата на всяка везитация мерят температурата задължително.Книга за четене?Тефтер?
Направо съм в шах, все едно ще ходите на екскурзионно.
Крема за зърна както и помпата имах от преди да родя.С него мажех зърната преди да родя и после като стимулирах лактацията.
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #359 -:
юли 15, 2014, 22:02:10 »
Маги, тук няма място за ирония.
Аз няма да бъда на 10 минути от вкъщи, нито пък съпругът ми ще има възможност да тича като муха без глава да ми носи това, което на мен ми хрумне, и то когато се сетя, че ми липсва.
Така че те моля да не се отнасяш с такова пренебрежение към това, което смятам аз да си приготвя.
Който сметне, че може да си почерпи идеи от предложения на добра воля от мен списък, моля да го прави без да влага лично отношение. Благодаря предварително.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...