Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 18, 2025, 22:18:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013 (Прочетена 32987 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Седмица в очакване на Първия сняг 25.11-1.12.2013
«
Отговор #45 -:
ноември 27, 2013, 19:32:48 »
La_Fleur
, чакай, все ще измислим нещо....Ей сега аз ще започна да изброявам какво
не
харесвам и ще вземем да се сетим.....
Имаме едно нещо - обича да готви. Може да и поръчаш специално за нея престилка, шапка и ръкохватки от "100 овце", хем ще е с името и. Има много готварски книги /аз предпочитам да си смъкна рецепти от нета/, може и красив тефтер, да си записва вътре лични рецепти. Продават симпатични шишенца с подправки, то даже са направо етажерки, стоят красиво в кухнята и вършат работа. Като казах здравословно хранене, имам предвид едни уреди за покълване на семена /около 20лв./, после се слагат в салата, примерно. Има качествени /и скъпи
/ прибори за сервиране - щипки, лопатки, както и неща за белене, стъргане и др. Тези неща на мен ми харесват, та може да не ти вършат работа.
. Има ли си удобен стол, примерно с колелца? Няма как да не гледа телевизия, нека си има пухкаво одеало и пухена възглавница за да се завива. Да се върнем към готвенето- сега рекламират едни тигани с мрежесто покритие....Настолна лампа винаги е от полза, такава, чупеща се. Уф, аз какво
не
харесвам: икони, метални статуетки, всякакви тави /просто имам печка с други размери/, албуми, снимки, табелки с мъдри надписи, по принцип зелени неща от стъкло и порцелан, свещи /само ако са ароматни/, масажи и спа-процедури....
Сега ми дойде на ума, че нямам хубав комплект четка и гребен с настолно огледало /ако е за свекърва ти, да има ефект "лупа", за да се гледа без очила, несесерът ми за нокти и той поостаря вече....
Твоята сила е в писането. Защо не и напишеш нещо, специално за нея. Като онова "подарявам ти слънчогледи"....или нещо, свързано с името и. Кажи коя е най- хубавата част от тялото и /коса, очи, ръце/ за да се сетим за нещо "синергично", може и за черта от характера, която тя си харесва. Аз бих се зарадвала на дарение от мое име.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #46 -:
ноември 28, 2013, 08:26:14 »
свекърва е дала супер идеи, аз ще дам един глас за хубаво портмоне или хубав шал - може да не е зимен и дебел а по-фин и нежен.
Аз само да питам -Долче густото бяха тези капсули дето имат вътре и сухо мляко тип за лате и капучино, нали?
Иначе за Неспресо машина има капсули, които са феър трейд и еко разграждаща се капсула, но кафето е от отварително и имам чувството, че ще счупят машината.
Виви, то аз и не разбрах де, ти искаш еспресо машина тип Делонги с цедка (ех как го обясних) или с капсули? Защото ако искаш нормална машина, най-добрият вариант е Делонги
, особено ако ти мели зърната директно преди направата на кафето.
Сега видях, че е за вашите - мисля, че една хубава Делонги ще ги зарадва много
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #47 -:
ноември 28, 2013, 09:52:51 »
оп, реших да предложа една рецепта, която ме вдъхнови-за тези които постят или просто са на диетка
http://lakomnik.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-news3539.html
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
ноември 28, 2013, 09:53:54 »
Хайде и аз да се включа с идеи за подарък на свекърви и етърви.
La_Fleur
, давам ти направо конкретни артикули, на които попаднах. Аз обожавам да разглеждам и купувам красиви и практични аксесоари за кухнята (за които
Свекърва
спомена). Ако трябва да съм честна, моята свекърва всяка година получава нещо такова и всеки път е доволна, защото е царица в кухнята.
Този комплект е 45 лева - комплект от 8 незалепващи форми за печене на сладкиши
Материал: метал, Произход: Италия
Комплект съдове от йенско стъкло - практично за всяка домакиня - 25 лева.
Комплект качествени тенджери и тигани - 59 лева:
Има още много идеи, които биха зарадвали всяка домакиня.Така че, ако свекърва ти и етърва ти обичат да прекарват време в кухнята, ще останат доволни от такъв подарък
Активен
svekarva
«
Отговор #49 -:
ноември 28, 2013, 10:29:46 »
Ето примери за поставки за подправки
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1426.html
ivelka
, тя е подарявала вече форми за кекс.
http://chefs-heaven.com/1/35/page_3.html
Тук пък има работи от инокс, за които само мога да си мечтая.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #50 -:
ноември 28, 2013, 10:31:35 »
свекси, този последният сайт е доста професионален. Ти какво си хареса от него , покажи ни, дреболия или някоя тенджера? аз тенджери нови си взех, ама дреболиите са яки тук.
Активен
svekarva
«
Отговор #51 -:
ноември 28, 2013, 10:58:13 »
Да кажем, че и аз имам тенджери....Обаче всичките ми прибори за сервиране са пластмасови, различни и хич непредставителни.
Аз предпочитам блок - маса, всеки сам да си сервира и се налага да има поне щипки за салата и големи лъжици. То в повечето случаи са близки хора, които гледат какво има в чиниите, но все пак. Не съм много наясно как са цените в сайта, вероятно могат да се намерят и на по- добри. Но по принцип това са скъпи неща, които се предполага, че ще издържат по- дълго. Нямам и кухненска везна, ама това вече е лиготийка, справям се и без нея. Гледам, че и тиганите им са хубави ценово
. Айде сега, няма да стоя по цял ден в кухнята....ще ядем сурови неща.
«
Последна редакция: ноември 28, 2013, 11:01:36 от svekarva
»
Активен
emmmmmy
«
Отговор #52 -:
ноември 28, 2013, 11:03:23 »
кухненска везна си купих и са я ползва мъж ми да си мери скъпите дребни части за колелото
та не си взимай, по-върши работа за други хора явно хаха.
и аз нямам свестни прибори за сервиране. иначе вилици и лъжици ми купиха за годежа или р.д -то след него, ма не помня.
за блок масата знаеш че съм много За.
а, сурови неща- успех ако накараш някой мъж на това. моят не ще.
Активен
svekarva
«
Отговор #53 -:
ноември 28, 2013, 11:56:57 »
О, то при нас просто няма начин, когато се събираме роднини да не е блок- маса. Брат ми не яде меса, риби и птици, жената на братовчед ми се втелясва и понякога яде само сурови работи, снаха ми не яде сирена и сурови домати, малкият син яде само пилешко от месата, но не яде гъби, майка ми и леля ми не могат да дъвчат и трябва да има меки неща, сватовете почти не ядат зеленчуци, наблягат на меса, мъжът ми не яде сладко, аз се правя, че ям здравословно, племенникът иска само кюфтета и пържени картофи - просто страхотен букет от вкусове. Общо за всички е, че не ядем пържено и мазно.....Винаги масата е претрупана с чинии, всеки да си харесва нещо.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #54 -:
ноември 28, 2013, 12:05:45 »
Свекърва, как изобщо си запомнила кой, какво и защо?
Ние всички ядем всичко (с малки изключения). Единственият проблем е, майката на мм напоследък е започнала да готви странни неща, които той не е опитвал преди и само седи и се цупи на масата, защото не му харесва и трябва аз да наваксвам и за двамата. Лятото пък го хвана някакъв вирус на морето и отидохме на гости - жената беше сготвила сигурно 10 неща за двама ни, а той нищо не вкуси (нямаше и как де), а аз сигурно 1 тенджера манджа изядох, че да компенсирам.
За кафе машината реших - ще им кажа да си изберат нещо и ще им дам ваучер или нещо такова, защото те си знаят какво ще им хареса най-много, но подозирам, че ще си вземат Делонги (старата им кафе машина е такава и вече работи повече от 10 години). Аз пък от гледане на кафе машини май накрая няма да издържа на изкушението и ще си взема и за нас нова с капсули.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #55 -:
ноември 28, 2013, 12:10:15 »
Добро утро
, то обяд малко, ама карай! Първо - да благодаря на всички за предложенията и за времето, което са отделили да ми помогнат. Започвам отзад - напред:
Мира
, силата може и да ми е в писането, но силата на моята свекърва пък е да ме "вдъхновява" да пиша най-тъжните неща, излезли от душата ми, пред които сълзливите ми тийнейджърски поетични опити, посветени на разбити сърца бледнеят по драматизъм
. Освен това тя въобще не приема за стойностно това, че аз пиша или че синът и прави музика, да речем, просто не сме в калъпа и не сме ок. Но това просто е тя и има правото да харесва други неща, които определено не са книги с поезия или романи. Дано разбираш (те) колко ми е трудно да избера. Някой ми беше дал идея за хубаво портмоне, ще трябва да я "преджобя", за да видя в какво състояние е нейното. Пухеното одеяло и възглавница също ми харесват като вариант, защото тя е зиморничава. Може би трябва да е нещо, което да и влезе в употреба в ежедневието, защото на един имен ден най-много от всички подаръци се зарадва на рол-он, който и бях пъхнала покрай другото, защото точно от него имала нужда в този момент. Иначе с месеци и години може да стоят неразопаковани подаръци. Има и мои сред тях, така че не ми се иска пак такова злочестие
. Някаква топла жилетка също може би бил вариант. А за етърва ми - подскочих при възможността за престилка с ръкохватки с надпис, обаче този сайт 100 овце мисля ме пренасочва към друг и май не е актуална такава оферта. Ако знаете къде другаде мога да поръчам (и аз ще търся, но първо ще изляза в обедна почивка
). Освен това на нея и харесват красивите съдове, ще трябва да огледам по-подробно сайтовете, които сте ми оставили.
Активен
svekarva
«
Отговор #56 -:
ноември 28, 2013, 12:39:26 »
La_Fleur
,
Мишел
е специалист по тези неща, ще я питам във Фб.
Надписът може и ти да си го направиш с текстилни бои върху най- проста престилка. Ама ще помагаме, няма страшно...
Ох, така се смях с твоето вдъхновение.....Де някой да напише за мен песен, направо ще се размажа, пък дори и да е от сорта "мого моля Ви, мадам, мене страшно мъ е срам".....Че и само да ми изпее или изсвири нещо. ...Но аз си имам Венера в рак /води се като ранена планета/ и малко променя овнешкия ми нрав по отношение на дом, семейство и подаръци
Хихи,
Vivi20
, помня, защото най- мразя някой да побутва храна с вилицата и да ми се мръщи. Предпочитам да се плескам по цял ден, но да ядат и да не се чувстват пренебрегнати. То по тази причина ми се иска някой да ми подготви тържеството, както правят в Америка. Рожденикът не черпи, другите се грижат за него, той само се радва и се прави на изненадан.
Да кажа и за котката - хич и не отразява снега. Това и е наблюдателният пункт за врабчета, гледа ги през стъклото на вратата и трака със зъби /така ми съобщава, че има нещо за ловене, но няма да е тя ловецът/. Голяма е лигла, само да си котка при нас
Активен
emmmmmy
«
Отговор #57 -:
ноември 28, 2013, 15:16:44 »
свекси
и моята тракаше със зъби-таака съм се смялааа
ла фльор
, разбирам те напълно за калъпа -и ние с моя мъж не влизаме в калъпа за успели хора
, според критериите на леля му и все получаваме отбележки
сто овце вече преминаха само на блог, не предлагат стоки за изработване. уви.
ето тук бродират надписи:
http://textura.bg/static-brod.htm
http://www.gugla-gugla.com/bg/show/embroidery.php
също така има едни одеала дето са като халати - с ръкави, много яки за зимата.
http://magazina.me/index.php?route=product/product&product_id=122
Активен
svekarva
«
Отговор #58 -:
ноември 28, 2013, 16:28:14 »
http://giftbg.com/products.php?category_id=74
Хихи,
Еми
, целево ли е без гръб това чудо?
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #59 -:
ноември 28, 2013, 16:28:39 »
Леле, одеялото с ръкавите е страхотно
, ще консултирам после с мъжа ми, защото тя (свекърва ми) обикновено вечер гледа сериали на фотьойла и може би ще и хареса.
Мира
, тя е стрелец като мен, но най-ярките ни съвпадения са, че обичаме да танцуваме и не чак толкова да готвим
. Но аз съм стрелец, с асцедент стрелец и с луна в стрелец, тя определено има други зодиакални и планетни влияния, а и винаги съм смятала, че темпераментът ни е вроден, т.е. в човека си има и ген, не само зодия, както и семейна среда, приятелски кръг и т.н., комплексни същества сме. Сайтът на текстура също ми хвана окото за етърва ми, но пак ще се консултирам с мъжа ми, не знам дали хубава готварска престилка и ръкавица със закачлив надпис плюс книга с рецепти би било достатъчно хубаво за един овен, да не си каже, че я смятам за обикновена готвачка
П.С.
Мира
, и аз си мечтая за такъв американски рожден ден, но само с мечтите май ще си остана, бях направила на мъжа ми такъв - парти изненада, със скрити гости, торта, шапки, свирки, абе, като по филмите, ама той скорпионът му скорпионски като се запои на вратата и имах чувството, че се чудеше да бяга ли, или да влезе все пак
. Въобще скоро не съмполучавала никакви подаръци, които да ме изненадат или малко артистично да се изразя - да ми спрат дъха. Онзи ден, на р.д.-то получих книга за подарък от кумата ми, книга за подарък от мъжа ми и ваучер за книга за подарък от брат ми
. Обичам много да чета, ама прекалиха малко с липсата на фантазия...
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
Всички
Нагоре
Изпечатай