Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 07:23:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани летни бебчета - Юли, Август, Септември
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани летни бебчета - Юли, Август, Септември (Прочетена 220251 пъти)
Zori83
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани летни бебчета - Юли, Август, Септември
«
Отговор #465 -:
юни 05, 2014, 13:28:26 »
Millie, тези болки не означават, че бебето е главично. Аз си ги имам, а моята госпожица е седалищно и нито веднъж не е била главично за мое огромно съжаление
И аз съм готова вече с покупките, събрала съм багажа за болницата и тръпна в очакване. Размерът за новородено по повод дрехите и аз избягвам, т.к. са прекалено малки и почти не може да ги носи бебето.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #466 -:
юни 09, 2014, 13:23:57 »
Здравейте
Някой дали има идея дали е важно да се пие магнезий в трети триместър. На мен ми го изписа лекаря и каза да го пия до 35 гс. Аз обаче все забравям и се чудя дали ако нямам (поне не сме засичали) контракции е толкова наложително да го пия редовно.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #467 -:
юни 09, 2014, 14:05:31 »
milenuity, магнезия се пие, за да няма контракции. Имай предвид, че не винаги контракциите се усещат. Лошото на магнезия е, че действа с натрупване в организма, затова е добре да се пие редовно. Моите дози бяха максимални - 3х2 дневно и не пропусках, но си ме беше страх. Ако забравех да си взема хапчетата, купувах от аптеката прахчета и на вън пиех. Пък и този магнезий ме предпази и от запек
.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #468 -:
юни 09, 2014, 14:16:10 »
Цитат на: danieIa ☼ в юни 09, 2014, 14:05:31
milenuity, магнезия се пие, за да няма контракции. Имай предвид, че не винаги контракциите се усещат. Лошото на магнезия е, че действа с натрупване в организма, затова е добре да се пие редовно. Моите дози бяха максимални - 3х2 дневно и не пропусках, но си ме беше страх. Ако забравех да си взема хапчетата, купувах от аптеката прахчета и на вън пиех. Пък и този магнезий ме предпази и от запек
.
Аз все пропускам, защото пише да се пие на гладно, а аз все забравям и хапвам, а после уж чакам да стане пак преди ядене,но пак забравям...и така
Ще гледам да не го забравям вече...на мен коремът ми се струва нон-стоп твърд и за това не мога да преценя дали е ок или не.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #469 -:
юни 09, 2014, 14:29:23 »
Аз контракциите не си ги усещах до края почти, но доктора редовно засичаше такива на преглед.То за това и трябваше да почивам ама това е друга тема.Та да важно е да се пие.Аз го пиех до края, до деня преди да родя.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #470 -:
юни 09, 2014, 14:33:01 »
milenuity
, и аз бях като Маги. Важно е да си взимаш магнезия редовно. От личен опит (не особено добър) се убедих колко голямо значение за бебето има да не се допускат чести контракции.
Зори
, успешни последни седмици
Като гледам до някоя и друга седмица ще има хубава новина
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #471 -:
юни 09, 2014, 14:48:54 »
Хм, на моя пък не пише дали на гладно или на сито... пише само по 2 капсули за препоръчване преди лягане... аз си го пия реално малко след вечеря... не знам дали е погрешно.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #472 -:
юни 09, 2014, 14:49:55 »
milenuity
в трети триместър е много важно да се пие магнезий щом ти го е изписал лекаря.Не мисля ,че е супер важно дали се пие на гладно или не.Коремът ти не трябва да е твърд.Каква е дозировката на магнезията ти ?
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #473 -:
юни 09, 2014, 15:28:54 »
Сложих си вече и reminder на теефона...за всеки случай
. Благодаря ви са споделения опит!
Фийбс, дозировката е 3х1. До сега реално успявах да пия по една сутрин, а останалите ги пропусках...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #474 -:
юни 09, 2014, 15:30:23 »
Пий го редовно.Магнезия действа с натрупване наистина.Всичко ще е ок ,само не подценявай нещата
.Още малко остана
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #475 -:
юни 09, 2014, 15:42:23 »
Цитат на: fiibi_bg в юни 09, 2014, 15:30:23
Пий го редовно.Магнезия действа с натрупване наистина.Всичко ще е ок ,само не подценявай нещата
.Още малко остана
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #476 -:
юни 09, 2014, 16:36:10 »
Като сте заговорили за втърдяване на корема - 2-3 пъти като че ли и аз си усетих корема твърд.
Т.е дори и в легнало положение като натиснах леко беше твърд, а не мек както е по принцип.
Като съм права не е мек. И аз се зачудих дали не са контракции, не беше болезнено, но със сигурност неприятно. Като подуване на корема го усетих. Имам и леки болки в яйчниците, но не са като менструални, може би са от разпъването на матката. Към края на месеца съм на ЖК и задължително ще споделя с АГ-то, но ако ми се случи пак трябва ли да тичам по спешност към доктора? Подготвителните от кога започват? Досега не съм имала никакви неразположения, болки и т.н, но май вече започват болежките.
«
Последна редакция: юни 09, 2014, 16:38:27 от Noir
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #477 -:
юни 10, 2014, 12:55:48 »
Noir, казва се че подготвителните почват от 7-ми месец.Но ако пак се получи това просто или отиди по-рано на преглед или му звънни.Но наистина това е неприятно усещане за твърд корем, анпрегнат, та почивай повече и се обади на АГ-то си.
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #478 -:
юни 10, 2014, 16:17:18 »
В крайна сметка реших да не чакам и отидох при АГ-то. Оказа се, че наистина са контракции и ми изписа Магнерот по схема. Каза да следя ако са повече от 4-5 на ден, защото не е добре и е вероятно да ме вземат в болница. Аз усещам еднократно стягане предимно вечер, но последните дни през деня имам напрежение ниско долу, което също било симптом на контракциите. И защото съм по активна през деня не съм ги усещала.
Да съм гледала да се наспивам по-качествено - ама филхармонията до мен не ми позволява
, а няма много опции за избор на поза за сън, все ще ми се схване някоя част.
Мога да почивам по-качествено вечер след работа, но пък тогава гледам да излизам по хладно на разходка.
Това дали се брои за почивка или трябва да пазя леглото?
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #479 -:
юни 10, 2014, 16:25:27 »
Цитат на: Noir в юни 10, 2014, 16:17:18
В крайна сметка реших да не чакам и отидох при АГ-то. Оказа се, че наистина са контракции и ми изписа Магнерот по схема. Каза да следя ако са повече от 4-5 на ден, защото не е добре и е вероятно да ме вземат в болница. Аз усещам еднократно стягане предимно вечер, но последните дни през деня имам напрежение ниско долу, което също било симптом на контракциите. И защото съм по активна през деня не съм ги усещала.
Да съм гледала да се наспивам по-качествено - ама филхармонията до мен не ми позволява
, а няма много опции за избор на поза за сън, все ще ми се схване някоя част.
Мога да почивам по-качествено вечер след работа, но пък тогава гледам да излизам по хладно на разходка.
Това дали се брои за почивка или трябва да пазя леглото?
Ох, много неприятно
.
Моля те опиши какво точно усещаш, защото аз така и не мога да преценя дали от време на време това , което усещам са контракции. Аз го чувствам все едно съм правила коремни преси и после като съм си разтегнала корема усещам нещо като опъване. Това ли е?! Или е нещо друго...
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...