Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:13:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В БУРГАС - 14 част
Страници:
1
...
42
43
[
44
]
45
46
...
49
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В БУРГАС - 14 част (Прочетена 270530 пъти)
indonezia
Ентусиаст
Re:СВАТБА В БУРГАС - 14 част
«
Отговор #645 -:
май 04, 2016, 09:15:32 »
YoYo времето си минава
Ако ти допадат вкусовете там, значи няма какво да се чудите. И без това ще пробвате и ще решите след като сте направили пробата. Ако не ви допадне вкуса сменяте, добавяте. Сигурна съм, че и те ще ви направят предложения за добри комбинации и ще напаснете най-добрият вкус според вас
Имай предвид, че това което предлагат на витрината, са торти с по-наситен вкус. Сватбените торти ги правят с по-лек вкус
Спокойно само, всичко ще е наред.
megi1993, на нас ни дадоха от Захаро за основа на тортата, след това си избираш какъв да е вкуса на тази основа. Като те ти изпращат 10-на варианта, за които няма да доплащаш нищо (не са лоши изобщо) и още 10-на, за които трябва да доплатиш между 0,10лв - 0,20лв за парче. И накрая като си избереш какво искаш да пробваш ти казват колко е крайната цена. Мисля че излиза към 4,00 на парче, както ние искахме, също по снимка и вкус, който ние искаме.
Като имам предвид основа на тортата, значи цялостната изработка с вкус, за който няма нужда да доплащаш от тяхните предложения.
Дано съм се изразила правилно, и не съм те объркала. На мен ми остават по-малко от 2 месеца и нещо се чувствам изтощена
Активен
YoYo
Любопитен
«
Отговор #646 -:
май 05, 2016, 13:12:16 »
Indonezia, от Креми ми казаха, че трябва да я поръчам месец преди това. Имаме 4 месеца и до юли мисля да сме взели окончателно решение И за тортата
Megi, за цени не съм питала. Исках да се ориентираме по принцип какви да са (горе долу) видът на тортата и вкусът. Леко като цяло ми се струват завишени цените им, но не мога да го твърдя на 100% това
Определено, обаче, го докарват на вкус и красота
Ще ги питам да ме ориентират за цени като отида да взимам тортата - изненада
P.S. имат и транспорт
Активен
Devilment
Любопитен
Публикации: 32
«
Отговор #647 -:
май 09, 2016, 13:53:06 »
Аз съм си харесала Доби на снимки от фейсбука
Не знам как са ценово и вкусово иначе тортите.
Момичета, миналият петък бях в Асеновград да погледнем за рокля - нищо не си харесах. Да не говорим, че почти всички продавачки ме уверяваха, че рокля русалка (каквато искам) няма да ми отива и трябва да избера принцеса. Та вече взех и да се разубеждавам май за русалката. Ох, и аз не знам. Първи опит за роклята - неуспешен, а кашата в главата ми е пълна
Активен
sunny_s
Любопитен
«
Отговор #648 -:
май 09, 2016, 13:55:40 »
Да ти кажа и аз тръгнах с една идея за рокля, а накрая коренно се промени. Насила ме накараха да пробвам една тип принцеса и ей ме на - принцеса. Така че пробвай си и може и сама да се изненадаш.
Активен
indonezia
Ентусиаст
«
Отговор #649 -:
май 09, 2016, 14:40:29 »
Devilment, аз дори не стигнах до Асеновград. А и не бих се връзвала на продавачките. В крайна сметка, въпросът е ти как се чувстваш и виждаш в една рокля. Пробвай няколко вида рокли, намекни им че си се представяш в русалка, но все пак искаш да се видиш и в други модели и им изброй някакви. Примерно дантела, а-линия, мек тюл, коприна, принцеса, по-семпла, примерно в комбинация с шифон, различно деколте и русалка. Все пак за първи път ще се жениш и не се знае коя линия е твоята
Ще видиш как ще започнат да валят различни рокли, ще е забавно
Те няма да са много наясно какво искаш и ще се захванат за думичките, които си им дала
Аз казах, че не искам никаква дантела или някакви апликации по роклите, но уви имам такива
, не са прекалени, но има. Не пробвах русалка, защото се влюбих преди изобщо да стигна до русалка
sunny_s, значи и ти си готова с рокля. Честито!
YoYo, да кажеш за тортата, аз имам повод на 23.05 и ще се прибирам до Бургас и ми се иска да отида до Креми и Амадеус, за да видя какво предлагат. Сигурна съм, че ще могат да ме впечатлят.
Но за поръчката и аз знам, че трябва да е месец преди това. И по-рано даже ако може, за да имате време да правите промени по вкусовете и да ги пробвате. Ние сме на проба за вкус на 21.05, а сватбата е на 02.07, запазихме си час предният месец средата за тази дегустация. Ние едва успяваме да стигнем до Бургас, но вече се налага.
«
Последна редакция: май 09, 2016, 14:50:13 от indonezia
»
Активен
p4elichkata
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #650 -:
май 12, 2016, 09:22:29 »
Вчера бяхме в Амадеус и поръчахме тортата. Една по една задачките отпадат
Искам да ви попитам вино откъде ще купувате вие? Ние искаме от някоя изба да вземем?
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #651 -:
май 12, 2016, 10:38:29 »
Ние за нашата сватба поръчахме алкохолите от онлайн магазин - вино, уиски, джин, ракия. Доставиха ги направо на ресторанта. Излезе на сметка, тъй като нямахме възможност ние да носим или да организираме от другаде вносно вино. Освен това с ресторанта се бяхме договорили тези напитки, които конусмираме от тях, да са с отстъпка. Така че и те бяха доволни, и ние.
Активен
indonezia
Ентусиаст
«
Отговор #652 -:
май 12, 2016, 13:21:35 »
p4elichkata, супер, много се радвам. Сподели как стоят нещата в Амадеус за тортите. Цена, изработка, разбира се ако желаеш
Макар, че ние ще ходим на проба другата седмица, никога не е лошо да имаме и още един спасителен вариант.
За алкохол и ние се спряхме на вариант поръчка онлайн и доставка в хотела, както devisil е направила. Сайтът е
www.meik98wines.com
Има най-различни вина, алкохоли, шампанско, пенливи вина, безалкохолни и доста други неща. Можеш да намериш и на много други места, разбира се. Обаче ние в момента сме в София и сме кленти на DiVino, минахме вчера през тях, за да видим все пак какви са цените и те ни предложиха доста добри цени, особено за испанското вино, по-точно почти същите, като от въпросният сайт и направо си ги поръчахме от тях. Но си остава носенето до ресторанта.
Активен
p4elichkata
Любопитен
«
Отговор #653 -:
май 12, 2016, 13:23:36 »
Ние по принцип сме се разбрали с ресторанта да им дадем списък какво искаме и да ни поръчат на доставни цени от фирмата с която работят. Само виното искаме да е от изба.. Много харесвам виното на Шато Росеново, както и на избите в Поморие... но пренасянето и бутилките не знам как ще стане.
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #654 -:
май 12, 2016, 14:11:14 »
Цитат на: indonezia в май 12, 2016, 13:21:35
За алкохол и ние се спряхме на вариант поръчка онлайн и доставка в хотела, както devisil е направила. Сайтът е
www.meik98wines.com
Има най-различни вина, алкохоли, шампанско, пенливи вина, безалкохолни и доста други неща.
Indonezia, точно оттам поръчахме нашите алкохоли - и пенливото вино, и останалите алкохоли! Шампанското Луи Рьодерер е страхотно. Нашият фаворит и бяхме много щастливи, че го намерихме и в България. :-)
Активен
p4elichkata
Любопитен
«
Отговор #655 -:
май 12, 2016, 14:15:21 »
Цитат на: indonezia в май 12, 2016, 13:21:35
p4elichkata, супер, много се радвам. Сподели как стоят нещата в Амадеус за тортите. Цена, изработка, разбира се ако желаеш
Макар, че ние ще ходим на проба другата седмица, никога не е лошо да имаме и още един спасителен вариант.
www.meik98wines.com
Има най-различни вина, алкохоли, шампанско, пенливи вина, безалкохолни и доста други неща. Можеш да намериш и на много други места, разбира се. Обаче ние в момента сме в София и сме кленти на DiVino, минахме вчера през тях, за да видим все пак какви са цените и те ни предложиха доста добри цени, особено за испанското вино, по-точно почти същите, като от въпросният сайт и направо си ги поръчахме от тях. Но си остава носенето до ресторанта.
Ние се спряхме на варианта с една малка торта най-отгоре, а надолу пастички. За 71 парчета + транспорт до Отманли: 233лв. + 150лв. депозит за стойката. Една пастичка е около 2,90.. точният вкус го забравих, но беше шоколадов със смлян банан и ядки. Платихме капаро 150лв. за стойката, а тортата се плаща около 10 дни преди сватбата.
Активен
indonezia
Ентусиаст
«
Отговор #656 -:
май 12, 2016, 14:27:10 »
Ох devisil, само хубави неща чувам за него! Но ММ си държи на испанското и нямаше дискъсии
Можем да го пробваме когато сме само двамата обаче
Ние взехме Cordon Negro Brut - Freixenet Spanish Cava за гостите, а за нас за церемонията и влизането в ресторанта тези : Anna de Codorníu Brut and Brut Rosé.
Идеално за тортата, така няма какво да мислите ще стигнат ли парчетата
, а ще режете само горната торта
Активен
GiGiStavreva
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #657 -:
май 16, 2016, 22:07:42 »
Здраейте момичета. Изчетох 14 част на форума с интерес, но все още имам нужда от съвет за място за сватба. Аз съм от Стара Загора и живея в Лондон, така че организацията на морска сватба много ме затруднява! Годеника ми е от Бургас.
Имам няколко изисквания за мястото: 1) Да може сватбата да се проведе юли месец (2017 година чак); 2) да няма органичения за звука на музиката и до колко да я пускаме (всички сме млади хора, ще продължи до сутинта); 3) мястото да събира 150 човека и ако може 4) да сме на чист въздух. Сега разбирате защо ми е толкова трудно да намеря добро място!!
До сега намерих 5 такива места, ще съм благодарна ако някой предложи друго! Едното място е Санта Марина в Созопол, Виста Маре, Анел, Black Sea Rama и замъка в Равадиново. Другия месец ще ходя да разгледам Санта Марина, много ми се иска да видя и други подходящи места, ако въобще ги има! Виста Маре е малко като място и не ми се иска гостите да стоят в пясъка. Анел в Созопол не правят сватби юли. Black Sea Rama е доста далеч от Бургас и на тези гости няма да им е много удобно.
Сега за замъка в Равадиново - дано да помогна на някой, който се чуди за това място. Говорих с управителя, Янко Кръстев и останах доста разочарована от отношението му. Иска 4000 лева на замъка наем, въпреки че по телефона ти казва че нямат конкретни цени и ще се сместят в бюджета ви. Това е без маси и столове, техния наем на нас щеше да ни излезе към 2500 лева за 150 човека. Замъка няма да затвори за вас, туристите ще продължат да ги пускат. Управителя от 2 месеца ни мотае, няколко пъти го хванах да ни лъже и е доста груб (човека е бивш военен май и няма никаква представа как се организират сватби). Въпреки че той ще ви каже че лично е организрал поне 100. Уж последно се разбрахме, но го чакам от един месец да потвърди и вече се отказах. Отношението му вече направо си става убидно! Имам 2 познати, които са си правили сватбата там и двете са безкрайно разочаровани от организацията. Те са били с един друг управител, който е бил уволнен в последствие. Едната е ползвала агенцията на замъка: картофеното пюре е било вкиснато, сервитьорите били по дънки и потници, напитките за изнесения ритуал ги изнесли 2 часа по-късно след многобройни питания и по време на ритуала около тях имало полуголи строители. И двете е трябвало да се разправят и да дават пари на хората в тоалетните, които са събирали по 1 лев за тоалетна на гостите. Имам и други примери, но ще пиша много дълго
. Ако искате да си правите там сватбата, трябва да вземете само мястото от замъка, а всичко друго да е с външни фирми е моя съвет. Ще ви струва с около 10000 лева повече от други места и се въоръжете с търпение докато се разправяте с управителя. През деня е красиво, вечерта нямат добро осветление на пощадката, която ще ви предложат за сватбата. И много се чудя дали могат да съберат 150 човека, по скоро не (въпреки това управителя ще ви разкаже за американска сватба с 1700 човека). Телефона на управителя е посочен на сайта. Ще ви разкаже как едва ли не всеки ден правят сватби там, което не е вярно. Той сам се изпусна по едно време, да ме беше лъгал по-малко поне, че да не изпада в такива ситуации
. Офертата им за сватби с тяхната агенция е половин страничка с нищо конкретно, вие си правете сметката колко сватби правят там наистина. За това място си трябват здрави нерви.
Ще съм ви много благодарна за предложения за места, които отговарят на 4-те ми условия! Мерси!
Активен
p4elichkata
Любопитен
«
Отговор #658 -:
май 17, 2016, 09:07:06 »
Цитат на: GiGiStavreva в май 16, 2016, 22:07:42
Здраейте момичета. Изчетох 14 част на форума с интерес, но все още имам нужда от съвет за място за сватба. Аз съм от Стара Загора и живея в Лондон, така че организацията на морска сватба много ме затруднява! Годеника ми е от Бургас.
Имам няколко изисквания за мястото: 1) Да може сватбата да се проведе юли месец (2017 година чак); 2) да няма органичения за звука на музиката и до колко да я пускаме (всички сме млади хора, ще продължи до сутинта); 3) мястото да събира 150 човека и ако може 4) да сме на чист въздух. Сега разбирате защо ми е толкова трудно да намеря добро място!!
До сега намерих 5 такива места, ще съм благодарна ако някой предложи друго! Едното място е Санта Марина в Созопол, Виста Маре, Анел, Black Sea Rama и замъка в Равадиново. Другия месец ще ходя да разгледам Санта Марина, много ми се иска да видя и други подходящи места, ако въобще ги има! Виста Маре е малко като място и не ми се иска гостите да стоят в пясъка. Анел в Созопол не правят сватби юли. Black Sea Rama е доста далеч от Бургас и на тези гости няма да им е много удобно.
Сега за замъка в Равадиново - дано да помогна на някой, който се чуди за това място. Говорих с управителя, Янко Кръстев и останах доста разочарована от отношението му. Иска 4000 лева на замъка наем, въпреки че по телефона ти казва че нямат конкретни цени и ще се сместят в бюджета ви. Това е без маси и столове, техния наем на нас щеше да ни излезе към 2500 лева за 150 човека. Замъка няма да затвори за вас, туристите ще продължат да ги пускат. Управителя от 2 месеца ни мотае, няколко пъти го хванах да ни лъже и е доста груб (човека е бивш военен май и няма никаква представа как се организират сватби). Въпреки че той ще ви каже че лично е организрал поне 100. Уж последно се разбрахме, но го чакам от един месец да потвърди и вече се отказах. Отношението му вече направо си става убидно! Имам 2 познати, които са си правили сватбата там и двете са безкрайно разочаровани от организацията. Те са били с един друг управител, който е бил уволнен в последствие. Едната е ползвала агенцията на замъка: картофеното пюре е било вкиснато, сервитьорите били по дънки и потници, напитките за изнесения ритуал ги изнесли 2 часа по-късно след многобройни питания и по време на ритуала около тях имало полуголи строители. И двете е трябвало да се разправят и да дават пари на хората в тоалетните, които са събирали по 1 лев за тоалетна на гостите. Имам и други примери, но ще пиша много дълго
. Ако искате да си правите там сватбата, трябва да вземете само мястото от замъка, а всичко друго да е с външни фирми е моя съвет. Ще ви струва с около 10000 лева повече от други места и се въоръжете с търпение докато се разправяте с управителя. През деня е красиво, вечерта нямат добро осветление на пощадката, която ще ви предложат за сватбата. И много се чудя дали могат да съберат 150 човека, по скоро не (въпреки това управителя ще ви разкаже за американска сватба с 1700 човека). Телефона на управителя е посочен на сайта. Ще ви разкаже как едва ли не всеки ден правят сватби там, което не е вярно. Той сам се изпусна по едно време, да ме беше лъгал по-малко поне, че да не изпада в такива ситуации
. Офертата им за сватби с тяхната агенция е половин страничка с нищо конкретно, вие си правете сметката колко сватби правят там наистина. За това място си трябват здрави нерви.
Ще съм ви много благодарна за предложения за места, които отговарят на 4-те ми условия! Мерси!
Добре дошла в темата
И ние си представяхме нашата сватба точно по този начин и затова избрахме Виста Маре. Но за разлика от вас ще сме 60 човека. За 150 и аз си мисля, че не е много подходящо, макар и да правят и такива сватби там.
Голяма част от хотелите не правят сватби през активния сезон. Например Аркутино .. St. Тоmas.
Другият хотел за които се сещам и отговаря на изискванията ви е Селена, Созопол:
http://www.hotelselena-bg.com/pagebg2.php?P2=17
...
В момента в Крайморие строят нов комплекс от заведения. Гледах проектни снимки и ще е наистина невероятно и модерно място.
http://burgas-reporter.com/2016/04/nov-ogromen-restorantski-kompleks-v-krajmorie-trsi-personal/
.
Активен
megi1993
Ентусиаст
Публикации: 82
«
Отговор #659 -:
май 17, 2016, 12:43:34 »
А Шато Медово гледахте ли го? - Намира се близо до Бургас, имат открит ресторант за около 200човека и доколкото знам предлагат и да си платите Overtime и да купонясвате, до когато си искате
.
Другото място, за което се сещам сега е "Марина Диневи", но за там не знам много подробности.
Активен
Страници:
1
...
42
43
[
44
]
45
46
...