Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 20:03:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159756 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: март 11, 2014, 07:59:30 »

Готино е колелцето!
За спирачката, доколкото съм чела, де, на тази възраст не им е нужна. Малки са. Аз като взимах Пуки-то имаше 2 модела с единствената разлика че единият имаше спирачка и съответно беше по-скъп. Водеше се за по-големи. Това не е нещо кой знае какво, разбира се, просто отбелязвам good
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: март 11, 2014, 09:29:41 »

Аз ходих да гледам количката (АБЦ-то) . Има легнало положение на летния кош, но крачетата остават леко повдигнати, не е изцяло като в зимния примерно. Мисля го още, иначе много ми харесва  smile
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: март 11, 2014, 17:19:28 »

sunray въобще не се бях замислила, че има модели със спирачки и без спирачки. Това едно колело да купиш се оказа много сложно.  pardon
И аз се чудя дали едно двегодишно дете ще може да оперира със спирачка, но пък ако му се показва сигурно ще разбере знам ли. Видях ги и тези моделчета на Пуки със и без спирачка, също изглеждат добре. И пак гледам и дървените моделчета, красиви са, но като че ли този модел, който пуснах вчера е доста стабилен и с лека конструкция и ще мисля още на кой да се спра. Поне има време до рождения й ден, за да взема решение.  smile
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: март 11, 2014, 19:46:55 »

Краси и аз мисля подаръкът за рожденният ден на Алекс да е баланс байк,но повече клоня към дървените модели. Миналата година по парка се заглеждах в детските колела и повечето бяха дървени,но сега когато търся и разучавам,гледам че на повечето пише над 3 години. Другото което ме притеснява,че Алекс при ходене се спъва пък камо ли на колело.Ако не го държа за ръка и на 4 мин е спънат на земята. Незнам дали и при други е така,та се чудя това колело колко ще е подходящо за 2 годишни.
Странно е че това го дават за деца от 2 до 5 ,а няма регулиране на седалката.

На puky-то пише 2-6
« Последна редакция: март 11, 2014, 19:55:40 от ellimink » Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: март 11, 2014, 23:53:54 »

Ели, всички балансиращи ги дават над 2 годишна възраст, предполагам, че са подходящи, а вече ще си зависи от детето колко бързо ще се научи.  smile
Дървените, които гледах аз по сайтовете са също от 2 до 5 години, но седалката е регулираща. Виж това примерно, изглежда много по-удобно от това на твоята картинка, седалката е регулираща и с мека подложка.

Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: март 12, 2014, 08:04:14 »

Този модел които си показала  в българските сайтове ги дават от 3-6 години. Гледах и в Ebay и там бяха така. Явно си зависи от описанието в определената държава. Те найстина са по -високи от другите,независимо от регулирането на седалката,самата рама на колелото.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: март 14, 2014, 15:49:06 »

Offtopic posum ,не е вярно това . Количката е с напълно легнало положение,да не говорим че коша и е доста широк.
Изобщо, ама изобщо не е вярно.
Ти виждала ли си 3 тек с летен кош на живо?
Пълно легнало положение се води, когато детето е напълно хоризонтирано, а не дупето надолу, а краката вирнати нагоре и главата някъде по средата (давам нагледни примери: http://www.youtube.com/watch?v=pbfWVUSxwBE - още в самото начало кошът е в пълно легнало положение и http://www.youtube.com/watch?v=GRehegdpEgc на 2-та минута мн ясно се вижда какво имам предвид Wink ). Ти би ли се чувствала удобно да спиш в тази поза?
Сън, вие кога купихте балансиращо колело на Елица? Имам мн близко детенце на 2г и 6м, което изобщо не го виждам на балансиращо колело и затова питам.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: март 14, 2014, 19:24:13 »

Ели, така е, различно пишат продавачите, но като цяло разликата идва от височината на седалката, иначе на картинките колелата изглеждат еднакви тези за възраст 2-5 и тези за 3-6. Но примерно на единия модел пише, че височината на седалката е 34-38 см, а на другият 38-42 и това обяснява разликата за възрастта. Също има и подобни колела с височина 26-28. Така че си зависи от височината на детето. Моделът с 26-28 е за височина на детето от 80 до 90 см, а моделът с 34-38 е за 85 см нагоре, а 38-42 е от 90 см височина нагоре. Ако някое дете е ниско, под 85 см, а му купят колело за височина над 90 см е ествествено, че няма да му стане. Трябва да се купува според височината на детето и трябва да се пробва кое ще му е удобно на самото дете. В другата група, където питах за колелата много майки писаха, че децата им на 2 годинки са ползвали балансиращи колела и след това много бързо са се научили да карат нормално колело без спомагателни колела.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: март 16, 2014, 21:28:28 »

Значи, отидохме в един магазин, Мона щеше да падне с едно дървено колело, тежко беше за нея. Не знам колко високо беше но докосваше с пръсти пода. Тя си е нисичка, около 80-85см. Накрая и купих такова с 3 колела. Много му се радва, но разбира се, още не се сеща как да натисне педалите и го кара като балансиращо, оттласква се с крака.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: март 18, 2014, 11:13:15 »

Здравейте, мами.

Изборът на количка бил цяло чудо...Та се обръщам за помощ към вас.
Бюджетът ни е добър,но все пак е ограничен - най-много 800лв. за комбинирана.
Трябва да качвам два етажа по стълбите.

Бяхме се насочили към Hauck Мalibu, но на ММ му се сториха много крехки и нестабилни. Аз харесах Hauck Apollo - не само заради по-големите гуми и багажник.

Получихме отзиви, обаче, че Hauck били скапани, неманеврени и нестабилни като цяло - почвали да скърцат и да се изкривяват по някое време.

Попадна ни и оферта за Mutsy Evo, на старо. Много ми хареса, но прочетох, че е гигант и че колелата са на мн голямо разстояние.

Много ще съм ви благодарна да ми дадете отзиви за Hauck Apollo и Mutsy Evo. Както и да ме насочите към някоя друга по-добра опция (която да ни се вписва в нашия бюджет).

Мерси smile
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: март 18, 2014, 12:17:13 »

Аз съм се ориентирала към Mutsy Evo. Изобщо не разбирам какво означава гигант  huhhuh.gif
Количката е със страхотен дизайн и се свива като книга. Не мисля, че е по-голяма от цитираните колички на Hauck. иди я виж на живо, а в нета има информация за размерите да си предварително ориентирана. Единственото което мен лично ме притеснява е малко плиткия сенник и ниския кош за багаж.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: март 18, 2014, 12:47:12 »

Mutsy, не е голяма и се събира доста компактно. И ние я бяхме харесали, но в последствие взехме друга. Колкото до ниския кош, наскоро четох, че не е толкова ниско и не е проблем качването по бордюри. В София може да я видиш в 'Хиполенд', магазина на Чиполино на "Т.Каблешков" или при вносителите на количката-Ивентас на "Симеоновско шосе".
За този бюджет аз бих заложила на Mutsy.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: март 18, 2014, 13:24:34 »

milenuity, виж тези, най-добре някъде и на живо.

http://kasida.bg/peg-perego-kombinirana-bebeshka-kolichka-pliko-switch-easy-drive-ivory-45-20775.html

http://kasida.bg/peg-perego-kombinirana-bebeshka-kolichka-si-mokka-45-20800.html

Лека е, сгъване тип чадър, което е важно за катерене по стълби. Но истината е че не съм бутала такава.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #193 -: март 19, 2014, 09:49:42 »

milenuity,

Аз съм с Муци Ево. Кошът за багаж изглежда плитък, но събира страшно много багаж и не опира в никакви бордюри. Сенникът му е идеален. Количката е измислена перфектно, просто всичко в нея е логично - от сгъването на рамата до закопчаването на кошовете, сгъването на дръжката, дори това столчето за кола да има сенник.

Неудобства: тежка като всички комбинирани колички. Тоест, ако ще се върви на вариант хубава комбинирана количка, е перфектен избор, бута се с един пръст, минава навсякъде, стабилна е, красива при това. Но ако трябва да я носиш два етажа - ще се накажеш. Аз  имам да я свалям точно 8 стъпала от асансьора на приземния етаж до входната врата и ненавиждам това упражнение. Каквото и да си говорим, тежи си яко. Ясен е на 4 месеца и половина, тежи около 7 кила и половина, като го сложа в количката са си 20 килограма за носене, просто е гадно. Така че човек трябва да прецени дали в името на лесното маневриране из улиците да вземе удобна и стабилна количка, или заради невъзможността от носене на количка по стъпалата на блока, да не си вземе нещо много леко, но с малки колела, дребничко. Хаукът не е по-лек, така че в тоя случай според мен нямаш кой знае какъв избор, но винаги бих препоръчала Муцито.

П.П. Не знам дали сте обсъждали това, но ако бебето ти е летно, според мен няма смисъл от зимен кош въобще. Летният  има изцяло легнало положение, също както и кошчето. А на бебето няма да има откъде да му духа, защото няма да хванете студено време.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: март 19, 2014, 15:47:29 »

Много ви благодаря за отзивите! Видях муцито на живо и направо се влюбих. Дени, накара ме да се замисля - ако наистина летната седалка е ок за гръбчето на новородено и нямаме нужда от зимния кош ще е страхотно и може да можем да си я  позволим и нова.
Мъкненето...да...проблем

Sunray, изглеждат много добре. Ще ги разгледам на живо. мерси
« Последна редакция: март 19, 2014, 15:49:25 от milenuity » Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: