Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 17:46:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159606 пъти)

Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юни 19, 2014, 20:49:59 »

Offtopic
devisil, разбрах. Добре, наистина пробвай да се запознаеш със семейства с малки деца. Като цяло в началото се говори само за бебета и дори татковците схващат, че еди кое си помага.

Съгласна съм, че много хора помагат. Много. И аз с умиление си спомням как ми направиха изненада парти в офиса в 39 седмица smile Колко подаръци сме намирали пред вратата, идея нямаш. Всеки месец, без повод. Сега за Коледа. Леа беше първото бебе, което е в сградата и много й се радваха. Така и открих пижамите с цип например  - една баба ни беше подарила една. Още си спомням колко грозна разцветка беше, но я изпрах и викам - е, ще я пробвам. Една нощ нещо бяхме свършили другите дрехи и хоп - тази пижама - с 1 дърпане на ципа и детето беше облечено smile аха - открих топлата вода  blush pleasantry

Имай също впредвид, че мъжа ти няма твоите хормони и отнема време да осъзнае какво се случва и кое как се прави. Добре, let it go now, и без тези покупки ще минеш, не се тормози сега. Ще си дойдат нещата на мястото.
Но пробвай да намериш познати с деца.
« Последна редакция: юни 19, 2014, 20:56:25 от Anichka » Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: юни 19, 2014, 22:51:36 »

devisil можеш да потърсиш групи на мами за вашия район във фейсбук, обикновено в тях се препродават или подаряват много бебешки неща, също се сприятеляваш с други мами, споделяте информация и т.н.
А за покупките не се ядосвай още отсега, като наближи времето до термина или като се роди бебчо, мъжът ти друга песен ще запее.  smile Иначе и моето мнение, че шезлонгът и повивалника са си удобство, а активната гимнастика е разнообразие за бебето.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юни 20, 2014, 08:38:55 »

devisil, незнам къде сте, но защо не спретнеш един baby shower с приятелки. Толкова неща ще ти подарят, а и както някой вече беше писал, можеш и да си им кажеш какво искаш. Не е нужно даже да е преди раждането. Направи го като погача след това.

Недей да се вглъбяваш много точно в тези покупки, фокусирай се върху други позитивни неща и емоции.Всичко ще си дойде на мястото.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #273 -: юни 20, 2014, 09:05:38 »

И на нас, като на Маги, повивалника ни е закрепен върху скрина. Купила съм и специална подложка за него и наистина така ми е много удобно. Сега вече трудно го качвам на него и той така шава и рита, че ме е страх да не се метне долу. За БГ имам подвижен, но често казано не го ползвам. Малкият го повивам на леглото или на дивана като сядам до него, играем си, сменям памперси... Рядко ползвам повивалниците.
devisil , според мен е рано за такива покупки и да се тормозиш за такова нещо. Води се по детето. Аз и до сега нямам шезлонг, не защото не искам, а защото малкия в такова нещо не седи мирен и 10 мин. Племенницата пък се плашеше от него и плачеше. Активна гимнастика взех на старо малкия като беше на 2,5 месеца и седеше там без да се дразни максимум 10 мин. Сега е на 4ри месеца и му омръзна вече  pardon Децата са различни. Виж твоето как ще е. Лично аз такива неща, не от първа необходимост, купувам в последствие и според интересите на детето.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: юни 20, 2014, 10:21:45 »

Thea, не отписвай активната гимнастика от сега, аз мисля че той тепърва ще я харесва, за сега му е скучна.Все пак е на 4 месеца.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юни 20, 2014, 12:11:31 »

И нашият още не е фен на активната гимнастика (тя ни е подарък, мислех да не вземам), но е и още мъничък. Обаче после ще е идеална като почне да седи и го слагам на земята, ето такива е нашата

Но повивалник е нужна вещ. И аз понякога го преобувам (даже доста често) на спалнята, но после едвам се изправям. Защото често съм наведена, а не сядам до него.
« Последна редакция: юни 20, 2014, 12:13:07 от Mrs.™ » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #276 -: юни 20, 2014, 12:24:52 »

Ами повивалник може да е всяко прегънато на няколко ката одеало, сложено дори и на масата за хранене. Имах доста шевове и в началото изобщо не можех да сядам, но после сядах "по турски" на спалнята и хем правех гимнастика, хем и държах по- здраво децата. Моите и двамата бяха ревливи и дори и да имаха активна гимнастика, не вярвам да бяха стояли повече от 5 минути, без да огласят квартала.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #277 -: юни 21, 2014, 06:58:52 »

Аз по този повод да се оплаче от Йоанчо, че изобщо не иска да стои в шезлонг. Като гледах Михаил шезлонгът ми беше незаменим помощник, разнасях го навсякъде, включително се къпех, докато той стоеше в предверието, защото ме беше страх да не се задави и да не ги чуя. blush Всяко бебе явно е различно и понякога може да се окаже ненужна вещ. Много би ме било яд ако бях дала пари напразно, но ние си го имахме даден от приятели. Активната гимнастика пък, Михаил не искаше да я види, много много рядко се е застоявал минутка, две. За сметка на това пък Йоан с месеци наред и се радва изключително много. Случвало ми се е да заспива на нея иначе понякога стоеше по 1 час и се радваше.
За мен най-незаменимата вещ и до днес си е повивалникът. Първо заради кръста наистина, второ моите момци доста често решаваха да направят работата докато ги преобличам и не мога да си представя какво щеше да е ако бяха на легло или диван. Е, да можеш да сложиш пелена или нещо, което да пази, но винаги е по-лесно само да забършеш след себе си, отколкото да переш.
Между другото и моя мъж в началото се запираше за всякакви такива приспособления, но с деликатен тон и настоятелно до края го бях обработила. Наистина като наближи да се ражда бебето и нещата се променят.
Лека бременност devisil. Да сте живи и здрави с бебчо, останалите неща наистина са маловажни.  
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #278 -: юни 21, 2014, 08:46:30 »

Маги, няма да е отписвам, но ще му дам малко почивка. Един месец много се радваше и заиграваше, но от мама по-интересна играчка няма. Само ме следи с поглед и оглежда наоколо nea
Нашата активна гимнастика е същата като на Mrs, слагам и други играчки. Мисче, ние на мечето и маймунката най-много се радваме  smile
Roxanne, аз винаги слагам от еднократните подложки за повиване и дори оставам детето на нея малко голичък, да му види дупето въздух smile Ако свърши работата на нея - хвърлям.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #279 -: юни 23, 2014, 12:40:53 »

Момичета, имам нужда от малко помощ. Имаме количка Малибу в зелено и кафяво, ето такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/38231 Вече сме на летния кош и заради жегите търся подложка в подходящ цвят, за предпочитане памук. Тези, които намирам, или няма нищо сходно като цвят, или пък нямат процепи за коланите. Нещо да имате като идея idea
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: юни 23, 2014, 12:55:11 »

Здравейте отново, мами!

Връщам се с нови сили и за да ви кажа, че купихме количка!!!!  yahoo yahoo yahoo danceg
Отидохме до един от големите бебешки магазини в съседния град, уж да разгледаме какво имат, и харесахме количка. Толкова много, че я купихме. Друга двойка след нас също я гледаше, та тайно се изкефих,че на нас се падна.
Супер маневрена, с един пръст мога да я тикам, страшно лека, комбинирана, и не ти заема излишно място, прибира се много компактно. Не бяхме чували тази марка преди, оказа се холандска. Три пъти в къщи стана я разглабяме и напасваме с различните модули, не мога да спра да й се радвам. Отделно си купихме и столче за кола, което също е съвместимо с количката, та няма нужда да прехвърляме детето от едно място на друго и да го будим.
Който има желание, може да разгледа артикула. http://my-joolz.co.uk/collection/joolz-day-studio/
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юни 23, 2014, 13:14:30 »

Момичета, имам нужда от малко помощ. Имаме количка Малибу в зелено и кафяво, ето такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/38231 Вече сме на летния кош и заради жегите търся подложка в подходящ цвят, за предпочитане памук. Тези, които намирам, или няма нищо сходно като цвят, или пък нямат процепи за коланите. Нещо да имате като идея idea

Angel Baby  пуснаха подложки за колички. Ако няма подходящ цвят предполагам могат да ти направят нещо подходящо за твоята количка.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #282 -: юни 24, 2014, 19:55:37 »

Бях със същата количка и ето тази подложка http://minene.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0/156-%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F.html
Пасва идеално, не си вадех детето мокро след сън, материята няма мърдане /перях почти всеки ден лятото/. Пасва идеално и на Макларън, в момента е при трето бебе и не е мръднала.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #283 -: юни 25, 2014, 08:28:22 »

Мерси много за предложенията give_rose Друго си е да е нещо добре изпитано Wink
Активен
Millie
Сватбар
Публикации: 247

millie

« Отговор #284 -: юни 25, 2014, 09:07:22 »

Аз имам въпрос по-скоро към мамите в Англия, каква козметика ползвате за бебчетата и с какъв бебешки перилен препарат перете дрешките? За козметиката клоня към Welleda, но още се чудя  pardon
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: