Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 18:21:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето 18
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето 18 (Прочетена 159681 пъти)
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Re:Покупки за бебето и детето 18
«
Отговор #120 -:
февруари 19, 2014, 16:39:18 »
Мерси, Деница Звездица
Mrs.™, ще чакам да ми пишеш при следващи поръчки
За колелцата препоръчвам Пуки ето ни нас с него
има за всички възрасти от 1,5 г. нагоре. После си взехме балансиращо
и сега вече избираме с педали - само не знам 12 или 14 цола да вземе направо за д ане ни омалее пак много бързо. А имаме и тротинетка с 2 колела отпред - също страхотна и любима на детето, но не намерих снимка
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #121 -:
февруари 19, 2014, 23:11:37 »
И аз препоръчвам Пуки, ние взехме направо това за баланс. Тази година вече ще й е съвсем екстра. Малко ни беше късно за триколката им.
Светле
, не е ли рано за колело с педали? Не знам, де, аз като гледам Ели каква ми е тъничка, си мисля, че не може да завърти педалите лесно и ще поизчакам май май поне още година....
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #122 -:
февруари 19, 2014, 23:13:35 »
Благодаря
svetla_ety
за снимките.
Ние явно сме малки за педали още и трябва да избирам балансиращо колело. Мислех, че може да има и някакви за по-малка възраст с педали.
В момента гледам 2 модела и се чудя. Първият модел е за по-малки деца, но пък второто ми харесва повече, обаче не знам дали Вероника не е малка за 2 колела. Надявам се някоя мама с опит да се включи.
Пуки с 4 колела и е за деца над 18 месеца.
Другият модел е с 2 колела. Пак е балансиращо. Дават възраст 2-6 години.
«
Последна редакция: февруари 19, 2014, 23:16:08 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #123 -:
февруари 19, 2014, 23:53:27 »
С малко закъснение да се включа с коментар.
Пънки, тази триколка, която ти си показала ни я подариха майка ми и баща ми за първия рожден ден на Сиана - никога не сме я използвали! Сиана от момента, в който не я свърташе в количката, не я свърташе и в това, просто искаше да ходи наоколо, без нещо да я ограничава, излизали сме няколко пъти, но на 5тата минута тя искаше да става от нея. Какво да кажа - стабилна е, удобна е за родителя, но е адски тежка, дори сега Сиана не може да и завърти педалите и да я задвижи, а тя кара колело с педали още от преди да стане на 2 години. Триколката, която е показала Мисис е страхотна - лесна за управление от дете!!! Зависи кой какво търси
Принцес Пукито, което ти бях препоръчала, е хит при нас в момента! Лятото, когато и го взехме не му се радваше толкова, колкото му се радва сега! Ако имаш къде (може да ни дойдете на гости за целта
) пробвай Рони и на едното и на другото, защото второто, макар че го дават от 2-6 може да и идва високо и тогава няма да може добре да го кара. Елена например е малко нисичка и тези с двете гуми засега не са и удобни, но до лятото има доста време. Тогава колелото на Сиана остава за нея, а за Сиана може би ще търся с педали, но на две гуми, дали и е рано??? Не мисля да слагам крепители, тя вече повече от година си кара балансиращото и постоянно си вдига краката и лети на него, баланс пази страхотно, така че мисля да я пробвам без крепители, ако не може да кара, ще и взема на Пуки най-голямото.
Иначе Елена от миналия месец, точно по същото време като Сиана, тоест на година и десет месеца се научи да кара триколка, много се кефи да върти педалите. Но е подобна на модела, който е показала Мисис, тези, където са си само за дечица, без дръжката за родителя, защото са много по-леки и маневрени от другите!
Ако ви се рови в темите назад, погледнете в темата на Мири, има едно много яко клипче как Крис кара триколка
. Но пак не от тези с родителската дръжка, те не стават за каране, а най-обикновено колело на три гуми!
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #124 -:
февруари 20, 2014, 10:50:34 »
Светле
, по-добре вземете 14 цола, т.к. ние на малкия му взехме миналата пролет 12 цола и вече му идва малко. Не мисля, че са малки, т.к. много бързо свикват. Томи се научи буквално за един ден да върти педалите и няма стигане. Голяма фурия е с това колело и много му харесва.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #125 -:
февруари 20, 2014, 10:59:13 »
Никола нямаше 2 години, когато започна да кара балансиращото колело. До ден днешен си го кара и е много бърз с него (щом успях да го загубя в Морската градина
) Тук го кара за 2-3 път
Тази година за рождения ден , ще му вземем вече голямо колело с педали.
Сега се учи да кара ролери
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #126 -:
февруари 20, 2014, 11:39:11 »
Майка ми подари на племенника триколката, показана от Пънки, но на цена 60лв. /купена от търговиите на Брезовско шосе/. Използваше я като "разменна монета" през летните месеци, когато беше към година и половина: бутат го на триколка до парка /краката му са на неподвижните опори над педалите/, в парка грабва кукленската количка на едно момиченце, а момиченцето сяда в триколката му и бръмчи с уста. После се превърна в нещо за "ремонтиране" и "боядисване" в двора, но не и да се ползва по предназначение. Много зависи какво е на мода на детската площадка и какво правят другите деца. В парка до нас от няколко месеца има нови катерушки и люлки и не виждам деца на ролери, колела или коли с педали.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #127 -:
февруари 20, 2014, 11:55:29 »
Да, както и
Бени
е писала, зависи колко върви пеш детето. Ние лятната количка я ползвахме около половин година. След втората си годинка, Ели на количка не се е качвала. Ако е твърде далече -и е по работа, хващаме такси, но по стандартните разходки и из парковете - само пеш. Тя обича и е свикнала. Ходи като планинар
А за педалите - поне за моето дете е рано, не заради свикването, а защото е слабичка, не е яка. Там си трябва повечко сила просто. Ще караме тази година на Пуки-то за баланс, с две гуми, и догодина нещо с педали. Като ви чета, явно ще е нещо 14 цола.
Лени Бени
, браво на малкия мъж за ролерите!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #128 -:
февруари 20, 2014, 12:23:25 »
alben4ik
много благодаря за отговора, изчерпателен и полезен както винаги.
Разбирам, че явно си зависи от детето. Някои деца и преди 2 годинки карат колело с 2 гуми като на
leni_beni
, така че явно трябва да се пробва. На Пуки колелото със сигурност ще й е добре, защото е над 18 месеца, а когато ние й подаряваме колелото за рождения ден, Вероника ще е вече на 2. И в тази връзка майките от София могат ли да ми препоръчат магазин, където мога да намеря колело на Пуки и подобно дървено на второто? Благодаря предварително.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #129 -:
февруари 20, 2014, 15:30:53 »
http://prodavalnik.com/za-bebeto-i-deteto/detski-koli-velosipedi-trikolki-c141?q=%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81
Има доста балансиращи нови колела на добра цена.
Не се притеснявайте, децата много бързо свикват, нищо, че е с 2 гуми. После ще купувате колело без помощни и за няма и 2 часа, вече ще може да го кара. Личен опит.
По-добре, да не е дървено, защото не му се регулира седалката и кормилото.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #130 -:
февруари 20, 2014, 15:55:50 »
На дървените колела за баланс им се регулира седалката. Нашето има 3 степени .
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #131 -:
февруари 20, 2014, 19:59:14 »
И на нашето дървено също се регулира, само че най-ниската степен е висока за Елена в момента, чакам я да порасне още малко, хихихих
Анели, на колко години минахте към голямо колело без крепители? И колко големи бяха гумите? Моята дъщеря (голямата) сега е на 3 и мисля като се запролети още малко да и вземем такова, дали е прекалено малка?
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #132 -:
февруари 20, 2014, 20:34:24 »
Им аз се включвам за въпроси към имащите баланс bike. Решила съм това да ни е подарък за 2рият ни рожден ден. Но...гледах ,че има българсkи фирми които произвеждат такива колела:
http://precizbg.blogspot.com/p/blog-page.html
http://www.jordanyprod.com/gb/14852/items/itemId/5302
Някои има ли впечатления от тях.
Напоследък гледам и много дечица с такива колела,които ми се струват по стабилни.
Но никъде не мога да открия такова за да го видя на живо.
Другият ми въпрос е кои са по удобни-на puki са метални,а другите дървени с регулираща се седалка.
«
Последна редакция: февруари 20, 2014, 20:42:24 от ellimink
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #133 -:
февруари 20, 2014, 23:53:00 »
Ellimink,
не долюбвам пластмасовите гуми аз. Със сигурност ще друсат, нашата триколка нали беше с такива....Аз бих те посъветвала да заложиш на каучуковите, доста меко возят.
За другата ти питанка - не мога да кажа аз за дървените, но Пуки е с регулираща се седалка и кормило
Активен
leni_beni_
«
Отговор #134 -:
февруари 21, 2014, 09:58:26 »
И на мен това с пластмасовите гуми не ми харесва.
Иначе една от причините, поради които избрах дървеното , беше теглото. Нашето тежи 3 кг. Металните не знам точно колко са
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...