Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 18:19:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159678 пъти)

Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #195 -: март 19, 2014, 15:56:22 »

М, гледах едни клипчета и на мен ми хареса мутцито, обаче тая седалка не е ли малко ниска като я изправиш цялата (т.е. в позиция за новородено), в клипчето поне ми се стори супер ниско до земята, но не знам как изглежда на живо.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: март 19, 2014, 16:08:35 »

М, гледах едни клипчета и на мен ми хареса мутцито, обаче тая седалка не е ли малко ниска като я изправиш цялата (т.е. в позиция за новородено), в клипчето поне ми се стори супер ниско до земята, но не знам как изглежда на живо.

Не обърнах внимание, да ти кажа честно...
Дени? Ниска ли е?
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #197 -: март 19, 2014, 22:44:24 »

Аз возя Бубет в Муци Ево вече година и 4 месеца и мога да кажа само позитиви за тази количка. За комбинирана количка от този ценови клас е с нормално тегло (но аз не нося на ръце). За мен основните критерии в избора (покрити от тази количка) бяха: лека, компактна!!!!! (особено за нашия малък багажник), големи гуми, маневрена, голям багажник, пълно легнало положение на седалката. Единствено не ми харесаха докрай цветовете в които се предлага, но това го преживях.

Сега да се изкажа за седалката. За мен тя е крайно неподходяща за новородено, независимо напълно легналата и позиция - твърде е открита и не виждам как ще вържете с коланите новородено бебе и ще го. Коша за новородени неправилно се нарича зимен кош - той е проектиран да е закътан, безопасен и максимално комфортен за малкото бебе. Ако прочетете малко по-назад темата е разисквана подробно.

П.П. И да - седалката се монтира по-ниско на шасито, докато коша за новородено се закрепва посредством адаптори, които го вдигат с 15-на см - на мен ми беше перфектен за моята скромна височина от 160см.

Ако имате още въпроси за количката - питайте....или заповядайте да побутате на живо с живо тегло Wink
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #198 -: март 20, 2014, 11:37:44 »

Назад прочетох коментар как се белели шаситата shok Е, за две години четене на коментари за колички, не съм чула това! За нито една марка и модел! Просто две години бременности, две години събиране на мнения и куп коментари - наслушала съм се на градски легенди girl_wink
Относно това кое скърца и тропа - ами то количката е като колата pardon Иска си поддръжка! Моя приятелка е с количка на Кенгуру - вярно нисък ценови клас, но ми твърдеше, че всички колички се разскърцват много бързо. Не е вярно! Пък и да е вярно за година и половина не съм я чула да е направила нещо по тази количка. Ами смажи тия колела и няма да скърцат, купи си нови гуми или части за 20 лв и няма да тропа! Аз лично всяка седмица поне по веднъж правя санитарен полуден с миене, почистване и проверка на количката. Пък и гледам много майки, които бутат количките като танкове по улиците. Вярно, че тротоарите са скосени, ама въпреки това остава по 2 пръста до пътното платно. Натисни тая дръжка, повдигни колелата, не е нужно да се блъска и тропа по всяко стъпало при качване по стълбите pardon
Дано не се засегнете от коментарите ми, но изразявам мнение give_rose
На всички бременни препоръчвам да питат "Какво ти харесва в твоята количка (конкретно)?" и "Какво не ти харесва в нея?". Всичко е въпрос на приоритети! Това става малко като при мъжете с колите - Форд не палели. Мерцедесът бил скъп - не че някога сме карали Форд и Мерцедес, ама нали всичко знаем girl_wink
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #199 -: март 21, 2014, 17:40:11 »

Да отклоня малко вниманието от темата за разходките към темата със съня  smile
 Имам питане към избиращите, вече избралите и най-вече реално изпробвалите. Към родителите, спрели се на кошарки като вариант за място за сън. Какви матрачета избрахте? По какви критерии се спряхте на точно определено като състав, твърдост и т.н?
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: март 22, 2014, 18:39:53 »

Ние се спряхме на Baby Pierre Cardin, 12 см - MAGNIFLEX. Препоръчаха ни го приятели, които са доволни от матрака.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: март 22, 2014, 20:36:26 »

Ние се спряхме на Baby Pierre Cardin, 12 см - MAGNIFLEX. Препоръчаха ни го приятели, които са доволни от матрака.

Присъединявам се към този избор, това беше моят фаворит, използвам го вече близо 4 години и нямам никакви оплаквания, няма деформации(а повярвайте ми синът ми е истинска хала в леглото, във времето, когато не спи), няма миризми, но аз се постарах доста да го опазя от напишвания и повръщания. След разопаковане беше готов за употреба на следващия ден, без миризма е, което мен доста ме притесняваше при избора.
Активен
Alichka

« Отговор #202 -: март 26, 2014, 18:26:10 »

Ние сме на вълна купуване на столче за кола. От кой момент сменихте кошницата и започнахте да ползвате столчето? Трябва ли детето да стои стабилно седнало или се слага веднага след като седне (след 6-тия месец)?
Другото нещо е, че сега обръщам внимание на столчетата. Тези, на които попаднах, са ужасно, ама ужасно твърди като седалки. Не трябва ли да има подложка, по-дебел слой дунапрен или нещо подобно под дупето на детето? Изглеждат ми като наказателни скамейки и не си представям детето да стои така с часове на дълъг път например.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: март 26, 2014, 18:44:56 »

Кошчетата за кола са а килограми и възраст.На 6 месеца е малка за столче за кола, кошнцата е деална за нея все още.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: март 27, 2014, 08:55:41 »

Първо, детето ти няма да стои часове дълъг път  в каквото и да е столче Wink
Ние сложихме столче за 9кг на 7месеца, не знам дали съм сгрешила, ама кошницата умаля, а детето ми даже нямаше 9кг.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: март 27, 2014, 10:28:09 »

Ние карахме с кошчето отначало, а после дирекшън взехме столче за кола 9-18 кг (Бритакс Рьомер). Като обаче искам да вметна, че тя върви слабичка и нямаше проблем да кара в кошчето до към годинка (кошче на количка Джордани), след което вече взехме въпросното столче.
Няма изгледи скоро да й стане малко, предвид това че сега е 14 кг smile
А за пътуването - може да пътуват и с часове, зависи от детето. Ние сме имали и по 6 часа път, които в по-голямата си част биват проспивани smile
Относно самите столчета - не знам колко меко си го представяш, но нашето е нормално. Е, не е фотьойл, но пък надеждността е по-важна. Нещо средно е като мекота. Нашето има и Изофикс система.
Та, бих те посъветвала освен относителния комфорт да обърнеш най-сериозно внимание на надеждност и здравина, както и на направени краш тестове, които доказват тези качества. Поне ние така избрахме нашето столче. Успех! good
Активен
Alichka

« Отговор #206 -: март 27, 2014, 10:58:19 »

Още имаме време за покупката, но от сега разглеждам вариантите за столче. Нашите коли нямат изофикс и това отпада като вариант за закрепване. По-скоро ме притеснява, че Мария върви напред и с килограми, и с ръст. Не знам по кое от двете да се водя. Изумява ме, че има столчета, на които усещах самата пластмаса. Под часове пътувания е ясно, че с малко дете се спира по-често, но все пак ще се минават по 200-300 км и трябва да е комфортно pardon
Това с краштестовете ми е също сложно, защото на всички столчета пише, че отговарят на европейските изисквания и не ми помага особено като информация. А класации в интернет има много... girl_impossible Всяко мнение ще ми е полезно...
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: март 27, 2014, 11:48:02 »

Ние имаме две столчета за кола - от най - ефтините (взехем го за втората кола, когато я записахме на градина) и от най - скъпите. На ефтиното наистина се усеща пластмасата и е по - широко и може да се ползва со по - късен етап, а скъпото ни е Фил и Тедц и е 0-18, ляга по - добре и се води че може от бебе да се ползва , като за второто дете мисля да го ползваме от към 6м., а предния път го ползвахме от годинката, но дъщеря ми вървеше много слабичка и ниска и така или иначе отказваше да стои в кошница и аз все си я държах.Хубавото обяче дост ани омаля сега - тя все казва че и е тясно , а е оше само кум 14 кг., но със зимните дрешки...Прецени си ако е едро детето по - широко столче да изберете.
Да се похвалим и с новото ни колело . Много му се радва и сравнително много го кара, но разчит аизцяло на помощните гуми - мног отежко ми се струва да я учим от сега без тях, съвсем различнко е от балансиращото.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: март 27, 2014, 13:52:02 »

Аличка, така или иначе на място ще гледате преди купуване. Измерете и преценете.
Относно качествените, краш тестовете и прочие, води се и по цената. Няма как да има столчета за 80 лв, които да са от качествен материал и направени с мисъл. Без да обиждам никого. На нас ни се смяха "как сме можели да дадем толкова пари за НЯКАКВО си столче за в колата". Ами можем, защото безопасността е най-важна.Всеки си има приоритети в крайна сметка.
Та, след повечко четене, проучване, ще видиш че са 3-4 марките столчета, които се открояват с по-висок клас.
Сигурно има по-висок клас столчета с по-големи размери, просто ще ги сравнявате.

Светла, защо искаш да я учите, ако тя не проявява интерес да кара без помощните? Това е нещо което е за забавление, ще си се научи, когато е готова. И когато позаякне. Нека си кара детето с помощни, нито е срамно, нито пък задължително да е без тях на тази възраст smile Важното е да й харесва.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: март 27, 2014, 14:08:28 »

При избора на столче винаги трябва да имате впредвид колко пътувате.Предприемате ли големи семейни пътешествия с кола?Карате ли в града много от точка до точка?Това е много важно зз избора на столче.Финансите не ги коментирам ,но за мен сигурността е на първо място.
Ние до 9-10 месеца возихме Явче в кошницата на Чико към количката .Много бях доволна от нея,но много се дразнеше вече и се сърдеше.На 10 месеца предприехме пътуване за 5 часа и тогава вече бяхме с новото столче от 9 до 18 кг .Ние взехме Бритакс.Много съм доволна .Има и различни степени ,удобно е,комфортно е,сигурно е.Никога главата му в спящо положение не е била да "виси" както често виждам по снимки.Има разбира се и столчета с напълно легнало положение,което за мен си е голям плюс /нашето няма/,особено за дълъг път.Така че избирайте внимателно столчето за кола.Това си е най -малко две годишна инвестиция ,така че си заслужава.Аз съм За втора ръка по сигурно столче,отколкото чисто ново какво да е.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: