Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 15:02:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Седмица на милостивия ноември 4.11-10.11.2013 г.  (Прочетена 22674 пъти)
 
Desislava
Сватбар
***
Публикации: 219



« Отговор #45 -: ноември 08, 2013, 17:46:41 »

Здравейте и от мен smile за първи път реших да прочета нещо различно от сватбени приготовления, рокли, кумове и какво ли още не...
Много приятна тема, аз сериали не гледам, защото нямам време, но от време на време гледаме Х Фактор, много е смешно, защото на моя прекрасен бъдещ мъж, му е по-интерестно отколкото на мен, но го е срам да си признае  Girl_hide и твърди, че го гледа заради мен smile
 
Здравейте, стари и нови лица! Радвам се, че тук е така оживено днес!

Да ви споделя една страничка по темата кулинария, на която се наслаждавам от известно време. Рецептите са уникални, а снимките са на готвачката. Много хубаво хоби, пък и семейно ориентирано. Нали любовта на мъжете минавала през стомаха. При моите го доказах практически, че от там минава. При вашите как е?

Страничката: http://networkedblogs.com/QNWRN
Киви, все повече се убеждавам, че е така lol  Torte
« Последна редакция: ноември 08, 2013, 17:49:29 от Desislava » Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1605



Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: ноември 08, 2013, 19:39:13 »

И имам още 3 цели тикви и една половина в хладилника...кажете какво да ги правя? помагайте:)





Малко връщам темата в началото, за което ще ме извините, но докато се наканя да пусна отговор ...  blush

milenuity баба ми навремето правеше ето този десерт - рачел от тиква. Мноого е вкусен, но и калоричен.  smile
http://recepti.gotvach.bg/r-7953-%D0%A0%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BB_%D0%BE%D1%82_%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0

И още едно предложение крем-карамел с тиква:
http://recepti.gotvach.bg/r-8976-%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BB_%D1%81_%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0

Второто не съм го пробвала, но ако го направиш задължително пиши дали става вкусно.  good
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1114


много обичана


Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: ноември 08, 2013, 19:42:39 »

Кой спомена размяна на подаръци, точно за това си мислех вчера, даже съм готова отсега с картичката- луда работа.
ако успея и аз ще се включа  give_rose много ще се радвам

нямам време да ви чета, но като мога ще пиша  smile на всички пращам прегръдки! Wink
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #48 -: ноември 09, 2013, 09:43:22 »

Привет в съботния ден!
Киви, блогът е много интересен, ще го следя с удоволствие. Не си спомням кой беше пуснал линк към подобен на жена, омъжена в арабския свят, той беше също страхотен. За съжаление го загубих някъде.
Моите мъже не се трогват много от старанията ми в кухнята. мъжът ми е завършил "Обществено хранене" и имаме купища литература с технологии за приготвяне на продуктите и 7-8 рецептурника, тежащи по 2 килограма. Отделно аз имам от баба ми писани на ръка две големи тетрадки, първите български готварски книги от нейното училище с двойно е и ъ /толкова са стари  Wink/, майка ми е купувала всички книги на Чолчева, светило след 1944г. - с две думи мога да си спретна един музей. Съпругът и големият син не обичат нововъведения, падат си традиционалисти и ядат абсолютно всичко, без сладки неща. Даже и тиквеник правя със сол. Малкият е много капризен и яде основно пилешко, като не обича смесени /разбъркани/ гарнитури към него. Виж салати с прясни продукти и риба ядат всички. Десерти и разни печива правя само ако имаме гости. Иначе - само печени дюли, ябълки, круши, сливи с мед и орехи. Сега "преоткрих" мляко с грис или ориз, пак без захар, само заляти с някакво сладко от диви горски плодове. Сега, когато децата си идват от чужбина, искат предимно национална кухня. Че и за гости от чужбина правя предимно такава.  Имаме цял сервиз от 12 части троянска керамика и огромна покривка с българска бродерия, та направо ставаме за механа.
А, забравих да кажа за един унгарски десерт, който правя по това време. Нищо сложно - разбита заквасена сметана, оформена на топка, отгоре добре наръсена с настъргани сварени кестени. Унгарците даже продават замразени сварени кестени /без обелката, де  Wink/
Princess_of_the_Dawn, върна ме към детството.  heart И моята баба правеше рачел от тиква. В хасковския край, вместо захарен сироп, варят гроздов сок /преди да стане виното/ от памид. Става още по- разкошно и мирише невероятно. Пък как хрупка тиквата...... Girl_hide В моето семейство много се правеха сладки нещица и аз ги обичам. Карамел с тиква също съм правила, но на око. Запълвам около 1/3 от купичката с варена тиква и доливам със смес за крем. Обаче по принцип на 1л. мляко слагам 6 яйца /максимум 8, ако са много дребни/ и захар на вкус. Става хубаво, по- плътно е от обикновен крем Карамел, даже мъжете ми го ядат.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1605



Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: ноември 10, 2013, 15:55:37 »

Мдам, рачелът е страшна вкуснотия. Не зная с какво се яде или сервира по принцип, ние го ядяхме директно от бурканчетата.  smile Ще пробвам и твоя вариант на крем карамела с тиква svekarva.  good И в нашата къща много се ядат сладкиши и десерти, но откакто мъжът ми свали 30 кг и ми забранява да го изкушавам прекалено често, но от време на време може.  smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines