Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 22:52:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 118448 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: януари 22, 2014, 21:58:13 »

Ти си знаеш но няма безвредни контракции освен подготвителните,а ти си далеч от тях.Често контракциите водят до скъсяване на шийката и други неприятни неща които ще ти спестя.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: януари 22, 2014, 22:03:25 »

Ако прегледа е бил в клиника Надежда, там в последно време не се толерира пиенето на магнезии има изказвания на водещия лекар там по повод магнезия.

Но на мен ми изписаха магнезии още в 18-та седмица, засякохме няколко контракции и мога да кажа че малката госпожица хич не е спокойно дете, аз нямам до момента ден в който да не я усещам е сега от 1 час рита и се върти в корема като луда.Но шпа/папаверин пия и до момента, няма спиране, ако спра започват болките.Не знам какви са тия връзки ама си боли, но самата болка като такава влияе зле на теб и на детето.

Аз лично бих потърсила още едно мнение.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: януари 22, 2014, 22:06:14 »

Инсулин 15-150-90 . Каза, че може и от инсулиновата резистентност да е висок (лятото ми откриха лека форма и ми предпикаха диета ограничаваща пърженото и мазното), но точно тогава ми мереха кръвното и може и да не съм чула добре.
 Ще видим и ендокринолога какво ще каже. Понеже държат само на кр.захар и инсулина го пуснах на своя глава, че да не се окаже, че пак трябва да пия глюкоза.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #228 -: януари 22, 2014, 22:13:42 »

Ох, не знам  sad Като ми обясниха нещата, всичко ми звучеше логично и се бях успокоила. Пък и проверихме шийката, която не е помръднала като дължина от месец и половина. Може би затова не са ми дали нищо на този етап. Бебето беше добре и като изключим дискомфорта, който изпитвам, нямаше видими признаци за нещо сериозно.
 Да, Маги, там беше прегледа. Като се чуя тези дни с лекарката, ще питам пак.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: януари 22, 2014, 22:20:43 »

Не се шашай, ти си в София, имаш възможност да отидеш и за второ мнение, аз лично бих го направила има много специалисти при вас.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: януари 22, 2014, 22:22:55 »

Наде на колко време пускате кръвна захар.Карай ги по често да ти пускат,за да си спокойна щом е имало ИРИ макар и в лека форма.
Момичета искам да ви кажа нещо.Не се притеснявайте да говорите и да юркате лекарите си.Бремеността е състояние което е различно от другите.По добре да сте подробни и досадни.Това им е работата на лекарите така че стига сте се притеснявали.Търсете си правата и настоявайте да ви правят пълен и качествен преглед независимо дали си плащате или сте по ЗК.
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: януари 22, 2014, 22:31:22 »

Ами по принцип всеки месец с ПКК и веднъж изследвахме три месеца назад след като качих първите месеци повече кг (но пък аз и не  bad)-поддържам една стойност 4,8.
А сега в 24 г.с. правихме ОГТТ, понеже няколко лекаря казаха, че се прави най-рано в тази седмица. И предполагам ако не на две седмици, то всеки месец ще продължим да я следим, но не разбрах пак ли ще се налага да пия всеки път глюкоза  bad
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: януари 22, 2014, 22:39:14 »

Няма да се налага ако стойността е добре е постоянна,не качваш наведнъж по много кг,водите не са много и детето не избърза още.
Активен
Kassi
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Нашето съкровище, Валентин

« Отговор #233 -: януари 31, 2014, 15:29:14 »

Здравейте момичета,отдавна не съм писала но имах проблеми с компютъра и така въпроса ми е -малкия е с температура и то високаи мен май е е хванал неговия вирус,притеснявам се да не вдигна и аз т..Засега нямам обадих се на гинеколожката и тя ми каза ако е над 37,5 да си взема Оспен антибиотик и да го пия по 1тбл.на 12часа.Случвало ли ви се е да вдигате температура аз със предишната си бременност се разболявах няколко пъти ,но нямах т.Дайте ми съвет пък дано не се наложи да пия нищо и да не вдигам т.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: януари 31, 2014, 15:38:02 »

Здравейте момичета,отдавна не съм писала но имах проблеми с компютъра и така въпроса ми е -малкия е с температура и то високаи мен май е е хванал неговия вирус,притеснявам се да не вдигна и аз т..Засега нямам обадих се на гинеколожката и тя ми каза ако е над 37,5 да си взема Оспен антибиотик и да го пия по 1тбл.на 12часа.Случвало ли ви се е да вдигате температура аз със предишната си бременност се разболявах няколко пъти ,но нямах т.Дайте ми съвет пък дано не се наложи да пия нищо и да не вдигам т.
Kassi, извинявай, че се намесвам - преди да приемаш конкретен антибиотик, може би е добре да звъннеш на АГ-то ти да питаш дали е ОК. Аз изкарах грип в началото на бременността и единственото, което приемах по препоръка на лекаря ми, беше парацетамол + осцилококцинум. Естествено много течности и плодове.

Едит - видях, че си писала, че си звъннала на гинеколожката, извинявай  blush В такъв случай щом тя е преценила... (аз все пак бих набивала чайчета и цитруси, преди да опра до антибиотика biggrin )
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: януари 31, 2014, 17:11:09 »

В средата на месеца бях болна-хрема, кашлица от хремата и отпадналост, но не вдигах Т. Най-високата ми беше 37,1 и то около обед, а вечерно време повече от 36,5 не се покачваше (а уж точно тогава се вдига). Пих само осцилококциум. Препоръчвам ти и ти превантивно да почнеш да го пиеш, няма да ти навреди и ще повиши имунитета ти. Колкото до АБ, той не понижава Т и не може без преглед да ти го изписват. Ние с моя ЛЛ се бяхме разбрали при усложнение първо да ме погледне и тогава да мислим за АБ. Така, че освен с гинеколога си се посъветвай и с личния си лекар, защото АБ след 5 месец няма да ти навреди, но не трябва и да се пие като бонбони.
Няма да се налага ако стойността е добре е постоянна,не качваш наведнъж по много кг,водите не са много и детето не избърза още.
Говорих и с еднокринолога ми и той потвърди, че нямам гестационен диабет и инсулина ми е ок като за бременна. За сега кг са ми ок, а и като цяло нямам повече от 1 качен за месец, а водите и детето е ясно, че ще го следим. Но пък май ще се окаже, че се е метнал на баща си и затова е по-голям. Но и избързването е макс 7 дни, даже в повечето случай 5, което май не е толкова притеснително. smile
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: януари 31, 2014, 20:52:46 »

Наде браво че са добре нещата.А това че малчо е по голям не е проблем ако всичко друго е наред.
Момичета да посетя да следите за подуване на краката и за кръвното.
За болните мога да препоръчам за гърло и Кофлети - натурални са и няма проблем.
Няма ли да видим някое коремче.Хайде престрашете се.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: януари 31, 2014, 21:07:27 »

Това избързване нищо не показва. А и ехографите как мерят...
Моят Анди почти през цялото време беше 3 седмици напред без да съм имала ГБ или ИР.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: февруари 04, 2014, 10:41:20 »

Аз изкарах една много лоша болест, когато бях в 14та седмица. След като 4 дни не успях да сваля температурата и възпалението тръгна към ушите лекарката ми изписа антибиотик. За капак на всичко аз съм алергична към по-широкоспектърния (от групата на пеницилините), та се наложи да пия от 2-рия, който се препоръчва за след 3 месеца.
Лекарката ми обясни, че по-добре да ме излекува сега, отколкото да направя по-сериозно възпаление и да се чуди тогава какво да ми дава. Тъй като това ми го изписа личната лекарка, аз бях много наплашена, че не трябва да пия нищо и отидох за 2ро мнение при АГ-то, който ме прати на друг специалист УНГ, лечението беше същото. Пих го 10 дни, тази болест беше най-ужасната в живота ми! Да не може да се излекуваш с нищо не е работа. Вече съм 6ти месец и мога да пия повечето хомеопатични и имуностимулиращи хапове, както по-горе бяхте споменали осцилококцинум например.
Мисълта ми е, че лекарите в крайна сметка си знаят работата и по-добре да не се правим на специалисти и да се самолекуваме по какъвто и да е начин. Силно се надявам антибиотика да няма отражение на бебето.
Относно температурата, опасна е над 38,5. Ако се вдигне трябва незабавно да се вземат мерки за свалянето ѝ.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: февруари 04, 2014, 10:57:59 »

И на мен ми се наложи да приемам антибиотици през тази бременност. Много ми е гузно и съвестно, но нямаше как. Наложи ми се операция, един антибиотик венозно и след това още един за 5 дни  sad
Все пак се надявам всичко с малкото човече да е наред.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: