Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 22:39:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 118441 пъти)
michelle
Сватбен ШАМАН
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #210 -:
януари 22, 2014, 12:03:39 »
Включвам се само набързо с един въпрос. В момента имам хрема и мислех да се обадя да отложат часа ми за преглед за ЖК (въпреки, че трябва да ми вземат проби за изследвания). Обаче от снощи до сега имам периодично втвърдяване на корема и пулсиране ниско долу, както и леки болки от време на време, което аз приемам за контракции.
Според вас трябва ли да изчакам с прегледа? Съвестно ми е да отивам с хрема. Притеснявам се и да не ми се карат, че отивам така, макар да възнамерявам да нося маска за лице
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #211 -:
януари 22, 2014, 12:17:56 »
Според мен е добре да отидеш щом имап стягания.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #212 -:
януари 22, 2014, 12:40:46 »
Мишел, не отменяй часа, а иди да те прегледат. Никой няма да те върне защото си с хрема (болна).
Моята ЖК мина, бебчо расте все така едричък. За сега нямам гестационен диабет, но ще следим кръвната захар. Почват да ме викат през две седмици или поне следващия преглед ще е по-рано.
Продължавам да си влача хремата, т.е.спрях морската вода и носа ми е ок уж, но последните дни пак кашлям и ще започвам отново с промивките. Откриха ми недостик на белтък и ми изписаха добавка.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #213 -:
януари 22, 2014, 13:08:09 »
michelle , отивай си на преглед-а. Тъкмо ще ти кажат какво може да взимаш, ако се влоши (дано не става , де) нещо .
Mrs.™ , какъв е този белтък ? От кръвната картина ли ?
И моите консултации вече стават на 2 седмици, а като изляза в 45 дневния болничен, май всяка седмица . Добре, че няма да ме гледат всеки път на ехограф, а само с акушерката ще се виждам, че ще ми побъркат бебчето
Активен
Mrs.™
«
Отговор #214 -:
януари 22, 2014, 13:38:54 »
Да, белтъка и албумина са ми под нормата. По точно заради албумина ще пия добавката. Усъмниха се понеже първоначално кръвното ми беше 175/80, но стисках и разпусках ръката (с това вземане на кръв последните дни явно подсъзнателно бях решила, че пак ще ме бодат), 10 мин по-късно беше 114/85. И сега пак ще го следя (кръвното), че четох че белтъка може да доведе до високо, макар че при мен е пид нормата, а не е повече.
Активен
veseto_87
«
Отговор #215 -:
януари 22, 2014, 13:52:35 »
Следи кръвното. При прееклампсия понякога пада рязко белтъкът. Как ви добавки ще вземаш? На мен ми казаха повече извара и месо.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #216 -:
януари 22, 2014, 14:42:54 »
Biogаme 3x1
Активен
leni_beni_
«
Отговор #217 -:
януари 22, 2014, 16:16:31 »
Само да кажа, че сега видях, че в София е обявена грипна епидемия от 23.01. Това означава, че всички женски и детски консултации са забранени .
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
януари 22, 2014, 20:19:26 »
Mrs. защо се съмняваш за гестационен диабет? Ако лекаря го предполага, може би ще ти назначат изследване с глюкоза, но дано всичко е наред
Аз съм същите седмици като теб, но все още си ме викат на преглед през 4 седмици
може би от другия път ще ме викат по-често.
Колкото до ехографа, всеки път ме гледат на ехограф и докторът записва в книжката ми разни неща за бебето. Доскоро се чудих какви са тия деветки, но след като беше обърнато на последния преглед, стоплих, че всъщност това е положението на бебето
Мишелче, звънни да питаш при тази грипна епидемия какво да правиш. Иначе ако трябва да ходиш, мисля, че по-добре с хрема да отидеш, отколкото да се притесняваш за стяганията.
Аз засега съм добре, надявам се и така да се задържа. Другата седмица трябва да ходя на кръвни изледвания отново за мой ужас и гадост
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #219 -:
януари 22, 2014, 21:17:39 »
Мишелче отивай на лекар.Не чакай.Контракциите не са шега работа.
Наде защо се съмняват за ГД.Какви са нивата на кръвната захар и как върви наддаването на кг.Много е важно да се следи кръвното-мери си го вкъщи редовно.Как си с подуванията.Мини и на безсолна диета.
Alleksia до 7-8 месец е нормално ако няма нещо притеснително да те викат на 4 седмици.Аз също ходех на такъв интервал въпреки че бях с близнаци.
Активен
veseto_87
«
Отговор #220 -:
януари 22, 2014, 21:30:01 »
И аз така вдигах кръвно при лекар. "Синдром на бялата престилка" му викат. Но все пак си го следи.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #221 -:
януари 22, 2014, 21:30:49 »
Лекаря ми от ФМ се съмняваше понеже коремчето на бебето е по-едро, имам повече води и вървим по-едри. Правих ОГТТ и за сега е леко повишена кръвната захар, но в нормите и затова ще я следим. Ще наблягам на месо и зеленчуци. Възможно е да е вървим едри защото и в моя род и в този на таткото децата се раждат около и над 4кг.
Кр.захар 4,8-8,3-6,2. Килограмите в началото качих 4, но ядях само въглехидрати. Тогава пуснахме едно което показва кр.захар три месеца назад и беше пак 4, 8, което беше долна граница. Сега качвам максимум 1кг/месечно. А откакто спрях въглехидратиге даже свалих 1, 5кг.Подуване нямам, а кръвното ми е стандартно 110/75. Но при АГ от притеснение винаги е малко завишено. Ще го следя и ще намаля солта, че си хапвам по принцип по солено.
И мен всеки път ме гледат и записват мерки, но самата аз съм го виждала главно на ФМ. На ЖК таткото го наблюдава, на мен монитора ми е неудобен и гледам да не преча на АГ.
Весе, при мен си е травма от първата бременност когато настояваха да видя как не мърда бебето и сега всеки път ми е притеснено. Добре, че вече рита, макар че съм с предна плацента и рядко го усещам ясно, но поне преди преглед вече не ми е толкова напрегнато.
«
Последна редакция: януари 22, 2014, 21:33:30 от Mrs.™
»
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
януари 22, 2014, 21:37:21 »
Прегледът мина и чак ме е срам да обяснявам
Ама явно при първа бременност много неща не са ясни. Накратко - всичко си има логично обяснение. Аз не съм споменавала, но съм с много стегната мускулатура и тазови връзки, а освен всичко друго нали и матката си расте още... Известно време трябва да очаквам и периодично втвърдяване, и болки. Пулсациите се оказаха, ами...страшно въртеливо бебе. Лекарката ми показа даже при прегледа като я поразбутахме госпожицата кое как се усеща. Явно не съм очаквала, че ще е чак толкова подвижна, за да ми прилича на пулсиране.
Извинявайте, че ви занимавах с глупости
А по повод грипната епидемия реших да питам, докато чаках за някои неща. Възможно е в частните клиники да не спрат женските консултации или поне още не е обявено официално.
Mrs.™
, дано се нормализират нещата при теб с кръвната захар. При мен също е леко висока и още отпреди бременността я контролирам с диета. Има много добър ефект и би трябвало и при теб да се получи. А килограмите ти звучат много добре и нормално
Още повече, че дребосъка ти върви едричък.
Alleksia
, вярно, че могат да са неприятни кръвните изследвания
Дано ти минат бързо и безболезнено
«
Последна редакция: януари 22, 2014, 21:42:37 от michelle
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #223 -:
януари 22, 2014, 21:45:52 »
Мишелче пиеш ли магнезии и но шпа. Според мен не са нормални болките по време на бременност.При бременност тазовите връзки се отпускат а освен това матката ще има още много да расте тепърва.Втвърдяването са си живи контракции и дано лекарката да е взела някакви мерки за тях със съответните лекарства-магнезии,папаверин,но шпа,гинипрал.
Наденце а инсулина как се движи при изследването.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #224 -:
януари 22, 2014, 21:50:45 »
gucci
, засега не взимам магнезий и но-шпа. Болките са ми силни, но наистина доста характерни (което, за съжаление, не знаех). Като показах къде са, се оказаха точно мускулите и тазовите връзки. При прегледа матката беше добре, може би затова се прие, че е инцидентна ситуацията. Аз ще продължавам да се следя за евентуална повторна подобна на снощната ситуация. Така или иначе поддържам постоянен контакт с лекарката, която ме следи, заради други изследвания.
«
Последна редакция: януари 22, 2014, 21:52:26 от michelle
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]