Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 18:04:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето 18  (Прочетена 159648 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: февруари 10, 2014, 11:57:53 »

Гучи, ти какъв уред за готвене на пара имаш предвид?
Аз на този етап съм с онези елементарни решетки, които се слагат в нормална тенджера. Ползвам я доста сериозно.
А въпросния мултиуред го дадох като вариант, когато се стерилизира, пасира, готви и т.н. Защото е всичко в едно. Но ако е само за варене на пара, не е нужен определено smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: февруари 10, 2014, 12:20:27 »

Аз ползвам един елементарен на Нео с три нива.Доста често правя и плодовите и зеленчуковите на едно.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #77 -: февруари 10, 2014, 15:38:53 »

Аз пък съм ползвала тия решетки и много гаден вкус имаха зеленчуците, а и много малко можеш да сложиш на един ред. Нашият уред на пара е от Лидл и съм супер доволна от него, препоръчвам го.

Стерилизатори аз досега не съм използвала, защото не преварявам и не стерилизирам, но ако ми се наложи, мисля, че и само в микровълновата става тоя номер. Все си мисля, че с такъв уред не бива да се бърза, защото може пък да успеете да кърмите и тогава ще ви седи така. Аз и помпата я ползвах веднъж в болницата и после само седмица, а е доста скъпа, та ако можете да вземете от някой назаем за в началото, възползвайте се и си спестете и това.

За мен супер важна покупка се оказа кантарът за теглото, тук не видях някъде да пише за него. Или везна май му казват повсеместно. Имахме един супер неудобен, купуван от Джъмбо, бляк, слагаш детето на него и не показва стойност, докато бебето не застане, без да мърда, което е невъзможно. После приятелка ми даде назаем този. Идеален е. Така не завися въобще от консултациите, за да следя колко качва детето.

Относно коша за памперси, ние ползваме най-обикновен иноксов контейнер за баня, който там си го и държим, досега никога не е мирисал.  crazy

Mrs., еднократните пелени за повиване 60/60 ги има и в ДМ, тяхна марка са. Който обаче има разни подарени и останали от баби и мами памучни пелени от едно време, спокойно може да ги замести, тънки са, попиват отлично, перат се лесно. На мен свекърва ми ми даде 30 бройки, купувани за съпруга ми, когато е бил бебе, ползвам ги непрекъснато. Слагам ги върху повивалника, за да не е студено на бебето от мушамената материя, с която я покрит, а и за по-хигиенично, после си ги пера с дрехите на детето и не изхвърлям еднократни.

Друго - наскоро се обсъждаха праховете за пране и памперсите. Бях чела в един блог сравнителен тест за различните марки памперси и марката на ДМ се оказала с добри качества, сравними с тези на скъпите марки, но с по-ниска цена. Започнахме и ние с тях и досега Ясен няма никакви проблеми от тях. Пробвала съм и марката на Лидл, но не попиваха добре, както и тези на Памперс, затова не ги опитвахме повече.

Прането пера с детския течен препарат Ултрасензитив, пак марка на ДМ.
.

Стига ми за много време, няма допълнителни аромати и всичко си мирише само на чисто пране. Досега не сме имали проблем и с някакви реакции към него - обриви, дерматити и т.н. Струва около 6лв. литъра и стига за доста време, което ми се видя изгодно на фона на някои по-популярни препарати по над 15лв. Виждам, че много момичета не слагат омекотител, аз лично не мога да издържам твърда дреха и слагам   от същата серия и в бебешките дрехи, също имам отлични впечатления. Същият омекотител ползвам и за нашата пералня, защото той няма аромат и след него прането мирише само на пране, а не на парфюми, така че се оползотворява цялата опаковка, ако не си падате по добавени аромати.

Понеже обсъждахте списъка с дрехите за бебето - моят съвет е да се ограничите с малки количества, защото в началото се използват предимно бодита и ританки.  Допълнително ви трябват единствено елечета, блузки, космонавт и евентуално яке - последните неща - за зимно бебе. Всичко останало според мен е подходящо за бебета над 3 месеца, които стоят по-изправени, не се преобличат на всеки 2-3 часа, и са изкарвани повече навън. Освен това имайте предвид, че много от роднините и приятелите ще ви подаряват дрехи, така че в един момент на бебето се събират повече дрехи, отколкото имате вие, търсите им място, а те умаляват по-бързо отколкото вие успявате да свикнете кои са ви удобни за преобличане и да ги използвате много.

Излишна вещ при мен се оказа и термометърът за вода, тъй като бавно отчита температурата. Аз проверявам водата, като натопя вътрешната част на ръката над дланта, трябва да е приятно топла. Така и така като миете под чешмата бебето през деня, свиквате бързо колко трябва да топла водата.

Аз бих добавила във всеки списък нокторезачка. Нашият бебок в началото се скъсваше да се дере, та на бърза ръка му ги изрязах и поне не си правеше рани по лицето. Той с ръкавици не искаше да стои, не съм го и насилвала. Има разни бебешки деветини за нерязането на нокти до 40-тия ден. Ако не си падате по такива врели-некипели, ще си облекчите живота.

И последно - благодарение на една мостра много харесах една българска марка козметика за бебета - Кокона Смолян. Цената им е супер, миришат хубаво, действат добре на кожата. В началото купих Mixa, но според мен не си заслужава, с нищо не блести. Ето това е българското:
« Последна редакция: февруари 10, 2014, 15:42:09 от Деница Звездица » Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: февруари 11, 2014, 08:16:13 »

Деничка, аз подчертах, че това е мое мнение, при нашите си условия.
Решетката ни определено не придава вкус на храната, вероятно зависи и от качеството на материала. Аз съм с ужасно остро обоняние...

За коша за памперса - нашия дори беше с плътен гумиран капак и на терасата, ама като изляза на нея, особено като се стопли, си беше гадно. А си го чистехме всеки божи ден, естествено.

Всеки си преценя. Тук споменаваме и даваме идеи, пък оттам нататък....smile

За бебешката везна - и ние взехме, доста сериозно я ползвахме почти цялата първа година, но това е защото Ели наддаваше по мъничко, а и имахме проблеми със стомахчето. Ако се храни нормално, изхожда се нормално и видимо си наддава, може и да не се купува.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: февруари 11, 2014, 10:04:21 »

Ние пък не сме вземали везна въпреки че се родиха с ниски кг.Аз не го смятам за нужна вещ.Мерихме ги на консултация.
Нашия кош е на терасата-засега не мирише ,но при нас лятото те бяха още само на мляко.Ще видим това лято какво ще е .
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #80 -: февруари 11, 2014, 11:13:29 »

Деничка, на Кокона козметиката за бременни я ползвах и бях доволна. Амбицира ме и ще взема да пробвам и за бебетата. В болницата ги къпеха с Хип и миришеше страхотно. Иначе като кремче против подсичане Бочкото няма грешка good Като прах определено много харесвам Тео Бебе. Тези на ДМ винаги съм ги заглеждала и така и не съм се решила да купя, хем съм доволна от други техни продукти.
За еднократните пелени, аз не ги ползвам само за едно поставяне на бебето. Просто на повивалника винаги има застлана по една такава пелена и я сменям, когато малката ги изцапа (случва се често с нейното повръщане). Еднократно ги ползвам само на консултация. Там ги изискват за по-добра хигиена. Все пак на един кантар теглят сума си бебета. Но това си е изискване на нашата педиатърка.
Нокторезачката я използвахме след първия месец. Просто акушерките ме предупредиха, че преди това не било хубаво да се режат ноктите, не от суеверие. Въпреки, че не съм слагала ръкавици и не съм рязала нокти, не сме имали много поражения по лицето.
Везна може да се купи от хора, които наистина се притесняват от теглото на бебето. Иначе не виждам смисъл. pardon
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: февруари 11, 2014, 11:26:43 »

И аз не одобрявам везната, но все пак е въпрос на личен избор.
Дупето мажа само при нужда. С Джинджира алба.
Прах - ползвам течен на Бочко. Обижавам как мирише. smile
Нокти режа с ножичка, още откакто се прибрахме от болницата. Това с нерязането ми е много любопитно. Да се осавят с нокти ли?
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: февруари 11, 2014, 12:06:45 »

Много полезни съвети давате.
Кош за памперси вече поръчах. Беше на изгодна цена -25$ с торбички за 1г.(същия в Amazon.Co.UK струва само коша 60£). Със сигурност ще влезе в употреба защото имам кош само под мивката и макар да го изхвърляме всеки ден, не ми се вижда добра идея да го ползвам за памперси.
Везна съм решила ако потрябва да взема под наем. Помпата също няма да я купувам от сега. При нужда мъжа ми ще я купи и донесе.
За ноктите-ще взема и ножица и нокторезачка.
Прах за пране-спрях се на Сано. Мисля и омекотител да взема, все ще го изразходвам ако не за бебешките, то за нашите дрехи
Дрехите - гледам да купувам 0-3 или 3-6. Около нас са все мадами и не мога да разчитам на дрехи. Не страдам от предрасъдъци, но не мога да сложа на момче розово боди с панделка. Гледам да не прекалявам с бройката обаче. smile
« Последна редакция: февруари 11, 2014, 12:45:26 от Mrs.™ » Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: февруари 11, 2014, 12:29:02 »

За коша за памперси аз съм с две ръце ЗА. Когато на мен ми трябваше, не можех да си го позволя като разход, сега има на по-прилични цени и става крайно необходим, когато започне захранването, че тогава си е ... чудо pardon
Везната не бих я включила в предварителния списък.
Между ножичка и нокторезачка, на нас по-добра работа ни върши нокторезачката.
За праха за пране някъде, не помня вече къде бях чела за съставките, кое е вредно за новородените специално и в интерес на истината повечето бебешки препарати тогава(преди 4г) на българския пазар не бяха подходящи. Аз се спях на два варианта, скъп и евтин Сано Максима Сензитив и Тео Бебе, не сме имали никакви проблеми, но не одобрявам това, че и двата имат силна миризма, особено Тео Бебе.
При избора на стерилизатор, трябва да се реши предварително дали ще се ползват стъклени или пластмасови шишета.
Много полезна макар и скъпа вещ при нас се оказа скрин, комбиниран с ваничка, масичка за повиване и стойка към скрина за най-необходими принадлежности при къпане и преобличане. Сложихме го в спалнята , до детското легло и първите 8 месеца, докато синът ми беше по-кротък при къпането, съм го къпала в спалнята, беше ми много удобно, всичко на едно място. Отделно всички негови дрехи и козметични принадлежности се събираха в скрина.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #84 -: февруари 16, 2014, 18:31:50 »

Възхищавам се на всички пишещи колко добре ориентирани сте  smile Добре, че има хора като вас за пример  smile
 Днес, разглеждайки напосоки някои неща, ми хрумна въпроса какви дрехи са подходящи за изписване на бебе в периода май-юни? Предполагам, че не трябва да са съвсем тънки, понеже ще е по-скоро късна пролет.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: февруари 16, 2014, 18:36:20 »

Мишелче дори и пролет лято бебетата в началото нямат терморегулация и е хубаво да е с боденце,блузка с късо ръкавче,панталонки,чорапки-обувчици и тънка пелена.Поне моите на 9.06 бяха така облечени.После ще се обличат само по боди защото е прекалено топло.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #86 -: февруари 16, 2014, 19:14:07 »

Мишелче дори и пролет лято бебетата в началото нямат терморегулация и е хубаво да е с боденце,блузка с късо ръкавче,панталонки,чорапки-обувчици и тънка пелена.Поне моите на 9.06 бяха така облечени.После ще се обличат само по боди защото е прекалено топло.

Благодаря ти, gucci   give_rose Точно на твоя съвет се надявах.  Помага ми много в ориентирането.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: февруари 17, 2014, 08:02:48 »

Много полезни съвети давате.
Кош за памперси вече поръчах. Беше на изгодна цена -25$ с торбички за 1г.(същия в Amazon.Co.UK струва само коша 60£). Със сигурност ще влезе в употреба защото имам кош само под мивката и макар да го изхвърляме всеки ден, не ми се вижда добра идея да го ползвам за памперси.
 smile

Mrs.™, моля те да споделиш откъде го поръча! Според мен това е спер важна покупка, защото човек направо се преражда с една такава кула за памперси. Докато живях в САЩ гледах много дечица и кулата беше нещото, което ми направи най-голямо впечатление - само навиваш памперса, пукаш и забравяш. никаква миризма в бебешката стая, дори и като вадиш плика, когато се напълни. smile

Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: февруари 17, 2014, 09:15:07 »

За мен е малко ненужна покупка това. Само заема допълнително място. Аз си взимам ароматизирани торбички за памперси и като го сваля слагам в торбичката и директно в коша. За какво ми е още един боклучарник...
Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: февруари 17, 2014, 10:40:34 »

Момичета,незнам дали това е правилната тема,но дайте идея за подарък за първи рожден ден.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: