Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 16:26:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013 (Прочетена 32394 пъти)
ivelka
Сватбен ГУРУ
Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013
«
-:
ноември 25, 2013, 09:42:49 »
Добро утро, мили дами! Днес се осмелявам да започна тема в първата очаквано студена и зимна седмица!
Черпя ви с билков чай, за да се предпазим от зимните настинки и вируси и ви пожелавам топла и уютна седмица! Нека се радваме и ценим топлината на дома и компанията на обичните ни хора!
Нека зимата за всички ни бъде приказно красива, а Дядо Коледа ни донесе най-желания подарък
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013
«
Отговор #1 -:
ноември 25, 2013, 09:51:46 »
опа и аз тук. времето хич не ми допринася за настроението, още повече че хем не ме свърта тук, хем имам работа навън. Та ни така, ни онака.
пия топла вода , чай нещо не ми се пие пак. настинала съм и и имам нещо като сухо дразнене на гърлото сутрин- ни да кашляш, ни да спиш- не мноого приятно.
Не помагат пръскалата за гърло, зехтина, таблетките за смучене. направо се чудя какво да правя, та да овлажня малко гърлото.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #2 -:
ноември 25, 2013, 09:56:52 »
Еми, с климатик ли се отоплявате? Или с духалка? Пробвай да сложиш в стаята съд с вода, за да се изпарява и овлажнява въздуха. Зелените растение също съм чувала, че помагат. На мен също ми е много трудно да свикна по това време на годината, защото въздуха става много по сух и по-рядко проветряваме, заради ниските температури. Сутрин се будя сякаш сме "издишали" всичкия въздух и бързам да отворя прозореца поне за секунда.
Оправяй се бързо!
Активен
emmmmmy
«
Отговор #3 -:
ноември 25, 2013, 10:13:41 »
Ивенце, климатиците не съм им фен, разболяват ме. с нищо не се отопляваме все още, пускам ел радиатор за 2 часа, после го спирам. духалката пускам в другата стая през деня, пак така за малко и спирам,защото усещам как изсушава.
И аз така като теб,проветрявам сутрин преди да станем още, все имам чувството че няма въздух.
Интересното при мен е че винаги ми се изсушава гърлото при настинки или грипове- а другите все се оплакват от обратното. Намерих един сироп на Хималая, в който да няма боклуци, поне на първо четене. Ще си го взема днес, да видим.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #4 -:
ноември 25, 2013, 10:36:51 »
Здравейте и от мен!
Еми, много кофти, аз щом усетя и най-малката възможност да настина и си правя терапия с витамин Ц. Купувам си течно, на ампули и си капвам по малко в носа, а остатъка изпивам.
И аз като сме при нашите и понеже там сме с климатик и всяка сутрин усещам боцкане в гърлото, ама за сега не съм успяла да се разболея.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #5 -:
ноември 25, 2013, 10:51:37 »
Здравейте, компания!
Иве
, благодаря за темичката и хубавите пожелания!!
Много се радвам да те видя отново тук. Надявам се "облаците" около теб да са изчезнали и да имате прекрасна Коледа с много красиви емоции!
А относно отоплението, аз също не харесвам климатиците, макар че в хола сме точно така. В спалните обаче сме с маслени радиатори и лично за мен това е по-удачния вариант. Иначе централното парно ми е фаворит (като изключим къща в Бразилия
), но засега при нас за съжаление не е на дневен ред.
Активен
SummerMoon
Сватбар
Много,много влюбена :)
«
Отговор #6 -:
ноември 25, 2013, 10:55:32 »
Честита нова седмица!
Ние вече сме с пълна коледна украса
Готови сме за снега
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #7 -:
ноември 25, 2013, 11:32:22 »
Явно никой неможе още да се адаптира към настъпващото лошо време.На мен ми е едно сънливо,мързеливо.В такова време обичам да си пусна някое филмче и да се завия с одеялото.Обаче с детето няма шанс просто,освен ако и на него днес му е сънлив ден.
Еми
,защо не пробваш някоя "бабешка" рецепта с мед или само мед да хапваш по една лъжичка като усетиш дискомфорт в гърлото.Питай "чичо Гугъл" и веднага ще ти излязат хиляди рецепти.Аз така се лекувах миналата зима като бях бременна.
Успешен ден на всички!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #8 -:
ноември 25, 2013, 11:55:06 »
Момичета, искам за коледен подарък да взема кафе машина, но много се чудя, може ли някой да ми препоръча и да сподели дали от конкретна марка/модел/вид е доволен. По принцип мисля, че ези с капсулите правят страхотно кафе, но не знам колко са издържливи. Ние вкъщи имаме Делонги 2 в 1 (еспресо и шварц) и не съм много очарована, не е лошо кафето, но не може да се сравнява с например кафето неспресо.
Иначе нашият уикенд мина много спокойно. Гледахме втората част на Хънгър Геймс, много ми хареса! А в събота влизахме в коледно настроение с греяно вино, ядки с канела и кленов сироп и печени кестени!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #9 -:
ноември 25, 2013, 12:06:01 »
Здравейте и от мен
Напоследък нямам хич време да се включвам, заляха ме със страшно много работа и наемаме страшно много хора и цял ден интервюирам хора
ако знаете двуезични геймъри ги пращайте насам
Моят уикенд мина в готвене,чистене и ходене в лаборатории, събота три пъти ме боцкаха не ми остана място на ръката непродупчено
Vivi20
ние имаме Singer кафе машина, и хич не съм додволна от нея, много бързо почнаха дефекти по нея, копчетата не работят както трябва, така че не мога да ти я препоръчам
Еми бързо оздравяване и да си седиш вкъщи, в Младост 1 днес беше пълен ад с трафика
За коледни подаръци ние с мъжо с нетърпение очакваме Black Friday сделките в amazon, искаме да намажем големи намаления за телефон или таблет
Активен
emmmmmy
«
Отговор #10 -:
ноември 25, 2013, 12:12:56 »
ради
, аз знам доста рецепти бабешки, но за сухотата в гърлото- уви, на мен лично не ми помагат.
Мариолче
, мъж ми тръгна с колата и се върна, остави си ключовете и псувайки си взе колелото- дори не е могъл да излезе от квартала с първата.....
Аз от намаленията в минипри-то взех за мъж ми за работата топъл суичер с подплата каракул на смешни пари, и топъл анцунг. За брат ми - топли обувки, той ще се ги плаща, ама поне да ми ползва акаунта там.
Ивенце
, исках да попитам, като си работила с лимец, знаеш ли , има ли проблем, ако ям хляба след посочения срок на годност, примерно ако е 5 дни от днес нататък, да го ям след 7 дни?
взела съм си два наведнъж и се чудя дали нещо може да им стане реално след посочения срок?
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #11 -:
ноември 25, 2013, 12:19:06 »
Здравейте момичета, при нас слънчицето пече много силно и имам чувството, че навън е пролет
. Така че ми е трудно да вляза в коледно настроение, въпреки че нямам търпение вече
. Любимото ми време от годината е коледа. Умирам си да украсявам вкъщи, да ходим на ски, след това на сауна и накрая да готвим вкусна топла вечеря с приятели.
Въпреки слънчицето и аз се разболях и се чудя тук с какви бабешки рецепти да се лекувам.
Emy на мен ми помага изтискан лимон с малко топла вода и една огромна лъжица мед разтворена вътре и това три пъти на ден. Аз му викам естествен антибиотик, на мен ми действа страшно бързо.
Vivi за мен друго кафе в домашни условия освен Неспресо не съществува. Голям фен съм и от 5 години не се разделям с моята неспресо машина. Дори на ваканция като ходим с колата си я взимам с мен. Наскоро за съжаление се наложи да я сменя, тъй като старата предаде фронта. Сега си имам Пикси Неспресо в червено. Това е най-сладката кафемашина на света :-)))) като дизайн, за кафето няма място според мен за сравнение.
«
Последна редакция: ноември 25, 2013, 12:22:27 от Мрявка
»
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #12 -:
ноември 25, 2013, 12:21:05 »
Мариолка
, и на мен амазон-а ми е отворен нон-стоп и си дебна офертички, страхотни оферти имат!
Какъв таблет сте си харесали?
Еми
, аз редовно имам проблеми с гърлото и гаргари със сода или сол ми помагат доста. Не знам дали смучиш някакви неща, но ти препоръчвам да ги спреш, защото на мен много ми изсушават гърлото. Също така не е хубаво да се пие алкохол, особено високо алкохолни напитки и наблягай на чайчета (хладки) и топла водичка (както така или иначе си пиеш).
Мрявка
, не мога да не се съглася с теб, на медения месец в стаята имахме Неспресо Долче Густо и кафете беше невероятно, както казах само ме притеснява издръжливостта.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #13 -:
ноември 25, 2013, 12:30:41 »
Привет!
И в Пловдив е пекнало едно слънце, все едно идва пролет
. Ще се опитам да кача една снимка на моята напъпила Коледа. Не се знае дали ще успеят да цъфнат коледничетата, нашата Сияйна Жулиета Гагарин Ф.....ва /последното не е мръсна дума, а нашата фамилия/ си играе с пъпките, яде ги от проклетия и ги унищожава.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #14 -:
ноември 25, 2013, 12:52:53 »
Виви моята стара Неспресо машина ми беше подарена от свекърва ми, която я беше използвала вече мисля около две години, след това аз я ползвах цели 5 докато се счупи и трябваше да я заменя. Според мен 7 години са си добро време за една кафемашина :-). А от една година си ползвам Пикси и не съм имала проблеми все още.
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
5
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg