Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 20:52:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159803 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юни 18, 2014, 16:51:10 »

Имам за микровълнова на Chicco, побира до четири шишета и за 3 мин ги стерилизира. Но при нас водещото беше да е компактен и да не заема място (стой в МВ) . Препоръчвам ти обаче ако ще вземеш за МВ да го изпробваш дали влиза във вашата, т.к в нашата Авент не те събира.
Активен
devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юни 18, 2014, 17:04:08 »

Момичета,  имам проблем. Успях да си направя що-годе приличен списък за нещата, които ще ни трябват за малкото съкровище и поисках да го обсъдим с половинката, но след дискусията леко ми се доплака. С мъжа ми не можем да постигнем съгласие за активната гимнастика и за шезлонга. Според него това са излишни пособия за бебето и дума не дава да се издума за покупка на такова нещо. Според него една портативна кошара ще е достатъчна за занимавката на бебето и за движението му.
Прав ли е или аз не съм в ред?
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юни 18, 2014, 19:08:36 »

Шезлонга е улеснение за теб, носиш го в кухнята, в хола навсякъде с теб.Все пак ти си по цял ден с него и трябва да ти е добре.
Активната гимнастика за мен е нужна.Ако искаш, за да не я взимате вие, като ви питат какво да купим за бебето, а много хора ще питат, поръчай си една активна гимнастика.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: юни 18, 2014, 20:52:06 »

Съгласна съм с Маги.
Ако може, вземи шезлонга преди да се роди - пробвай да намериш такъв, който да е с легнало положение, а гимнастиката да Ви я подарят на питката. Така или иначе гимнастиката е удобна, след като детето започне да се заглежда - 4-6 седмица.

Грубо казано за едно бебе, което не се движи - 1час на гимнастиката, 1ч на шезлонга, 1час на леглото, 1час на разходка и половината ден минал...

Също така - можеш да купиш/намериш използвани. Всичко е от плат и се пере в пералнята без проблем. На нас поне тези "ненужни" вещи ги бях взела "назаем", изпрах, използвахме и върнах след 5 месец. Те са улеснение/удобство за майката.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: юни 18, 2014, 20:55:34 »

И аз мисля, че са нужни! Кошарата е в доста по напреднал етап от гледането. Но те мъжете какво ли разбират от гледане на деца!
Исках да попитам за препарат против насекоми... Вие какви ползвате? Ходим на село и там има доста гадинки. Даже миналата седмица намерихме бълха в косата на Алекс  crazy
Та дайте препоръки за нещо ефективно.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: юни 18, 2014, 21:24:15 »

И според мен шезлонга е нужна вещ. Но вземи люлеещ се, понеже ние взехме вибриращ и се наложи да купим втори. А активната гимнастика може някой да ти я подари (примерно на погачата).
 Кошарата чак след седми месец, преди това детето си иска забавление и едва ли ще седи будно в нея.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: юни 19, 2014, 07:21:23 »

Пънк, аз взех на Бочко 0+, но това е май само за комари.Провери, но тук в Плевен е ужасно има страшно много комари и си я кацат яко малката.Та ща не ща я намазах.

Mrs, е права вземи люлеещ се шезлонг.В един момент аз я приспивах и само в него не искаше да спи другаде.И нашите и шезлонга и активната са на заем от приятелки.Изпрах и готово.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юни 19, 2014, 09:48:40 »

И ние сме с Бочко,  но май наистина е против комари само, а на мен ми се иска за всякакви гадинки да е, така че и аз чакам отзиви за други препарати good
Шезлонгът за мен е незаменим! Активната гимнастика също е хубаво нещо според мен за детето. Нашата ни е подарък - на Fisher price и става както за малко бебче, така и за вече седящо в кошара за игра. Ето я:
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #263 -: юни 19, 2014, 10:10:38 »

Millie, аз много се бях надъхала за електрическия стерилизатор на Авент. После се разубедих - няма смисъл от него на тази цена. Купих си за микровълнова, пак на Авент. В България го взех за 60 лв, не съм и търсила да е на промоция. Купихме го с уговорката да влиза в микровълновата ни. Оказа се, че няма проблем и си го ползвам вече близо 8 месеца. Дори на малката правя понякога зеленчуци на пара в него. Помпата ми беше на Авент и затова се насочих към тази марка, за да си е всичко в комплект.
devisil, повярвай ми - много хора ще те питат какво искаш или ще ти дават пари. Не мисля, че е обидно да кажеш какво желаеш и/ли имаш нужда. Ние имаме две активни гимнастики - наследство. Мария започна да се заиграва, когато беше минала вече 4-я месец. Така че не бързай good Относно шезлонг - необходимост си е в голям апартамент, а и бебетата спят сгушени. Но не е евтина вещ - виж дали няма някой да ти отстъпи, ако не - купете било то и втора ръка.
Активен
devisil
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 19, 2014, 10:25:22 »

Момичета, благодаря ви много за съветите, но при нас ситуацията е малко различна - ние живеем от 4 години извън България и сме сами. Около нас няма баби и дядовци, които да купуват по списъци, нито приятели, от които да вземам назаем.
Много ми е трудно така, защото мъжът ми не проявява разбиране относно тези две вещи, не мога да го убедя поне шезлонг да купим. Казва ми, че в къщата ни място за такива непотребни пособия няма, и да свикна с мисълта, че няма да имаме. Вчера дори се счепкахме като му споделих за повивалника, че искам да е такъв, който да може да се слага и върху креватчето, докато ще преобличам бебето, или ще му сменям памерса, за да не ми се чупи кръста постоянно, а той почна да се шегува с това и не ме взима насериозно. Разсърдих му се и му казах, че мисля и за собственото си удобство, все пак, но това не поправи ситуацията - просто вчера беше решил да се закача с мен. Накрая каза, че имаме достатъчно място наоколо, където да мога да го преобличам, а аз му отвърнах, че не става въпрос къде, а как, че не искам цял ден да седя наведена заради това и онова.

Трудно ми е, за мен това е първа бременност, а той вече е бил родител веднъж и се опира на опита си, но едно е да си баща, а друго - майка, нали? Иде ми да се изнеса от нас, честно. Такива нерви покрай тия списъци и приготовления, че всичко ми се отщява.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: юни 19, 2014, 15:13:18 »

Ако имате скрин си вземи повивалник за него.Ние сме така и да ти кажа това е най-добрия ми вариант.В скрина сложих всички дрехи на бебето и като я оправям само бъркам и взимам.Но си трябва нещо да умекоти твърдостта на дървото.Ох мъжете могат да бъдат големи ***** понякога, честно.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: юни 19, 2014, 17:28:37 »

devisil, много тъжно ми стана, като прочетох поста ти. Много съжалявам.
Къде сте? Дай да видим да намерим познати с деца около Вас. Не сте на Луната! Аз съм в района на Чикаго, но имам познати с деца около Ню Йорк, Далас и Уисконсин Делс.
Ние също сме извън БГ от години, бях сама с беба от 7 ден. Мъжът ми се върна на работа по 12 часа на ден, 6 дни в седмицата. Аз работих до деня, в който родих. Майка ми дойде на 10 седмица, след като се роди бебето,  за да мога да се върна на работа на пълен работен ден 8ч + 2 пътуване. Просто се мобилизираш и се съсредоточаваш само над бебето.
Но всичко беше готово за бебето. Направихме бейби парти преди да се роди бебето, аз започнах с пазаруването от 3 месец (да, да лудост), но имах всичко. Каквото ми се струваше излишно, просто започнах да питам НАРЕД познати. Всичко бях намерила. Сега съм раздала абсолютно всичко от дъщера ми, за да помогна на други майки. Продължавам да помагам на нови около мен, само да кажат, че приемат използвани неща (не всички искат). Ето сега около мен има новородени близнаци и едно момченце - намерили сме вече 4 шезлонга, 3 кошчета за кола и тн . Само кажи, че си наблизо и веднага ще дадем един.

Бих предложила - ако не познаваш майки с деца - разходи се около Вас - не може да няма парк. Само като те видят с корема и ще те заговорят поне няколко майки. Кажи им мъката си. Ще ти помогнат, ще видиш.
Също, ако имате craigslist - просто купи използвани неща и изпери. Понякога всичко за бебето е по $1 - ходиш и взимаш на кг.

Пробвай да кажеш на мъжа ти, че ще заемете нещата от други хора и после ще върнете. Временно използване. Или купувате супер евтино и после давате/изхвърляте, за да не се задръстите с излишни неща. Също му обясни за твоите хормомни и по-добре да размисли, отколкото да има разстроена майка на детето си!

Съгласна съм за повивалника на скрина - супер удобно!
« Последна редакция: юни 19, 2014, 17:32:16 от Anichka » Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юни 19, 2014, 18:25:49 »

Аничка е права наистина, можем да помогнем макар и от разстояние.Кажи къде си.И аз много от нещата ги ползвам от други хора, изпрах, изгладих и готово.Бебешките неща се запазват и могат да изгледат няколко бебета без проблем.
Активен
devisil
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: юни 19, 2014, 19:23:54 »

Много сте мили, момичета, наистина.
Искам да ме разберете правилно, не исках да прозвучи така, все едно светът се е сринал и имам тиран вкъщи. Не бих се се осмелила да купувам тези две неща, тъй като в това, което мъжът ми носи на раменете си, не е узряла още причината, поради която бих искала да имаме тези две покупки. Не че нямам средства да ги купя и без него и да му сервирам свършения факт - но искам за момента да си спестя нервите и евентуално проблема, който бих си направила заради инатлък. Искам той да разбере защо ни трябва. Което може да отнеме време.
Междувременно ми давате много добра идея; ще се опитам да намеря във форума/ите мами около мен, и да видя дали можем да си помогнем взаимно.
Живеем в северна Чехия.

Прегръщам ви всички!
Активен
Millie
Сватбар
Публикации: 247

millie

« Отговор #269 -: юни 19, 2014, 19:30:23 »

Аличка, Мисче, благодаря за съветите  give_rose Нашата микровълнова е малка, днес специално я примерих, но няма да се събере, този на Авент. А мога да го намеря сравнително евтино, около 10 паунда чисто нов. Не ми се дават 63 паунда да си призная. Ще помисля още малко и ако не измисля нищо по-добро ще го купя.

Offtopic Девисил, ние също сме като вас, сами и в чужда държава (живеем в Шотландия). Истината е, че не съм очаквала подаръци от никой, е имаме приятели, който вероятно ще подарят нещо, но не очаквам нищо голямо. Това което ме изненада е колко мили и добри могат да бъдат хората, говоря за почти непознати. Когато клиенти на фирмата, в която работя разбраха, че ми е последна седмица на работа, дойдоха специално и ми донесоха подаръци. Вече имам 3 такива girl_wink, честно не можах да повярвам.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: