Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:57:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В РУСЕ - 5 та част
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В РУСЕ - 5 та част (Прочетена 218694 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:СВАТБА В РУСЕ - 5 та част
«
Отговор #495 -:
ноември 19, 2015, 10:01:19 »
Била съм на сватба в Рига, влизала съм и в механата. Механата е хубава, но е за друг повод или супер тематична сватба с етно мотиви. Отделно - ако съберете толкова гости в механата, дали ще има място за танцуване?
До колкото си спомням имаше мостчета, изкуствена река и тн място, което е почти неизползваемо за сватба. Това вече трябва с управителите да говориш как евентуално биха били разположени масите, дансингът, мястото за ди джея...
Активен
Neshiii
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #496 -:
ноември 19, 2015, 16:17:33 »
Благодаря Ви за помоща... сватбата ще е в ресторанта имам оркестър ,какво следва след това да направя ? Сватбата е живот и здраве на 03.09 до тогава тези неща достатъчни ли са или трябва и с др да се заема?? Малко ми е трудно с организацията защото не съм в бг ,мамито се занимава да ми е жива и здрава ,но и всичко не може да ми го изясни кое как е и какво е по добре ...
Активен
Feribotka
«
Отговор #497 -:
ноември 19, 2015, 16:18:32 »
Ритуална зала и църква + фото и видео
Само оркестър ли ще имате, ДЖ?
Активен
hrishristova
Сватбар
Публикации: 234
«
Отговор #498 -:
ноември 19, 2015, 16:50:00 »
за видео ако искаш да си при Петър Петров (един от най-добрите според мен) е хубаво от сега да му се обадиш, защото нищо чудно да му е позапълнен графика вече
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #499 -:
ноември 19, 2015, 18:15:28 »
А имате ли някакви кординати за да се свържа , че аз не съм на ясно в момента кой е най в класациите за видео и фото ...четох в едни форуми из нета и всеки мн хвалеше видеозаснемане Цанев и за фотограф Гого Кехайнов ,ако не се лъжа така се казваха...също така църковен няма да имаме и за ритуален не е мн сигурно, но ако се случи да имаме ритуален не може ли примерно 3-4 месеца преди събитието да го резервирам. ..или ако там е заето всичко как се процедира с ритуал в заведението и ума ли въобще такава опция...
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #500 -:
ноември 19, 2015, 19:54:50 »
потърси им координатите в интернет. Всички имат собствени рекламни страници с портфолио, данни за контакт, графици и т.н.
Свързваш се с всички, правите по една среща (в 21 век има видеоразговори). По този начин ще разбереш дали би могла да се сработиш с тези хора. В Русе има и други добри фотографи, ако не можеш да си позволиш цените на Гого Кехайов (които според мен са в норми, но хора и разбирания-всякакви).
Потърси и информация за украсата. В Русе има 2 по-известни агенции, отново имат координати в интернет. Аз запитах Дежа Ву и Да и Да. Вторите ме спечелиха с бързия си отговор. От Дежа ву получих отговор 2-3м преди сватбата. След това не спряха да ме тормозят със снимки и предложения по имейла.
Успех!
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #501 -:
ноември 20, 2015, 00:08:53 »
Ако знаех че имат кординати в Интернет нямаше да искам помощ от тук..просто мн съм изостанала с всичко случващо се в бг
пратих запитване на г-н Кехайнов благодарение на nansita ,а можели и на др фото и видеозаснемане поне имена за да ги проверя в Интернет ,понеже като напиша в Интернет" фото и видеозаснемане в Русе "обсолютно нищо не ми излиза
Благодаря и Лека вечер
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #502 -:
ноември 20, 2015, 08:43:16 »
Щом вече знаеш, че няма значение в кой град се намира фотографа или видеооператора, а всички са склонни да пътуват при определени условия.. Влизаш с темата за фотографи, виждаш коментарите за всеки от тях, разглеждаш им портфолиата и избираш няколко, с които да се свържеш. Повтаряш същата процедура с Видеооператорите в конкретната тема.
1. Фотографи
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36094.0.html
2. Видеооператори -
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36009.0.html
Активен
hrishristova
Сватбар
Публикации: 234
«
Отговор #503 -:
ноември 20, 2015, 09:16:01 »
Според мен няма да се стигне до там да търси видео и фото от други градове, защото в Русе има доста добри, а и за мен в този случай са излишни разходи да им плаща път, нощувка и другите им разходи след като за техните услуги няма да й е малко разхода (лично мое мнение)
Neshiii по въпросите за гражданския брак - ние запазихме датата 19.09 края на Май месец, но ние подписахме в петък в обредния дом и в събота имахме църковен и после изнесен в градината на Рига, като изнесения беше проформа и го водеше дамата която ми направи украсата и като цяло водеше цялото тържество.... Хубаво е ако да си запазите датата поне до към март-април или когато ще сте в България защото от Май до Сеп е активния сватбен сезон.
Видео:
Петър Петров
-->
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000747734192&fref=ts
ПРЕПОРЪЧВАМ .... беше зает за нашата сватба
но имам познати ползвали неговите услуги и са изключително доволни (в youtube може да видиш работата му)
Цаневи
-->
http://www.videotsanev.com/
Едни приятели са ги запазили за Юни и тогава мога да изкажа мнение, но съм чувала, че са добри
Фото:
Иван Атанасов
-->
http://ivan-atanasov.com/
Александър Карчински
-->
http://kartchinski.com/
имах среща с него... малко е по странен, но е добър. Една позната е ДОВОЛНА от него, но на мен цената му ми беше висока
Кехайов
-->
http://kehayov.com/
Мартина Лазарова
-->
http://martinalazarova.com/
Цветомир Цветанов
-->
http://tsvetanov.info/wendding
И за него съм чувала, че е добър, но и много от рано ангажиран
СЪВЕТ: за видеото и фотото НЕ ЧАКАЙТЕ. За Кехайов видях, че е запазен и за 25.09 така, че обаждай се на всички, които са ти допаднали, говори, искай оферти и запазвай... това остава от сватбата
Надявам се да съм ти помогнала малко
УСПЕХ!!!
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #504 -:
ноември 21, 2015, 00:28:58 »
Благодаря мн на всички пратих запитвания за фото и видеозаснемане и сега чакам да ми отговорят...какво следва след това или за този етап това е достатъчно..
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #505 -:
ноември 21, 2015, 11:01:25 »
Ресторант, ритуална зала...
За ресторант обикновено нещата стават на място. В Рига има добра комуникация по мейл. С Левента правихме срещи на място.
Ритуална зала- на място. Изпрати някой роднина да запази дата и час. Можете да направите истинска изнесена церемония с длъжностно лице от общината. Цената е 180лв. Подава се допълнителна молба с документите, за да получиш потвърждение. (става на момента). Ето информация за Ритуалната зала:
http://www.obredendom-ruse.eu/svatbeni_obredi_i_uslugi_polezna_informacia.html
Ако случайно ви кажат, че е рано за записване, можеш да им обясниш, че не живеете в България и сте си дошли специално, за да отметнете задачи. Ние не живеем в Русе, организирахме сватбата от другия край на България и запазихме дата в края на ноември за 20 юни (след като бяхме запазили ресторант и фотограф-още октомври)
Помиси и за украсата, поканите (поне дизайн), подаръчета за гости, кумове,ще спазвате ли ритуали- какви.. поразучи къде какви рокли има, определи си бюджет за всяко нещо. Аз в Русе не видях магазин, от който мога да си купя рокля и я избрах в града, където живея. Имай предвид, че роклите се шият по мярка или се поръчват от чужбина (ако са на дизайнери от чужбина) и направата им отнема няколко месеца, доставката също. Покрай баловете май месец почти няма кой да ти обърне внимание за булчинска рокля.
Аз започнах от дизайна на поканите- първо исках едни, после смених концепцията и направих други. Едва след като уточнихме часовете, направих текста. В моите покани имаше информация само от колко часа започва ритуала, къде ще се проведе и в колко часа започва празненството в ресторанта. На хората, които исках да присъстват на вземането на булкат,бях казала допълнително.
А ти от колко време не живееш в България, че не знаеш как са нещата в момента? Малко несериозно звучи да не направиш проучване и да разчиташ на 100% на мнения от форум
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #506 -:
ноември 21, 2015, 19:37:14 »
Не разчитам на 100 % на форума !!! Просто искам мнение кое как да организирам...от 3 години не съм в бг може да е малък период ,но последно бях на сватба на сестра ми, която беше в 2008 година. От тогава до сега всичко се е променило в пъти... преди те организираха своята сватба за месеци не както сега да се почва почти година преди събитието...определих датата,имам ресторант,оркестъра също е избран за ритуал нз дали ще има защото са малко объркани нещата... фото и видео оставих на сестра ми да избере(има познати ,които се занимават с такива услуги) роклята мислих да я вземам от Истанбул защото поне има по голям избор и мисля че ще харесам нещо...но аз по принцип си я преставях да бъде 2 в 1 като в началото е дълга и после в по напредналите часа ве е къса ...украсата мисля да е в ретро стил поне за сега ,а поканите н3 мислих че са важна част затова не съм и мислила за тях нищо...подаръци за гостите обмислях да взема също от истанбул но какво точно не съм решила още ...гледах че може да се организира welcome drink в градината на рига,но кой го организира от рига или агенцията които ще наема за украсата не съм на ясно и на каква цена ми излиза тази услуга някой ако знае примерно може да сподели...от този форум си записвам задачите ,които да изпълня като ссе прибера февруари (където ще съм седмица в бг) ...също ако имате някакви идеи за украса,покани , или каквото се сещате споделяйте всичко ще ми е в помощ... Благодаря предварително на всички ХУБАВА ВЕЧЕР
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #507 -:
ноември 21, 2015, 20:31:02 »
Не съм искала да те обидя или да те нападам, просто ми стана любопитно. Ти и сега може да си организираш сватбата за 3 месеца, пак си зависи от бюджета ти и от свободното ти време. Масово се започва организация отрано,защото младоженците плащат сами сватбите си и не разчитат на 100% на своите родители. Още повече, че като организираш някакво по-мащабно събитие от разстояние, нямаш време за грешки в последния момент.
Съвет за уелкъм дринк- купете си шампанското и го оставете там. Разберете се с ресторанта да разлеят напитките по чаши и не се занимавай с агенция за това, тъй като слагат голяма надценка. Така или иначе сервитьорите са 100% ангажирани за вашата сватба.
Идеи за ретро украса има в pinterest.com -
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #508 -:
ноември 22, 2015, 17:54:22 »
Благодаря за pinterest.com наистина има доста интересни неща
сега е само трябва да се реша..като гледам искам всичко ,но ...
Активен
Neshiii
Новак
«
Отговор #509 -:
ноември 24, 2015, 17:43:03 »
Здравейте отново имат ли някакво мнение за Атанас Великов Photography
Активен
Страници:
1