Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 21:09:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159822 пъти)

Stefani1
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #330 -: юли 11, 2014, 11:46:33 »

Благодаря ти!
Ами тази на Cam съм я пробвала и съм почти сигурна че ще взема нея.Цената само на количката може би е колкото всички други потребности са бебчо.Малко ме е жал да дам толкова пари за количка но пък комфорта и удобството си заслужават.
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: юли 11, 2014, 11:54:26 »

Стеф, мисли и в тази посока: ако количката е достатъчно здрава, освен комфортна (зашото понякога цената предполага и издържливост, освен комфорт), то тя ще ви остане и за следващото бебче, или ако не - винаги можеш да я продадеш след това, пък било и на половин цена. Количка, която успее да се запази до 4-5 год. възраст за детенцето, и да е все така качествена и удобна, си е дългосрочна инвестиция откъдето и да го погледнеш.
Родителите винаги търсят най-качественото за детето си с оглед финансовите възможности. За мен количката е средството, в което детето ще прекарва достатъчно дълго време, което ще мъкне багажи, което ще буташ постоянно - ако не е удобна за теб и детето и здрава, а купуваш само заради дизайна - няма смисъл. 
Едно от нещата за детето, за което си струва да се дадат пари, е здрава и ергономична количка, която ще ти износи детето за следващите няколко години.
Активен
Stefani1
Любопитен
*

« Отговор #332 -: юли 11, 2014, 12:03:52 »

Много съм объркана за темата с количките.Както и за всичко друго,миналата седмица час и половина избирах шишенца,биберони и подобни нещица.Пък съм и огромна трудно се движа,нямам търпение вече да родя,да си гушна детенцето и най-вече да се приберем здравички вкъщи.
А количката не я избирам заради дизайна,особено тази на Cam една приятелка имаше и ми я показа 3 години я е използвала като новичка е,октомври очаква второ бебче и ще си използва нея.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #333 -: юли 11, 2014, 12:10:17 »

Stefani1, напълно подкрепям написаното от devisil!
Само мога да добавя мои лични впечатления:
1. Аз не бих си взела триколка - не навсякъде са скосени тротоарите и при качване и слизане от и на бордюр, количките стават леко нестабилни, когато се подпрат само на една гума. Триколките се водят колички за джогинг в световен мащаб.
2. На Бебе комфорта не ми харесва това, че е с двойни гуми в едната си част. Двойните гуми са удобни за колички тип чадър за вече ходещо дете. Но според мен, не са никак практични за есента и зимата, когато се натовариш с багажи, возиш детето, а има сняг и лапавица.
От тази моя си гледна точка NEONATO и DINAMICO са си много добър избор. Те са сходни и като дизайн. Избери кое ще е важно за теб - компактност в сгънато и разгънато положение, тегло, маневреност, височина, цветове... Избирай светъл цвят - количките се перат лесно и не задържат петна, но пък комфорта от светлия цвят е голям в жегите. Много от жените пренебрегват факта, че скъпите колички имат плюса на по-дълга гаранция. А с гаранция от 2-3 години може и две деца да се изгледат с една количка, или ако пък я продаваш - цената е друга good
Не се притеснявай - питай, каквото имаш нужда. Ще помагаме, а ти сама ще си вадиш изводи и ще правиш избора си Wink
Активен
Stefani1
Любопитен
*

« Отговор #334 -: юли 11, 2014, 12:21:12 »

Съвсем се обърках момичета biggrin
Може би ща вземем тази на Cam а в някой магазин може и друга да си харесам  blush
ето в пакостник пак си харесах една http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=16898&cat=66
ща го мислим сега събота и неделя и другата седмица последни покупки
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #335 -: юли 11, 2014, 12:32:26 »

Това си е количка за дете над 6 месеца. Дори и да има пълно легнало положение, не е удобно за новородено. Много по-комфортно е количката да е модулна - отделен кош 0-6 мес. и шаси със седалка за над 6 месеца. Например: бебето спи, а ти се прибираш вкъщи. Единия вариант - откачаш коша 0-6 месеца и го внасяш вкъщи и бебето ти продължава да си спи. Втори вариант - нямаш кош  0-6 месеца и оставяш бебето да спи в коридора. Трето вариант - нямаш кош 0-6 месеца и събуждаш бебето и го внасяш. Отиваш на гости - внасяш си коша 0-6 месеца, а бебето си кротува или спи, или се разглежда в коша и не мислиш как да го обезопасяваш с възглавници, какво да му постилаш по дивани и тн.
Хубаво е до 6-я месец бебето да е към теб. После искаш-не искаш ще го обърнеш напред. Стават много любопитни и искат да изучат света. Преди това е добре да го виждаш ти - от гледна точка на безопасност.
И третото е с коланите - бебето до 6 месеца е легнало и не му трябват колани да се връзва в коша 0-6 месеца.
Активен
Stefani1
Любопитен
*

« Отговор #336 -: юли 11, 2014, 12:43:25 »

Сега тази на Chico и на bebeconfort ми изглеждат най-удобни,мисля че първо ще влезна в още няколко магазина и ще си избера някоя + съветите на продавачката мисля че ще избера добра количка.
А тези преносимите кошари,има ли полза от тях?Освен когато сме на море,планина и т.н.Купихме вече кошара-люлка и се чудя дали има смисъл да купувам такава.Казват че е удобна но аз с малко дете не мисля да ходя по планини и морета поне до 4-5 месец.След това може да купим но сега мисля че няма смисъл
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: юли 11, 2014, 13:39:20 »

Аз съм за Неонато.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #338 -: юли 11, 2014, 21:37:36 »

Стефани,

Аличка много хубаво е обяснила разликите между количките. Триколката е неподходяща за български улици и тротоари, тази с двойните гуми е по-слабо маневрена. Искам да ти кажа, че не отидеш ли в магазин, за да седне една сръчна продавачка да ти сгъне количката, да я разгъне, да й направи легналите положения, сенника и свиването на дръжката, няма да ти е лесно да се ориентираш. И аз бях харесала един класически, красив модел на Cam, а на живо се оказа, че количката няма и половината функции, заради които купих друг модел после. Обърни голямо внимание и на дръжката също - всички модели, които си показала, се свиват посредством натискане на два бутона в двата края на дръжката - това означава, че задължително трябва да имаш две свободни ръце, а когато носиш някоя чанта или се мъчиш в асансьор, това си е неудобство. Макар че и моята е с такава и се преодолява, просто можеше да е измислено по-умно.

Относно лятната седалка за количка, седналата, всичко зависи от това в какъв сезон се ражда бебето. Моето бебе се роди през ноември и всички ме убеждаваха, че няма как да изкарам само с летния кош, въпреки че той има изцяло хоризонтално положение и чувалче. Е, взехме зимния кош и ни хвана едно студено време, та изкарвах бебето в него не повече от десет пъти. Имам и ергономична раница, която ползвах много по-често. И после директно минах на летния, та има случаи, в които ако човек подбере достатъчно легнала количка, не е никакъв проблем, познавам момичета от форума, които бяха така. Но пак казвам, че зависи от сезона на изкарване на бебето, от това колко често ще се разхождате и т.н.

За преносимите кошари, ако взимаш пластмасова, нека си има функция за бързо сгъване, не е излишна дори за две пътувания. Ако ще сте с дървено креватче и не планираш пътувания, ти е излишна. В много хотели си дават техни кошари. Аз с тия кошари и кревати, толкова неща гледах и така загубих време, че още ме е яд. И последен съвет, не бързай да накупуваш сто неща, защото ще се задръстите вкъщи. Всяко бебе е различно, има различен темперамент и нещата от втора необходимост при тях са различни. Изчакай да видиш дали ще можеш да кърмиш (тоест дали ще ти трябват помпа и шишета), дали ще спи лесно или трудно (за да си купиш шезлонг) и т.н. Успех!  smile
Активен
Stefani1
Любопитен
*

« Отговор #339 -: юли 11, 2014, 22:11:06 »

Ами моето бебче е лятно,ще излизаме през есента.Попринцип искам голям сенник и удобен кош за новородено.Днес се срещнах с една приятелка бебчето и е на 3 месеца и е със бебеконфорт-а коята показах,количката е много лека, удобно се прекарва през подлези,лесно се бута,дръжката е удобна и като цяло ми изгледа доста добра,може би накрая на нея ще се спра,ако не харесам някоя друга в магазина  sad
За преносимите кошари може и да се наложи да вземем защото имаме вила на 1 час път от Пловдив и доста често прекарваме съботата и неделята там,на хладничко.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #340 -: юли 12, 2014, 08:18:32 »

Здравейте момичета:) Гледам ,че тук обсъждате една от важните части за бебето -количката.Аз понеже съм висока 170 см и държа количката също да ми е висока,защото не мога да си представя да се навеждам постоянно.Като гледам какви са ни пътищата веднага се спирам и на надуваеми гуми,които да са и големи.Спряла съм се на количките на ТФК ,брат ми ползваха такава и са много доволни не е пластмасова и е много маневрена http://buggy.bg/products/joggster_iii тази обаче с кош за новородено
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: юли 12, 2014, 08:39:45 »

За количката и кошовете всичко си зависи от човека.Моника е родена февруари, излизахме много с нея, дори и в студените дни, важното беше да няма силен вятър и да не вали.Коша за новородено ползвах до преди седмица, просто го изпълни.
За височината и аз съм висока, за това съм доволна от количката нашата е Mutsy Rider, взехме я на старо от ибей, излиза много изгодно.Хубавото е че наистина ми е удобна на височина и не се навеждам прекомерно.Удобна е за бутане с големи гуми.

За Чикото да кажа наблюдение от мами, лятната седалка, облегалката умалява много бързо.Ако се загледате тя е сгъната като трапец е това в един момент подпира детето в раменете и му пречи.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #342 -: юли 12, 2014, 09:49:22 »

От продавачки знам, че надуваемите гуми много често се пукат точно по нашите тротоари и те не ги препоръчват, нищо, че аз точно от коментари във форума ходих да търся такива и държах на подобни.

За сенника, Стефи, има допълнителни универсални сенници за колички, струват между 25 и 35лв. и са хипер удобни - слагат се върху всякакви модели колички, от материя с UV защита са, закачат се с по две малки катарами, регулират се и могат да се дръпнат почти до дръжката на количката, перат се в пералня, сгъват се до минимални размери, тъй като са с гъвкава пластина и на практика решават напълно въпроса с късите фабрични сенници на количките. Има ги във всякакви цветове.

Активен
Stefani1
Любопитен
*

« Отговор #343 -: юли 12, 2014, 11:55:21 »

Днес поръчахме количка.Не е нито една от която ви показах,но пък е много близка до някои от тях.http://kasida.bg/_big/KombiniranabebeshkakolichkaBebetto2v1SOLARISB-239-121016-121702.jpg
Отидохме в магазина показаха ни всичко и сега чакаме доставката.Продавачката каа че напоследък доста майки наблягат на тази количка.Взехме и активна детска гимнастика и детската стая вече е почти готова  Sunshine
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: юли 12, 2014, 14:41:04 »

Ние сме юнски бебета и още от самото начало бяхме навън.Имахме си кошове за новородено-това е нещо на което много държах и което е рядкост при близнашките колички.Декември месец минахме на вариант летен кош + чувалче и така изкарахме цяла зима.Според мен независимо дали е топло и студено си е хубаво да има кош за новородено който обаче много майки бъркат и наричат зимен кош.Моите кошове за новородено си имаха и дръжки така че ако детето е заспало и го прибирам лесно го премествам без да го събудя.Е моите кошове дълго ги ползвах и за сваляне и вдигане на децата.Сенника за количка може да се коригира с тези меките или да се използва чадърче зависи на кой както му е удобно.
За мен другото важно беше да може да се върти дръжката или коша и да се коригира дължината на дръжката и да успява да се сгъне ако се наложи.Важно беше и да е лека ,да се свива компактно.Ние сме с надуваеми гуми-предимството е начина по който возят,недостатъка е че се пукат.Но пък в магазините за колелета се продават евтини вътрешни гуми така че и това се преодолява.За нашите български тротоари е хубаво да бъде количката с големи единични гуми.
Един съвет от мен.Оглеждайте се по парковете и просто помолете ако харесате някоя количка да я побутате пълна-просто в магазина всяка количка празна е лека,но като се сложи багаж и бебе и нещата се променят.И е хубаво в магазина мъжа ви например да я сгъне количката,че продавачките са доста опитни и ще ви изглежда супер лесно сгъването.
devisil  много ми харесва количката ти.Прилича на моята в единичен вариант.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: